• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boyle sey mi olur yaa

Sevgilin dediğini uygularsa,evliliğinize en fazla 3 ay veriyorum.Hani çok seviyorum diyorsun ya,bu şartlar altında sevgin 3 ayda biter.
Kendine gelip ne yaptım ben demen,boşanmaya karar vermen filan 1 seneyi bulur.O zamana kadar hamile kalmamışsan çıkış yolu aramaya başlarsın.

Sen tepki gösterince azıcık geri adım atmış.Köprüyü geçene kadar bakarız,hallederiz diyecek anlaşılan.
Ailesini tanımadan,elti adayını görmeden sakın ciddi karar alma.Yaşam tarzı çok önemli,kültür farkı varsa vardır,o fark kapanmaz.

Ayri yerde yemek yemek ne demek ya? ? Bunlardaki erkek adam zihniyetide cok ilginc erkek adam dediğin karisini basinj ustunde tasir besleme gibi baska yerde ayri gayri yemek yenilmez tobe ya...

Kac hemdr arkana bakmadan kac!!
Daha iyisini bulursun ölünmuyor asksizliktan yada ask acisindan :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar paylasmak istiyorum ben mi abartiyorum gorun diye

Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum

bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum

bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin:47:

sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi

ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi

evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii:47:

ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi

ben de ben hayir diyorum nolucak simdi dedim sinirlendimm:47:

ama ben senden vazgecemem ya bunlari zamani gelince konusuruz diye kivirdii

kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo :14:

dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo

ve ne onerirsinizz

sevgiyle kalin kizlarr

Canım benim sen tasını tarağını topla kaç. Bak ilerde çok üzülürsün kahrolursun onun annesine hergün gideceksin yemek dahi ortak olacak ve sen annenle öyle çok görüşmeyecekmişsin öyle mi. Öyle bi dünya yok!!! Akrabalarla aynı masada yemek yeme olayına böyle bakmanın ne kadar cahilce bi zihniyetten doğduğunu ve bunun senin ve ailen için ilerde ne sorunlar çıkaracağını söylemiyorum bile

Canım sana şu örneği vereyim sen anla.
Kardeşim daha yeni doğulu biri ile evlendi.

Onlar böyle demiyorlardı üstelik ama kardeşim çok sıkıntı yaşıyor.
Eşinden gayet memnun üstelik.
Ama kv rahat vermiyor. Evleri çok yakın ve her gün geç saatlerde bile çat kapı vuruluyor.
3 gün onların evine gitmeyince laf vuruyorlar.

Temizlik için yardıma çağırıp kendini dışarı atıyor kv.
Sonra emrivaki yapıyor yemekler birlikte yensin istiyor aynen.

Onlardaki tüm gelinler biz de çok zorlandık ama bu düzene uymak zorundayız çocuk oldu da rahat ettik onu bahane ediyoruz demişler.

Ama kardeşimde o göz yok ben bu düzeni bozarım dedi.
Eşiyle tek sorunları bu düşün.
Eşi çok iyi biri ama kırmak istemiyor kimseyi, arada yıpranıp gidiyor.

Kardeşim acayip bunaldı.
Paylaşmak istedim.

Doğulularda yaşam çok iç içe. Devamlı misafirler ve gelin onlara hizmet eder.
Güya ayrı ev ama inan bana yalan. Adı ayrı olmuş, kendi evinin işinden önce onların işini, yemeğini düşünmen bekleniyor..

Kendileri bu durumda keyif alıyor belki ama o kültüre yabancı insanlar için inan bana çok zor..

Kardeşimin eşi bu birlikteliğe zorlamıyor üstelik sadece kimseyi kıramadığı için sorun oluyor.

Senin eşin bu yaşamı istiyor ve destekliyor olacak mutsuz olman kaçınılmaz :ssz:

Canm benm sevgilimde kurt ve ayni durumlar mevcut ben ailesinin icine girmis biri olarak soyluyrm. Bu sartlar disinda kabul etmezler, onlarn aile yapilari cok farkli yani. Hatta sadece kendi iclernden kiz alirlar disardan bile almalari zor. Allah kolaylik versin bunlari kabul edemiyceksen bitir bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kizlar bide ben boyle insanlarda fazla suc bulamiyrm tamam yaptiklari yanlis ama aileleri tarafndan boyle yetistirilmisler. Erkek olmalarina ragmen baski gorenler var, surekli iclernde bastirilmis duygular var. İleridede ne gorurse onu yapiyr. Yada adam biliyr bunun yanlis oldgunu ama ailesi yuzunden bisey yapamiyr, bide aile cok knusuyr hatta sulale karisiyr. Sen onunla evlenirsen senin 1 tane kocan olmayacak ben sana soyliyim. Herkes herseyine karisir ve sen agzini acamazsn kocanda oyle. Cnku o sekilde buyumusler cnku anneleride babalarndan ayni seyleri gormus.

Peki sen bu kadar farkındayken her şeyin bu evliliği istiyor musun?:26:

canım diyarbakırlı bir kürt olarak cevap yazmak istiyorum :52: bizim ailede böyle şeyler yok annem asla gelinlerini ev üstünde istemez herkesin özeli vardı der :) ayrıca sevgilin geri kafalı bizde yemekler kadınlı erkekli yenir :53: kimse kimsenin özeline karışmaz erkek kardeşimin eşi sivaslı annem hiç bir şeyine karışmaz kızım der nasıl mutluysan onu yap der senin zevklerin farklı benim ki farklı der :40: ayrıca gelinimiz gümrükte memur :40: hatta annem babam kızlar okumalı kocaya babaya kardeşe bağımlı olmamalı der tüm çocuklarını okuttular :54: şimdi dönelim asıl mevzuya bundan seneler önce üniversitedeyken ordulu bir çocukla tanışmıştım sevgili olduk tam 3 yıllı mı çaldı odun :47: aynen senin sevgilinin dediklerini dedi kabul etmezsem kapı oradaymış ay ne baskılar ne baskılar çalışma kısmına gelince çalış derdi parayı da ben yönetirim derdi bu sevgimiydi hayır bu çıkardı sömürmeydi bir karar verme gerekiyordu ya hayatımı mahvedecektim adamın biri için ya da kendimi kurtaracaktım kendimi kurtarmayı seçtim 1 gece de karar aldım onu hayatımdan tamamiyle sildim ohhh iyi yapmışım şimdi mutlu huzurluyum kimsenin beni yönetmesine izin vermedim bana saygı duymayan birini napiyim :37: şimdi gelelim sana eğer bu adamı kabul edersen çok pişman olursun çünkü yapına ters kaldıramazsın emin ol anladığım kadarıyla sevgilin ailesine aşırı düşkün seni ezer annemin bir sözü var insanın kocası yanında olduktan sonra dünya karşısında olsa kaç yazar ama yanında değilse o zaman hayatın cehenneme döner iyi düşün iyi taşın karar senin :ssz:

Vallahi 30 yıllık Diyarbakır liyim. Boyle is görmedim. Kurt-turk mevzusu degil aslinda. Burda benzer konular hep açılıyor. Kayinvalideyle içiçe yaşamak zorunda kalan bir sürü kadin var. Biz toplum olarak kabile hayatini seviyoruz.
Hatta yengem Mersinli ama o istemez erkeklerle ayni sofraya oturmayi.
Ben karnim doysun da uzayliyla da otururum ://

İstiyordum canm ama vazgctim

İsabet olmuş. Yakmayın başınızı gözünüzü seveyim.

Nereli olduğunun, aile yapısının önemi yok aslında eş ben bu düzeni bozarım diyecek ailesine ama.

Diyemiyor ve destekliyorsa o iç içe yaşamı, o evlilik olmuyor kölelik oluyor aynen bir tane değil on tane kocan oluyor çünkü..

bu ne ya gıcık oluyorum bu ortamlara
valla hiç çekemem
hem bu devirde böyle şeyler mi kaldı yahu,duyunca şaşırıyorum
mutluluğunu rahatını düşünüyorsan,iyi düşün,beraber yapamazsınız
sana söz verse bile,2 gün sonra sözünü unutur,geleneklerine devam eder
ailelerinden öyle görmüşler,istemese bile aileler zorla istediklerini yaptırıyor maalesef.

Sen bu adam ne dese kabul etmeye razisin. Evlendikten sonra anlarsin ama cook gec olur.
Ne demek orta yol ya, kendi agzinla demisin orta yol diye bide. Ben raziyim kandir beni diyosun hayret bisey. O diyecek ortayi bulalim diye, sen diyorsun onun yerine.
Ben yapamam boyle deyip gitmen gerekirdi, ama sen birakamam bilmemne seviyorum diyorsun. Aferin. Gelip de konusma ozman bunca insan sana olmaz demis sen hala orta yol derdindesin.

Son düzenleme:
İsabet olmuş. Yakmayın başınızı gözünüzü seveyim.

Nereli olduğunun, aile yapısının önemi yok aslında eş ben bu düzeni bozarım diyecek ailesine ama.

Diyemiyor ve destekliyorsa o iç içe yaşamı, o evlilik olmuyor kölelik oluyor aynen bir tane değil on tane kocan oluyor çünkü..

İlk zamanlar gozum gormuyrdu ama olmayacagini anladim.. Hepimizin hakkinda hayrlisi

Bugun sevgilimle bulustuk kendisi malatyali ve kürt yanlis yerlere cekilmesin lutfen durum anlasilsin diye yaziyorum

bugun biraz ailelerimizden gelecekten falan bahsettik bana soylediklerini yaziyorum Allah askina cok ilginc degil mi ben sok oldum

bunlar para icinde yuzuyolar bana dedi ki senin calismana hic gerek yok isimiz ciddiye binerse biz evlenirsek kesinlikle ama kesinlikle calismicaksin anca batariz bes kurussuz kaliriz onun disinda olmaz dedii
ben seneye ogretmen olucam bunca maddi manevi emegi bosa veriyorum sankii adama bakin:47:

sonra dedi ki mutlaka ayri evimiz olur ama sadece otel gibi kullaniriz yatmadan yatmaya kullaniriz onun disinda ben isteyken sen annemle kalirsin yemek olayi falan her sey ortak dedi su an abimler boyle yasiyo biz de boyle yasicaz dedi

ve mesela abimin karisiyla annem ayri yemek yerler biz erkekler ayri ayni masaya hayatta oturmayiz falan dedi

evlenince ne kadar yakin olsan da oyle ikide bir annene gidemezsin ben her gun seni oralardan mi toplicam dedii:47:

ben sok oldumm kultur farkliligi bekliyodum ama bu kadar beklemiyodum bunlar asla taviz vermicegim seyler bi kizi ne kadar seversem seveyim bunlara hayir derse vazgecerim dedi

kizlar ben napmaliyim bunlar benim ve ailemin hayatta kabul etmicegi seyler o da geri adim atmiyoo is ciddiye binmeden kac dersiniz eminim ama gercekten cok seviyorum yaa vazgecemem gibi geliyoo :14:

dogulu arkadaslar varsa ozellikle onlardan yorum istiyorum yasam tarzi gercekten boyle mi yaa yoksa abartarak beni denemeye mi calisiyo

ve ne onerirsinizz

sevgiyle kalin kizlarr

Şaka gibi ! Sen o kadar oku sonra gelsin yok çalıştırmam yok göndermem etmem saçmalık yani.. Mutlu bi yuva kurmak için mi evleniyo yoksa esir mi alıyor anlamadım yani kesinlikle tavrını koymalısın..
Benim ablamda öğretmen istemeye geldiler tabi görücü olarak ve kadının dediği ' bu iş olursa çalışamaz ancak kuaförde çalışabilir.Oğlum öyle istiyor. ' dedi. annemde ' bizde zaten 4 sene elin oğlu gelsin öğretmenlik yaptırmayıp kuaförde çalıştırsın diye okuttuk kapı orda iyi günler dedi. :)

oralı herkes birbirini tanır 😊😊 babam 46 yaşında, ama ben anladım bildim canım. malesef bu var işte mesela bizde de. yani sokakta biri beni görse hemen tanır, yada onu biri görse tanır. fena.

ne güzel valla şimdi insan alt komsunu sokakta görse tanımyor. özeniyorum eski insanlara...

ve ne onerirsinizz

sevgiyle kalin kizlarr

canım doğulu arkadaşların bazılarında ben de gördüm bunları. bazıları bu tür kültürel konuları aşmış olsa da bazıları hala devam ettiriyor. bence evlenmeden seni uyarması bile büyük bir şans senin için. ya evlendikten sonra çıksaydı gerçek yüzü. eğer bn sevgim için ömür boyu bunlara katlanırım diyorsan devam et ama yok katlanamam diyorsan sen de şartlarını sun ve orta yolu bulun. hayat senin karar senin. iyi düşün. yok orta yolu bulamazsanız ona göre bir karar verirsin en azından.

Ayrıl arkadaşım, bu adam seni çok uğraştırır. Hayattan soğursun alim Allah.

Depresyona girdiğinde arada sevgide kalmaz. O değişmez, sende tek başına böyle bir yapının karşısında duramazsın.

Hakkında hayırlısı...

Son düzenleme:

ve ne onerirsinizz

sevgiyle kalin kizlarr

ARKADASM DOĞUNUN BAĞRINDA BUYUDUM AMA BU KADAR SACMALK HİÇ GÖRMEDİM :ssz:

BENCE ABARTILLI BİR AİLE BUNLAR
AYRI YEMEK FLN NEYSE DEE ÇALIŞTIRMAMAK VE ANNENE GTMENE İZİN VERMEMESİ ÇOK SACMA .
ZOR OLACAK GİBİ SENİN İÇİN

BUNLARI SÖYLERKEN CİDDİ MİYDİ EMİN MİSİN:26:

benim de kökenim malatyalı ben böyle cehalet görmedim.. malatya en medeni şehirlerden biridir ama böyleleri de cıkıyor yani bunun malatyalılıkla bir ilgisi de ok herneyse adam sana şimdiden ambargo koymuş dediğim dedik diye bu tarz insanla mutlu olunmaz bence yarın öbürgün en küçük birşeyde sorun cıkarır trip atar cekilmez hale gelir.. bir insan karşıdan birşey talep ediyorsa mantıklı konuşacak sebeplerini söyleyecek karşıyı da dinleyecek böyle aşiret ağası tarzında emirler yağdırmış yarın öbürgün kafese tıkar seni

Son düzenleme:

ve ne onerirsinizz

sevgiyle kalin kizlarr

Valla canım doğulu değilim ama bir arkadaşım bu şekilde bir evlilik yaptı.Büyüklerin yanında kendi çocuklarını bile sevememişler ayıpmış.Evleri ayrı ama çok yakınmış sadece yatmadan yatmaya gidiyorlarmış evlerine.Kızı hizmetçi gibi kullanmışlar evin temizliğine kadar kvnin o yapmış hep.Çok zengin bir aile olmasına rağmen kıza varlık içinde yokluk yaşatmışlar.Hatta eşi ailesinden gizli sadece gece herkes uyurken babasının evine götürüyormuş hasret gidersinler diye.Örf adet ne kadar seversen sev eşinin de elinde olmayacak.Arkadaşım eşini trafik kazasında kaybetti bu sefer kv yanında kalmış evini kapatmışlar.Başkasıyla evlenmesi de yasak zaten.Kaynı evli hep dövüyormuş bunu.Allahtan çocuğunun okulu nedeniyle şehir değiştirmişte öyle kurtulmuş.Biz de o sebeple tanışmıştık.Anlattıklarından ağzım açık kalmıştı.iyi düşün derim canım,hayırlısı olsun

Eski usûller eski adetler onlar o işler kırsalda kaldı.
Doğuda kızlar bu yaptırımları kabul etmez ki zaten ohooooooo
Belki kürt olsundan kaynaklanan bir durumdur aşiret vs

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back