Böyle bir ilişki olabilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Yalniz adamdaki egoya bak sen.az yesinde kendine usak tutsun beyzademiz

Canım 40inda da evlensen çocuk olunca geri kalanın önemi olmuyor
Hiç canini sikma muhakkak ışte bu diyeceğin biri çıkar karşına.
Arkadaşlarına gelince bence valla seni kiskaniyorlar

Erkek arkadasima rastlayana kadar "esitiz. Sende bende calisiyoruz. Niye hizmet edeyim sana?" Dusuncesindeydim ben de. Sanirim ilk gunler bana "ben bana hizmet eden kadin isterim. Utu de yapacaksin, baklava da acacaksin" dese bunu cok itici bulurdum. Ama sevince insanin icinden geliyor. Yemek yapiyorsun, yemegini begenince kendini ödüllendirilmis hissdiyorsun. Onun gomleklerini sevgiyle utulerim. Sevmek lazim. Ask lazim. Yoksa boyle seyler cok sevimsiz.

Bence bu kadar ciddi konulara hemen baliklama dalmayin.

Erkek arkadasima rastlayana kadar "esitiz. Sende bende calisiyoruz. Niye hizmet edeyim sana?" Dusuncesindeydim ben de. Sanirim ilk gunler bana "ben bana hizmet eden kadin isterim. Utu de yapacaksin, baklava da acacaksin" dese bunu cok itici bulurdum. Ama sevince insanin icinden geliyor. Yemek yapiyorsun, yemegini begenince kendini ödüllendirilmis hissdiyorsun. Onun gomleklerini sevgiyle utulerim. Sevmek lazim. Ask lazim. Yoksa boyle seyler cok sevimsiz.

Bence bu kadar ciddi konulara hemen baliklama dalmayin.
Oyle aliatirmayin oste, ilk baslarda hersey guzel yapiyorsun da ayni evin icinde olunce neden hepsini ben yapiyorum oluyorsun. Ee yorgunluk, bikkinlik...

Sırf evlenmek için evlenmeyiniz hocam.. Şuan bu adamı sevmiş ya da başlangıç olarak ona aşık olmuş olsaydınız bunların, hatta hiçbir şeyin önemi olmaz, yeter ki birlikte olalım der bir an önce hiçbir engel yokken evlenmek için adımlar atardınız.. Sevdiğiniz adamla kazancınızı paylaşmak size mutluluk verirdi..aynı şekilde sizi seven bir erkek de size saygı duyarak yardımcı talebinize olumlu karşılık verirdi.
O evli olan liseden arkadaşlarınız rahat hayatınızı kıskanıyor olabilirler. Başarılı bir evlilik yaptığınızda ise kusur ararlar emin olun.. Ayrıca sizin kazancınızın yüksek olması sizin için sorun olmayabilir, ama erkek için sorun olabilir.. Düşünerek hareket edin..duygularınız varsa size yol gösterecektir.. Duygu, heyecan yoksa acele etmemenizi tavsiye ederim

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Bdv sürekli okuduğum bir platform, burası sayesinde çok deneyim kazandım diyebilirim, başkalarının kötü deneyimlerinden ders çıkarmayanlar kendi acı deneyimlerini yaşarlarmış, bu platform kötü olaylar karşısında dik durabilmek için çok güzel akıllar veriyor bana göre. Size benim için çok önemli bir şeyi danışmak istiyorum, böyle şeylere dışarıdan karar verilmesi çok zor biliyorum o yüzden ayrıntılı yazacağım koşullarımı, uzun olacak biraz kusura bakmayın lütfen.

32 yaşındayım, akademisyenim, hiç evlenmedim. Evlenmeyi istiyorum tabi ki ama evlenmezsem ölecekmişim tüm hayatım mahvolacak gibi bir ruh halimde yok. Nasip böyle demek ki diyip dua ediyorum hayırlısı olsun diye, işimde ilerlemeye çalışıyorum, yılda 3-4 kez yurtiçi, 1 kere de yurtdışı tatiline çıkarım, ailem de çok iyi insanlar, özet olarak evlilik dışında çok güzel bir hayatım var çok şükür.

Zaman zaman duygusal boşluğa düşsem de kötü bir evlilik yapıp hayatımı zindana çevirmektense yalnız olup mutlu olurum diye düşünüyorum. Bu zamana kadar çevre baskısını çok önemsemiyordum ama artık önemsemeyeceğim kademeyi çoktan geçtik. Hayatımdaki cogu insan bilincli veya bilinçsiz beni bu yönden vurmaya çalışıyor çünkü eleştirebilecekleri başka yönüm yok onlara göre. Çok sevdiğim lise arkadaşlarımla buluştum bugün, hepsinin çoluğu çocuğu var tabi hatta ikisi ikinci evliliklerini yapıp tekrar çocuk sahibi oldular, bana aciyor gibi konuştular, ben hayatımdam memnun olduğumu söylememe rağmen. Onlara göre çok üzgün olup sürekli ağlamalıyım, nasıl bu yaşta bekar olup mutlu olabildiğime inanmıyorlar. Bu nedenle artık kimse ile buluşmak istemiyorum, ben açmasam bile konu dönüp dolaşıp benim evlenememe geliyor, herkesin söylediği artık üzümün çöpü armudun sapı deme, önüne gelenle evlen yani.

Karşıma çok aday çıktı şimdiye kadar, hepsinin mükemmel kariyerleri vardı, doktor, mühendis, hakim vs. Ama görmeniz lazım davranışları, daha ilk buluşmada maaş kartını bana vereceksin demi demeler, ben senin kişisel ihtiyaçlarına izin vermem mi diyenler, sen şu kadar alıyorsun şöyle işletirim ben o parayı mı demeler, ne kadar tuhaf erkek varsa hepsi çıktı maalesef, durum böyle olunca bile bile lades diyemiyorum. Cevremdeki insanlar bu durumlari bilmeme ragmen beni sucluyorlar, kimler kimler cikiyor hep sen bir bahane buluyorsun, kimsenin kocasi dort dortluk degil diye.

Simdiye kadar tek iliskim oldu, o da istemeye gelecegi hafta baska bir kizla mesajlarini yakaladim, evlenmeden bunu yapan evlenince neler yapmaz dedim ayrildim. Cok isabetli bir karar vermisim uc ayda nisanlanip evlendi. Uzerinden 1.5 sene gecti, bu kadar kotu bir insan bile mutlu ben niye olamiyorum diye dusunmuyor degilim ara sira da olsa. Ama sirf o evlendi diye oylesine biri ile de evlenmek istemiyorum, ben mutlu bir evlilik yapmak istiyorum.

Cok cok uzattim buraya kadar okuyan varsa cidden cok sansliyim.

Sormak istedigim sey su, karsima gonlume gore birisi cikmiyor, yas da ciddi derecede ilerledi, karsima cikan insanlarin kusurlarini gormemelimiyim? Yeni birisi cikti karsima, eski ben olsa hic dusunmeden gorusmeyi keserdim ama saydigim sebeplerden acaba olabilir mi diyorum, arti ve eksi yonlerini yazarak size danismak istedim.

1. Ayni yastayiz, meslegi memur. Eskiden olsa kariyerler denk olsun derdim ama artik insan olsun meslegi o kadar da onemli degil diye dusunuyorum.

2. Benden az kazaniyor ama ben eskiden beri paraya cok onem veren biri degilim. Ozellikle istersen calisirsin, istemezsen ben sana bakmakla yukumluyum demesi cok hosuma gitti. Ben calismadan yapamam zaten ama karsima hep param icin gelen adamlar oldugu icin boyle demesi hosuma gitti.

3. Cok yakisikli diyemem ama eli yuzu duzgun biri

4. Korumaci biri, ilgili bir sevgili olacagini dusunuyorum ama tabi emin de degilim

5. Ben egeliyim, o dogulu. Burada bu konu hakkinda okudugum paylasimlar beni korkuttu aslinda ama onyargili olma dedim. Ama tam olarak ataerkil bir yapiya sahip. Daha yeni tanisiyoruz bana soyledigi " bir kadin kocasina hizmet etmekten gocunmamali", bende calisiyorum niye sana hizmet edeyim ne yapilacaksa beraber yapariz dedim, ben eski kafaliyim yapamam diyor. Ben bilmeme ragmen ben utu yapmayi bilmiyorum bir kadin tutariz haftada bir gelir yapar diyorum, yok olmaz sen ogrenirsin diyor, niye inat ediyorsun diyorum, cunku senin yapmani istiyorum bu onemli diyor. En cok takildigim konu bu oldu acikcasi.

Sizce bu asilabilecek bir sorun mu, gorusmeye devam etmeli miyim? Buraya kadar okuyan arkadaslar varsa cok tesekkur ederim, gorusleriniz benim icin cok onemli.
Aşamazsın
Bu adam ilerde aileme de hizmet edeceksin der
Geleni gideni bitmez
Seni kısıtlar
Asla asla devam etme
Ben 34 yasında evlendim
Ve de cok mutluyum
Suanda 37 yasındayım
Bekar olsam ne olacAktı ki
Belki 40 da cıkardı karsıma asık oldugum adam
Evet 4 4 lük evlilik yok ama insan asık oldugu adAmla evlenmeli ki evlilikte olacAk olan ufak tefek sorunları tolere edebilsin

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Bdv sürekli okuduğum bir platform, burası sayesinde çok deneyim kazandım diyebilirim, başkalarının kötü deneyimlerinden ders çıkarmayanlar kendi acı deneyimlerini yaşarlarmış, bu platform kötü olaylar karşısında dik durabilmek için çok güzel akıllar veriyor bana göre. Size benim için çok önemli bir şeyi danışmak istiyorum, böyle şeylere dışarıdan karar verilmesi çok zor biliyorum o yüzden ayrıntılı yazacağım koşullarımı, uzun olacak biraz kusura bakmayın lütfen.

32 yaşındayım, akademisyenim, hiç evlenmedim. Evlenmeyi istiyorum tabi ki ama evlenmezsem ölecekmişim tüm hayatım mahvolacak gibi bir ruh halimde yok. Nasip böyle demek ki diyip dua ediyorum hayırlısı olsun diye, işimde ilerlemeye çalışıyorum, yılda 3-4 kez yurtiçi, 1 kere de yurtdışı tatiline çıkarım, ailem de çok iyi insanlar, özet olarak evlilik dışında çok güzel bir hayatım var çok şükür.

Zaman zaman duygusal boşluğa düşsem de kötü bir evlilik yapıp hayatımı zindana çevirmektense yalnız olup mutlu olurum diye düşünüyorum. Bu zamana kadar çevre baskısını çok önemsemiyordum ama artık önemsemeyeceğim kademeyi çoktan geçtik. Hayatımdaki cogu insan bilincli veya bilinçsiz beni bu yönden vurmaya çalışıyor çünkü eleştirebilecekleri başka yönüm yok onlara göre. Çok sevdiğim lise arkadaşlarımla buluştum bugün, hepsinin çoluğu çocuğu var tabi hatta ikisi ikinci evliliklerini yapıp tekrar çocuk sahibi oldular, bana aciyor gibi konuştular, ben hayatımdam memnun olduğumu söylememe rağmen. Onlara göre çok üzgün olup sürekli ağlamalıyım, nasıl bu yaşta bekar olup mutlu olabildiğime inanmıyorlar. Bu nedenle artık kimse ile buluşmak istemiyorum, ben açmasam bile konu dönüp dolaşıp benim evlenememe geliyor, herkesin söylediği artık üzümün çöpü armudun sapı deme, önüne gelenle evlen yani.

Karşıma çok aday çıktı şimdiye kadar, hepsinin mükemmel kariyerleri vardı, doktor, mühendis, hakim vs. Ama görmeniz lazım davranışları, daha ilk buluşmada maaş kartını bana vereceksin demi demeler, ben senin kişisel ihtiyaçlarına izin vermem mi diyenler, sen şu kadar alıyorsun şöyle işletirim ben o parayı mı demeler, ne kadar tuhaf erkek varsa hepsi çıktı maalesef, durum böyle olunca bile bile lades diyemiyorum. Cevremdeki insanlar bu durumlari bilmeme ragmen beni sucluyorlar, kimler kimler cikiyor hep sen bir bahane buluyorsun, kimsenin kocasi dort dortluk degil diye.

Simdiye kadar tek iliskim oldu, o da istemeye gelecegi hafta baska bir kizla mesajlarini yakaladim, evlenmeden bunu yapan evlenince neler yapmaz dedim ayrildim. Cok isabetli bir karar vermisim uc ayda nisanlanip evlendi. Uzerinden 1.5 sene gecti, bu kadar kotu bir insan bile mutlu ben niye olamiyorum diye dusunmuyor degilim ara sira da olsa. Ama sirf o evlendi diye oylesine biri ile de evlenmek istemiyorum, ben mutlu bir evlilik yapmak istiyorum.

Cok cok uzattim buraya kadar okuyan varsa cidden cok sansliyim.

Sormak istedigim sey su, karsima gonlume gore birisi cikmiyor, yas da ciddi derecede ilerledi, karsima cikan insanlarin kusurlarini gormemelimiyim? Yeni birisi cikti karsima, eski ben olsa hic dusunmeden gorusmeyi keserdim ama saydigim sebeplerden acaba olabilir mi diyorum, arti ve eksi yonlerini yazarak size danismak istedim.

1. Ayni yastayiz, meslegi memur. Eskiden olsa kariyerler denk olsun derdim ama artik insan olsun meslegi o kadar da onemli degil diye dusunuyorum.

2. Benden az kazaniyor ama ben eskiden beri paraya cok onem veren biri degilim. Ozellikle istersen calisirsin, istemezsen ben sana bakmakla yukumluyum demesi cok hosuma gitti. Ben calismadan yapamam zaten ama karsima hep param icin gelen adamlar oldugu icin boyle demesi hosuma gitti.

3. Cok yakisikli diyemem ama eli yuzu duzgun biri

4. Korumaci biri, ilgili bir sevgili olacagini dusunuyorum ama tabi emin de degilim

5. Ben egeliyim, o dogulu. Burada bu konu hakkinda okudugum paylasimlar beni korkuttu aslinda ama onyargili olma dedim. Ama tam olarak ataerkil bir yapiya sahip. Daha yeni tanisiyoruz bana soyledigi " bir kadin kocasina hizmet etmekten gocunmamali", bende calisiyorum niye sana hizmet edeyim ne yapilacaksa beraber yapariz dedim, ben eski kafaliyim yapamam diyor. Ben bilmeme ragmen ben utu yapmayi bilmiyorum bir kadin tutariz haftada bir gelir yapar diyorum, yok olmaz sen ogrenirsin diyor, niye inat ediyorsun diyorum, cunku senin yapmani istiyorum bu onemli diyor. En cok takildigim konu bu oldu acikcasi.

Sizce bu asilabilecek bir sorun mu, gorusmeye devam etmeli miyim? Buraya kadar okuyan arkadaslar varsa cok tesekkur ederim, gorusleriniz benim icin cok onemli.

Konunuzu baştan sona okudum. Fikrim aklıma ilk gelen uzaklaşın hemen oldu. Ben de yalnızım. Sizin gibi değil evlenip ayrıldım ama sonuçta yalnızım. Ve ben bu yalnızlığımı hiçbir şeye değişmem. Aynı tepkileri ben de alıyorum arkadaşlarımdan. Vah vah yalnızmışım. Evet yalnızım ama derdim yok. Başka bir insan hele eşim dediğim insan beni mutsuz edemiyor, ki kendileri maddi manevi aldatma vs bir sürü sorunla mücadele ediyor. Kim ne derse desin. İnanın ayrılmak daha zor yalnızlıktan. Mutluluklar❤️

Oncelikle seni tebrik ediyorum .Evlililigi marifet sayan insanlardan olmadigin icin.Ben unideykende okumayan arkadaslarim evlenmisti .Aman senin okul bitmez boşa okuyorsun demişlerdi bana .İnsan uzuluyor ister istemez .Yillr gecti ben atandim evlendim.Gecen bu lafi soyleyenlerden birini gordum.Cocuklarim icin bile olumaliymisim .Hayat cok zormus dedi .Hayat iste ikisini de dedirtti .

Esim dogulu .Cokta kapali ve hamarat bir aile.Ben bastan tek kiz oldugumu , annemlerin is gorlstermedigini soyledim. Kurbanda et toplu olunca dokunamam demistim yillar once . Dün et dograyacak oldum esim hayir sen dokunma dedi.Annesine de tiksinebilir su hareketlerini tekrar etme dedi kendi dogradi. Dogunun iyisi de var kotusu de siz anlayip tercih yapacaksiniz.

Konunuzu okumaya basladigimdan beri aklimda bi alinti donmeye basladi "Don't lower your standards. Instead, wait for people to rise up to your expectations." Yani diyecegim o ki eger icinize siniyorsa, adama bakinca ben bu adamla bir omur geciririm diyorsaniz devam edin ve evlenin; bekledigim gibi birini bulmam imkansiz bu olsun bari diye degil. Bir de ben cok eminim size laf vurmaya calisan arkadaslar evde istemeyerek yaptiklari bi utu camasir vs oldugunda sizi cok animsiyorlardir :KK70: keyfinize bakin, hayati istediginiz gibi yasayin ve baskalarinin yasanti kistaslarina uyum saglamadiginiz icin kendinizden odun vermek gibi bir hataya dusmeyin, iyi bayramlaarr ❤️

Merhaba,
İyi özellik olarak saydığınız herşey aslında ataerkil yapıdan geliyor. Yani istersen çalış istersen çalışma cümlesinin altında bile 'Kadın dediğin evinde oturur çalışmaz' fikri var aslında. Geri kafalı bi adamla çok zor malesef, tecrübeyle sabit. Ataerkil bir yapıdan gelen erkek için sizin yüksek maaş almanız da kariyeriniz de sorun olacaktır. Kadın hep 1 adım geride durmalı ve evine erkeğine hizmet eden fedakar bir anne olmalıdır böyle bir erkek için. Şimdi nazik ve hoşgörülü görünüyor eminim, ama kendini ezik hissetmeye başladığında ilk iş psikolojik olarak sizi ezmeye başlayacak.
Bu kadar akıllı ve eğitimli bir kadının kendini feda etmesine üzülürüm.
Her durumda mutluluklar dilerim:)

Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Erkeklerin benim üzerimden geçinme düşüncelerinden o kadar bunaldım ki çalışmasan da olur cümlesi fazlaca etkiledi beni sanırım, zira ilk defa duyuyorum. Burada kocam doğum izninden erken dönmemi istiyor temalı konuları okudukça bu biraz önem kazandı benim için açıkcası.

Sizin söylediğiniz şeyleri o da söyledi zaten saklamadı, ben de senden tam zıt yönde düşünüyorum dedim, aşılamayacak şeyler değil dedi ama onun istediklerini kabul ederek aşmam gerekiyor sanırım.

O evliler kiskaniyolar seni bence.. valla sende olan birsey varsa ona insanlari imrendirmemek lazim ama iste nispet olsun..sirf cocuk icin evlenilir.. malum o is yanliz yapilmiyor..anne olmak nasibte varsa her kadinin hakki!

muhim olan o utunun yapilmasiysa eger ne fark eder senin yapmis olman ya da olmaman? Ilerde baska seyler icinde boyle diretip bos bos israr ederse? Mantikli bi aciklamasida yok, ben oyle istiyorum. O zaman otur kendin yap! Birde sen caliscan o yiycek gibi duruyo.. sen insanliga bakiyosun ama erkekler oyle degil.. istemezsen calisma demeside dogru degil bence..isi biraksan diyelim para yetismese.. gul gibi isini biraktin der ilerde :) suan cok rahatsin, neden eziyet edeceksin kendine? Kimse mukemmel degil dogru ama bazi hareketler varki.. insani sogutur.

Konunuzu okumaya basladigimdan beri aklimda bi alinti donmeye basladi "Don't lower your standards. Instead, wait for people to rise up to your expectations." Yani diyecegim o ki eger icinize siniyorsa, adama bakinca ben bu adamla bir omur geciririm diyorsaniz devam edin ve evlenin; bekledigim gibi birini bulmam imkansiz bu olsun bari diye degil. Bir de ben cok eminim size laf vurmaya calisan arkadaslar evde istemeyerek yaptiklari bi utu camasir vs oldugunda sizi cok animsiyorlardir :KK70: keyfinize bakin, hayati istediginiz gibi yasayin ve baskalarinin yasanti kistaslarina uyum saglamadiginiz icin kendinizden odun vermek gibi bir hataya dusmeyin, iyi bayramlaarr ❤️

Acaba öyle biri var mı, o kişi yalnız masallarda gibi geliyor artık bana
Bana sorsanız çok sıradan beklentilerim var aslında ama sanırım nasip değilse olmuyor. Bende doğru kişi ile olmayacaksa evlenmemekten yanayım ama nerede o doğru kişi diye sorduklarında belki de öyle biri yoktur diye düşünmüyor değilim.

Tam olarak keyfime bakamıyorum, insanlar sürekli söyleniyor, bir gün kulağınızı kapasanız bir gün kapayamıyorsunuz. Bu kadar baskıya iyi bile dayandım diye düşünüyorum, bazen keşke aldattı diye bırakmayıp sevdiğim adamla evlenseydim diye bile üzülüyorum, sonra kendine gel saçmalama diyorum. Hayat kolay ama insanlar zorlaştırıyor bazen de.

Oncelikle seni tebrik ediyorum .Evlililigi marifet sayan insanlardan olmadigin icin.Ben unideykende okumayan arkadaslarim evlenmisti .Aman senin okul bitmez boşa okuyorsun demişlerdi bana .İnsan uzuluyor ister istemez .Yillr gecti ben atandim evlendim.Gecen bu lafi soyleyenlerden birini gordum.Cocuklarim icin bile olumaliymisim .Hayat cok zormus dedi .Hayat iste ikisini de dedirtti .

Esim dogulu .Cokta kapali ve hamarat bir aile.Ben bastan tek kiz oldugumu , annemlerin is gorlstermedigini soyledim. Kurbanda et toplu olunca dokunamam demistim yillar once . Dün et dograyacak oldum esim hayir sen dokunma dedi.Annesine de tiksinebilir su hareketlerini tekrar etme dedi kendi dogradi. Dogunun iyisi de var kotusu de siz anlayip tercih yapacaksiniz.
Masallah

erkeklik babet çorap giymekle ölçülmez. tıpkı kadınlık ev işi yaparak ölçülmediği gibi.

ayrıca kadının çalışması kötü bişey değil; genelleme yapmicam ama ne kadınlar yıllarca (psikolojik) şiddete maruz kaldı da bişey yapamadı. niye mi? e maddi özgürlük yoktu. kocasının her yaptığını sindirmek zorundaydı.

ütümü karımın yapmasını istiyorum demek ağır saçmalıktır. evlilik bu değildir.

Ben babasiz buyudum yillardir is hayatiyla bogusuyorum. Is hayatinda da bir suru psikolojik siddete maruz kaldim. Sahsen patronlarin egolaryla ugrasman yerine esimin utusunu yapmayi tercih ederim. Bu tamamen kisitli bir bakis acisi. Kadinlara bunun adini ozgurluk diyorlar.

Calismak eger mecburi degilse daha fazla kisitlanmaktir. Gezemessin tozamassin. Bebeginin yaninda olamazsin. Cocugunun da psikolojisi bozulur. Erkem yaslanirsin cunku eve kos ise kos kadini yipratir. Tek ozgurlugun maddi ozgurluktur. Ama hayat maddiyattan ibaret degil.

Bunu yillaaaaardir calisan bir kadin olarak soyluyorum. Hem calisip hem okudum ogrenciyken de. Param oldu ama yorgunlugu gelin de bana sorun :)

Arkadasin gorustugü kisi dogulu. Onlarda kadinin erkege hurmet etmesi onemlidir. Hizmetcilik degil hurmetcilik :)

Ben babasiz buyudum yillardir is hayatiyla bogusuyorum. Is hayatinda da bir suru psikolojik siddete maruz kaldim. Sahsen patronlarin egolaryla ugrasman yerine esimin utusunu yapmayi tercih ederim. Bu tamamen kisitli bir bakis acisi. Kadinlara bunun adini ozgurluk diyorlar.

Calismak eger mecburi degilse daha fazla kisitlanmaktir. Gezemessin tozamassin. Bebeginin yaninda olamazsin. Cocugunun da psikolojisi bozulur. Erkem yaslanirsin cunku eve kos ise kos kadini yipratir. Tek ozgurlugun maddi ozgurluktur. Ama hayat maddiyattan ibaret degil.

Bunu yillaaaaardir calisan bir kadin olarak soyluyorum. Hem calisip hem okudum ogrenciyken de. Param oldu ama yorgunlugu gelin de bana sorun :)

Arkadasin gorustugü kisi dogulu. Onlarda kadinin erkege hurmet etmesi onemlidir. Hizmetcilik degil hurmetcilik :)
Calisan bir kadin maddi acidan ozgur olur evet haklisiniz ama istediginiz bir seyi alirken kimsenin eline bakmamanin, bu annen baban ya da cok asik oldugun adam fark etmez verdigi ozguveni sana kim verebilir?
Aynı yatağa baş koyduğun adam bir sabah uyanıp seni terk etmek istediğine karar verebilir ancak yaptigin kariyer, aldigin egitim boyle bir sey yapmaz :)
Calisan kadin gerektiginde kapiyi carpip cikabilir cunku ekonomik olarak ozgurdur, calisan kadin evde utu yapmak zorunda olmadigini bilir ya da en ufak bi seyde bile "ben oyle istiyorum" diyen er kisisi karsisinda en az onun kadar fikir sahibi olabilecegini bilir cunku zaten o kadin kendi hayatini kendi idame ettirebiliyordur. Kendi kendine yetmek ve ekonomik bagimsizligini elde etmek calismanin yalnizca ekstralaridir. Tembel insan icin calismak kisitlanmaktir evet ama isleyen demir pas tutmaz ve bence kadin ailesine yetebilmek icin once kendine yetebilmeli :)

son yazdıklarını düşününce bana hizmet edeceksin gibi emir kipleri kullanması....yok ütüyü sen yapacaksın kadın olmaz demiş....o zaman ona söylermisin arabamım motoru arıza yapınca başka erkek değil sen yapacaksın ben öyle istiyorum dermisin ?bu kadar mantıksız düşünüyor işte.... benden sana tavsiye evlilik bireylerin hayatını kolaylaştırcak şekilde olmalı...esas sevgi,saygı ve aşk varsa aranızda...kimse kimsenin egolarını tatmin etmek adına evlenmemeli....

Calisan bir kadin maddi acidan ozgur olur evet haklisiniz ama istediginiz bir seyi alirken kimsenin eline bakmamanin, bu annen baban ya da cok asik oldugun adam fark etmez verdigi ozguveni sana kim verebilir?
Aynı yatağa baş koyduğun adam bir sabah uyanıp seni terk etmek istediğine karar verebilir ancak yaptigin kariyer, aldigin egitim boyle bir sey yapmaz :)
Calisan kadin gerektiginde kapiyi carpip cikabilir cunku ekonomik olarak ozgurdur, calisan kadin evde utu yapmak zorunda olmadigini bilir ya da en ufak bi seyde bile "ben oyle istiyorum" diyen er kisisi karsisinda en az onun kadar fikir sahibi olabilecegini bilir cunku zaten o kadin kendi hayatini kendi idame ettirebiliyordur. Kendi kendine yetmek ve ekonomik bagimsizligini elde etmek calismanin yalnizca ekstralaridir. Tembel insan icin calismak kisitlanmaktir evet ama isleyen demir pas tutmaz ve bence kadin ailesine yetebilmek icin once kendine yetebilmeli :)

Ben aksine cok caliskanim saniye yerimde dursam kurtlaniyorum :) bu kadar isin gucun arasinda kurslara gidip kac tane universite bitirdim biri örgün. Yetmed bisuru alanda kendimi gelistirdim. O yuzden lafinizi hic ustume alinmiyorum :)

Terk etmis bir babanin kizi olarak da hayata tutunabilme korkusundan su an masallah 4 tane meslegim var.

Kadin tabiki yarin bigun hayatin zorluklarina karsi meslek sahibi olmali. Her zaman demisler bil ama yapma :KK70:

Evlilikler sabir isi. En ufak bir seyde kapiyi carpip cikmamiz da sakincali. Erkeklerin karsisinda biz erkege dondük onlar kadina.

Yani bu olayin artisi var evet ama eksileri daha cok kesinlikle.

He konu sahibinin bunu kaldirabilecegini pek dusunmedim. Adam calismasina musade eder yasaklamamis amaa evde de hizmetine yardim edecegini zannetmiyorum fazla. Bircok kadin gibi hem calisip hem eve kosturup hem yemegini temizligini utusunu yapip hem cocuk buyutup hem kocasinin ailesini eğlemek zorunda kalabilir :)

Yazdıklarınızdan aklı başında bir insan olduğunuz belli yaşım geçiyor telaşına kapılıp yanlış bir evlilik yapmayın.

O kafadaki adam değişmez kaldı ki kartları açık oynamış, hizmet beklerim demiş.

Eve temizlikçi bile getirmenize karışıp müsade etmeyen biri ile yapamazsınız zannımca.

Bu mesaj bana cok iyi geldi cok ama cok ederim size.

Etrafimda sevilen biriyim genel olarak ama hic tanimadigim birinden boyle bir sey duymak cok iyi geldi.

Beni cok sevdigini dusundugum arkadaslarim tarafindan bile bu konuda o kadar agir elestiriliyorum ki, hep kotu niyetleri yok diye kendimi teselli ediyorum. Gecen hafta 15 senelik arkadasim 40 yasina kadar evlenmezsen senle gorusmem evlenmeyen kadinlar sorunlu oluyor dedi, bir sey demedim kalbini kirmamak icin ama benimki paramparca.

Aldatti diye erkek arkadasimi birakinca herkes sok oldu, her erkek yapar boyle kacamaklar, seni cok seviyordu hata yaptin diyorlar, herkes nasil evleniyor boyle seyleri gormezden gelmezsen evlenemezsin diyorlar, iyi o zaman bende evlenmem diyorum ama kendi icimdeki duygusal boslukla mi ugrasicam millete laf mi anlaticam cidden sasirdim.
milleti boşver
bdv de çoğu sorunlu evliliğin "el ne der, dul kalmak kötü, her erkek yapar" kılıflarıyla mutsuz şekilde devam ettiğini görmüşsündür.

sana her erkek kaçamak yapar, idare et diyen kişi eminim aldatılıp, göz yumduğu için o tavsiyeyi veriyor. bekar kadın sorunludur diyenin kendisiyle ciddi sorunları vardır.

millet ne der diye evli ve mutsuz olmak mı, gereksiz sözleri kulak ardı edip bekar ve mutlu olmak mı?

Ben de akademisyenim bu arada. Son kismi okuyunca kesinlikle olmaz dedim. Bu kafada bir insanla olmaz. Ben evlenip bosandim. Evlilik cok da matah birsey degil. Evlenmis olmak icin evlenmeyin. Ve lutfen bu kisiyle hic evlenmeyin. Hayati akisina birakin. Varsa bir kismetiniz o sizi bulacaktir ve hic bir sey icin gec degil. Ben 44 yasindayim. Bosandim ama sizin kadar umitsiz degilim. Yeniden de sevebilirim diyorum. Ve lutfen kalbinizin atmadigi kisiyle evlenmeyin, o zaman evlilik cok zor gelir. Cunku sorumlulugu agir bir kurum. O yuku tasiyabilecek en onemlisi hayati sizinle paylasabilecek biriyle evlenin yoksa hic evlenmeyin daha iyi. Diger turlu adamin da yukunu omuzlariniza alirsiniz ve kendinizi bir sure sonra kullanilmis hissedersiniz psikolojiniz bozulur. Evleniyim olmazsa bosanirim diye de karsiniza ilk cikanla evlenmeyin cunku bosanma gercekten agir bir travma. Oyle flortteki gibi de ayriliyorum bitti deyince de bitmiyor.
Bu arada baskalarinin baskisi sizi yanlis yapmaya goturebilir. Siz kalbinizi dinleyin. Kimseyi takmayin. Dilerim sevdiginiz sizi sevecek biriyle mutlu bir evlilik yaparsiniz.

X