Meyveyi ben sabah kahvaltısında tüketiyorum. Ekmeğin içinde çok fazla katkı maddesi olması ve un haline dönüştürülmesinden dolayı yasak. Çabuk acıkmaya neden oluyor, kana çabuk karışıyor. Mesela benim kilo sorunum yok, meyveyi bazen biraz daha fazla yiyorum ama aşırıya kaçmıyorum. Karatay'ın aslında söylemek istediği gece 8'den sonra tv başına geçip koca bir meyve tabağını önünüze alıp yemeyin, erken saatlerde yiyin diyor ama az yiyin, çünkü fruktoz şekeri çokta masum değil. Aslında karatay, türk beslenme biçimine göre şunları bolca yiyin diye söylüyor, lahmacunu arada abartmamak şartıyla, çiğ köfte, kebap, et, sebze, içli köfte (haşlanmış), mercimek köftesi ve birçok türk yemeği. Sadece pişirme şekline dikkat edin diyor. Evet ekmek sadece Karatayda Türk beslenme şekline uymuyor, ama zararlı. Neden zararlı olduğunuda açıklıyor. Ben karatay'ı diyet değilde daha çok beslenme şekli olarak uyguluyorum, aslında kendiside söylüyor bu diyet değil sağlıklı yaşam biçimi diye. Ara öğünler daha çok yemeye neden oluyor. Sindirim 2 saat sürüyor ve daha vücut sindirim işlemini tamamlamadan tekrar yiyince yoruyorsun izin vermiyorsun. Karatayda hep İbn-i Sinadan örnek verir, 2 öğün sağlıklıdır, 3 öğün hastalıktır diye. :) Bakalım inşallah hep devam ederim ve tek derdim olan göbek sorunumdan kurtulurum.