Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
boyle sey mi olur yaa
- Konu Sahibi fatihimm
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Canım aklını başına topla ailen seni kimbilir ne fedekarlıklarla okuttular bak ne güzel elinde mesleğin var hemde çok kutsal bir meslek ailenin emeklerini kendin okurken verdiğin emekleri hebamı edeceksin kimse vazgeçilmez değil onun kesin taviz veremeyeceği şeyler varsa seninde var sende söyle bunları sakın susup kalma seni baskılayamasın sen bir kadınsın asıl senin çalışman çok önemli kendi ekonomik özgürlüğün için kimsenin hayatı kesin değil ya bir gün herşey kötüye gitti ve eşinden boşanmak istersen şimdi ailen var arkanda ama birgün onlarda olmayacaklar bu hayatta ve sen belki boşanamayacaksın ekonomik özgürlüğün olmadığı için başını eğecek oturup kalıcaksın ailen seni bunları yaşama diye okutuyor zaten o insanlarıda düşün ama önce kendini düşün böyle bir düşünce yapısına sahip biriyle bir ömür geçer mi? Var gel sen vazgeç bu evlilikten değişmez çünkü o insanın düşüncesi o tamam der evlenirsiniz bu sefer ailesi başlar söylenmeye kadın çalışmaz diye. Nişanlının diğer söylediklerine zaten yorum bile yapmak istemiyorum çok ayıp sendrn istedikleri hele anne mevzu afedersin evleniyormusun hapse mi giriyorsun resmen anneni görmen için görüş günü koymuş adam. Lütfen mantıklı ol kendine uygun bir insanla birlikte mutlu olabilirsin.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kizlar paylasmak istiyorum ben mi abartiyorum gorun diye
Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum
bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum
bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin
sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi
ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi
evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii
ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi
ben de ben hayir diyorum nolucak simdi dedim sinirlendimm
ama ben senden vazgecemem ya bunlari zamani gelince konusuruz diye kivirdii
kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo
dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
Hiç vazgeçemem deme. Aşk dediğin şey iki günde bitiyor. Geriye saygı kalıyor. Yaşam tarzlarınız birbirinden bu kadar farklıyken o saygı da oluşmaz kusura bakma. Ortaçağdan kalmış bir ailenin içinde ne kadar mutlu olabilirsin bir sor kendine. Kendi evin bile olmayacak düşünsene. Çünkü yatmadan yatmaya gidilen yer ev değildir. Sürekli başkalarına bağlı olarak yaşayacaksın. Evin içinde şortunu giyip kanepeye uzanamayacaksın en basitinden. Çok ufak bir şey gibi görünebilir bu dediğim ama zamanı gelince ne kadar önemli olduğunu göreceksin. Yıllardır okumuşsun. Adam sana çalışamazsın diyor. Sadece senin değil, ailenin emeğine de yazık. Kimbilir ne şartlarda okuttular seni. Aklını biraz başına al bence.
- 21 Mayıs 2013
- 6.798
- 8.408
- 198
Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum
bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum
bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin
sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi
ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi
evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii
ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi
kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo
dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
apaçık geleceğini anlatmış adam denemek değil sende şartların olduğunu ve asla taviz vermeyeceğini göstermeliydin sinirlenmek yerine
ne kadar yakın olursan ol hergün annene gidemezsin ordan seni toplayamam ne demek canım bu sana yarın öbür gün camdan bile baktırmaz
ne güzel elinde mesleğin var seni bu yaşına ailen getirdi ailen arkanda durdu ben aşkımdan gabersemde bu tarz düşünceyle yaklaşan adama tak sepeti koluna herkes kendi yoluna derdim
- 17 Kasım 2011
- 6.645
- 547
- 148
niyeti buysa zaten başta sana tamam der evlendikten sonra başlar baskılar sorunlar...
hiç kimse ama hiiiiiç kimse değişmez...
sakın aman evlenince ben onu değiştiririm diye düşünüp yakma kendini...
bana kalırsa hiiç arkana bakmadan kaç derim ama seviyorum fln diyosun...
eee sevgide bi yere kadar...
bi kere geliyoruz dünyaya...
hiç kimse ama hiiiiiç kimse değişmez...
sakın aman evlenince ben onu değiştiririm diye düşünüp yakma kendini...
bana kalırsa hiiç arkana bakmadan kaç derim ama seviyorum fln diyosun...
eee sevgide bi yere kadar...
bi kere geliyoruz dünyaya...
- 20 Şubat 2009
- 2.165
- 2.255
- 448
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
Doğulu arkadaşlar böyle birşey bizde yok dese ne olacak ki? Adam kendisinde olan durumu anlatmış işte.. ve evlenince bilmiyordum dememen için olayın en başında anlatmış..
Bu seviyorum vazgeçemiyorum durumunu da anlamıyorum ben, adam evlenince köle gibi olacaksın diyor, sen seviyorum diyorsun??? Bile bile lades niye? Nasıl bir aşk ki bu herşeyinden vazgeçmeyi göze alabiliyorsun???
Bir urfa siverekli ama mardin nusaybin gelini olarak soyluyorum senin esin ve ailesi baya geri kalmiss....benim esim tir soforu o gidince kendi evimde yuvamda kizimla kaliyorum...ilk gunden beri boyleydi...kaynanam karsi binada ama asla yemegimiz bi olamaz...bazi dogulu ailelerde mal varligi bir arada oldugu icib kaynanada yenip icilir yatmaya eve gidilir bu adeti surdurenler var yok degil yani...ama dogu eskisinden daha cok okumaya deger veriyo...esimin bi cok akrabasi var cok iyi unilerde cok iyi bölümler okuyan...uzun lafın kisasi senin sevgilingiller geri kalmis sekerim...
<3 bebek <3
<3 bebek <3
ayrıl !
direk yani... seviyorsundur ...vazgeçemiyorsundur vs. vs.... öğretmen olmak istediğini yazdığın için diyorum kesinlikle yürümez bu ilişki...baştan sana şart koşmuş....ne demek ailenle görüşemezsin fazla vs.... önce sana öğretmen olduğun için saygı duymalı ! ... Saygı yoksa olmaz..Senin fikirlerini sormuyo bile !
Bırak !
Cidden başka daha hayırlı ve sevebileceğin biri çıksın karşına inşallah..
direk yani... seviyorsundur ...vazgeçemiyorsundur vs. vs.... öğretmen olmak istediğini yazdığın için diyorum kesinlikle yürümez bu ilişki...baştan sana şart koşmuş....ne demek ailenle görüşemezsin fazla vs.... önce sana öğretmen olduğun için saygı duymalı ! ... Saygı yoksa olmaz..Senin fikirlerini sormuyo bile !
Bırak !
Cidden başka daha hayırlı ve sevebileceğin biri çıksın karşına inşallah..
Doğuda her yerde böylemi bilmiyorum
Ortanca kardeşimin eşi Erzurumluydu aynen böyle adetleri vardı
Yemek yenirken erkekler ayrı bir masada, kayınvalide ve kendisinden büyük diğer hanımlar ayrı masada yiyor, kardeşimde kapıda yemeğin bitmesini bekleyip servis yapıyordu. Anneye gitmek yasak, kardeşlerinin evine gelmesi yasak, içiçe dipdibe sadece o aileye özel bir hayat. Düğün gecesi kocası rahmetli anneme ; artık kız bizim, ölçülü olacaksınız, öyle zırt pırt aramak yok dedi, çıldırmıştı rahmetli. Çok yalvardık gitme bu aileye diye ama dinlemedi bizi, 5 yıl sonra bir evladıyla boşandı. Yediği dayaktan, sol kulak zarı patlaktı ve sol gözü görmüyordu, kafatasında da çatlak vardı. Uçurum bu kadar büyük olunca yürütmek mümkün olmuyor maalesef. Onlara uymadıkça dövdüler, başımıza neler geldi, her birimiz ayrı ayrı uğraştık
Ortanca kardeşimin eşi Erzurumluydu aynen böyle adetleri vardı
Yemek yenirken erkekler ayrı bir masada, kayınvalide ve kendisinden büyük diğer hanımlar ayrı masada yiyor, kardeşimde kapıda yemeğin bitmesini bekleyip servis yapıyordu. Anneye gitmek yasak, kardeşlerinin evine gelmesi yasak, içiçe dipdibe sadece o aileye özel bir hayat. Düğün gecesi kocası rahmetli anneme ; artık kız bizim, ölçülü olacaksınız, öyle zırt pırt aramak yok dedi, çıldırmıştı rahmetli. Çok yalvardık gitme bu aileye diye ama dinlemedi bizi, 5 yıl sonra bir evladıyla boşandı. Yediği dayaktan, sol kulak zarı patlaktı ve sol gözü görmüyordu, kafatasında da çatlak vardı. Uçurum bu kadar büyük olunca yürütmek mümkün olmuyor maalesef. Onlara uymadıkça dövdüler, başımıza neler geldi, her birimiz ayrı ayrı uğraştık
Aklını başına topla, ailenin seni okutmak için çektiği maddi manevi çileleri, senin okumak için çektiğin maddi manevi çileleri nasıl bir kalemde silip atacaksın bir erkek için? Bir erkek yani! Annene babana sana yazık değil mi? Neresinden bakarsan bak bir erkek ya! Ailene bunu yapacaksan yazık derim ben sadece. Erkek mi yok etrafta, bundan önce sevmedin mi ki bundan sonra sevmeyeceksin? Bunu düşünmek sormak bile aileye ihanet diye düşünüyorum ben üzgünüm.
- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
Canim sen tavrini koymussun, arkasinda da dur. Bu adam degismeyecek emin ol, Kurt Turk dogulu batili meselesi degil, boyle buyumus yetismis, cok net fikirleri var ve asla degismeyecek, lafi degistirmesi kivirmasi da "zamanla yola getiririm nasilsa, evlenince mecbur" diye dusundugu icin. Cok sevince zor biliyorum boyle farkliliklarin ileride ne gibi sorunlara yol acacagini bilsen de kabullenmek, ama iyi dusun. Degisir deme, degismez.. Sana tamam senin dedigin gibi olsun dese de degismez. Kultur farki hele ki bu boyutlarda cok buyuk engel, yapamazsin.. Pismanlik dolu gecer hayatin, o yuzden ne istediginden emin ol. Sevdigin adamla iskence gibi bir hayat mi? Yoksa bir sure aci cekip, yeniden sevecegin ama hayat gorusun kulturun bir olan adamla mutlu bir hayat mi?
bi de sey dedi beyefendi onu soylemeyi unutmusumm
boyle boyle istee coook iyi dusun tasin kararini ver sonradan aman oyleydi boyleydi yok
biz de bosanma diye bi kavram da yok omur boyu ayri yataklarda yatsak da bosanma gibi bi durum soz konusu olamaz
ben seni biliyorum iki gun sonra mizmizlanir ben yapamiyorum dersin
oyle bi sey yok onu bil bosanma yasakli kelimee dedii
Siz konunun ciddiyetinin bence farkında değilsiniz. Umarım tecrübe de etmezsiniz ama şu şartlar altında özellikle de ciddi farklılıklarımız var diyorsanız evlenmeniz halinde hayatınızı mahvetmiş olursunuz. Bunları zamanı gelince yeniden konuşuruz demesinin sebebini de yukarıda Illumination çok net bir şekilde açıklamış bence.
Ha bu arada Doğulu arkadaşlara soruyorum gerçekten abartıyor mu demişsiniz ama onların cevapları size bir kriter nasıl olabilir ben anlamadım? Aile yapılarını bilecek kadar yakından tanıdığım Kürt arkadaşlarım hiç olmadı ama buna rağmen şunu biliyorum ki şartların daha katı olduğu Kürt aileler de daha yumuşak olduğu Kürt aileler de muhakkak ki vardır. Sizin burada kriteriniz erkek arkadaşınızın sözleri olabilir ancak. Deniyor dahi olsa böyle denemek mi olurmuş? Bence kendisi gayet ciddi. İyi düşünün.
- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
sen köle misin.Kizlar paylasmak istiyorum ben mi abartiyorum gorun diye
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
köleysen bunları kabul et değilsen yol ver. bak geri adım atmıyormuş padişah oğlu.
seninde köle olarak onu dinlemeni istiyor.
bitir . zararın neresinden dönsen kar. bırak bu kadına aşağılık bir yaratık olarak bakan zihniyetteki adamı
ve ne onerirsinizz
sevgiyle kalin kizlarr
malatyalıyım öğretmenim çalışıyorum.asla böyle bir aile olmadık. üstelik benım eşım karadenızlı onlarda var aıle apartmanında oturma geleneği benden de ister diye çok korkuyordum. erkek kardeşim de evli hiç böyle bir durum yok bizde. Gelinimiz gider annesinde kalır da , adama bak ya tam geri kafalı ama geri kafalı olmasının memleketiyle ilgisi yok, karakteriyle ilgisi var. adamın seni kandirmasına kesinlikle izin verme..
- 12 Ocak 2012
- 1.323
- 690
- 248
Bende kürdüm ama çok şaşırdım
bizde asla bu tarz seyler yok olmadıda hıcbır zaman ... ayrı yemek ne alaka
ben ve bırcok kuzenım fakulteden mezunuz 5 senedır calısma ortamındayım hıcbır sekılde calısmazsın etmezsın gıbı bırsey aılemın agzından cıkmadı cıkmazda ....
vazgec bu sevdadan canım kendılerıne köle arıyorlar bu kdr basit... sen onca sene bunun ıcın mı okudun ?
bizde asla bu tarz seyler yok olmadıda hıcbır zaman ... ayrı yemek ne alaka
ben ve bırcok kuzenım fakulteden mezunuz 5 senedır calısma ortamındayım hıcbır sekılde calısmazsın etmezsın gıbı bırsey aılemın agzından cıkmadı cıkmazda ....
vazgec bu sevdadan canım kendılerıne köle arıyorlar bu kdr basit... sen onca sene bunun ıcın mı okudun ?
çok afedersiniz ama basitçe 3 kelime söylemek istiyorum sadece;
topuk topuk topuk!
yol yakınken, size de kafasındakileri açmak gibi bir iyilik yapmışken kaçın. böyle yaşanmaz, böyle aile yapısından gelen biri ne kadar sevse de değişmez. huzursuzluktan yakanızı kurtaramazsınız. hadi diyelim ailesinin döngsünü sizin uğrunuza kırdı, o taraftan gelecek baskı tepki adamın yaşam enerjisini alır, başka yerden çıkartır. bence yol yakınken kaç kurtar kendini güzel arkadaşım
topuk topuk topuk!
yol yakınken, size de kafasındakileri açmak gibi bir iyilik yapmışken kaçın. böyle yaşanmaz, böyle aile yapısından gelen biri ne kadar sevse de değişmez. huzursuzluktan yakanızı kurtaramazsınız. hadi diyelim ailesinin döngsünü sizin uğrunuza kırdı, o taraftan gelecek baskı tepki adamın yaşam enerjisini alır, başka yerden çıkartır. bence yol yakınken kaç kurtar kendini güzel arkadaşım
- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Ne kadar zamandır çıkıyorsunuz ailesini filan gördünüz mü yani aşırı abartılı şeyler bu tarz şeyler kaldı mı artık o çevrede bile görmüyorum artık yani eğer ola ki ciddi düşünür evlenirsen ben sana demiştim diyecek şimdi kıvıracak o zaman mecbur bırakacak ayrı evinizde olsa ailesine çok bağlı bir hayat sürecek o yüzden acele etmeyin tanıyın ama hala böyle sürerse gözlemleriniz de bunu desteklerse yol yakınken dönün davul bile dengi dengine demişler.
ee. daha ne bekliyorsun. adam restide çekmiş.bi de sey dedi beyefendi onu soylemeyi unutmusumm
boyle boyle istee coook iyi dusun tasin kararini ver sonradan aman oyleydi boyleydi yok
biz de bosanma diye bi kavram da yok omur boyu ayri yataklarda yatsak da bosanma gibi bi durum soz konusu olamaz
ben seni biliyorum iki gun sonra mizmizlanir ben yapamiyorum dersin
oyle bi sey yok onu bil bosanma yasakli kelimee dedii
bırak arkadaşım bunu. ne demmek boşanma yok. boşanmak istersen öldürecekmi seni. manyağa bak sen
- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.422
- 298
bende kürdüm. bu söyledikleriniz bi kısmı kürtlükle türklükle alakası yok diye düşünüyorum. ailenin bakış açısıdır.
amcam kızlarını evden dışarı TEK çıkarmazken ben ailemden ayrı yaşıyorum. Amcalarım kızları okutmazken benm kardeşim batıdan doğuya üni okumaya gitti. amcaların kızların çalışmasını istemezsen ablam ben hep çalıştık.. kuzenlerim 18ine gelince evlendirildi/evlendi ama ben 26 yaşındayom ve bekarım
dediğim gibi etkin kökenle değil aile yapısıyla ilgili problem var..
yemeğe gelince evet doğu kültürü öyle malesef.. biz ancak 3.dereceden biri gelirse aynı masalarda yeriz. yoksa amcalarda dayılarla eniştelerle yemek yeriz. mesela annem bu yaşına kadar kayınbabasıyla yemek yemişliği yoktur.. ama şuan böyle birşey yok ailemizde.. onlar eskiden yaptıkları için şuan bunu yenemiyorlar.. kadınlar erkekler bazen ayrı bile otururlar. mesela kadınlar oturma odasındayken, erkekler salonda oturabiliyor.. ama bu dediğim gibi 3. kişiler için olan bişeydir.
merak ettim görücü usulumu tanıştınız. nekadardır berabersiniz
amcam kızlarını evden dışarı TEK çıkarmazken ben ailemden ayrı yaşıyorum. Amcalarım kızları okutmazken benm kardeşim batıdan doğuya üni okumaya gitti. amcaların kızların çalışmasını istemezsen ablam ben hep çalıştık.. kuzenlerim 18ine gelince evlendirildi/evlendi ama ben 26 yaşındayom ve bekarım
dediğim gibi etkin kökenle değil aile yapısıyla ilgili problem var..
yemeğe gelince evet doğu kültürü öyle malesef.. biz ancak 3.dereceden biri gelirse aynı masalarda yeriz. yoksa amcalarda dayılarla eniştelerle yemek yeriz. mesela annem bu yaşına kadar kayınbabasıyla yemek yemişliği yoktur.. ama şuan böyle birşey yok ailemizde.. onlar eskiden yaptıkları için şuan bunu yenemiyorlar.. kadınlar erkekler bazen ayrı bile otururlar. mesela kadınlar oturma odasındayken, erkekler salonda oturabiliyor.. ama bu dediğim gibi 3. kişiler için olan bişeydir.
merak ettim görücü usulumu tanıştınız. nekadardır berabersiniz
Son düzenleme: