boyle sey mi olur yaa

Bende doğuluyum ama söylediklerinizin hiç biri yok bizde hangi devirdeyiz ya çok eskide kalmış onlar öyle saçmalık mı olur,saygı bambaşka bişey ama erkeklerle aynı masaya oturtmayız falan çok geri kafalılık cahillik bu size tavsiyem arkanıza bakmadan gidin çünkü arkadaşların dediği gibi şimdi kıvırmaya çalışıyor nabzınızı yokladı baktı ki tepki veriyorsunuz o da böyle evlenene kadar idare edecektir sizi. Bir de aile yapılarınız farklıysa gerçekten çok zor

Ne yapacaksın tabikide ayrıl. İnsanlar eşleri hakaret ediyor diye ayrılıyorlar, adam resmen senin hayatını mahvedecek. Kendine eş değil, ailesine gelin alacak baksana. Annemlere gidersin, yemeği ayrı yeriz, yengemler öyle yapıyor, ıyhh...

valla canım benimde babam Diyarbakırlı ama ben böle saçmalık duymadım. benim baba tarafım memlekette oturuyorlar. onlarda dahi böle bir şey duymadım kızlar okusun diye daha çok emek harcarlar. Ki ailede çoğumuz ünv mezunu iş güç sahibiyizdir.Ben eşimle çıkarken tanıştırdım babamla arada resmiyet olmadığı halde bize rahatça gelir bir masada yemek yerdik. Bunu doğulu olmasına bağlama kafa yapısı düşünce farklılığı.Ama şimdi oldu da kabul ettin ilerde çok sorun yaşarsın pişman olursun.

seviyorum vazgeçemem sözleriniz çok havada kalır erkek ark. bu sözlerinden sonra.

empati yapıyorum. bana böyle dese erkek arkadasım anında soğurdum sevgim yerle bir olurdu ve ona inancım.

herkesin asla taviz vermeyeceği şeyler vardır fakat bu apayrı birşey.

madem hep annesiyle duracaksın ayrı eviniz de olmasın .

ve sen değişeceğini düşünüyorsan yanılırsın. ileride ciddiyet kazanırsa ben sana başta demiştim diye işin içinden sıyrılacak..

çok seviyorum falan demişsin ya canım evlendikten sonra tanıdığın güne lanet edersin

Diğer cevapları okumadım ama, benim başıma birebir gelen bir olay olduğu için yazıyorum sana. Böyle bir adamla evlenmekten direkten döndüm, ayrılmak istediğimi söyleyince dünyayı bana dar etmişti, işyerimi basmalar, annemi-kardeşimi aramalar, zorla yaşadığım yere gelmeler,tehditler.... Güya beni deli gibi seven adam bana neler çektirdi, rezil etti. Sonradan anladım ki tek amacı beni çalıştırmak benim maaşımla geçinip, kendisi evde yatıp, aynı senin anlattığın şekilde ailesine de kul köle olmammış.Aile yapısı da tam da böyleydi, Kürttü o da. O zaman bende dünyanın en salak insanıymışım, şimdi kendime şaşıyorum. Uzak dur, tek söyleyeceğim bu sana.

Şimdi napıyorsun desen? Tam da hayatımı zindan ettiği anda, şimdiki eşimle tanıştım. Şu an çok mutluyum. Allahım beni kurtarmış diyorum sadece.

sizin anlattığınız eski erkek arkadaşınızın karaktersizliği, sizin başta yaptığınız yanlış tercih. kürttü o da yani? ne alakası var? karakter ile bölge ayrımı yapamayacak yaşta mısınız? her yerde var böyle adamlar!

Son düzenleme:

ben arkadaşın anlattığı aile yapısının birebir aynısı olduğunu belirtmek için yazdım o kelimeyi. kürt olduğu için böyle demedim, hanımefendi ben kürtler hakkında akademik çalışma yapmış insanım, niye tek bir kelimeyi görünce hemen saldırıyorsunuz?? bölgelerimiz ait adetler yok mu ülkemizde??? her bölgenin kendine has kültürü yok mu, çok kültürlü bir toplum değil miyiz??? sizde bunu kabul edebilecek bir yaştasınızdır diye umuyorum...

ben size yorum yapmadım ayrıca, arkadaşa yorum yaptım. kendi üzerinize alınıp saldırmayın. arkadaşın konusunu da bulandırmayın.

zor olacak biliyorum ama ardında bakma kaç derim
adam resmen sana şartlarını sunmuş ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidcen
adam şimdiden diyorki ben bunu yola getiririm ve çokta güzel getiriyorlar merak etme
adam evlenince dicekki eeee kızım ben sana sölemiştim ve sende bir ömür boyu kendini yiyip bitirceksin
abla sözü dinle bence kaç kurtar kendini

akademik çalışma yapmışsınız kürtler üzerine fakat anlattıklarınızın kürtlük/ve ayırdığınız bütün diğerleri değil karakter meselesi olduğunun ayrımına varamamışsınız. hiçbir kürt erkeği eğer seviyorsa kadınını çalıştırıp parasını yemez. aksine elinde avucunda ne varsa sevdiği kadına verir. hiçbir kürt erkeği sevdiği kadını annesine ezdirmez. şimdi kürt erkeği falan yazdım da aynı şey "diğer" erkekler içinde geçerli. seviyorsa!

ayrıca istediğime yorum yazarım. burası bir forum unuttunuz mu??

kimse ırkçılık yapmasın! benim yaptığım ırkçılık değil diyeceksiniz; kürt/türk kelimelerini kullanıp yazmak/ayırmakda ırkçılık.

Babamın da az çok benzer aile yapısı vardı ( ne Kürt ne Malatyalı babam, anlaşılsın diye söylüyorum)
Erkekler önce yer kadınlar ya başka yerde yer ya da onlar kalktıktan sonra artıklarını yerdi. Onlara göre gelin=iş gücü demekti.
Annem çok önemsemeyerek evleniyor ama fotoğraflarına bakınca 5 yılda çökmüş kadın. Ailesine gidiyor diye bile kötü kadın damgası vurup tekme ile yataklardan atmış babam. Zaman içinde annem biraz yontmuş olsa da hala düzelmiş değil babam.
Demem o ki o sevgi bir gün biter yerini pişmanlığa bırakır.

Son düzenleme:
Dogululuk yada batililikla ilgisi yok,tamamen aile yapisiyla ilgili,kimi aileler boyle sürü halinde yasamayi seviyo,hergun beraber,hergun ic içe.aman aman evlerden ırak,dusuncesi bile kotu,ozel hayat diye birsey kalmayacak,her karar topluca alinacak,nerde kaldi bu evlilik kari koca iliskisi..
Birde neymis annene her istediginde gidemiyecekmisin oyle mi,oldu pasam baska emrin deseydin.sacmalik.
Birde gunduzleri annesiyle kalip temizlik yemek yapacakmisiniz,bu ne boyle eve beslek mi aliyolar bunlar,anneye gondermez,is dersen alasi..
Amaaaann bosversene iyi ki dusuncelerini simdiden belli etmis,evlendikten sonra karsilassaydin daha zor olurdu.
Beyfendi kendisine ve ailesine uygun birilerini bulsun bi zahmet.

Canim bende Kürdüm ama kuzey Irak Kürdü. Geçen yıl abim bir Türk kızla evlendi. Ama öyle şeyler asla olmaz bizde. Mesela biz açık giymeyiz ama yengem giyer madem abim kabul etti sorun etmiyor bize laf düşmez. Uzun lafın kısası eğer 2 farklı kültür evlenecekse biraz ödün vermeli bazi şeylerden hem o hemde sen. Sana asla terk et demiyorum ama kabul de et demiyorum.
Oda sana saygı gösterip bir orta yol bulun derim

Allah utandirmasin.

herkes yazılması gereken şeyleri yazmış ama ben de eklemek istedim.
benim de babam doğulu ve eşim de.
ailelerinin kökeni böyledir elbet. yani mesela babaannem belki kayınbabasıyla aynı sofraya oturamamıştır; ama artık o devir geçti. ben eşimin babasıyla şakalaşırım, gayet dertleşirim, sofraya da otururum, yanında ayaklarımı altıma alıp da otururum. saygısızlık olarak algılamazlar bunları, çünkü o algı biçimi değişti artık.
ama, şu an halen anadolu'nun bir yerlerinde bahsettiğiniz gibi yaşayan aileler var. eğer eş adayınız böyle yaşıyor ve bunu size baştan söylüyorsa, arkanıza bakmadan kaçın. çünkü bu duruma alışık değilseniz, bu duruma alışmak çok zordur. hatta imkanszdır bana göre.

ayrıca şu çağda erkek arkadaşınız size evlenmeden bunlrı söylüyorsa psikolojik sorunları veya kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum.
sizi annenizden toplamak, aynı sofraya oturtmama hayalleri filan şu aşamanızın hayalleri değil. onun şu anda ailesiyle sizin aranızdaki bağı nasıl evirebileceğini düşünüyor olması lazımdı. ailesindense sizi adapte etmeyi uygun bulduysa, siz bunun için uygun değisliniz bence. memleketinden biriyle evlensin, o kültüre alışık biriyle, iki taraf da kolay alşır.
size kolaylıklar dilerim ve evlenmeden bunlar konuşulduğu için de ne kadar şanslı olduğunuzu görmenizi dilerim.

Düzeleceğini düşünüyorsunuz belki ama yanılıyorsunuz. Hiç alışkın olmadığınız bir yaşam tarzı ve kabul edilebilecek gibi de değil. Bence aşkınızı bir kenara bırakıp mantığınızla hareket edin. Aileniz sizi hapis hayatı yaşayın, kölelik yaın diye bu durumlara getirmedi. Bunun doğuyla alakası yok bencede ama yıllar öncede bir arkadaşımın anlattığınız davranışlarda bulunan doğulu erkek arkadaşı oldu 3 sene boyunca neler yaşadı anlatmaya kalksam sayfalarca olur. Saçından sürüklenmediği mi kalmadı, yollarda polis mi ayırmadı, kızın evini basıp anne babasına karşı mı gelmedi neler neler... Şuan bizim böyle birşey yaşanmadı diyebilirsiniz ancak; ilerde annenize göndermek istemesi, çalıştırmaması, ev hanımı bile olamıcak olmanız bu yönde gittiğinizi gösteriyor.

Bence taviz vermemen lazım ilk söylediği andan itibaren ağırlığını ortaya koymalısın. Kaynanayla geçer mi her gün ya.. Evlenmeden bunları söylemesi iyi olmuş iyi düşün ve enine boyuna konuş sonra çok pişman olursun..
Şunu da söylemeden edemicem çok yakın arkadaşım malatyalı ve hiç dediğin gibi değiller gayet modernler başka bir konuda daha gördüm malatyalı adam tam bir doğu erkeğiymiş falan hep size denk gelmiş sanırsam :)

özel mesaj attım size bakarabilir misiniz:26:

sizin sıkıntınız anlaşıldı. cevap vermeyeceğim size...

Canim bu durum dogululukla batililikla alakali degil tamamen aile ici bir durum ben de annem de babam da doguluyuz esim batili ancak bizde mesela haremlik selamlik asla yoktur ama esim tarafinda var bu tarz seyler tabii senin anlattiklarin kadar degil ama var yani
Annem urfali irada dogmus buyumus hem de koskocaman bir konakta amcalari halalari ile beraber yasiyorlarmis cok da zenginlermis ama ailedeki tum kadinlarla erkekler bir sofraya otururlarmis asla hicbir kadin kapali da giyinmezmis turban basortusu falan bile kullanmazlarmis annem o ortamda buyumus universiteye yollamislar ve ogretmen olmus uzerine de isletme okumus iki universite mezunu yani ama asla kimse ona calisamazsin annene gidemezsin benim evimde oturacaksin dememis diyememis
Yani canim demem o ki bazi batililar kendilerine bakmadan dogulularda bu tarz seyler oldugunu soyluyorlar ama yaniliyorlar sen cok ozenle secmis kelimelerini anlatmissin esas derdini ben de cevap vereyim dedimher dogulu oyle olmuyor benim tabirimle zındık insanlar var onlar oyle olur oyle dusunur sevgiline soyle kendisine kendi gibi birini bulsun her dedigini yapacak sozunden cikmayacak birini bulsun
Ne ala memleket sen ogretmen kiz alacaksin onu da eve kapatacaksin
Gerci kabul eden dangalak da cok olur bu durumu ulkenin hali ortada iyice zındıklasiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…