boyle sey mi olur yaa

Aynen boyle oluyor tatlim. O yuzden dogulular genelde (istisnalar elbette var) kendi insanlarindan ve kucuk yasta kiz alirlarki istediklerini yaptirsinlar. Biizimde sokagiimizda var 22 yasinda bir gelin hah aynen bu dediklerini yaşıyor. Allah yardimcin olsun. Hayir esin yontulmaya musait olsa dicemki seni korur kollar ama belliki oda bu duzeni istior. Karar senin

Kaç kaç kaç arkana bile bakmadan kaç. Hayatini zindana çevirme

Ne guzel evlenmeden göstermis gercek yüzunu

Bi dakika bile durma hemde ögretmen olucakken asla durma

Ben burda sinir oldum ya

Fatihim bu kadar insan yorum yapti . Son dusuncelerin nedir merak ettim. Pek cevapta yazmamissin gerci

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşım ben Adıyamanlıyım ama kürt değilim.yine de g.doğu sonuçta.ne bizde ne amcamlarda,ne akrabalarda kısacası sülalemde böyle bi olay yok.bayramları çıkarsan yılda en fazla 10 kere görüşür gelin kaynanalar.ki arabayla 15.dk lık mesafede herkes.
Ama annemin komşusu var Çorumlular.kadın ayrı apartmanlarda olmalarına rağmen iki gelinini de sabah en geç 10 da yanına bekler.kahvaltı falan yapılır akşam eşler gelir yemek çay orda.eve yatmaya gelirler.demeye çalıştığım şey:aslında bunun doğuyla falan çok fazla ilgisi yok.göçebe hatay kültüründen 2 asırdır kurtulamamış zihniyetlerle alakası var.
Sen de çok seviyosan ikna et ve ailesiyle şimdiden bu konuları konuşun.yoksa koş uzaklaş .evlenince o sıkıntıları çekince aşk maşk kalmaz.

:thumbup::thumbup::thumbup:

Ne güzel bir mesleğin var bir aşk için yakma kendini.

Sevgilin konuyu şimdilik kapatmış ama evlendiğimiz anda bizde boşanmakda yok diyebilir. Ne yaparsan yap fikrinin değişeceğini sanmıyorum. Ailesinden böyle görmüş.

Herşeyimiz ayrı olacak dese bile ailesiyle sürekli problemleriniz olabilir ve tabiki etkileneceksiniz.

Çok iyi düşün. İnşallah doğru karar verirsin.

Benim esim de dogulu ailesiyle ilgili cok sorunlar yasadim ama esim o mantikta biri degil.bence bitir boyle evlilik olmaz

Hayattaki tek gayem kızımın okuyup meslek sahibi olup ayaklarının üzerinde durması
bana bile muhtaç olmayacak duruma gelmesi
ben yemeyecem yediricem giymeyecem giydiricem okutup meslek sahibi yapıcam
sonra karşıma geçip 'ama seğviyoruuuuuum' diyecek
o ağzı ortasından ikiye ayırırım

AMA SEN EVLEN TABİ
AŞK HER ŞEYİ ÇÖZER ÇÜNKÜ
DE O ADAM SENİ ALMAZ BEN DİYEYİM

Son düzenleme:
kendine yazık etme.Sonra buraya çok konu açarsın .Bencil bir insana bir ömür geçmez.Rahatça evinde bile oturamayacaksın,ne biçim istekler bunlar

Evet benim kuzenim de oyle..evli. ve cok buyuk problemler yasiyor. O da ogretmen ama be alakaysa kocasindan cok kayinbabasi istemiyo calismasini..esi de istemiyo..ve bosanma yok... her kürt ayni degil. Bazilari asiri kisitliyo..Ama bence yol yakinken vazgecin..sonra verirler cocugu aninda kucaginiza bir de onla tehdit edilir durursunuz.ve elinizden bisey gelmez sonra..adam acikca konusmus. . Sonra burda baska bir konuyla dert yanarsiniz.. bir tanesine daha sahit olmustum..gelinler yer sofrasi hazirlamisti.baktim hepsi ayakta bekliyo kaynana gorumceler falan oturuyo..iclerinden biri de karni burnundaydi.basimizda beklediler herkes yedi kalkti sonra onlar yedi.. sevgi ugruna hayatinizi mahvetceksiniz.evlendikten sonra yasayacaklariniz sevginizi nefrete bile donusturebilir

Son düzenleme:
malesef dogru ama sevgiliniz cahilse bunların beterini yasatacak size hatta beraber özeliniz tatiliniz olmayacak canınız birseymi istedi hepberaber yiceksiniz gezmemi hepberaber gezeceksiniz bu kişiyi secersseniz daha fazlasını söylemediklerinizi yasıyacaksınız hatta dogum ypınca yasadım gözümle dogum yapan kızın esi ayıp diye hastaneye gelmedi kaynnana sı baktı hastaneden cıkardı sok olmustum evde görürmüş koca vs.benim kocam cok sükür dizimin diminden ayrılmadı herzaman . benim esimde kürt ama cok anlayıslı cok edebli.herseyi ölcülüdür.evet bbazen ailece gezeriz bazen beraber yeriz ama erkek kadın ayrı degildir sohbet falan güzel olur.ben alt üst oturuyorum bazen agır yemek yaptıgımda askım annemlerde bizde yesin der olur derim esimi cok seviyorum ama dogunun geneli hatta tamamı sevgilinle aynı fikirde ve uyguluyorda. esim okadar iyiki bana liseyi dısardan bitirtti kpss basvurumu yaptı benmle cok ilgili ama yinede ne kadar iyi olsada düşünki ben tek basıma gezemem anneme gidemem ama esim istedigim an gelir götürür gelenek meselesi ama sizin sevgiliniz olacakları anlatmıs yapamam diyorsan kac kurtul gelenek bu kıvırırsada inanma okumussun etmişşin evlendikten sonra diş gecirir mrk etme ögretmenlikte yaptırmaz cunki ayıptır doguda kadının dısarda olması. ama benim esim gibileride vardr illaki tabi.ben rahat olmama ragmen sehir turu yapacagımız zaman bas basa yapamayız die kızıyorum sen kendini düsün artık

haa bide evlatlarında anca liseyi okur bu babada hele kızsa yazık garibime kendini degersiz hisseder bu babada baba sevgisi görmez bu adamdan kız evlat söyleyimde ben her doguluda seninki vgibi olmaz

demiş zaten. boşanma söz konusu olamaz demiş

Son düzenleme:

Benim de sevdiğim doğulu şöyle diyim bu yazdıkların çok şaşırtmadı beni ... Bunlar onun ailesi için doğal şeyler. Ayrı yemek yemeler,bayanı çalıştırmamalar,büyüklerin yanında gelinlerin konuşmaması daha çok şey var aslında.Hee şunu da söyleyeyim her doğulu böyle değil ama geleneklerine bağlı olanlar maalesef böyle.Hatta genelde kapalı gelin alırlar,oğullarını aile içinden bir kızla evlendirirler falan.Bende okudum üniv.pek çalışmama taraf değil+açığım,aileye zaten çok düşkün onlar ne derse o gibi... Ben bu konulardan çok dertliyim öyle ki bizim durumumuz bu konular yüzünden çok kritik olmama ihtimalimiz var erkek arkadaşınızın bu dediklerinden vazgeçeceğini pek sanmıyorum iyi düşünün derim ben.

tek çözüm ayrılmak. kültür farklılığı da bir yere kadar, bu bambaşka birşey. hoşgörüsüz, kadına önem vermeyen 2. plana atan (kadının ailesine de), sadece kendi ailesini düşünen yapıda bir insandan eş olmaz. direk kaç kurtul. davul bile dengi dengine. kendine ve ailene denk birini bul. 1-2 ay ağlarsın üzülürsün bundan ayrılınca ama sonra ilerde iyi ki ayrılmışım diyeceksin adım gibi eminim.

Son düzenleme:
Bunun kürt olmak, doğulu olmakla ne ilgisi var konu sahibesi?
Kültür bir yana, öncelikle adamın kafa yapısı önemli olan.
Görünen o ki adamda zerre anlayış yok, ne diye devam edesin ki?
Hapis hayatı yaşamak istiyorsan devam et, durma....

kizlar ben dun gece hic uyumadim

dun de saskinligimdan gerekli konusmayi yapamamistim aradim kendisini yarin bi kez daha goruselim etraflica su konuyu konusalim dedim

konustuk dedim ki sen benden ne istedigini farkinda misin sen nasil ki taviz vermiyosun ben de vermiyorum eger orta yolu bulamicaksak simdi bitsin bosa birbirimizi yormayalim zamanimizi calmayalim dedim

yuzume 10 sn imali imali bakti sen varya hep kendini dusunen hep benim dedigim olsun diyen bencilin birisin sen varya su cakmak kadar seviyosun beni senin sevgin bu kadarmis demek sevsen bunlari seve seve kabul ederdin dedi

ben de gayet kararli etmiyorum askimdan olcegimi bilsem etmiyorum karar verelim ugrastirma beni dedim

tamam orta yolu buluyorum o zaman dedi

bunlarin okullari var meslegini bizim okulda yapman sartiyla calisabilirsin dedi

ben de hayir nereye atanirsam orada calisirim dedim

aile mevsunu da abarttim abimler gibi olmayiz elbet yengemin meslegi yok abimle babam da ayni magazayi isletiyolar ondan o kadar ic iceler biz oyle olmayiz dedi

hayret dun cok kararliydin ne degisti falan dedim

seni kaybedemem ki sevgim olcusunde ben de fedakarlik yaparim yapicam elbet sen bunlari takma dedi

taviz vermez bey noldu hayirdir ne degisti bi gecede dedim

degisti iste dusundum tasindim orta yolu bulucaz bakicaz sus basimi agrittin car car falan konuyu degistirdi iste

ozet olarak bu bilmiyorum hala tatmin olmus degilim kafam karisik

Son düzenleme:
Evlenene kadar susturup evlendikten sonra dediğim dedik bir hal alacakmış gibi geldi bana, ama yine de günahını almayayım çocuğun. Çok iyi düşünün bence.

ayrıl...bukadar basıt kultur farkını cok net bırsekılde ortaya koymus..olmaz sızın işiniz olsa bıle 1 sene dayanamaz donersın baba ocagına..acıksan kapatmakta ıster basını..bu hıkayenın sonu cok net ortada..

inanma bu sözlere. evlendikten sonra ilk başta dediği şeylerin hepsini yapacak, o kafada bir insan 1 gecede değişmez. seni kandırıyor çok belli. aman arkadaşım bak, evlendikten sonra geri dönüşün de olmayacak. bu kafada bir insan seni mutlu etmez, kendini düşünür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…