- 26 Şubat 2013
- 6
- 2
Aynen cnm bende olduğu gibi hepiniz şahit oldunuz hep aynı yerimde sayıkladım durdum.Az yedim sandım spor yaptım yine hiçbişey olmadı.Şimdi daha farklı yaklaşıyorum.Şu düzeni bi oturtamıyoruz kendimden söylüyorum.Ben aç kalmıyorum şimdi aç kaldığımda metabolizmamda yavaşlıyo ondan sonrada kıtlığa girmiş gibi gözüm dönüyodu bu seferde şekerimin dengesi bozuluyo ondan sonrada hep tatlılara düşerdim.Şimdi diyet listesine tam uyamıyorum doğru ama dengeyi sağlıyorum.Kendimi aç bırakmıyorum 3 öğün 3 ara yiyorum.İnanırmısın tatlı isteğim bile azaldı kahvemi şekersiz içer oldum ki ben neskafe yanında muhakkak bisküvilerim olurdu hatta günde iki kez bunu yapardım.Şimdi alırsam bisküviyi doktorun önerdiği sadece yulaflı eti form onu önerdi burçak ve ona benzeyenlerde iyi değilmiş.Yada kendimce alternatifler üretiyorum kahvemin yanına 2 ceviz 5 fındık aşırısıda zarar doymak için tatmin olmak için değil tadımlık yani.Akşam canımız sıkıldığında yerdik abur cubur oda yok onun yerine yeşil elmaya tarçın sepiyorum hem tatlı ihtiyacımı hemde atıştırma olarak beni tatmin ediyo.Süt içmezdim süt içiyorum tarçınlı proteine ağırlık vermek karbonhidratı özelliklede şekeri azaltmak mühimmiş.Şekeri hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum.En iyisi önemlisi yaşam tarzımızı yaşam şeklimizi alışkanlıklarımızı değiştirmek işin püf noktası buymuş bunu anladım şimdi.
Ne kadar dogru soylemissin canim. Biraz tatli yiyim sonra sporda yakarim diye dusune susune birikti kilolar maalesef. Ben kendimi engellemek icin soyle yapiyorum; sevdigim cok kalorili birsey varsa evde, ucundan tadina bakiyim demek yerine ona elimi bile surmuyorum cunku tadina bakarsam dayanamayip devamini getirme ihtimalim var :) o yuzden hic gormemis gibi yapip kendimi baska seylerle mesgul ediyorum.