Bozulmakta hakli mi?

Gelir düzeyi belli yakında evlenecekler ciddi düşünüyorlar diyorsunuz çocuğun durumu varsa davette ettiyse ödesin yani.baştan hiç sende gel demesin o zaman evli olsalardı eşini getirmeyecek mi adam?kızda baştan param yok ödeyemem ben dese iyi olurmuş ama davet etti herhalde yardımcı olur diye mi düşündü bilemedim yani iletişim kısmında bir sorun olmuş gibi.

Kızın gururunu incitmiş kardeşiniz , durumu belli ellibin tatil parası verebilecek durumda olsa öyle 3 kişi yaşar mi kız? Kardeşiniz haksız hem de çok! Sonra da sadaka verir gibi paran yoksa ben vereyim ne demek küfreder gibi!!! Ayrıca bu kızla evlilik düşünen kardeşinizin kızda para olsa bile para beklemesi ayrıca çok çiğ bir davranış! Kız hemen bırakmalı kardeşinizi
Evet gurururun incindiğini ima etti zaten kız da

Ondan öyle bir vibe aldım zaten baya bozulmuştu benden sanırım fikir istedi yani çocuğa haksızlık mı.ediyorum tarzinda. Ama paran yoksa ben alayım demiş sonucta
iyi de teklifi kardeşiniz etmiş davet etmek demek ben karşılarım demek bir yandan da
gerçi kız da bunu nasıl kabul ediyor anlamam
ben eşimle sevgiliyken henüz böyle bir teklifi olsa kesinlikle kabul etmem

kardeşiniz davet etmiş sonra da paradan dolayı pişman olmuş kızı da böyle caydırmaya çalışmış bence
ayıp olmuş

Gelir düzeyi belli yakında evlenecekler ciddi düşünüyorlar diyorsunuz çocuğun durumu varsa davette ettiyse ödesin yani.baştan hiç sende gel demesin o zaman evli olsalardı eşini getirmeyecek mi adam?kızda baştan param yok ödeyemem ben dese iyi olurmuş ama davet etti herhalde yardımcı olur diye mi düşündü bilemedim yani iletişim kısmında bir sorun olmuş gibi.
Mesela nisan yapılmış olsaydı da kardeşim aynı şekilde davranirdi biliyor musunuz? Ben buna eminim. Yapısı karakteri bu.. evli olsalardı da eminim destek beklerdi kizdan

iyi de teklifi kardeşiniz etmiş davet etmek demek ben karşılarım demek bir yandan da
gerçi kız da bunu nasıl kabul ediyor anlamam
ben eşimle sevgiliyken henüz böyle bir teklifi olsa kesinlikle kabul etmem

kardeşiniz davet etmiş sonra da paradan dolayı pişman olmuş kızı da böyle caydırmaya çalışmış bence
ayıp olmuş
Belki de kızın tamam diyeceğini düşünmedi bu da olabilir tek başına gitmek istedi

Mesela nisan yapılmış olsaydı da kardeşim aynı şekilde davranirdi biliyor musunuz? Ben buna eminim. Yapısı karakteri bu.. evli olsalardı da eminim destek beklerdi kizdan
O zaman baştan çağırmayacak işte.bence kardeşiniz çok kötü yetişmiş bu kafayla düzgün insanın onla beraber olacağını sanmam.

Belki linç yiyeceğim ama ben kızı haksız buldum şahsen

Ben asgari ücretle çalışıp kira ödeyip, aynı zamanda 1 ay o parayla geçiniyorsam ki mutfak masrafları, faturalar ,sosyal hayat vs vs zaten para kalmıyor , 50 binlik bir tatili ki bu sadece tur parası ,ekstralar haricinde ,böyle bir teklifi kim etse , zaten çok çok bütçemi aştığı için direkt reddederim ,ben normalde biri yemek ısmarlayınca bile , diğerine ben ısmarlamazsam kahrımdan ölürüm paramı yedi laflarını duymak istemem

Küçük bir meblağ değil ki jest yapsın karşıdaki ödesin ,ayrılınca insanlar birbirinden en ufak aldığı hediyeleri bile istiyorlar ,neden kendimi bu duruma düşüreyim her şeyin lafı yapılıyor , kaldı ki daha oradaki ekstralar hariç pasaport falan çıkacak belki kendine üç beş kıyafet alacak , her halükarda kendine hitap etmeyen bir tatil ( küçümsemiyorum maddi olarak şu an öyle bir tatile durumu olmadığını belirtiyorum )

Ben olsaydım en başından o tatil beni aşar , teklif edilirse de teşekkür edip( bütçeme uygun) yurt içinde birlikte kültürel gezi planlardım ,kendimi de bu duruma düşürmezdim tavrım net olurdu , kimsenin de sevgilim -nişanlım dahi olsun 50 bin küsür tatilini ödemesini asla kabul etmezdim ,adamla net konuşulmamış .. adam , öder ödeyemediği yerde ben yardım ederim diye düşünmüş ,kız da davet etti tüm masrafı karşılar diye sevinip izin dahi almış , kardeşinizin davranışı elbette yanlış olmuş kaba buldum o ayrı ama ama kız en başta net tavır çizseydi , adam ya tüm masrafı öder ,sevgilisi de kabul eder birlikte giderdi , ya da kardeşiniz tek başına tatilini yapar gelirdi , davet etti diye tüm tatilimi neden karşılasın ki ?

Kızın durumunu biliyordu sormasaydı diyenler de var elbette ama kız da kendi durumunu biliyordu bütçemi aşar deseydi o zaman hemen balıklama atlamış gibi ne bileyim benim yapmayacağım bir şey ..

Daha ayrılmadan bile aslında konusu olmuş ,başkasının parasının üzerine tatil planı yaparsan böyle sonuçlara da hazırlıklı olmalısın bence
Yok ama kız zaten bu maddi durumda ise ödeyemez bunu kardeşim biliyordur. Yani devlete atanan biri olsa vs belki işte oradaki giderlere yardım beklenir ama o bütçe ile çok zor. Ben de sadece sende yoksa ben odeyeyim kısmında biraz yumuşatma olur mu diye düşündüm o yüzden kafam karışmıştı ama bu cümle de yapay niyetle söylenmiş dedi herkes.
Kardeşin hiç lafını tartmadan düşünmeden pat diye söylüyor kalbinden geçen direk dilinde bu huyuyla kendiside çok yıpranır çok şımartıldı diyorsunuz demek bu adamın her konuştuğu her söylediği hoş görülmüş poh pohlanmış sonra da ortaya böyle bir şahsiyet çıkmış bu dilinden çok çeker valla :olamaz:
Küçükken ağır hastalık geçirdi baya zor bir süreç yaşadı 18 yaşına kadar. O yaştan sonra da bizimkiler de kızıyor ama babam felç geçirdi vs derken kimse ilgilenmedi durumla. Annem zaten duysa aşırı kızar.

Kardeşiniz baya düşüncesiz denyonun tekiymiş.
Kimse kimsenin bir şeyini karşılamak zorunda değil evet ama o zaman baştan birlikte planlarsın, her şeyi konuşursun. Böyle son dk hadi ille de gel deyip paran var mı diye sormak çok çirkin. Kız umarım terk eder.

Yorumlarin tamamini okumadim, cok rezil bi soru bu ne demek paran var mi? Yok? Sen bunu bilmiyo musun da soruyosun? Aylik 70k uzeri para kazanan kardesiniz seneye karisi olacak kizi deli gibi davet edip ne bk yemeye paran var mi diye soruyo asiri sinirlendim. Ben olsam gelmiyorum param yok sen israr edince ve benim durumlari biliyosun zaten diye sen odeyeceksin sandim, para konusunu bu sekilde bu zamanda karsima cikarman cok cirkin iyi tatiller der o sure boyunca yok olurdum. Siz de kardesinize hak vermissiniz yani biraz empati...

O zaman baştan çağırmayacak işte.bence kardeşiniz çok kötü yetişmiş bu kafayla düzgün insanın onla beraber olacağını sanmam.
Bencil biri ama kız da bir senedir çekiyor tüm bunları. Benim tercih edeceğim bir karakteri yok mesela. Herseyi şakaya vuran hayal dünyasında biri

Yorumlarin tamamini okumadim, cok rezil bi soru bu ne demek paran var mi? Yok? Sen bunu bilmiyo musun da soruyosun? Aylik 70k uzeri para kazanan kardesiniz seneye karisi olacak kizi deli gibi davet edip ne bk yemeye paran var mi diye soruyo asiri sinirlendim. Ben olsam gelmiyorum param yok sen israr edince ve benim durumlari biliyosun zaten diye sen odeyeceksin sandim, para konusunu bu sekilde bu zamanda karsima cikarman cok cirkin iyi tatiller der o sure boyunca yok olurdum. Siz de kardesinize hak vermissiniz yani biraz empati...
Kimseye hak vermedim. Objektif bir şekilde konuyu yazdım. Yanlı yazmış olsaydım zaten kızın durumunu bu şekilde belirtmez, biraz daha çarpıtir ve kardeşimi öven şeyler yazardım. Aileye yardım etmez vs demek yerine.

o kızın düştüğü durumu düşündüğü düşünceleri kısaca özet geçeyim size. '' Param yok desem beleş diye hemen gelmek istedi bana yıkacakmış demekki diye düşünür mü acaba? Param var desem ben neyle ödicem o kadar parayı''
kardeşiniz o kadar haksız ki ben utandım yerine davet ediyorsa eşlik etmesi için ediyor ve 1 seneye nikah düşünüyorlarmış paran var mı ne demek? varda kendi paranı kendin öde demiş resmen

Ne yazmışım beni de aydinlatin
Yazmışsın ya bir yandan parasını ödemek zorunda değil diye birincisi ikisinin arasında ki konuya dahil olman zaten yanlış kız aradığında sizin aranızda bir konu bu kendiniz halledin diyebilirdin evlenseler böyle herşeye dahil mi olacaksın ayrıca kardeşin hakkında hakaret boyutuna varan kelime yorumları var takıla takıla benim yazdığıma mı takıldın artı eleştiriye açık değilsen ne diye gelip millette fikir danışıyorsun

Kimseye hak vermedim. Objektif bir şekilde konuyu yazdım. Yanlı yazmış olsaydım zaten kızın durumunu bu şekilde belirtmez, biraz daha çarpıtir ve kardeşimi öven şeyler yazardım. Aileye yardım etmez vs demek yerine.
Sirf kardesiniz diye tam objektif olamamissiniz. Karsisinda bir kadin var ve geliri kardesinize denk degil. Ben oderim demesi de sormasi da cok cirkin. Bence uyarin

Durumum böyle iyi olsa, sevgilimin de durumunu bilsem cebinden bir lira çıkartmadan gidelim derdim. Bu arkadaşınız değil farkındaysanız gelecek kuracağınız ailelerin tanıdığı yılların emeğini verdiğiniz kişi.
Siz ödersiniz ama herkes ödemek istemez ki , benim durumum iyi olsa ben de öderim mesela , bu Arada adam resmen kabalık etmiş kendi egosunu okşamış ben doğru davranmış demiyorum zaten ama ben olsam kendimi de bu duruma düşürmez başta tavrımı net koyardım bak işte daha ayrılmadan konusu geçmiş ve konu sahibinin yazdıklarına göre de ,kıza daha önce de kabalık etmiş yani öyle çok seviyor konumunda pek görmüyorum , kız çoğu şeyi alttan almış mesela ses bile çıkarmamış bu durumda olduğu gibi ,kızın iletişim problemi var ,hoş şeyler değil işte neden en başında adam akıllı konuşulmayıp böyle şeylere mahal veriyorsunuz , ben arkadaşım dışarı davet edince bile param yoksa gitmem , yani kız bir kere” bütçem uygun değil ben katılamam “ dese belki hepsini hallederim dicek ya da adam tek gidip gelecekti ,mevzu buraya taşınmayacaktı , bana biri böyle paran var mı dese soğurdum yani

Tamam kardeş haksız da .kızda bence hakkı değil .
Oğlan bu teklifi yaptığı zaman benim gelirim o kadarına yetmiyor diyebilirdi.
Hemen pasaport olayına falan girmek olmamış .sonuçta 100 bin para yapıyor ,
Ya da kız bende atıyorum şu kadar para var da diyebilirdi . Ama hiç para konusu konuşulmamış . Şahsen sevgilim bana o teklifi hapsa ilk söyleyeceğim benim param yok, o da paran yoksa sen gelme derse sepetlerim 😂

Yazmışsın ya bir yandan parasını ödemek zorunda değil diye birincisi ikisinin arasında ki konuya dahil olman zaten yanlış kız aradığında sizin aranızda bir konu bu kendiniz halledin diyebilirdin evlenseler böyle herşeye dahil mi olacaksın ayrıca kardeşin hakkında hakaret boyutuna varan kelime yorumları var takıla takıla benim yazdığıma mı takıldın artı eleştiriye açık değilsen ne diye gelip millette fikir danışıyorsun
Birincisi oraya durumu objektif bir şekilde yazıp kızın durumunu vs saklamadan son cümleye kadar , ardından kızın bu beklentisi garip mi ben mi yanlı düşünüyorum diye bir soru sormuşum. Fikir almak için? İnsanlar sorarlar arkadaşlarına da böyle bir durum var ama bu konuda yanlış mı düşüncem var beni aydınlatır misin doğrusu nedir diye gerek ilişki gerek başka şeyde. İkincisi kız beni aradığında zaten ben dinleyip karismayacagimi söylemişim. Yorumları okumuyorsun demek ki. Üçüncüsü hakaret ettigini düşündüğün kişiler saldirmak için düşüncelerini belirtmek için fikir vermek için yazıyorlar. Üsluptan az çok anlıyorum. Kimi gerçekten konuya sinirleniyor kiminin de hayatı kötü gidiyor saldıracak yer arıyor. Aile falan katan sizden başka olmadı. Ben diğerlerine saygı duyuyorum her yorum yapan kişiye. Bu tavra değil ama

Neyse, kardeşiniz terk edildikten sonra kafayı yurt dışı tatilinde toplar artık. :KK53:
Asgari ücretli herhangi biri yurt dışı tatili yapabilir mi sizce? 10 yaşında çocuklar bile biliyor o parayla ancak karnını doyurabileceğini.
Hiç kardeşim patavatsız falan demeyin, para hesabından anlamasa bu kadar para kazanamazdı. Bile bile yan çizmiş işte, kızdan esirgemiş parayı. Eh bunun da bedeli olur tabi.

X