Bozulmakta hakli mi?

Sizin anlatırken bile kardeşiniz kızı davet etmiş diye anladım ben. Evlenme planları yaptığı kızın maddi durumunu az çok bilir.
Bence başta davet etti kızı sonra para tatlı geldi, çevirdi lafı
Ahaahaa . Annemle bir anımız aklıma geldi. Annem bana haftalık harçlık verirdi ortaokulda. Orda yemek yerdik çünkü. Bir gün markete götürdü okul için al bisiler dedi. Ben de tek parça bişi aldim. Sonra al al başka şeyler de al dedi. Daha beni böyle bulamazsin dedi. Sanki ismarliyormus gibi aldırdı. Sonra demesin mi. Harcliklarindan aldım. Ahhaa. Bisküvi ile karın doyurmak zorunda kalmıştım o hafta.

İnsan evlilik düşündüğü genç kıza parasını ödemek istese bile ödetmez bunun lafını bile ettirmez kardeşinizin tavrı hiç hoş olmamış hiç centirmence değil kızın kardeşinize karşı bütün duyguları yerleyeksan olmuştur o kızın yerinde olsam bende asla gitmezdim kardeşinizin sevgisinden de bu tavrından dolayı emin olamazdım

Ben zaten bitirecek gibi hissettim aslında. Zaten o daha önce de daha saçma bisey yaşanmıştı bizim yanımızda.

Kardeşiniz anlayacak, değişecek biriyse; kızı işin içine katmadan tamamen kendi gözlemlediginiz şeylerin ikili ilişkiler de karşı tarafa ne hissettirecegi ile ilgili konuşabilirsiniz belki

Tabikide kız haklı asgari ücret alan birine gel Maldivlere tatile gidelim diye heveslendir sonra da tatilin parasını verecek paran var demi yoksa ben veririm diye ezikle arkadaşınız tam bir öküz kim.olsa o kırılır

-Kardeşiniz kızın durumunu biliyor buna rağmen tatile gel diye ısrar ediyor

-2 hafta kalana kadar para lafı etmiyor. Kız işten izin alıyor

-Kız asgari ücret alıyor, tatil parası 50 binin üstünde. Bu para kızın nerdeyse 1 yıllık maaşının yarısı.

Yani erkek kardeşiniz kızın bu parayı veremeyeceğini akıl edemiyo mu da ısrar ediyor tatile gel diye? Hadi ısrar ediyor asgari ücret alan bir insanın 50 bin üstü bir parayı tatile veremeyeceğini bilmiyor mu da paran var mı diye soruyor?

Son düzenleme:
Evet o da ayrı bir cimrilik göstergesi. Bir yıl sonra evlenecekmis zaten. Evlenmeden gideyim ki masraflı yer karimin masrafi bana kalmasın diye düşünmüş sanırım.

Hayat dersi vermiş

O zaman gayet öküzlük etmiş . Ben böyle patavatsizliklari olduğunu bildiğim için alıştım artık normal geliyor çoğu şeyi bana.
Öküzlük etmiş evet, kizi mahcup etmiş.
İnsan evlenmeyi düşündüğü kişiye karşı biraz daha duyarlı olur.
Kızın tek sorunu izin almasaymis gibi tavirlar, sonradan parayı sormalar falan. Ben dalga geçilmiş hissederdim şu durumda.

Kızın sizi aramasını çok anlamladiramadim orası ayrı.

Kardeşimin malesef karakteri böyle. Bana kalırsa düşüncesiz, patavatsız biri. Mesela kızın amcası vefat etmişti. Bassagligina aradı kızı bizde yanındayız. Kıza diyor ki ben de yarın işe gitcem erken hiç gidesim yok benim de canim sıkkın. Ben şok oldum .kavga kopacak dedim ama kopmadı. Ama hep böyle biriydi zaten. Kıza karsida şey diyor bize, hayallerimin kızı çok.seviyorum vs

Paran yoksa ben odeyeyim çok ağır Bir laf değil mi arkadaşlar? Kardeşimin huyunu bildiğim için bana aptalca ama patavatsız bir laf gibi geliyor. Ama kadın açısından onur kırıcı sanırım herkes öyle hemfikir

Iyyy ayrılsın kız bence.
Yazık

Ya en baştan deseymis zaten ama böyle olmuş. Bir yanım diyor kardeşim öküz bir yanım diyor kimse kimseyi karşılamak zorunda değil en.bastan ben öderim dememiş. Kafam.karisti benimde.
Kardeşiniz için düşündüğünüz ilk seçenek doğru.
Kızın maddi durumu belli. Maldivler gibi pahalı bir yere nasıl gitsin kız. Davet ederken düşünmez mi insan bunu.?
Kız iyi düşünsün bence bu evlilik işini

%100 kız haklı. Erkek kardeşiniz maddi durumu bile bile bu kadar pahalı bi tatil planlıyorsa ve kıza sende gel diyorsa bi zahmet ödesin. Ödemek istemiyorsa davet etmeseydi. Ay kusura bakmayın sinir oldum kardeşinize.

Parasının olmadığını bildiği, evlenmeyi düşündüğü kisiye edulmeyecek bir laf.
Kız iyi kazansa o kadar sorun olmazdı belki ama asgari ücretli çalışan sorulmaz bu soru.

Zaten kiz maddi durumunu yeni anlattı bana ben bilmiyordum ama kardeşim biliyordur. Ödeyemez yani. Konuda iki gün önce demiş gel diye. Bu akşam da kıza bunu demiş. Ama kız izin almış işten bunun için. Bir de sapanca bungalov değil ki kombili kaç bin

%100 kız haklı. Erkek kardeşiniz maddi durumu bile bile bu kadar pahalı bi tatil planlıyorsa ve kıza sende gel diyorsa bi zahmet ödesin. Ödemek istemiyorsa davet etmeseydi. Ay kusura bakmayın sinir oldum kardeşinize.
Yok ben de pek hazetmiyorum bazı özelliklerinden sorun degil

Hayatım tabi ki yanlı düşünüyorsun. Birini ısrarla dışarda birşeyler yemeye davet ediyorsun, adam tam evden çikacakken arayıp yediklerini ödeyecek paran var mı diyorsun. Bu şekilde bak lütfen. Sen ablasın kardeşini düşünmen gayet doğal ama kız da alınmakta çok haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…