• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boyle sey mi olur yaa

Bu adam sinyalleri vermiş evlenincede değişmez hatta sana söylemediği adetlerde çıkar ortaya

Sen hem ailenden hem mesleğinden hemde hayatının baharından olursun en güzeli yol yakınken vazgeçmek olur ...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
ne mı onerırırz?? soru şaka gbı...basbaya sonunuzu göruyorsun eğer o adam musveddesıyle evlenırsen......kaç kurtul arkana bıle bakma....

Ben her turden insanin oldugu bi bolgede yasiyorum ve bi cok kulturden arkadaslarim var. En yakin arkadaslarim kurt ustelik biri erkek ve ben hepsinin ailesiyle tanisiyorum evlerinde bi cok kez misafir olmuslugum var hatta kendi erkek arkadasimla bile gitmisligim var. Ama buranin yerlisi bi arkadasim var onlarda erkek kadin ayrimi vardir hatta kuzeni kiz diye okuyamamistir. Erkek kadin ayri yemek yer erkekler ayri bi yerde oturur servisi yine bi erkek yapsr. Oraya giderken giydiklerime cok dikkat etmem gerekir vs..ve ben bi tatil beldesinde yasiyorum yani bu durumun kurtlukle alakasi yok tamamiyle aile meselesi. Bence hic riske girip bi hata yapma

Sevgiliniz size açık açık söylemiş saklamamış bu konu da takdir ettim onu saklasaydı ve sonradan farkına varsaydınız hiç hoş olmazdı şimdi karar sizin ben bunlara katlanırım diyorsanız yola devam edeceksiniz yok katlanamam diyosanız gerekeni yapacaksıniz.

Kizlar paylasmak istiyorum ben mi abartiyorum gorun diye

Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum

bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum

bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin:47:

sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi

ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi

evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii:47:

ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi

ben de ben hayir diyorum nolucak simdi dedim sinirlendimm:47:

ama ben senden vazgecemem ya bunlari zamani gelince konusuruz diye kivirdii

kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo :14:

dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo

ve ne onerirsinizz

sevgiyle kalin kizlarr

Ben doğulu bir ailedenim kürt değilim. Eşim de doğulu ve kürt. Ne bizde ne onlarda böyle bir yaşam tarzı yok. Yeni nesili bırak yaşlılarda bile yok. Kadınla aynı sofraya oturmamak neymiş? İkinci sınıf insan mısın sen? Doğulu olmanın arkasına saklanıp kadına hayvan muamelesi yapıyor adam sen de hala çok seviyorum vazgeçemem diyorsun.

Şimdi alttan alması, geçiştirmesi sadece evlenince hallederim diye düşünmesinden. Kadına değer vermeyen bir adamla evlilik olmaz güzelim. Sen kendi cevabını kendin vermişsin zaten yol yakınken dön. Yazık edersin kendine.

Hemen uzaklaşmalısın sevgilinden. Adam daha şimdiden açık açık belirtmiş ileride nasıl bir hayat süreceğinizi.

Canım bence kaç kurtul hayatı Zindar eder sana . Doğuluları küçümsemiyorum ama onların aile yapıları böyle benimde doğulu bi arkadasım olmuştu zamanında ayrılana kadar cok çektim.ayrılmak istedim neni tehdit etti babamı aradı beraber çektiğimiz fotoları babama gönderdi yani ayıp bişey yoktu ama yine de bir babaya yapılmazdı yaptığı. Babamı çileden çıkarmıştı isteği beni babam alıp ona göndercekmiş elleriyle kız değil falan demiş. Sen babamısın kızın benim kollarımda yatıodu.Lanet bir insandı ve oda malatyalıyı.benim ondan ayrılmak istememin sebebleri seninkilerle aynıydı ve benim kapanmaya zorladı. Daha Neler neler adi şerefşiz.yalanlarıyla Allah ona cezasını verir umarım .şimdi sana gelelim böyle bir insanla evlenince doğacak olan sıkıntılarını bi düşün bak adam açık açık söylemiş yarın İnan bunalırsın ayrılmak istersin ayrılamazsın.yol yakınken dön bence.bu arada yanlış anlaşılmamıştır umarım söylediklerim her doğulu böyle değil ama bazıların aile yapısı böyle çok tutucu ve istediğini eşde edene kadar her yolu deniyorlar .ben yazını görünce hemen yazmak istedim yaşadıklarımı hala unutamam benim tavsiyem aşkından ölsende kültür yapınıZ uyuşmuyorsa zorlamayacaksın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım bende malatyalıyım, çevremde de ailesine çok önem verenler var ama sevgilin çok uç noktada. hem yaşın genç hemde yakında ekonomik olarakta özgürlüğüne yetecek güzel bi iş sahibi olacaksın. hiç düşünme, seviyorum deme. illaki seni hakeden birisi çıkar karşına. evlilik ciddi bi iş, şimdi kabul edersen bütün hayatını cehennemdeymiş gibi geçirebilirsin Allah korusun. :19::19::19:

Dürüst çocukmuş yine de. Her şeyi baştan anlatmış. Siz kabul ederseniz bunları biliyor olacaksınız ve ileride itiraz hakkınız olmayacak. Göze alıyorsanız devam edin, almıyorsanız yol yakınken bırakın.

Doğuda her yerde böylemi bilmiyorum
Ortanca kardeşimin eşi Erzurumluydu aynen böyle adetleri vardı
Yemek yenirken erkekler ayrı bir masada, kayınvalide ve kendisinden büyük diğer hanımlar ayrı masada yiyor, kardeşimde kapıda yemeğin bitmesini bekleyip servis yapıyordu. Anneye gitmek yasak, kardeşlerinin evine gelmesi yasak, içiçe dipdibe sadece o aileye özel bir hayat. Düğün gecesi kocası rahmetli anneme ; artık kız bizim, ölçülü olacaksınız, öyle zırt pırt aramak yok dedi, çıldırmıştı rahmetli. Çok yalvardık gitme bu aileye diye ama dinlemedi bizi, 5 yıl sonra bir evladıyla boşandı. Yediği dayaktan, sol kulak zarı patlaktı ve sol gözü görmüyordu, kafatasında da çatlak vardı. Uçurum bu kadar büyük olunca yürütmek mümkün olmuyor maalesef. Onlara uymadıkça dövdüler, başımıza neler geldi, her birimiz ayrı ayrı uğraştık

Merhaba ATTRAENTE ,

Kardeşinizin yaşadıklarına çok üzüldüm. Kardeşinizin gördüğü şiddetten kaynaklı sağlık sorunları umarım iyileşmiştir. :50:

Bir erkek böyle dizginleri ele almaya çalışıyo kadın bitmiştir demektir!!!
Eğer bunlara boyum eğerseniz sizinle daha çok aşık atacaktır!
Sizde boşu boşuna okumadınız herhalde o kadar sene.Düşünceye bak yaa
Arkadaşlarında dediği gibi aynı masada oturmama olayı bile tehlikenin sinyalini veriyo!!
Sevmek çözüm değil inanın ki benim gibi sevgi konusunda çok takıntılı insan bile gerçekleri gördükten sonra vazgeçebiliyosa eminim sizde yaparsınız
O sevgiler bilmem aşklar evlenince zerresi kalmıyo emin olun.Adam hem elinin altındaki kadını kullanıyo her türlü hemde dışardakilerle yüz göz oluyo.Bu kadar NET

Merhaba ATTRAENTE ,

Kardeşinizin yaşadıklarına çok üzüldüm. Kardeşinizin gördüğü şiddetten kaynaklı sağlık sorunları umarım iyileşmiştir. :50:

Maalesef hala sol kulağı az duyuyor ve sol gözü %10 görüyor, böyle kalacak dedi doktor
Rabbim kimseye göstermesin böyle şeyler, çok zor hem kadın için hem de ailesi için

Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum
........................................
kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo :14:
dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr

Merhaba fatihimm ,

Denemek için söylediğini düşünmüyorum. Yaşamak istediği hayatı ve onunla hayatı paylaşmayı kabul ederseniz nasıl yaşayacağınızı anlatmış.
Bazı yorumlarda zamanla değişir gibi ifadeler gördüm. Öncelikle zamanla değişir veya değişmez bu tartışılır. Önceliğiniz şu anda sizinle paylaştıklarına göre karar vermek olmalı.

Yalansız , kaçmadan ne istediğini ve istediği yaşam şeklini size aktarmış. Malatya da veya Kürt kökenli ailelerde böyle adetler var mı yok mu ? değil sorununuz.

Erkek arkadaşınızın ve ailesinin yaşam tercihi bu şekilde ve aynı şekilde de sürdürmek istiyorlar. Bu kadar net ve açık. Sonradan değişir laflarına itibar ederek kendinize kötülük yapmamanızı dilerim.

bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum

bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin:47:

sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi

ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi

evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii:47:

ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi

ben de ben hayir diyorum nolucak simdi dedim sinirlendimm:47:

ama ben senden vazgecemem ya bunlari zamani gelince konusuruz diye kivirdii

ve ne onerirsinizz

sevgiyle kalin kizlarr

Bahsettiğin olay kültür değil aile yapısı. Ona bakarsan bir arkadaşım var erzurumlu aynı şekildeler. Ordulu bir arkadaşımın alesi yine aynı şekilde.
Lakin malatyada kendi ailemden örnek verirsem aile büyüklerinin vs toplandığı zamanlarda genelde kadın erkek ayrı oturuyor bizde. Yemeklerde ayrı ama çekirdek ailede böyle bir şey görmedim ben. Bu arada sen bu şartlara okey der vazgeçemiyorum dersen evlenince çok başın ağrır. Şuan acaba diyorsan ailenin içine girince işin rengi değiştiğini anlarsın. Bu tarz ailelerde eşinin kazandığı para senin yada eşinin değil ortaya karışık olur. Hee şimdiden sana bunu diyen adam emin ol daha azını yapmayacaktır. Bu bildiğin geleceğine dair küçük bir sinyal ona göre düşün taşın. Yatmadan yatmaya eve gideceksin hayat senin hayatın olmuyor. Sürekli iç içe kalabalık bir aile düşün herkes herşeyine karışıyor. Yeri gelecek senin kendi çocuğunun , evin veya kendinle ilgili kararları bile başkaları verebilecektir(aile büyükleri gibi) Valla ben böylesini gördüm gerisini bilemem.
Malatyada benim canım kuzenlerimin ne yapıp ne yapmayacağına, yengemin dışarı çıkarken kayınbiraderinden izin almak zorunda olduğuna şahit oldum mesela. Hatta yengem dayım arasında kendi çekirdek aileleriyle alakalı bir durum olmuştu. Dayım kendi eşine değil kardeşinin sözüne itimat etmişti. Allah'tan bize uzaklar :9:

Buraya konu açacak kadar içine kuşku doğduysa sen 3 kere düşün. :37: Kendimi senin yerine koydum; okumuşum, öğretmen olacağım , ayaklarımın üstünde duracağım ama hepsini sileceğim ailemden uzaklaşacağım ve kendi kararlarımı veremeyeceğim bir ailenin içine gireceğim sevdiğim, vazgeçemediğim bir adam için. Ömür geçmez. :19: Mutlu olamam ben. Bazen mantıklı olmak lazım.
Çok konuştum sanırım. Sen yine bolca düşün.:36::36::36:

Maalesef hala sol kulağı az duyuyor ve sol gözü %10 görüyor, böyle kalacak dedi doktor
Rabbim kimseye göstermesin böyle şeyler, çok zor hem kadın için hem de ailesi için

Çok geçmiş olsun. Keşke hiç yaşanmasaydı tüm bunlar :50: Bu tarz durumlarda söylenecek söz bitiyor. Canından olmadan kurtulabilmiş olması tek avuntu sanırım ki.

Umuyorum yazdığınız mesaj okuyan herkese ulaşır. Değişir , düzelir , evlenince tatlı dille yola getirirsin yorumlarının gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu herkes görür :50:

Çok geçmiş olsun. Keşke hiç yaşanmasaydı tüm bunlar :50: Bu tarz durumlarda söylenecek söz bitiyor. Canından olmadan kurtulabilmiş olması tek avuntu sanırım ki.

Umuyorum yazdığınız mesaj okuyan herkese ulaşır. Değişir , düzelir , evlenince tatlı dille yola getirirsin yorumlarının gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu herkes görür :50:

Görmüyorlar maalesef, kardeşim kendisine bunları yapan adamı 4 kez affetti 5 yıl içinde, bu yediği tek dayak değildi, adam kapımıza dayandı ablamı da dövdü, annemin hastalığının en ağır zamanlarıydı bir yandan kanser, bir yandan kardeşim, hastaneler,karakollar,davalar neler çektik, onun yüzünden sabıka sahibi oluyordum az daha, hiç bir şey kar etmedi yine affetti, yine affetti. Bize son sığındığında rahmetli annem bir daha gidersen reddederim seni dedi de boşandı, ondan sonra da kadına ölüm döşeğinde beni kocamdan ayırdın diye hakaret etti. Bazıları kaşınıyor maalesef, değişecek değişecek diye perişan etti bizi. Şimdi yine ikinci evliliğini aynı model bir adamla yaptı, üstelik de yine hamile akıllanmıyorlar, akıllanmıyorlar. Burada yazmak ne ki neler söyledik anlamadı gitti, kardeşim gibi yüzlercesi var bu ülkede, bu muameleyi görüp yine de devam ediyorlar, üniversite mezunu kendisi, yazık annemin emeklerine, hastalığının son deminde yattığı yerden okuttu onu, yazık

bugün seviyorum vazgeçemem,onsuz olamam dersin yarın bir gün evlendiğinde ah kafam niye mantığıma yenik düştüm meğer evlenmekle hataların en büyüğünü yapmışım dersin. Evi yatmadan yatmaya kullanmak ne saçma ,yeme içmenin ortak olması .İnsanın tek rahat edebileceği yer kendi evidir.Ayrıca erkekler ayrı masada yemesi kadınların ayrı yerde ne tuhaf hangi çağın ınsanı bu malesef bazı insanları okumak değiştirmiyor.Eş seçimi önemli hem mantık hem aşk biri olmadımı olmaz dikkat edin .

Görmüyorlar maalesef, kardeşim kendisine bunları yapan adamı 4 kez affetti 5 yıl içinde, bu yediği tek dayak değildi, adam kapımıza dayandı ablamı da dövdü, annemin hastalığının en ağır zamanlarıydı bir yandan kanser, bir yandan kardeşim, hastaneler,karakollar,davalar neler çektik, onun yüzünden sabıka sahibi oluyordum az daha, hiç bir şey kar etmedi yine affetti, yine affetti. Bize son sığındığında rahmetli annem bir daha gidersen reddederim seni dedi de boşandı, ondan sonra da kadına ölüm döşeğinde beni kocamdan ayırdın diye hakaret etti. Bazıları kaşınıyor maalesef, değişecek değişecek diye perişan etti bizi. Şimdi yine ikinci evliliğini aynı model bir adamla yaptı, üstelik de yine hamile akıllanmıyorlar, akıllanmıyorlar. Burada yazmak ne ki neler söyledik anlamadı gitti, kardeşim gibi yüzlercesi var bu ülkede, bu muameleyi görüp yine de devam ediyorlar, üniversite mezunu kendisi, yazık annemin emeklerine, hastalığının son deminde yattığı yerden okuttu onu, yazık

Allah rahmet eylesin annenize , mekanı cennet olsun. Anneniz ve siz elinizden geleni yapmışsınız. Kırgınlıklar , o dönem yaşadıklarınız nedeniyle içinizde biriken duyguları tahmin dahi edemiyorum. :50:

Kardeşinizin de umarım bu kez onarılmayacak yaraları oluşmaz. Bu seçiminin ağır sonuçları olmasın ve sizin de en azından bir nebze olsun içiniz rahat olabilsin dilerim.

Allah rahmet eylesin annenize , mekanı cennet olsun. Anneniz ve siz elinizden geleni yapmışsınız. Kırgınlıklar , o dönem yaşadıklarınız nedeniyle içinizde biriken duyguları tahmin dahi edemiyorum. :50:

Kardeşinizin de umarım bu kez onarılmayacak yaraları oluşmaz. Bu seçiminin ağır sonuçları olmasın ve sizin de en azından bir nebze olsun içiniz rahat olabilsin dilerim.

İçim rahat değil ama tercihini kendi yaptı, artık bize dert yanamıyor, kendi başına çekiyor işte
Ama böyle olmasın bütün kadınlara söylüyorum, arkanızda duran ailelerinizin kıymetini bilin
Size verilen emeklerin kıymetini bilin, kendinizin kıymetini bilin, insan olarak yaşayın, hayat çok kısa güzel anılar biriktirin...

şoktayım.... cahillik diz boyu.. kesinlikle istemediğin bir şeyi kabul etme.. benim de eski erkek arkadasım böyleydi, şimdi baska biriyleyim ve inanılmaz mutluyum. ayrılmanı tavsiye ediyorum. daha yaşın küçük, neler neler çıkcak karşına... sonra boşanmalarla, psikolojik problemlerle ugrasırsın beraber oldugun takdirde.. hayata bir kere geliyoruz, hiç gerek yok...:50:

Back