• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir çocuğa ne yapmalı?

çocuğu bu duruma getiren kendi anne ve babanız. yengenizin işi zor.

ablaniz da alem, 24 yasindayken kpssyi neden kazanamadi. o çocukta yoktu üstelik... kim rahatsız etti o zamanlar.. başarısızlığa kılıf aramasin. isteyen yapar...

sizin asil ofkeniz size deger vermeyen baba ve abinize. uzgunum ama 7 yasindaki yeninizi kiskaniyorsunuz

Beğenmedim butonları geri gelsin! :KK45:

Arkadaş seste nasıl ders çalışılır. Hadi sayısal dersleri belki de gürültüde nasıl okursun? Roman okumuyor ya. Benim sessiz ortamda bile okuyup anlayamadığım şeyler oluyor, gürültü neden bu kadar hafife alınıyor. Kütüphanelerde eğlencesine mi sessiz olunuyor?
Millet eğlence olsun diye yorum yapıyor herhalde.
Çocuk tam bir facia, karşı dairede oturuyor kurtuluş yok.
Çocuk küçük olabilir, bu insanı çileden çıkarmasına engel değil.
Bu davranışlarının sorumlusu tabii ki çocuk değil ama davranışlarının sorumlusunun kendi olmaması da insanı fitil etmesine engel değil.
Yenge abi anne baba hepsi sorunlu. 31 yAşında sınava hazırlanan abla da sorunlu. Sn bir an önce işe gir, evden uzaklaşmaya bak. Ablan da kütüphanede çalışabilir, artık herkes kütüphanelerde çalışıyor ev koşulları uygun olsa da.
Yok çocuğu kıskanıyormuşsun... Yav he he. Millet ne çekilmez.

Çocukta değil kabahat, sonuçta 7 yaşında henüz, öyle yetiştiriliyor sorun büyüklerde...

Babaniz yapacagini yapmis. Bir çocuğun bir tane anne babası olur. Boyle maaile üzerine titrerse hatalarini görmezden gelirse çocuk da hep ben dogruyum havasında gezer. Öncelikle bu çocuğun terbiyesini kimse karismadan annesi babası vermeli. Yengenize de acidim acikcasi.
üzgünüm ama ben yengeme acımıyorum.çünkü çocuğumun eğitimiyle ilgili ne yapabilirimi değilde hergün saatlerce oturup çocuğuyla dizileri izleyen birinden bahsediyorum..onun hayatı ve bişey diyemem.olan çocuğa oluyor.

Ve 7 yasinda bir yegen. O daha cocuk simarik olmasi onu yetistirenlerin sucu.

Gurultuyle ablanizin sinavinin alakasini da cozemedim dogrusu. Madem cok ses yapiyor ablan kapiyi kapatip calissaydi. Ya da karsi daireye gecseydi. Bahane ariyorsunuz sevmediginiz icin.

Siz hatirliyor musunuz yedi yasinizi?
sevmemekmi..insan nasıl sevmez yeğenini.
ama aynı şeyleri yaşasaydınız...ki yazmadığım çok daha kötü durumlar var bi çocuk nasıl böyle der diyebileceğiniz...
öyle durumlar olduki bişeye kızıp ağlayınca bizi kendi evimizden ciddi ciddi kovan bir çocuk haline geldi.bu ev benim gidin buradan...
Peki bu çocuğun büyümüş halini düşünüyomusunuz?
bunları gayet bilinçli söylediğinide görmeden anlayamazsınız.

Bunları 7 yaşındaki herhangi bir yeğen yazıyor gibi hissettim..
Bende yazdıklarımı 7 yaşındaki bir çocuk okumuş zannettim.
Cocuk yahuu adi uzerinde cocuk

Bir suclu ariyorsaniz oklarinizi cocuklara degil babaniza cevirin

Abinler size gelmese bu seferde "gelin hanim hic gelmiyo, bizi istemiyo, bizimle konusmuyo, trip yapiyo,yegenlerimizi gostermiyo, bizden sakliyo derdini emin olun.

6-7 cocuklu(kardes yani) evde buyuyup cokda guzel yerler kazanmis iyi yerlere gelmis bir cok tanidigim var onlarda hic ses olmamismidir sizce
durum öyle değil.herkesin çocuk olduğu kardeş ortamıyla eşinden ayrılmış ablamın eşinden ayrılmış psikolojisiyle hergün yaramazlık yapan bağıran çağıran 3 ve 7 yaşlarındaki çocuk gürültüsünü çekmek hiçte kolay değildir.

merhaba bayanlar size bi konuda danışmak istiyorum.

Biz abimlerle karşılıklı dairelerde oturuyoruz.abim evli ve iki çocuğu var.

bizim evdeyse ben ablam annem ve babam yaşıyoruz.bu sene okulumdan mezun oldum ve artık evdeyim.ablamsa kpss sınavına hazırlanıyor.

Bayramın 1.günü şöyle bi durum yaşadım.reglimin ilk günüydü rahatsızdım sabah misafirleri ağırladıktan sonra biraz dinleneyim derken odamda,herzamanki gibi yengem çocukları almış yine bize yemek yemeye gelmişler.öfkeli olduğum için bu şekilde yazıyorum.özel hayatımız uyku saatimiz hiçbişey kalmadı..ablam sırf çocukların gürültüsünden,hergün akşama kadar bizim evden çıkmamalarından sınavı kaybettiğini söylüyor..

Babamsa torun sevdası yüznden ablamn sınavı kaybetmesini önemsemiyor bile..yanii onlar istediği gürültüyü yaparlar ama sen çalış çalış..

ben 25 ablam 31 yaşında nice sıkıntılardan sonra kız çocuklarının 2.sınıf olduğu bi ailede yaşıyorum.

Ben o gün dinlenirken yengem 7 yaşındaki 2.sınıfa giden yeğenime sesleniyor zeyneeep gel yemek ye..

tekrar tekrar...artık bağırıyor gel yemek ye ye diye.kendi evleri karşıda olmasına rağmen benim bu bağırtıdan rahatsız olmam umurlarında bile değil.hasta olan insana saygı yokki sabahın 8 inde yine onların gürültüsüne kalkıyoruz hemen hemen hergün..

5-6 kere yengem bağırınca kalktım gittim tv başında dizi izleyen yeğenime annen seni kaç kere çağırıyor bak git mutfağa yemeğini ye hadi diyorum.ama kızın umrunda bile değil.tekrar söylüyorum zorla gidiyor ve mutfakta ağlıyor..

o sıra yengemde halan doğru söylüyor kaç kere çağırdım senii derken yeğenimin verdiği cevap nedir biliyomusunuz...

-Onaneee aaaa onaneeee aaaa...!!!

ben tabi şok geçiriyorum.çünkü bu yeğenim tatillerde gördüğüm kadarıyla herzaman sevdiğim şevkat gösterdiğim bir dediği iki yapılmamış bir kız çocuğu..bir hala olarak ilgili onu dinleyen ödevlerinden tutunda her konuda yardım etmeye çalışan biriyken o ses tonuyla saygısızca konuşması beni daha bi sinirlendiriyor tabii..

Benimde bu evin ortamından psikolojim fazlasıyla bozuk kızdım haliyle..

ve bu konuyu böyle uzun anlatmamın sebebi..

7 yaşında en ufak bişey dendiğinde sizi babama şikayet ederim diyen bir yeğen..(yani abime)

ablam sınavı kaybedince gürültü yaptıkları bigün bunlara kızınca inşallah sınavı kazanmaz diyen bir yeğen...

abim ablama yeni bi telefon alacağını söylediğinde babam almasın imalarında bulunan bir yeğen..

babam bigün kızım meyve aldım gelde ye dediğinde bana bakarak -babanda var...diyen bir yeğen..

kendi halalarına bu yaşta saygısızlık yapan,herşeyini kıyaslayan bir yeğen..

Ben resmen şoktayım...

Sonradan öğreniyorumki meğer ben burda yokken,annesine çok daha saygısız davrann dığını..gelip benim anneme -babanne annem şöyle yaptı ...bu kadın...yalancı kadın..diye annesinden bahseden 7 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorum.

Babamsa sevgiyi abartarak sadece torunlarına mal bırakma sevdasına düşmüş bir adam malesef..

erkek çocuk ve erkek torun sevgisi,kendi kızlarının hiçe sayıldığı bir ortamda umurlarında bile değil.

Ben abime şikayet edemiyorum söyleyemiyorumçünkü çocukluğumda abimden şiddet görmüş biriyim.bağlar dahada kopar diye korkuyorum.

Size sormak istiyorum ,böyle bir çocuğa ne yapılmalı?

yengemse asla sözünü dinletemediğini söylüyor.
Aslında sizin sorununuz ailenizle yeğeninizde biraz mana olmuş,babanız ve abinizin size ve ablanıza olan tutumları yüzünden sinirli bir yapınız var,yeğeniniz elbette çocuk fakat konudan anladığım kadarı ile yalan söyleme huyuda var galiba,yeğeninizin aslında bu huyu için psikoloğa gitmesi gerekir,eğe yalan söyleme huyundan vazgeçemezse ileride bu daha da çok büyük sorun olur,biz de çocuk olduk biz de 7 yaşında olduk ama yaşta bile laf taşımanın yalan söylemenin kötü bir olay olduğunu biliyorduk yeğeninizin yavaş yavaş bunları öğrenmesi gerek aslında.

e
Sizi asıl sinirlendiren 7 yaşındaki bir çocuğun masum olması gerekirken bu denli saygısız konuşması sanırım. :KK16:

Sizi anlıyorum benim de başıma geldi bazı arkadaşlar çocuktur takma demiş ama ben üzülüyorum siz de üzülüyorsunuzdur ben de teyzeyim. O da hep benimle kıyaslar kendini kıskanır. :KK20:Çocuk tabi ama ister istemez benim hoşuma gitmiyor :KK12:

Ben hep büyüyünce nolcak bu çocuğun hali bu şekilde bi karaktere sahip olursa diye düşünürüm. Sizi anlıyorum üzülmeyin :KK68:
evet aynen bunu düşünüyorum...
kaygı duyuyorum.babam bazen harçlık verince bile bunu kıskanan,yada molped nedir meraktan çatlıcam...diyen..
internetten doğum videolarını izlemek için annesiyle tartışan bi çocuktan bahsediyorum.

İnsanların bu çocuk sevdasına da anlam veremem.
Çocuk diye her yapılan mübah, masum mu?
Gürültü gürültüdür arkadaş, herkes kendi çocuğunun güürltüsünü çeksin; dedesi, halası,ıdısı,bıdısı çekmek durumunda mı?
Bu arada eşimin yeğenleri var kızdığı zaman bile ablaları-enişteleri tek kelime etmez. Ona ne diyecekse gelininiz, kendi evinde otursun bi zahmet.
Bu saatten sonra çocuğa pek bir şey yapılamaz. Kalabalık bir ailede olduğu için bu hallerde. Annesi hakkında atıp tutarken çok normalmiş gibi dinliyorsa anneannesi bu huyları da gayet normal. Çocuğun karakteri 0-6 yaş arasında çoğunlukla oluşuyor. Madem bu kadar yakınsınız hep gelin size neden geliyor? Anneniz-babanız gitsin biraz da, yesin içsin, torun sevip gelsin. Sizler de rahat rahat çalışın.

7 yaşında çocuğun yaptığı şeyleri ciddiye almak nasıl bir şeydir. anlaşılır gibi değil. 7 yaş. bebeklikten yeni çıkmış.
7 yaş bebeklikten yenimi çıkmış...
ilahi güldürdünüz..
her 7 yaşın bir olmadığını nasıl anlatabilirim acaba.
Ben kaygı durduğum için bunu paylaşıyorum sizlerle.
bana molped nedir meraktan çatlııcamm...yada internetten doğum videolarını izlemek için annesiyle tartışan bi çocuktan bahsediyorum.ben burda yokken olmuş bunlar.

ve 7 yaşında annesine yalancı kadın ...bu kadın diye hitap eden bi çocuk.
yengemde gelip bana anlatırdı önüne geçemiyorum biraz sen ilgilen diye..ama saygı diye bişey yok.

yiğeninize değil tüm aileye yapılacak çok şey var. suç başta babnızda
Evet babam sevgiyi orantısız bi şekilde abartan biri...
Benim bütün herşeyim torunlarımın..onları için çalışıyorum..bu evde senin diye büyümüş bir kız gün gelip halasını evden kovarsa hiç şaşırmam..nitekim olduda..

e

evet aynen bunu düşünüyorum...
kaygı duyuyorum.babam bazen harçlık verince bile bunu kıskanan,yada molped nedir meraktan çatlıcam...diyen..
internetten doğum videolarını izlemek için annesiyle tartışan bi çocuktan bahsediyorum.
Bu cocuk kendini aşmis kim 7 yasinda dogum videosu izlemeyi akil ederki

Çocuk sikayet eder mizmizlanir kiskanir bagirir duymazdan gelir ağlar. ... uzar gider. Ne diyelim patlat ağzına bi tane geçer sinirin :KK14:

yiğeninize değil tüm aileye yapılacak çok şey var. suç başta babnızda
Evet babam sevgiyi orantısız bi şekilde abartan biri...
Benim bütün herşeyim torunlarımın..onları için çalışıyorum..bu evde senin diye büyümüş bir kız gün gelip halasını evden kovarsa hiç şaşırmam..nitekim olduda..
Ben seni cok iyi anliyorum. Bazilari cocuk o desede durum oyle degil. Bu simariklikla birer kucuk aile karistirici gibi davraniyorlar. Hic ilgilenmeyin sanki o yokmus gibi davranin..benzer bir durum etrafimdada yasaniyor, cocuk demeye bin sahit gerek. Ayy hele o erkek cocuk ne yapsa haklidir tripleri..aile arasinda ikilik yapanlara cok kiziyorum
aynen durum bu..anladığınız için teşekkür ederim

Ben de çok sinir olurdum olurdum evet ama 7 yaşındaki çocuğu da muhattap almazdım. Zaten o çocuğun o şekilde yetişmesinde tek suçlu aile. Terbiyeden yoksun yetiştirmişler.
tabiiki muhatap alacak değilim..benim sorum ne yapabilirim...Çünkü güzellikle konuşma yolunu çok ama çok denedim.
annesine yaptığı saygısızlıklar bile ne kadar sinir bozucu

Back