Sabah 5 tibet egzersizleriyle başlamanı öneririm. Bir araştır istersen. Hatta kozmik b.. Diye bir sayfada benim kitaptan toparladığım bilgiler var, 1,5 yılı aşkındır yapıyorum, onun için rica etmişti bir yazı yazmam için.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Sabah 5 tibet egzersizleriyle başlamanı öneririm. Bir araştır istersen. Hatta kozmik b.. Diye bir sayfada benim kitaptan toparladığım bilgiler var, 1,5 yılı aşkındır yapıyorum, onun için rica etmişti bir yazı yazmam için.
Lioncum sevgili kedi83 tavsiye etmis zaten tibet hareketleriyle baslayabilirsin. Tara styles olabilir baslangic asamasi icin videolari var you tube da. Sende bu devamsizlik sorunu var canim bir hevesle baslayip yarida birakiyorsun (ablan olarak söylüyorum sakin kizma). Bu konuya yogunlas beyninde bu cok önemli hedefe ulasmak icin.
Cnm biliyorum bende bu huyuma kiziyorum zaten. Sana kizmam ben. Her seyde boyle zaten bi noktaya kadar geliyorum sonra tikaniyorum nasil oluyosa sonunu getiremiyorum hicbiseyin. Bakiyorum yoga videolarina.
Lioncum sen de kandir kendini benim gibi. Ben yemek isimi de sporu da önceden tasarliyorum. Aksamdan kiyafetimi agirliklarimi filan hazirliyorum eger evde olacaksam, gözümün önünde olsun üsenmeyeyim diye. Alisverisimizi zaten haftalik yapiyoruz, inan kendi listemi cikariyorum cocuklara her pisirdigimi yemiyorum artik cünkü öyle paneli snitzeller , pizzalar filan bir baslarsak arkasi geliyor. Salatalarimi, sebzelerimi, yogurt, badem, ceviz, meyve,kepekli tost ekmegi haftalik aliyorum ve bir gün önceden kendi yiyecegimi hazirliyorum. Böylece ivir zivir yemekten kurtuluyorum. Hic mi muzur seyler yemiyorum? Tabii ki. Mesela esim evdeyken bir iki gün belki birkac kadeh sarap iciyoruz, farkli yemekler yiyoruz sonra yine ayni düzene dönüyorum. Esleriniz her aksam evde de olsa günlük ayarlayabilirsiniz kendinize göre. Aksam da hafif gecistirebilirsin. Ilk zaman inan kacirmalarim fazlayken zamanla alistim artik bitter cikolatayi bile unuttugum günler oluyor. Bu yasta kendimi yeniden egittim beslenme konusunda. Ne kadar cok seyi saglikli diye aslinda yanlis yaptigimi da ögrendim.
Beğeni yapamıyorum... o yüzden cevap vereyim dedim... çok doğru söylüyorsun derya abla... valla insanın başına ne geliyorsa plansızlıktan geliyor...
dediğin gibi yemeği de sporu da planlamak gerekiyor ki insan kendini hazırlasın psikolojik olarak. ama son dakkaya kalınca bahane çok oluyor. o yüzden kötü de olsa bir plan, plansızlıktan iyidir...
Noseecim disarda ne zaman telasli bir isim ya da hazirlanacak vaktim olmazsa mutlaka önüme ilk gelen aburcuburu yiyorum acikinca gözüm dönüyor. Simdi yanima ya badem, ya da muz aliyorum. En kötp ihtimal bir parca bitter cikolata atiyorum cantama cok midem kazinirsa atiyorum agzima istahim kesiliyor. Kandiracagiz kendimizi baska yolu yok. Yanlis anlamayin ac da kalmiyorum ama planli hazirlanmak sagliksiz secimler yerine saglikli ve daha az kalorili secimlere yönelmemi sagliyor.
Ne kadar doğru ifadeler kullanmışsın cnm plan yapmak çok önemli.Düzenli yaşamakta önemli tabi.Kendimi zorlayacam bundan sonra.Lioncum sen de kandir kendini benim gibi. Ben yemek isimi de sporu da önceden tasarliyorum. Aksamdan kiyafetimi agirliklarimi filan hazirliyorum eger evde olacaksam, gözümün önünde olsun üsenmeyeyim diye. Alisverisimizi zaten haftalik yapiyoruz, inan kendi listemi cikariyorum cocuklara her pisirdigimi yemiyorum artik cünkü öyle paneli snitzeller , pizzalar filan bir baslarsak arkasi geliyor. Salatalarimi, sebzelerimi, yogurt, badem, ceviz, meyve,kepekli tost ekmegi haftalik aliyorum ve bir gün önceden kendi yiyecegimi hazirliyorum. Böylece ivir zivir yemekten kurtuluyorum. Hic mi muzur seyler yemiyorum? Tabii ki. Mesela esim evdeyken bir iki gün belki birkac kadeh sarap iciyoruz, farkli yemekler yiyoruz sonra yine ayni düzene dönüyorum. Esleriniz her aksam evde de olsa günlük ayarlayabilirsiniz kendinize göre. Aksam da hafif gecistirebilirsin. Ilk zaman inan kacirmalarim fazlayken zamanla alistim artik bitter cikolatayi bile unuttugum günler oluyor. Bu yasta kendimi yeniden egittim beslenme konusunda. Ne kadar cok seyi saglikli diye aslinda yanlis yaptigimi da ögrendim.
Sevgili kedi83 ben o basligi uzaktan uzaga takipteyim hatta yapmaya da baslamistim. Idrarda koyuluk ve koku, basagrisi gibi etkileri de olmustu bende. Ancak baslikta her gün ayni saatte ve her gün yapilmasi gerektigini okuyunca motivasyonum bozuldu oysa hareketler hic de zor gelmiyordu. Sen bu konuda oldukca birikimlisin kendime göre haftalik bir düzen olustursam yine de faydasini görür müyüm?
Aynen öyle zaten gerçekten zayıflamanın yolu tokluktan geçiyor. Mesela ben eğer çok aç kalmışsam artık şekerim mü düşüyor ne oluyor, gözüm birşey görmüyor yemek yerken...ben de genelde iş yerinde falan her zaman eti form bisküvi bulunduruyorum, 1 paket yiyorum...bazen 4-5 tane kepekli galete falan yiyorum...badem,ceviz de güzel doyurucu ama onu fazla bulundurunca yanımda ,fazla kaçırabiliyorum o yüzden pek tercih etmiyorum..ama günlük porsiyonlar şeklinde de atılabilir çantaya...
Hareketlerin hergün yapılması gerekiyor ama oldu da bir gün müsait olmadın, 3'er tane bile yapsan iyidir. İstediğin saatte yapabilirsin, sadece yemekten hemen sonra olmamasına dikkat et. 21'e ulaşmadan hergün yapabileceğin bir sayıda da kalabilirsin. 1-2 gün yapmazsan eğer kaldığın sayıdan devam ama 3 günden fazla yapmazsan tekrar 3'e dönüyorsun. Biliyorsun sınır 21 daha üstü çakraları olumsuz etkileyebilir. Düzensiz yapıp, daha az sayıda yapıp faydalarını görenlerde vardı. Ben müsait olduğum için sabah kalkar kalkmaz yapıyorum. Belki akşama alabilirimde, spor egzersizlerimin sonuna ekleyebilirim.
Aslında ceviz badem yemen çok daha iyi, seni saatlerce tok tutar, ama eti form bisküviler hemen acıktırır ve hiçbir yararı yok. Ama kuruyemişler (çiğ), hem yararlı hem tok tutuyor. 5 aydır kahvaltımda ekmek yerine kuruyemiş tüketiyorum ve saatlerce acıkmıyorum. Hazır gıdaları tüketmiyorum. Ekmeği toplasan 5 ayda 4-5 dilim belki yemişimdir. :) şu an ekmeği hiç aramıyorum.
Yeni aldığım direnç lastiğim. :)
Bunlarda spor aletlerim.
Evet katiliyorum artik activia, bisküvi filan hic bir light ürün almiyorum. Aylardir kuruyemis yiyorum zararini görmedim. Tabii kilolarca yemek de dogru degil. Ben kendime günlük bir canak ayirdim ona karisim hazirliyorum hatta icine kuru üzüm de atiyorum. O canak bitince baska yemiyorum o gün. Cikolatayi bile aramaz oldum bu sayede.
Kedicim sen bu isi asmissin. Cok hosuma gidiyor böyle sistemli sporculari aramizda görmek. Ben de agirlik mansetleri ve 1kg lik dumbellarimin cok faydasini gördüm. Ancak 3 kg lik da almak istiyorum gögüs, kol calismalari icin. Bir de pilates cemberi. Gögüs calismalarinin sonuc vermesi icin en az 5 kg lik agirlik gerekiyormus ama ben ilk anda zorlanirim diye düsünüyorum. 3le baslayayim da...
Aaaa kedi bunlar ne maşallah yani sana insan bunları gördükçe heveslenir ay ben koynumda yatarım bunlarla.Gözüm kıyafetlere değil hep spor aletlerine takılıyo.A101 e boks torbası ve eldivenleri gelmiş şimdi de gözüm onlarda.Kocamda diyo napıcan bunları ya sen normal insanlar gibi niye olmuyon başka kadınlar merak etmiyo sana noluyo diyo.Bende çocuklar enerjilerini atarlar işte arada bende bi iki tekme
Yeni aldığım direnç lastiğim. :)
Bunlarda spor aletlerim.
Aaaa kedi bunlar ne maşallah yani sana insan bunları gördükçe heveslenir ay ben koynumda yatarım bunlarla.Gözüm kıyafetlere değil hep spor aletlerine takılıyo.A101 e boks torbası ve eldivenleri gelmiş şimdi de gözüm onlarda.Kocamda diyo napıcan bunları ya sen normal insanlar gibi niye olmuyon başka kadınlar merak etmiyo sana noluyo diyo.Bende çocuklar enerjilerini atarlar işte arada bende bi iki tekmeatacam ya Kime kızarsam boks torbasını yumruklarım güzel fikir sinirimi atarım işte.