• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir çocuğa ne yapmalı?

umudum89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2014
105
20
33
Ankara
merhaba bayanlar size bi konuda danışmak istiyorum.

Biz abimlerle karşılıklı dairelerde oturuyoruz.abim evli ve iki çocuğu var.

bizim evdeyse ben ablam annem ve babam yaşıyoruz.bu sene okulumdan mezun oldum ve artık evdeyim.ablamsa kpss sınavına hazırlanıyor.

Bayramın 1.günü şöyle bi durum yaşadım.reglimin ilk günüydü rahatsızdım sabah misafirleri ağırladıktan sonra biraz dinleneyim derken odamda,herzamanki gibi yengem çocukları almış yine bize yemek yemeye gelmişler.öfkeli olduğum için bu şekilde yazıyorum.özel hayatımız uyku saatimiz hiçbişey kalmadı..ablam sırf çocukların gürültüsünden,hergün akşama kadar bizim evden çıkmamalarından sınavı kaybettiğini söylüyor..

Babamsa torun sevdası yüznden ablamn sınavı kaybetmesini önemsemiyor bile..yanii onlar istediği gürültüyü yaparlar ama sen çalış çalış..

ben 25 ablam 31 yaşında nice sıkıntılardan sonra kız çocuklarının 2.sınıf olduğu bi ailede yaşıyorum.

Ben o gün dinlenirken yengem 7 yaşındaki 2.sınıfa giden yeğenime sesleniyor zeyneeep gel yemek ye..

tekrar tekrar...artık bağırıyor gel yemek ye ye diye.kendi evleri karşıda olmasına rağmen benim bu bağırtıdan rahatsız olmam umurlarında bile değil.hasta olan insana saygı yokki sabahın 8 inde yine onların gürültüsüne kalkıyoruz hemen hemen hergün..

5-6 kere yengem bağırınca kalktım gittim tv başında dizi izleyen yeğenime annen seni kaç kere çağırıyor bak git mutfağa yemeğini ye hadi diyorum.ama kızın umrunda bile değil.tekrar söylüyorum zorla gidiyor ve mutfakta ağlıyor..

o sıra yengemde halan doğru söylüyor kaç kere çağırdım senii derken yeğenimin verdiği cevap nedir biliyomusunuz...

-Onaneee aaaa onaneeee aaaa...!!!

ben tabi şok geçiriyorum.çünkü bu yeğenim tatillerde gördüğüm kadarıyla herzaman sevdiğim şevkat gösterdiğim bir dediği iki yapılmamış bir kız çocuğu..bir hala olarak ilgili onu dinleyen ödevlerinden tutunda her konuda yardım etmeye çalışan biriyken o ses tonuyla saygısızca konuşması beni daha bi sinirlendiriyor tabii..

Benimde bu evin ortamından psikolojim fazlasıyla bozuk kızdım haliyle..

ve bu konuyu böyle uzun anlatmamın sebebi..

7 yaşında en ufak bişey dendiğinde sizi babama şikayet ederim diyen bir yeğen..(yani abime)

ablam sınavı kaybedince gürültü yaptıkları bigün bunlara kızınca inşallah sınavı kazanmaz diyen bir yeğen...

abim ablama yeni bi telefon alacağını söylediğinde babam almasın imalarında bulunan bir yeğen..

babam bigün kızım meyve aldım gelde ye dediğinde bana bakarak -babanda var...diyen bir yeğen..

kendi halalarına bu yaşta saygısızlık yapan,herşeyini kıyaslayan bir yeğen..

Ben resmen şoktayım...

Sonradan öğreniyorumki meğer ben burda yokken,annesine çok daha saygısız davrann dığını..gelip benim anneme -babanne annem şöyle yaptı ...bu kadın...yalancı kadın..diye annesinden bahseden 7 yaşındaki bir çocuktan bahsediyorum.

Babamsa sevgiyi abartarak sadece torunlarına mal bırakma sevdasına düşmüş bir adam malesef..

erkek çocuk ve erkek torun sevgisi,kendi kızlarının hiçe sayıldığı bir ortamda umurlarında bile değil.

Ben abime şikayet edemiyorum söyleyemiyorumçünkü çocukluğumda abimden şiddet görmüş biriyim.bağlar dahada kopar diye korkuyorum.

Size sormak istiyorum ,böyle bir çocuğa ne yapılmalı?

yengemse asla sözünü dinletemediğini söylüyor.

Babaniz yapacagini yapmis. Bir çocuğun bir tane anne babası olur. Boyle maaile üzerine titrerse hatalarini görmezden gelirse çocuk da hep ben dogruyum havasında gezer. Öncelikle bu çocuğun terbiyesini kimse karismadan annesi babası vermeli. Yengenize de acidim acikcasi.

Ben de bir öğretmenim ve hedef kitlem 7-10 yaş aralığı. Çevremdeki tecrübeli olan hocalarım hep böyle anneanne-dede ya da babaanne-dede ile büyüyen çocukların zor olduğunu söylerler. Öyle ortamda ağız çok ve çocuğun yanlışlarının üzerine gitmek yerine hep kapatma,pohpohlama yoluna gidilir. Çocuğun karakteri de ona göre olur. Bence çocuk terbiyeyi tek kişiden almalı.ama Baba olur ama anne ama babaanne.. Çocuğa asıl kim bakıyorsa artık.

Ve 7 yasinda bir yegen. O daha cocuk simarik olmasi onu yetistirenlerin sucu.

Gurultuyle ablanizin sinavinin alakasini da cozemedim dogrusu. Madem cok ses yapiyor ablan kapiyi kapatip calissaydi. Ya da karsi daireye gecseydi. Bahane ariyorsunuz sevmediginiz icin.

Siz hatirliyor musunuz yedi yasinizi?

Baslik da bu cocuga ne yapmali? Falakaya yatirin oldu olacak!

Cocuk yahuu adi uzerinde cocuk

Bir suclu ariyorsaniz oklarinizi cocuklara degil babaniza cevirin

Abinler size gelmese bu seferde "gelin hanim hic gelmiyo, bizi istemiyo, bizimle konusmuyo, trip yapiyo,yegenlerimizi gostermiyo, bizden sakliyo derdini emin olun.

6-7 cocuklu(kardes yani) evde buyuyup cokda guzel yerler kazanmis iyi yerlere gelmis bir cok tanidigim var onlarda hic ses olmamismidir sizce

Cocuk söz dinleme konusunda dogru egitilmedigi icin sizin yapabileceginiz bisey yok. Madem sürekli dedesinin yaninda babanizla konusun. Yalniz sizin saydiginiz sıklar bana garip geldi her hareketi batiyor gibi yazmissiniz.

- 7 yasinda sikayet ederim diye tehdit etmesi cok normal
- ablaniz calisirken kendisine sakin bir ortam bulmali, cocuk hep ordaysa ve bunu degistirme imkani yoksa bir kütüphane de calisabilirdi, bunu cocuga yüklemeniz cok sacma geldi
- 7 yasinda ne imasindan bahsediyorsunuz anlamadim, babasinin halasina telefon almasini anlamsiz bulmustur öyle bir yorum yapmistir bunda abartilicak birsey göremedim
- meyve olayini hic anlamadim zaten

cocuk söz dinlemeyen bir cocuk olabilir buna bisey diyemem ama saydiginiz noktalara bakarsak sorun sizdeymis gibi gözüküyor.

Sizi asıl sinirlendiren 7 yaşındaki bir çocuğun masum olması gerekirken bu denli saygısız konuşması sanırım. :KK16:

Sizi anlıyorum benim de başıma geldi bazı arkadaşlar çocuktur takma demiş ama ben üzülüyorum siz de üzülüyorsunuzdur ben de teyzeyim. O da hep benimle kıyaslar kendini kıskanır. :KK20:Çocuk tabi ama ister istemez benim hoşuma gitmiyor :KK12:

Ben hep büyüyünce nolcak bu çocuğun hali bu şekilde bi karaktere sahip olursa diye düşünürüm. Sizi anlıyorum üzülmeyin :KK68:

• Beğen
Reactions: twe
yiğeninize değil tüm aileye yapılacak çok şey var. suç başta babnızda

Çocuğu aile yetiştirir ve şekillendirir. Yeğeninizin bu halde olması ailesinin suçu. Ama 7 yaşındaki bir çocuğu muhattap alıp sinir harbi yaşamanız da sizin hatanız.

ya ders çalismayi etkiliyordur tabi.bunu ders calismayan anlamaz.ders çalismak için eve misafir almayan bir sürü aile var.kapiyi kapat çalis demekle olmuyor

Ben seni cok iyi anliyorum. Bazilari cocuk o desede durum oyle degil. Bu simariklikla birer kucuk aile karistirici gibi davraniyorlar. Hic ilgilenmeyin sanki o yokmus gibi davranin..benzer bir durum etrafimdada yasaniyor, cocuk demeye bin sahit gerek. Ayy hele o erkek cocuk ne yapsa haklidir tripleri..aile arasinda ikilik yapanlara cok kiziyorum

Ders çalışan ablaniz için en mantıklı önerim, sabah erkenden kalkip kutuphaneye gidip orada çalışması.
Yegeninize gelince babanız ne kadar simartmis ki cocuk tepenize çıkmış resmen . Bence bir pedagogdan destek almalisiniz

Ben seni cok iyi anliyorum. Bazilari cocuk o desede durum oyle degil. Bu simariklikla birer kucuk aile karistirici gibi davraniyorlar. Hic ilgilenmeyin sanki o yokmus gibi davranin..benzer bir durum etrafimdada yasaniyor, cocuk demeye bin sahit gerek. Ayy hele o erkek cocuk ne yapsa haklidir tripleri..aile arasinda ikilik yapanlara cok kiziyorum

Ben de çok sinir olurdum olurdum evet ama 7 yaşındaki çocuğu da muhattap almazdım. Zaten o çocuğun o şekilde yetişmesinde tek suçlu aile. Terbiyeden yoksun yetiştirmişler.

kalabalık ailede şımartılan çocuk zor. eskiden kalabalık ailelerde büyüyen çocuklar ezilmiş olurlardı ama şimdi şımarık oluyorlar.
ses olduğu yerde bende çalışamam, dikkatim dağılır. herkes çocuk yahu demiş de şımarık arsız çocuk çok zor. bilmiyorum ya da ben tahammül edemiyorum. anneniz biraz tatlı sert olmaya çalışsa, olmadı mı; sabredin nasılsa büyüyecek diye düşünmeye çalışın.

Ben de çok sinir olurdum olurdum evet ama 7 yaşındaki çocuğu da muhattap almazdım. Zaten o çocuğun o şekilde yetişmesinde tek suçlu aile. Terbiyeden yoksun yetiştirmişler.
Zaten bende cocugu sallama dedim arkadasim..kiz yokmus gibi davransin yazdim

Back