Kizlar paylasmak istiyorum ben mi abartiyorum gorun diye
Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum
bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum
bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin
sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi
ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi
evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii
ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi
ben de ben hayir diyorum nolucak simdi dedim sinirlendimm
ama ben senden vazgecemem ya bunlari zamani gelince konusuruz diye kivirdii
kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo
dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
Doğuda her yerde böylemi bilmiyorum
Ortanca kardeşimin eşi Erzurumluydu aynen böyle adetleri vardı
Yemek yenirken erkekler ayrı bir masada, kayınvalide ve kendisinden büyük diğer hanımlar ayrı masada yiyor, kardeşimde kapıda yemeğin bitmesini bekleyip servis yapıyordu. Anneye gitmek yasak, kardeşlerinin evine gelmesi yasak, içiçe dipdibe sadece o aileye özel bir hayat. Düğün gecesi kocası rahmetli anneme ; artık kız bizim, ölçülü olacaksınız, öyle zırt pırt aramak yok dedi, çıldırmıştı rahmetli. Çok yalvardık gitme bu aileye diye ama dinlemedi bizi, 5 yıl sonra bir evladıyla boşandı. Yediği dayaktan, sol kulak zarı patlaktı ve sol gözü görmüyordu, kafatasında da çatlak vardı. Uçurum bu kadar büyük olunca yürütmek mümkün olmuyor maalesef. Onlara uymadıkça dövdüler, başımıza neler geldi, her birimiz ayrı ayrı uğraştık
Merhaba ATTRAENTE ,
Kardeşinizin yaşadıklarına çok üzüldüm. Kardeşinizin gördüğü şiddetten kaynaklı sağlık sorunları umarım iyileşmiştir.
Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum
........................................
kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo
dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum
bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin
sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi
ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi
evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii
ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi
ben de ben hayir diyorum nolucak simdi dedim sinirlendimm
ama ben senden vazgecemem ya bunlari zamani gelince konusuruz diye kivirdii
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
Maalesef hala sol kulağı az duyuyor ve sol gözü %10 görüyor, böyle kalacak dedi doktor
Rabbim kimseye göstermesin böyle şeyler, çok zor hem kadın için hem de ailesi için
Çok geçmiş olsun. Keşke hiç yaşanmasaydı tüm bunlarBu tarz durumlarda söylenecek söz bitiyor. Canından olmadan kurtulabilmiş olması tek avuntu sanırım ki.
Umuyorum yazdığınız mesaj okuyan herkese ulaşır. Değişir , düzelir , evlenince tatlı dille yola getirirsin yorumlarının gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu herkes görür
Görmüyorlar maalesef, kardeşim kendisine bunları yapan adamı 4 kez affetti 5 yıl içinde, bu yediği tek dayak değildi, adam kapımıza dayandı ablamı da dövdü, annemin hastalığının en ağır zamanlarıydı bir yandan kanser, bir yandan kardeşim, hastaneler,karakollar,davalar neler çektik, onun yüzünden sabıka sahibi oluyordum az daha, hiç bir şey kar etmedi yine affetti, yine affetti. Bize son sığındığında rahmetli annem bir daha gidersen reddederim seni dedi de boşandı, ondan sonra da kadına ölüm döşeğinde beni kocamdan ayırdın diye hakaret etti. Bazıları kaşınıyor maalesef, değişecek değişecek diye perişan etti bizi. Şimdi yine ikinci evliliğini aynı model bir adamla yaptı, üstelik de yine hamile akıllanmıyorlar, akıllanmıyorlar. Burada yazmak ne ki neler söyledik anlamadı gitti, kardeşim gibi yüzlercesi var bu ülkede, bu muameleyi görüp yine de devam ediyorlar, üniversite mezunu kendisi, yazık annemin emeklerine, hastalığının son deminde yattığı yerden okuttu onu, yazık
Allah rahmet eylesin annenize , mekanı cennet olsun. Anneniz ve siz elinizden geleni yapmışsınız. Kırgınlıklar , o dönem yaşadıklarınız nedeniyle içinizde biriken duyguları tahmin dahi edemiyorum.
Kardeşinizin de umarım bu kez onarılmayacak yaraları oluşmaz. Bu seçiminin ağır sonuçları olmasın ve sizin de en azından bir nebze olsun içiniz rahat olabilsin dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?