böyle mal sahibi olmak istemiyorum!!!

vay vay vayy arkadaşşşş !!! eşinizi alın bir anaokulunun kreş bölümüne gidin. bunu çocuklara masal olarak anlatın. eşinizden daha mantıklı bir tepki vereceklerine emin olabilirsiniz. ne demek beni okuttular. hayır bir de çocuk kandırıyor gibi biz ölünce sizin diyorlar sanki sizi şekerle kandırıyorlar....

Ortak malı köpek yemez demişler

kesinlikle kabul etme elle tutulur yanı yok artık nasıl ikna edersin bilemem sinir krizimi olur evi terk etmekle mi tehdit edersin kocanı mı yolarsın elinden geleni ardına koyma, yeter artık bu milletin bedavacılığı adam sömürmesi şuna bak be kendi kızları senin paranla kiradan kurtulacak sen el kızısın tabi niye düşünsünler ki seni

dostla ye iç alışveriş yapma derler yaa o yüzden ben kesinlikle istemiyorum

Eşin yüzünden sonunda istemeyerek de olsa kabul edeceksin gibi geldi bana, o yüzden en azından şart koş demek istedim..

Yoksa kv tarafı ile ortak üzüm çekirdeği bile almak istemem....

Oldu gülüm deseydin onlara

Hem parayı vereceksin hem elalem oturacak?

Zamanında babamda böyle bir hata yaptı. Kesinlikle girme işin içine

Diğer kardeşleri oturdu bir güzel evin üstüne biz avcumuzu yalayacağız gibi duruyor

Kocan sakın girmesin bu işe sonra babam gibi kafasını vuracak duvar araması muhtemel

Bu ne uyanıklık neresinden tutsan elinde kalıyor. Somurmek bu
Kararında kati ol arkadaşım
Eşimle kötü bile olacak olsam, vazgecmem bildiğimden

Son düzenleme:
Yok canım daha neler bir katı başkasına kiraya verecek olsalar oradan para verseler tamam mantıklı ama sizin bile oturmayacağınız bir eve neden para ödeyesiniz ki hem de kayınpeder üzerine olacak olur mu öyle şey. Söyleyin direkt düşüncenizi kaynananıza biraz birikmişimiz var onu da oraya verirsek biz napıcaz orada biz oturmıcaz bile çocuklarınız oturacak biz yine kira vericez bir de kendi paramızla biz ev bark sahibi olmak istiyoruz paramızı oraya bağlarsak nasıl alıcaz diye. Hiç mantıklı değil ki zaten birde kayınpeder filan ölünce miras düşecek ne düşecek ki. Ha kardeşler size kira verecekse tamam ama kendi paaları varsa kendi oturacakları evi kendileri alsınlar ortak eşinin karı yok ki bundan.

bana da böyle saçma bir hayalinden bahsetmişti kayınpeder. bütün çocukları ortaya ortak para koyacakmış ve arsa alınıp ev yaptırılacakmış bina da kendi üzerine olacakmış. çok geliri olan çocuğu da oğlu, yani eşim. diğer kardeşleri küçümsemiyorum ama asgari ücretli mümkün değil çolukla çocukla ve tek maaşla ev sahibi olabilecek insanlar değiller o ekonomik şartlarda.
bir tek çalışan gelin benim. siz daha çok verirsiniz nasılsa çift maaşınız var demişti. daha nişanlıydık üstelik. kükremiştim resmen. sen benim maaşımın hesabını nasıl yaparsın daha babam ne kadar kazandığımı bilmiyorken diye. üstelik ben kendim yemesini bilmiyorum senin çocuklarını ev sahibi edicem bunca sene evlatların için yapsaydın madem bu kadar çok düşünüyordun demiştim. eşim de ağzını açıp tek kelime edememişti. aynı fikirdeyim herkes kendi bütçesine göre istediği yerden ev sahibi olsun. ben istemiyorum böyle bir şey diye.
kaldı ki siz evi resmen başkalarına bağışlayacaksınız. kesinlikle izin vermeyin böyle bir şeye. ortak .oka sinek bile konmaz demişler büyükler.

Sakin ama sakin bu konuda hiç taviz verme! Sonradan zaten esin pisman olur fakat is isten geçmis olur! Eminim, bunu yapmazsaniz esiniz ilerde size tesekkur edecek, iyikine yapmadik diye.

Böyle saçmalikmi olur? Hem sabahin köründe kalk, para biriktir, elin uyanigida senin paranin üstüne oturup kendisi kira parasi vermiyecek? Kusura bakma, ben olsam, bendede o uyaniklik var derdim. Esin ikna olmuyorsa gerekirse evden çikip, bir ara annenlerden kal derim. Kim bilir gözü açilir.

Ha, ayrica bu konuyu okut esine,kendisi ne kadar yalnis oldugunu görsün.

Kiyameti koparirdim, tam aynisi degil benzer bi sorun yasamistik 7 yil once kiyameti kopardimda zaten. Tabi eslerin egri dogruyu fark edebilmeleri bi kac yil suruyor. Resmen huzurum kalmamisti. Simdi hakliymissin diyor ama yiprandigimi telafi edemiyor

kıyameti koparırdım yerinizde olsam ne demek yaa siz kirada sürünün sonra kpss de atanmak için kendinizi parçalayın eşinize destek olmak için çalışın gelsin başkaları sefa sürsün vallaha öyle eviniz olacağına hiç olmasın daha iyi gerekirse gezin tozun bütün paranızı harcayın ama o evin alınmasına hiç bir katkıda bulunmayın

Kabul etmeyin bencede. Eşinizin ailesi sizin üzerinizden çocuklarına ev yapıyor, herhalükarda eşitlik olmaz gibi geliyor bana. Öyle bir mantık yok yani, kim ne verebiliyorsa versin ama abisi ve ablası içinde yaşasın.
Eşinizi ikna etmeye bakın. Muhtemelen sizin birikim yaptığınızın farkındalar zamanlamaları bunu gösteriyor çünkü.
Eşinize annemlerin yada annenlerin oturduğu ilden değilde bizim yaşadığımız ilden alalım birikim yapalım biraz daha deyin bence.

yanı aıle olunce ortada 4 ev olacak anladıgım kadarıylada 4 kardesler. eger esınızı ıkna edemezsenız kıra vermelerı ve tapunun uzerınıze olması karsılıgında kabul edın. kırayı alırsınız. kaynana kayınpeder oluncede 4 ev olacak 4 kardese 1 er tane ev kalacak

arkadaşlar her birinize fikirlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim öncelikle
İşten eve geldim eşim daha gelmemiş normalde geç gelmek hiç huyu değildir iş çıkışı hemen eve gelir o yüzden merak ettim aradım nerdesin dedim benim biraz işim var gecikeceğim dedi. Ben de çok bi şey sormadan telefonu kapattım sonra içime şüphe düştü benim rızam olmadan parayı yollamasın dedim ve o hızla kayınvalidemi aradım

anne bu ev meselesi yüzünden kaç gündür evimizde huzur kalmadı ben istemiyorum ortaklaşa o evi almayı nerden çıktı bu dedim. Kem küm etti ev sahibi olun diye falan geveledi bi şeyler. Bende eğer siz bu konuyla bizi meşgul ediyor olmasaydınız zaten bizim böyle bir niyetimiz vardı kim oturacaksa o alsın evi ben bize faydası olmayan bir eve para bağlamak istemiyorum dedim. O sırada da yanında eltim varmış. Arkadan söyleniyor kimseye iyilik yaramaz anne kapat kapat diye. Benim sinirlerim hepten zıpladı. Bende telefonda bağıra bağıra benim kazancımamı güvendin çalışın alın o zaman ne iyiliğinden bahsediyorsun biraz utanın yaaa dedim ve Kayınpederimi vermesini istedim camiye gitti dedi. Tamam dedim kapattım

Sonra kayınpederimi aradım bir taraftan da ağlıyorum sinirden konuyu anlattım ona da istemediğimi söyledim kayınpederimde kızım ben bunlara olmaz dedim beni dinlemediler taa burdan oraları ayağa kaldırdılar sen kapat ben halledeceğim sen merak etme sakin ol dedi. Sonra eltimin söylediklerini de anlattım o kim ki benim kazancım üstünden plan yapıyor ben böyle bilmezdim onu gerçek yüzünü gösterdi dedim. Tamam kızım sen üzülme dedi ben onunla da konuşacağım zaten bu olay onun başının altından çıktı dedi öyle kapattık.

Şimdi acaba eşimi arayıp olanları anlatsam mı? Onlar benden önce davranıp saçma sapan şeyler anlatıp eşimi doldururlar mı diye düşünüyorum :44:

Uuuupppsss ortaligi karistirmissiniz birazcik... Yani arayip söylemeniz tamamda ama esinizin haberi olsaydi keske yani karsi gelaede onun yaninda haber varken olsaydikeske... Simdi esinizin gözünde haksiz duruma düstünüz bence ve durumu ögrendigi an fena kizacak gibi... Allah yardimciniz olsun.

soylemışsınız soyleyecegınızı..hıcbırşey anlatmayın bu saatten sonra eşinize..nasıl olsa durulacak ortalık...ustelık eltınızın fıkrı olduğu da ortaya çıkmış...
ofkesı gecsın kı o kadar cok ofkelenmemelı...kazanç tek ondan degıl..oyle olsa dahı...haklısınız sız ..
neyse sakınlıgınızı koruyun...
eşinize sakın bır halınde...
gunlerdır huzursuz olduğunuzu ..
cozumun sonuçlanıp huzurun bulunmasını ıstedıgınızı..
başka art nıyet aramamasını soylersınız....
senden ıstedıgım nedır, anlayamadıysan yapılan onca hayale yazık der susarsın..

Bu ev fikri eltinden çıkmış peder öyle diyor ,sen söyleyene değil söyletene bak ,

Öğlenden beri konuyu takip etmeye çalışıyordum da ben yerimde sinirimden çatladım siz iyi dayandıniz. Valla bende olsam arar laflarımi söylerdim belki doğru değil.Şu anda bende aynı senin gibi idrak edemiyorum ayy ne sinir bozucu ya ama bende aynen senin gibi yapardım eşimde istediğini kadar eve gelince laf yapsın küssün bağırsin. Kimse kusura bakmasın benim rızkımi kalkıpta millete yediremez evse alalım birlikte ödeyelim. Ben vericem para millet oturucak yok ya. Büyükler ölünce bize kalıcakmis ee ne anlamı kaldı onların kira vermeden oturduğu yanlarına kâr kalıcak. Valla en iyisini etmişsin baksana yüzleri ortaya çıkmış eltin çok uyanık senin üzerinden mal sahibi olcak.Istediği olmayınca da çıkmış yüzleri su yüzüne işte. Aman boşver stresini attın işte, kaç gündür huzurun yokmuş boşver yaa. Inşallah eşinde anlar da haa deyip arkanda durur canım ya hayırlısı olsun hakkında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…