- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
Ben eşimle ilişkiye "gönül eğlendirmek" için başladim.Onun yanında yüzumun şebek şebek güldüğünu farkettim sonra da ten uyumumuzu...tamamen "anı yasamak" için başladığım bir iliskiydi ,hiçbir yere evrilmesi-cevrilmesini beklemedim. Kısa süre sonra birbirimize aşık olduk ve can yoldaşı olduk.Yani demem o ki boşlukta da olabilirsin,tükenmiş de olabilirsin...karşında ki insanin yanında kendini iyi hissediyorsan ,yüzün guluyorsa ona bir şans vermelisin.Eski erkek arkadasin konusuna dönecek olursak ....karsilikli oturup "sen iyi bir insansın ama biz birbirimize göre değiliz,herşey çok güzeldi ama artık bitmesi gerekiyor ,her zaman seni iyi düşüncelerle anacagim,vb." konuşmasını yaparak ayrılmak isterdin anladığım kadarıyla.Ama bu çocuk boyle ayrilamazdi. İlişkide,hayatta kendi sorumluluğunu üstlenmeyen birisi iliski biterken mi sorumluluk alip ben de bunu yanlış yaptım diyecekti?
Evet hiçbir zaman yolları medenice ayıramadığımız için bu hale geldik zaten. İlişkide kendine de odaklanmak yerine hep haklı olmayı önemsedi, kendince bahaneler buldu. Astoria'yı çok sevmişti, her şeyi (!) yapmıştı onun için ama Astoria hep ondan daha fazlasını bekledi. Çevreye hep bunu kabullendirmek istedi, ablası da muhtemelen gaza gelmesinde etkili olmuştur. Bir ara çevreye karşı taktik geliştirmeyi denedim ama çocuk eğleyemem bu saatten sonra. Ne halleri varsa görsünler ailecek.
Önceki konunu biliyorum. Hatta merak da ediyordum ne oldu acaba diye. İşin aslı bendeki izlenim şöyle: Eski sevgilin ayrılmak istemiş bence, bunu sana söyleyememiş, uzaklaşmış senden. Sen de ciddi bir konuşma yapınca ayrılmak istediğini mert bir biçimde söyleyememiş de bahanelerin arkasına sığınmış, seni rest çekmek durumunda bırakmış. Ayrılmanın sorumluluğunu bile sana yıkmış maalesef! Ne zaman oldu bu konuşma aranızda? Ayrılalı ne kadar oldu yani?
Yeni görüştüğün kişinin sana iyi geleceğini düşünüyorum. En azından yeni bir heyecan... Belki de böyle birinin bu kadar çabuk karşına çıkması da bir şans senin için. Değerlendirmelisin.
1 ay olmadı daha. O yüzden zaten bu kararsızlığım. Hiç ilişki de aranmadım, birdenbire gelişti her şey. Tabi çocukcağız belki arkadaşça yaklaşıyordur ama öyle de değil gibime geliyor. Sabahları "Günaydın güzel kız, sesini duymak istedim" diye arıyor, halimi hatrımı soruyor, insan mutlu oluyor yani ne bileyim.
Defne,genelde yorumlarini yerinde ve dogru bulurum(bana göre) ama bu konuda bu sekilde düsünmen sasirtti beni dogrusu.Tabiki kendine göre dogru olani yazmissin ama soyle dusunmelisin bir de..
Kendisinde bir belirsizlik,hicbir sey uyandirmayan biriyle belki diyerek yola baslamasi ve sadece Astoria'nin kizlar acaba tanimaya calissam mi? diyip kisiden hoslanma belirtileri göstermeyip cümlelerinden bu hissedilmeseydi "civi civiyi söker iliskisi diyebilirdik" Suan gorustugu kisiyle ilgili yorumlar yapti kendisinin esprilerinin onu mutlu ettigini söyledi v.s
Bu surecte eski birlikteligi aklina geldikce sancili bir durum olacakti kendisi icin ki buna degecek kisi veya bir durum yok..
Kaldi ki suan gorustugu insana tamamen kayitsiz kalsaydi/hoslanmasaydi telefonlasmazlardi ve buraya konu acmazdi.Yorumlari cok inceleyemedin sanirim..
Bir kac arkadas seneler sürdügü ve ayrildigi iliskisinden,cok gecmeden baska bir birliktelik yasayarak daha mutlu olduklarini yazmislar.Aksi durumlar da olabilirdi ama sans vermeye deger..
Insan,kendi meselesine objektif kalamayabiliyor cogu zaman..Kalsa dahi farkli bakis acilari,degerlendirmeler bekleyebiliyor.Kendi duygu durumu karisik olan bir insan bazen saglikli kararlar alamiyor..
Eger kriz yönetimini dogru yaparsa ki. -yapacagina inaniyorum.Eski iliskisine göre daha tatmin edici,daha yormayan,daha saglikli bir beraberlik olacagini hissedenlerdenim.Aksi de olabilir.Ama iyi gelir ama gelmez..Ama iyi gelmeyecek diye kendini insanlara da kapatamaz.Baslangic icin neyi bekleyecek ki?
Ben de yorucu bir iliskiden ciktim bilen bilir.. :) Yogun duygular da besledim yalan degil.Uzerinden uzun zaman gecmesini beklemek gibi bir niyette degilim.Karsima ciksin yine hoslanabilecegim,sevebilecegim biri tabi ki tanimaya calisarak baslayacagim.Güvenmek,inanmak,
sevmek yeniden zordur ama..
Hayat bu kisinin karsisina kendisi icin dogru insani ne zaman,nasil cikaracagi bilinmez..
Yine uzuuun yazdim :) Farkli bakis acilari,elestiriler güzeldir.Keske bu site disinda da insanlarin bunu yapabilecegi alanlar olabilse..En güzel,en objektif elestiri/yorum seni tanimayan/az taniyan insanlarin yaptigi elestiridir bana göre..
Üzerine yazacak pek bir şey kalmamış. Teşekkür ederim.
O kadar çok yoğun örnekler var ki senin yaşadıklarınla alakalı ...
Birbiriyle uzun soluklu ilişki yaşayan çift,birbirine karşı zamanla sabırsızlaşır monotonlaşır nötr'leşir.
Sonra bir bakarlar inanılmaz bir değişim içindeler,birbirlerini yıllardır tanıdıklarından farklı.
Kırmaktan kırılmaktan korkmaz hale gelmişlerdir.
İlişki çapından çıkar,uzatmalar oynanır.
Hemen ilk akla gelen,alışkanlıklar,yapılan fedakarlıklar,vefalar,geçirilen güzel günler,merhamet vs
Bu ilişki bir çok şans daha hak eder der,devam edersin.
Ama hiç görmediğin bir yerden kopan ilişki zamanla çürümeye başlar ve bitmeye mahkumdur.
Böylece SON..
Sonrasında aç olduğun bazı duyguları ilk tanıştığın insanda doyurmaya başlarsın.
Kaybettiğin öz güvenin geri gelir,önemsenmek hoşuna gider,belkide unuttuğun aşk lezzetinin ucundan tatmaya başlarsın bu da hoşuna gider.
Zaten bence insan yalnızca mutlu olmak için dünyaya gelmiştir.
Ve seni bu ilişki mutlu ediyorsa akışına kapıl gitsin.
Senin örneklerinle uzun soluklu biten ilişki sonrası ilk ilişkide evlenen milyonlarca insan var.
Kendini sorumlu ve suçlu hissetmekten vazgeç.Seninle olmak isteyen yanında olurdu.
Dünya sadece 1 gün o da bugün. Tadını çıkar geriye dönüp bakıp canını acıtma,mutlu olmanın keyfine bak.
İlişki sürecimi tekrar yaşıyor gibi oldum okurken, gerçekten birebir bunları yaşadık. Desteğiniz için teşekkür ederim.
benim eski sevgilimi unutma miladım birisiyle flörtleşerek başlamıştı, 1 gün önce eski sevgilim için zırıl zırıl ağlarken ertesi gün ağzım kulaklarımda yeni çocuktan mesaj bekliyordum. tarihi hala hatırlıyorum, her şeyin bitişi o gündü.
sevgili olmaya hazır hissetmiyordum ama konuşmak da hoşuma gidiyordu. zamana bırakmaya karar vermiştim. mesela çocuk bana açılsa “ben hazır değilim, zamana bırakalım” temalı bir konuşma yapmayı düşünüyordum. ama gel gör ki çocuk benimle flörtleşmiyormuş zaten, ben kendi kendime gelin güvey olmuşum. bunları kafama takmama hiç gerek kalmadı
sen de boşluktasın bence. acele etme. yeni çocuğa da hemen karşı koyma. belki çocuk arkadaşça yaklaşıyor, belki tanıdıkça sen onu sevmeyeceksin, belki 2 güne aslında onun içine oturmayacağını fark edeceksin, belki de gerçekten çok güzel şeyler gelişecek… olur mu olur. şu aşamada bir şey yapma. ilerisini düşünmeden biraz kafanı dinle derim ben.
Tabi ki, zaten buna bile "Ayy yeni ilişkim olsun" diyerek bakmamıştım ama muhabbeti mutlu ediyor. Arkadaşça yaklaşsa bile olur, sanırım aradığım şey karşı cinsten birilerinin bana değer vermesi sadece. Belki biraz bencilce ama sadece birilerinin başımı okşayıp her şeyin geçeceğini söylemesine ihtiyacım var.