Yok gitmeyecek zaten, ben bile konuşurken dikkat etmeye başladım çünkü ben arada bebeklerle ilgili şaka yapiyordum kiz olacak erkek olacak falan tahminlerde bulunuyodum, belki nazarimin bile degdigini düşünüyor olabilir biraz takıntılı bu konularda.Gitmeyiversin canım o da. Tabi ki batıl inanç ama sırf bir yere gitmek için yeni düşük yapmış bir kadını üzmeye değer mi? Dünyanın sonu gelmez gitmezse öyle değil mi? Hem 25 günlük bebek çıkmasın dışarı daha iyi olur.
Canım bence dayının esi düşük yaptığı için yengeni istemeden kiskanmis olabilir. Yani bebeği yada yengeni gördükçe acısı tazelenecektir. Ondan böyle bir bahane bulmuş olabilir.Bende anlamadim hastane ortaminda da bir sürü kırkı çıkmamış kadin var niye yengeme taktiysa.
elbetteki batıl inanç. hiç mantıklı geliyor mu kulağa?Arkadaşlar dert degil ama bisey sormak istiyorum.
Biz dayımlarla altlı üstlü oturuyoruz abim ve eşi de bizle yaşıyor. Abimin eşi 25 gün önce falan doğum yapti. Dayımın eşi de 2 gun once düşük yapti. Dayımın eşi anneme gelinin kırkı çıkana kadar yanima gelmesin onun sesi bana gelirse 7 yıl çocuğum olmazmış dedi. Böyle birşey varmış ama bana çok saçma geldi. Böyle birşey var mi yani düşük yapana veya doğum yapanin yanına kırkı çıkmamış biri gidemez mi yoksa batıl inanış gibi bisey mi ?
Zaten pek hoşlanmazlar yengemden ama bunu bahane de ediyo olabilir bende anlamadim.
Bilemiyorum ki annemgilde duymuş böyle birseyi zaten bikac kez korunurken hamile kaldigini söyledi. küçük bebeği de var hani kiskanilacak bi durum yok gibi ama ihtimal tabi dediginiz gibi de olabilir.Canım bence dayının esi düşük yaptığı için yengeni istemeden kiskanmis olabilir. Yani bebeği yada yengeni gördükçe acısı tazelenecektir. Ondan böyle bir bahane bulmuş olabilir.
Var artik :)Yok artik
Cok tesekkur ederim :) mantikli degil gerçekten.elbetteki batıl inanç. hiç mantıklı geliyor mu kulağa?
yeğeninize uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim.
Bencede gitmesin böyle kompsleksli insanlar insanı deli eder. malum Allah tarafından çocuğu falan olmaz bu sefer senin abinin eşi yüzünden çocuğum olmuyor deyip durur insana hiç yoktan sıkıntı bana kalırsa gitmesin ama ben böyle saçmalıklara inanmıyorumAbimin eşi de öyle dedi ama diğer yenge takıntı yaptı. Yarın yakin bi akrabanin hasta ziyaretine gidilecek. Abimin eşini kastederek o gelmesin demis.
Kıskançlık mi yoksa takıntı mi cozemedim ama hala bu tür seyleri takanlari görmek cok tuhaf geliyor.Yenge kıskançlığından bahane bulamamış. Bu sitede çok okuyoruz bebeğini kaybeden hatunları. Ama hep bebeği olanlara çok seviniyorum sevinçlerini paylaşıyorum kıskançlık asla derler. Açık açık acım tazelensin istemiyorum ben gelmeyeceğim dese olurdu. Ne demek o gelmesin? Garip.
Evet ya. Bakalim daha neler duyacam bunlardan.Canim ben annemden duymustum ama kirki cikmamis iki anne birbirinin yanina gelmezmis diye.kirk karisirmis da bilmem ne olurmus.ama bu zamanda kalmadi ki boyle seyler,insanlar nelere takiyorlar
Olmaz bence de.Ev ev değil ayin merkezi
Canım olur mu öyle şey ya ?
Oda gitmeyeceğini söyledi zaten. Ama allahin isi tabi ilerde olmazsa suç atma ihtimali yüksek.Bencede gitmesin böyle kompsleksli insanlar insanı deli eder. malum Allah tarafından çocuğu falan olmaz bu sefer senin abinin eşi yüzünden çocuğum olmuyor deyip durur insana hiç yoktan sıkıntı bana kalırsa gitmesin ama ben böyle saçmalıklara inanmıyorum
Kesinlikle bende boyle düşünüyorum kırkı cikmasina az kaldi en iyisi karsilasmasinlar. İnadina karsima cikiyor bile diyebilir.Elbette öyle bir şey yok, tamamen saçmalık ama bence, yine de abinizin eşi gitmesin dayınızın eşine.
Sonuçta böyle bir şeye inanıyorsa, ilerleyen zamanlarda çocuğu olmazsa, suçu abinizin eşine atabilir.
sesi gelirse 7 yil,dokunursa 15,üflerse 40 yil, ziplarsa ömür boyu..