böyle mal sahibi olmak istemiyorum!!!

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
Kaç gündür bu konuyu eşimle konuşmaktan, eşime izah etmekten dilimde tüy bitti. Ne yapacağımı bilemiyorum aynı zamanda da ben mi kötü düşünüyorum acaba diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

7aylık evliyiz eşim memur ben kpssye çalışıyorum ve aynı zamanda da yeni işe başladım. Evde oturup rahat rahat sınava çalışmak varken ben hazır çocukta yokken boş oturmayayım diye sabahın nurunda kalkıyorum tüm gün yarış atı gibi koşturuyorum. Neden? Erken yaşta bir ev sahibi olabilmek için. Yeni evliyken kesemizi ne kadar doldurursak ilerisi için o kadar iyi olacağını düşündüğümüzden dişimizden tırnağımızdan arttırıp kendi çapımızda birikim yapıyoruz.

İstanbulda ev fiyatları oldukça fazla. Burada bir ev almamızda şu an çok mümkün görünmüyor. Bende eşime annemlerin yaşadığı ilden bir ev almayı teklif ettim. Oradan gelecek kirayla evimizin kirasını öderiz hem de mal sahibi olmuş oluruz ayrıca ileride istanbuldan ev alacak olursak onu satar peşinat olarak kullanırız dedim. Eşime de mantıklı geldi bu fikir.

Fakat haftasonu kayınvalidem aradı ve bizim tüm planımızı alt üst etti. Kayınvalidemler 2 katlı bahçeli bir ev bulmuşlar onu almaya niyetlenmişler tüm çocuklarına söylemişler kim ne kadar verebiliyorsa verecekmiş o 2 katlı evi kayınpederim üstüne alacakmış. Zaten biz ölünce de mal sizin mal diyorlar. Evler alınınca da birinde ablası oturacak birinde de abisi hem onlarda kiradan kurtulmuş olacakmış.

Tabi ben bunu duyar duymaz itiraz ettim. Ben elimde ki parayı vereceğim ev alınacak diğer kardeşler sefasını sürecek. Onların gücü yetiyorlarsa alsınlar bizden eğer 5 kuruş gitsin kıyameti koparırım dedim eşime. Eşimde eee nasıl olsa biz bi ev alacaktık annenlerin olduğu ilden değilde benim annemlerin olduğu ilden olsun ne farkeder dedi. Bende mesele senin annenin yada benim annemin olduğu şehir olması değil dedim. İkisi aynı şey değil birinde malın sahibi sadece biz olacağız kira gelirimiz olacak diğerinde ise senin babanın üstüne kardeşlerinle ortak olacak ayrıca içinde de kardeşlerin oturacağı için kira geliri falanda olmayacak dedim. Ayrıca ben 5 vereceğim diğeri 3 verecek sonunda eşit pay edeceğiz bir de içinde oturacaklar ben kabul etmiyorum gerekirse annenlerle ben de konuşurum dedim.

Bir türlü işin içinden çıkamadık. Eşim beni ikna etmeye çalışıyor ben eşimi… Çok kızıyorum yaaa resmen evimizin huzuru bozuldu. Ben bu şekilde ev sahibi olmak istemiyorum zaten ortak mal işinden de oldum olası haz etmem.

Aynı durumla karşılaşmış olsanız sizin tepkiniz ne olurdu???

Son düzenleme:

Hem para katacaksınız hem de oturmayacaksınız doğru mu anladım? Tavrınız doğru asla geri adım atmayın. Ne demek benim evim yokken başkasını ev sahibi etmek?

Hem para katacaksınız hem de oturmayacaksınız doğru mu anladım? Tavrınız doğru asla geri adım atmayın. Ne demek benim evim yokken başkasını ev sahibi etmek?
evet aynen öyle. Eşimin ailesi ile aynı ilde yaşamıyoruz o yüzden alınan evde de biz değil kardeşleri oturacaklar
bende ona çok kızıyorum
herkes gücü yetiyorsa alsın evini otursun yetmiyorsa da yapacak bir şey yok değil mi ama

Hayır de kabul etme.Bizden kayınpeder öyle para aldı ev alırken.2yıl biz oturduk sonra tayin çıktı gittik.Sonuç kaynım eve beş kuruşsuz yerleşti.10 senedir oturuyor. Bizim parayı hatırlayan bile yok.Sana des olsun canım Çıkmazlar içinden.

kayinvalidenler kiradami oturuyor ki?
hayır kira da değiller
kendilerine ait 2 katlı müstakil bir evleri var
birinde kayınvalidem oturuyor diğerinde büyük kaynım
eğer bize söylenen ev alınırsa da küçük kaynım ve görümcem oturacakmış

Bende sizin gibi düşünürdüm esinizin düşüncesinde onun ailesi sizin dusuncenizde siz karli cikicaksiniz esinize iyice bu durumu dusundurun illa sizin ailenizin olduğu ilden değil gerekirse başka yerden alalim ama biz kendimiz için para verelim bize arti olarak dönsün diyin bu esinize bir nevi daha da sizin fikrinize cekicektir o da kararsiz kendi ailesinin olduğu ve onlara faydasi olacagi mali almakta yüzdü yüz kararlı değil siz yeni evlisiniz sizi düşünmek zorunda daha da yeni yuvanizi kurmussunuz ve siz daha iyi şartlarda olmak için ugrasiyosunuz

Kıyameti koparın ve asla izin vermeyin. Paranızın gittiğine ve ev sahibi olmayı birkaç sene ertelediğinize yanar durursunuz. Millet ne uyanık olmuş. Herkes kendi kesesinden biriktirip mal sahibi olsun. Yok artık!

benim kendime ait evim olsa içinde oturuyor olsam bu alınacak ev ekstra olsa neyse diyeceğim ama daha biz kirada oturuyoruz
en çokta bu yüzden istemiyorum
zaten yerleştiler mi bi daha çıkacaklarını da düşünmüyorum

benim ailemin yaşadığı yerden alalım dememin sebebi ayda bir gidip geliyoruz bir sorun olsa çok uzak değil diye yoksa ailem orada ille orada olsun diye demiyorum zaten. Benimle aynı fikirde olmanız beni sevindirdi doğrusu aklın yolu bir neticede ama eşim anlamıyor kaç gündür.

Kaynanangil sizi cok saf zannediyor bence. Gerci kocan konusunda yanilmamislar, gercekten cok saf.
Ne demek ya biz ölünce sizin. Ya ölmezlerse, ne belli kimin once gidecegi bu nasil bir mantik.
Kocan da resmen kardeslerine sizin parayi yedirme pesinde. Sakin sakin alma o evi.
Cok sorun cikarirlarsa annenin memleketinden de alma, baska yerden al.
akilli ol canim, sizi kandirmalarina izin verme.

ay acayip sinirlendim..kayinvaliden kirada değil ,rahatlar...ee madem ev alinica oturacak olanlarda belli onlar ve kaynvaliden versin parayi , alsinlar kayninla görümcen otursun...sizden neden para istiyorlar ki....sizde kimseye muhtaç olmadan dediğiniz gibi alirsiniz evinizi...ortak olsaniz ,kira isteseniz olmaz ,sonrasinda satsaniz olmaz ,oturmak isteseniz olmaz...olmazda olmaz...

Son düzenleme:
Kıyameti koparın ve asla izin vermeyin. Paranızın gittiğine ve ev sahibi olmayı birkaç sene ertelediğinize yanar durursunuz. Millet ne uyanık olmuş. Herkes kendi kesesinden biriktirip mal sahibi olsun. Yok artık!
ben en çokta kayınvalidemlere kızıyorum sanki onlar evlat biz değiliz
birazda bizi düşünerek hareket etmelerini isterdim açıkçası

Eşiniz kendinde mi? Siz şuan birikim yapmak için böylesine çırpınırken o eve para verip bir de içinde abi, abla oturacak siz kira da oturup sıkıntı çekerken onlar bir de ortak malın sefasını sürmüş olacaklar bunun neresi sizin söylediğinizle aynı şey?

Kesinlikle müsaade etmeyin bence, dediğiniz gibi eşiniz konuşamazsa siz konuşun.

Son düzenleme:
haklısın, öyle iş mi olur?

aynı parayı ödeyeceksiniz

size sadece ev kalacak

diğer kardeşlere hem ev kalacak hem de ömür boyu kira ödemeyecekler.

sizin kira masrafınız da olacak

kabul etme bu durumu...

eşime demişler kiracıyla uğraşmak zor en azından abin ablanla ortak olursunuz hem de onlar oturur kiracıyla falan uğraşmazsınız
amaçları evlatlarına mal edindirmekmiş
zaten biz ölünce mallar hepinizin demişler

Tabi ki sizi de düşünmeleri gerekirdi bu resmen sizi kullanmak demek parani ver baskalari otursun biz ölünce şöyle boyle olur yok ya kim enayi yada kimi enayi yerine koyuyorlar size değil baskasina faydali olucak ama giden sizin paraniz olucak katiyen musade etmeyin esinizede en kati şekilde belirtin

aynen öylee
resmen enayi gibi kullanacaklar bizi ama eşim sonunda ev sahibi olacağız diyor nasıl olacaksa

ebyarcım haklısın zaman zaman bizlerde buna benzer şeyleri yaşiyoruz her iki tafafta kendi tarafına yaptığı yardımı iyiliği çok görmez ne zaman aralar açılır belki dişarı vurulmadan biraz mesafeli davranılabilir eşlerde kendi tafafına yaptığı maddi noktadan yardımı kendine yapılmış gibi zannediyor o yüzden o bir kayıp değil diye bakılıyor

ama artık evli bir çift akrabası düşkün olmadığı sürece ilk önce ailesini düşünmesi gerekir akrabalarla maddi yakınlık hep genelde sorun çıkarmıştır çünkü yüz yüze bakacaksınız içinizdeki bir olumsuzluk dışa yansıycak o yüzden saygı ve sevgi çerçevesinden mesafeyi iyi ayarlamak gerekir

şimdi siz yeni evli çift siniz biraz daha zamanla iyice birbirinize kenetleneceksiniz artık birbirinizin gören gözü duyan kulağı misali ama buna biraz daha zaman birlikteliği lazım

bazen inat duygusundan da hareket edilebilir sen gereken açıklamayı yapmışsındır biraz düşünmesi için sessiz kalmanı öneririm inş yanlışı oda görür kolay gelsin canım buda geçer yahu de

Millet otursun diye para katacaksınız?
Arkadaşım kullandırma kendini.
Eşinde saçmalamasın, hiç mi doğru düşünmez bi insan? Bu şeyi çocuğa anlatsan olur mu öyle şey yaa der..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…