- 1 Temmuz 2022
- 378
- 461
- 34
Kardeşin hiç lafını tartmadan düşünmeden pat diye söylüyor kalbinden geçen direk dilinde bu huyuyla kendiside çok yıpranır çok şımartıldı diyorsunuz demek bu adamın her konuştuğu her söylediği hoş görülmüş poh pohlanmış sonra da ortaya böyle bir şahsiyet çıkmış bu dilinden çok çeker vallaBizde böyle bir karakter yok valla. Ben güvenip de onun ipi ile kuyuya inmem mesela. Şımarık büyüdü tek erkek en kucuk
Size gösterdiği yüzün ne kadarını kıza gösteriyor orası önemli bence. Belkide kızı manipüle ediyor. Direk söylemesen uyarmasan bile sana bir kavgalarını anlattığında ben yıllardır çekiyorum bir gram değişmedi sende seviyorsan alttan almaya bak gibi laflar söyleyebilirsin.İşte onu da diyemedim aslında. Yarın barısirlar ben kötü olurum. Zaten kız biliyor bence bir senedir huyunu suyunu.
Sormadan alması lazımdı.Ondan öyle bir vibe aldım zaten baya bozulmuştu benden sanırım fikir istedi yani çocuğa haksızlık mı.ediyorum tarzinda. Ama paran yoksa ben alayım demiş sonucta
Bence o kızcağız ailecek sizden arkasına bakmadan uzaklaşsın nasıl bir düşünce buİşte kardeşimin durumu var yani yeni açtı ama aylık kazanci iyi sanırım kız öder diye düşündü
Siz burdan ne yorum gelmesini bekliyorsunuz?Ya en baştan deseymis zaten ama böyle olmuş. Bir yanım diyor kardeşim öküz bir yanım diyor kimse kimseyi karşılamak zorunda değil en.bastan ben öderim dememiş. Kafam.karisti benimde.
Durumum böyle iyi olsa, sevgilimin de durumunu bilsem cebinden bir lira çıkartmadan gidelim derdim. Bu arkadaşınız değil farkındaysanız gelecek kuracağınız ailelerin tanıdığı yılların emeğini verdiğiniz kişi.Belki linç yiyeceğim ama ben kızı haksız buldum şahsen
Ben asgari ücretle çalışıp kira ödeyip, aynı zamanda 1 ay o parayla geçiniyorsam ki mutfak masrafları, faturalar ,sosyal hayat vs vs zaten para kalmıyor , 50 binlik bir tatili ki bu sadece tur parası ,ekstralar haricinde ,böyle bir teklifi kim etse , zaten çok çok bütçemi aştığı için direkt reddederim ,ben normalde biri yemek ısmarlayınca bile , diğerine ben ısmarlamazsam kahrımdan ölürüm paramı yedi laflarını duymak istemem
Küçük bir meblağ değil ki jest yapsın karşıdaki ödesin ,ayrılınca insanlar birbirinden en ufak aldığı hediyeleri bile istiyorlar ,neden kendimi bu duruma düşüreyim her şeyin lafı yapılıyor , kaldı ki daha oradaki ekstralar hariç pasaport falan çıkacak belki kendine üç beş kıyafet alacak , her halükarda kendine hitap etmeyen bir tatil ( küçümsemiyorum maddi olarak şu an öyle bir tatile durumu olmadığını belirtiyorum )
Ben olsaydım en başından o tatil beni aşar , teklif edilirse de teşekkür edip( bütçeme uygun) yurt içinde birlikte kültürel gezi planlardım ,kendimi de bu duruma düşürmezdim tavrım net olurdu , kimsenin de sevgilim -nişanlım dahi olsun 50 bin küsür tatilini ödemesini asla kabul etmezdim ,adamla net konuşulmamış .. adam , öder ödeyemediği yerde ben yardım ederim diye düşünmüş ,kız da davet etti tüm masrafı karşılar diye sevinip izin dahi almış , kardeşinizin davranışı elbette yanlış olmuş kaba buldum o ayrı ama ama kız en başta net tavır çizseydi , adam ya tüm masrafı öder ,sevgilisi de kabul eder birlikte giderdi , ya da kardeşiniz tek başına tatilini yapar gelirdi , davet etti diye tüm tatilimi neden karşılasın ki ?
Kızın durumunu biliyordu sormasaydı diyenler de var elbette ama kız da kendi durumunu biliyordu bütçemi aşar deseydi o zaman hemen balıklama atlamış gibi ne bileyim benim yapmayacağım bir şey ..
Daha ayrılmadan bile aslında konusu olmuş ,başkasının parasının üzerine tatil planı yaparsan böyle sonuçlara da hazırlıklı olmalısın bence
Ben neden bozulayim? Nerde bozuldum demisim? Kız bozulmakta haklı mı diyorum ne alaka yahu.. konulara yorumları okumadan sırf laf sokmak için yorum yazmayın allahaskina.Senden cekecegi var kızın, tam bir görümcesin düşüncelerini belirttigin icin bunu söylüyorum.
Ayrıca erkek kardesin gel demis sonra paran varmı demiş. Kız haklı bozulmakla kesnlkle
Ve kardeşin ödemek isterse öder yani sen neden bozulmuş gibi oldun ki simdi ?
Ben kıza düğüne gerek yok falan dediğini de biliyorum yani yapı olarak zaten cimri olmasa eline bisi alır eve öyle gelirdi bir gün bir ekmek bir yoğurt. Onu belirtmiştim aileye faydası gram yok diye. Annemin evinde yaşıyor ama bir fatura ödemedi daha. Ben daha önce de yazdım onun ipi ile kuyuya inmem zaten.Siz burdan ne yorum gelmesini bekliyorsunuz?
Yani aklı başınızda bir insan olarak
Kızın maddı durumunu bılıyorsun
Bunu nasıl soylemeyı akıl ettın dıyemedınızmı..
Burdan aaa tabi kardeşin haklı kız sacmalamış demelerini bekliyorsanız cok beklersiniz..
Bi düşünün ya…
Kız dese bende geleyım fılan hadi ok kızı konuşalımda ..
Kendı kendıne karşı tarafın maddi gucu yokken son dk gelırmısın dersen tabıkı masrafı karsılayacagını düşünür ..
Cok ayıp olmus.
Kardesınız sizin dediğiniz gibi öküzün tekiymiş
Evet ben de şimdi bunu yazdım iyi ki yazdınız. Çocuğu savunmuyorum yani. Ama objektif yaklaşmak için yorum istedim burdan millet gorumceye bak bla bla. Sanki konuyu kız bozuldu hadsize bak diye açmışım. Evet haklı bozulmakta ya da aslında şöyle bi açı var denir normalde.Bu arada paşazadeniz aylık 70 bin kaznıyor
Ve aile evinde kalıyor ..
Aileside parasına dokunmuyor kısmınada takıldım
Bu paşazadeniz ailesinede böyle yapıyor demekki..
Bi zahmet ailesiyle kaldıgı evde okadar kazancla
Evin giderlerine ortak olsun..
Ne demek parasına dokunulmuyor
Sanki ögrenci bursu alıyorda ona dokunulmuyor ..
İşte kilit nokta bence bu. Patavatsız bir insan kardeşim, kız çok alttan aldı zamanında ve çocuk asik değil. Ama kız ayrılacak olsa tutuşur. Öyle yetişti ama şımarık ve her istediğini aldı kimse sen napiyosun demedi büyürken tek erkek ve en küçük diyeKardeşin Maldivler’e balayında gitseymiş biraz bekleyip çok iyi olurmuş.Bence ince düşünceli değil ve kendisi kızı da çok sevmiyor.
Kızın gururunu incitmiş kardeşiniz , durumu belli ellibin tatil parası verebilecek durumda olsa öyle 3 kişi yaşar mi kız? Kardeşiniz haksız hem de çok! Sonra da sadaka verir gibi paran yoksa ben vereyim ne demek küfreder gibi!!! Ayrıca bu kızla evlilik düşünen kardeşinizin kızda para olsa bile para beklemesi ayrıca çok çiğ bir davranış! Kız hemen bırakmalı kardeşiniziKızlar iyi geceler,
Bir erkek kardeşim var bir kızla bir senedir beraber. Bikac aydır aileler ile tanıstilar. Kardeşim ciddi düşünüyor onun annesi ile tanıştı. Kız da bizimle tanıştı. Aileler bir süre sonra tanisacak, birkaç aya nisan daha sonra seneye nikah istiyorlar. Kardeşim satın alma uzmanı. Kız ile tanıştığında yeni işten ayrılmıştı issizdi. Kız anaokulu öğretmeni özel bir kurumda. Daha sonra Kardeşim bir sirket acti ve basarili oldu. Amerikaya malzeme satiyor ve aylik kazanci 70 binin ustunde su an. Allah yürü ya kulum dedi biraz da sans. Kira vermiyor zaten ailemle yaşıyor ama ailem parasina dokunmuyor . Kiz ise ozel kurumda asgari ucret civari calisiyor. Ev arkadasi var uc tane uc odali bir evde salonu da oda yaptilar o sekilde yasiyor. Bunları maddi durumları bilin diye yazdım. Kardeşim gecen ekimde açtı şirketini ve tatil yapmadığı için maldivler tarzı diyelim bir yere tatile gitmek istiyor. Daha önce sıkıntılı maaslar aldığı için heves etmiş ve bir hafta kadar gitmeye niyetlendi. Kıza bunu dediği zaman da kız git tabi demiş. Tek başına gitmeyi düşünüyordu.
Neyse aradan biraz zaman geçince tatil konusunu kıza açıp geçen gün kıza sen de gelmek ister misin demiş. Kız nasıl olur nasıl geleyim falan derken izin alırsan gel demiş. Bu arada para konusu hiç geçmiyor. Bunlar birkaç gün içinde olup bitiyor. Kız hiç param yok dememiş. Kardeşim de zaten ısrar etmiş baya yarım ağız değil yani. Neyse en son kız işyerinden izin alıyor kardeşim de iki haftaya gidecek. Kız pasaport çıkaracak. Bu arada bu akşam aralarında şöyle bir konuşma geçiyor. İşte pasaportu yarın halledebilecek misin vs derken kardeşim kıza diyor ki bu arada paran var mı? Kız neden sordun diyor. Kardeşim de tatil için sordum diyor. Turla gidiyor bu arada fiyatı bilmiyorum ama elli bin üstü. Kız da susuyor bisi demiyor. Kardeşim de eğer paran yoksa turu bej odeyebilrim o yüzden sordum diyor. Sonra kapatıyorlar. Kızla samimi oldum ben en başından beri severim. Zaten kuzeni yakin arkadaşım. Arayıp abla böyle böyle dedi durumu anlattı.. ben gidemem tatile dedi. Çocuk odemezsen ben öderim demiş , o laftan sonra gidemem ben diyor..nasıl tamam sen al diyeyim beş bin liralık yer değil ki bunu dusunemesin hem davet etti hem üstüne bunu dedi bozuldum dedi. Bana kalırsa meblag büyük neden ödesin ki kızın tutarını? Diğer yandan kızın durumu belli kız da bunu bildiğini düşünerek sordugunu düsündü. Şimdi daha kötüsü baya gerilecek ortam. Daha önce buna benzer bir durumla karsilasmistim yıllar önce. Meblag daha küçüktü ama ben sorun etmemiştim bunu. Sizce kız haklı mı? Bir tek bana mı garip geliyor bu beklentisi ? Ben yanlı mı düşünüyorum kardeşim olduğu için?
Ailecek derken? Bu kanıya nerden vardınız? Tanımadığınız ailem hakkında böyle bir yorumda bulunma hakkını nasıl edindiniz acaba?Bence o kızcağız ailecek sizden arkasına bakmadan uzaklaşsın nasıl bir düşünce bu