Boşanmış bir anne olarak cok secici olmamak mi yoksa sevmeden olmaz demekmi dogru sizce? Korkularim var.

netten bulunmuş arkadaşlıklar beni tedirgin eder. güven vermez. güvenmem .
problemli insanlar oluyor geneli . böyle düşünüyorum.
Siz böyle yazınca ne geldi aklıma.
İş yerimde bir arkadaş netten biriyle görüşüp 2 hafta içinde evlilik kararı verdi. Arkadaşın 3. evliliği olacaktı. Görüştüğü kişi turistik bir ilçede otel alma aşamasında olduğunu, bu yüzden nikah olacaksa hızlıca olması yoksa sezon sonuna kalması gerektiğini söylemiş. Biz arkadaşa bırak sezon sonuna kalsın, tanırsın böylece demiştik ama dinlemedi. Nikah masasına oturdular, adamın annesi son anda "otel işide olmadı" dedi. Sonrası arkadaşa 100 bin kredi çektirip kayıplara karıştılar.

Kesinlikle çocuklu kadınların hele de kız çocuğu varsa kesinlikle o yetişkin olmadan evlenmesini doğru bulmuyorum
Çünkü risk var ve bu riskin telafisi o çocuğun tüm hayatina mal oluyor

Tabiiki Allah korusun. Ben kizimi annesiz birakmak istemiyorum pskologa git bile demistim ona. Bende kizimi herseyden once tutan bir anneyim. Allah ta hata yaptirmasin. Bende iste soyle hissediyorum: anneyim uzun sureli sevgilim olamaz iyice taniyip evlilik niyetiyle sevgili olmaliyim ama buda iste hata yspmaya yönlendirmemeli beni. Yanlis anlamayın ablanızi bu konuda elestirmiyorum sadece kendimi anlatmak istedim. Teşekkür ederim yorumunuz icin.

Ayyy cok geçmiş olsun cok üzücü

Kesinlikle çocuklu kadınların hele de kız çocuğu varsa kesinlikle o yetişkin olmadan evlenmesini doğru bulmuyorum
Çünkü risk var ve bu riskin telafisi o çocuğun tüm hayatina mal oluyor
Allah korusun zaten o hep aklimin bi tarafında

Sizin durumunuzda olsam gözümün önünde olmayan birini tercih etmezdim.

Sizin durumunuzda olsam gözümün önünde olmayan birini tercih etmezdim.
Tabiiki normalde bende öyle derdim. Denk geldi gibi hissettim ki netten tanismalara mantıklı bskmazken. Gerci olmadi sorunlu oldugu belli oldu. Teşekkürler

Bana iki tarafında ayakları yere basmıyor gibi geldi. Tamam internetten tanışılır bunda sorun yok ama sonra yuzyuze gelinir iliski ilerler olçulur tartılır sonra karar verilir evliliğe.

Daha hic yüzyüze gorusmeden duzen bozmak sehir degistirmek soz nisan yapmak. ailesi acik göruslu beni kabul ediyor demek. Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ki?

Ben söylediklerinin bile dogruluğundan emin olamazdım sanalda ilerleyen bir ilişkide.

Biraz yavaşlayın adımlarınızı temkinli atın. Ustelik cocugunuz var. Yuzyuze gorüsun ailesiyle tanışın soyledikleri dogru mu? sonra evlenelim mi asamasina gelirsiniz. Henuz cok erken evlenecek kadar güvenmek için.

8 ay görüşmediğiniz biriyle ilişki yaşamış olmuyorsunuz ama siz bilirsiniz yine .
Yani burada kendinize uygun birini bulabilirdiniz bu zamanda.
İnternetten tanışmış olmak sorun değil elbette günümüzde ama yüz yüze görüşmeden ilişki sürdürmek bana garip geldi.
Elbet karşınıza biri çıkacaktır

Henüz bir kere bile yüzyüze gelmediğiniz bir insan için fazla buyuk planlar yapıyorsunuz. Bir yanyana gelin bakalım, adamın ağzı mi kokar nedir ne değildir? Uzaktan yazismayla olacak iş mi bu? Kaldı ki başka sorunlar da var. Sizin 10 yaşında bir kiziniz var, bu kişi hiç evlenmemiş, çocuğunuzun sorumluluğunu alabilecek mi? Ayrica işi gücü oturmuş değil. Yaşı sizden küçük. Kiskancmis. Yanyana bile gelmemisken neyin kıskançlığı bu? Kıskanç es sevgili vs olaylarini neredeyse her gün izliyoruz haberlerde. Hiç mi korkmuyosunuz?

"Kıskanınca hafiften de olsa kontrolsuzce kelimeler kullanıyor" şu cümle tehlike gumbur gümbür geliyor diyor, farkında değil misiniz?

39 yaşında muhtemelen boyu kadar çocuğu olan bir kadının hiç yüz yüze gelmediği bir insana sevgilim demeyecek kadar olgun olmasını beklerdim.
Ya ben onu sevgilim desem dahi oyle gormuyorum inanın. Ona dahi kac kere dedim görüşmeden iliski gibi gormem ben diye. Aslina bakarsanız ben utandigim icin ilk etapta sevgilim yazip hic gorusmedihimizi yazmayacaktim. Cunku bunu bir baskasi yazsa bende ayni tepkiyi verirdim sadece insan karsi tarafin etkisinde kalıyor ikna ediliyor vs vs sonrada acikca yazdim hic gorusmedjk bile diye. Kaldiki sanki hemen nikah masasina oturacağım gibi anlayanlat olmus. Olabilirmi böyle sey. Gorusup defalarca gorusup emin olmadan yapmazdim tabiiki. Hep dedim gelin ata binmia ya nasip denmis.. garanti bir sey yok ben bir anneyim cok emin olmam lazim diye. Oda aynisjni derdi zaten ben bile olsam en ufak bir suphende evlenme senin cocugun var diye. Neyse buda bi ders oldu iste.. benim hayatimdaki tek kisi eski esimdi. Belki bu yuzden tanisma arefesindeki yada iletişim veya iliskideki beklentilerim olmasi gerekenden az.. yani bunca zaman gelemeyen adamla irtibati kesmeliydim.. hep aklimi kurcaladi ama iste maddi anlamda gelemedi bazrnde ben erteledim vs

Biliyorum kardesim Biliyorum. Gümbür gümbür tabiri cok dogru bir tabir olmus.. ki buna benzer seyler ona bende söylemiştim.. korkuyorum ben kızımı yarin bir gun annesiz birakmak istemiyorum demistim. Oda "olurmu hic sen beni aldatmis bile olsan ayrilir yoluma bakarım niye basimi belaya sokayim" demisti. Yinede pskologa gitmesini istemistim. Dediginiz gibi ben oyle ciddi buyuk hayaller kurmazdim. Oyle bir insan değilim cok şükür. Hatta belki geldiğinde aynen dediginiz gibi bi kokusu vs fizigi eli yuzunu begenmeyecegim bu simdiden kesin gozuyle bakiyor diye huzursuzdum. Ama gercj oda korkuyorum ya beni begrnmezsrn diyordu.. belkidebu yüzden daha cok empoze etmeye calisti bilmiyorum. Onun tutkusu vs bana empoze etmeye calismasi bu adima tasidi bu durumu istemesemde. Cunku sundan eminim cok begeniyordu seviyordu tabiri caizse sahip olmak vs istiyordu ama iste bu sahip olmak hissi hastalıklı.. bunlar hep aklimi kurcalıyor du zaten.. ki gelmeden daha fazla zaman harcayamam belki begenmeyecegkm diye bile aklimdan kac kere gecirdim.
Ayrica zaman nasil simdiye kadar gelmeden dayaniyor sebep ne olursa olsun diyede aklıma takılıyordu. Neyse hayırlısı bence zaten buydu.. keske hersry iyi guzrl olsaydi ama

Kizim konusunda soyle bir durum vardi. Kizkardesi kendisinden bir kaç yas kucuk olmasjna ragmen kiz Kardeşimden küçük biriyle asla evlenmem onlari kardesim gibi gorurum diye bi felsefesinin oldugunu soylemisti. Bende bundan etkilenmistim kizim adina güvenilir gelmisti iste.

Diger arkadaşlarada yazdim ben zaten o gozle bakacak biri degildim. Ama iste onun empoze sekli vs iyi niyetine inanip o yolda yürüyoruz diye dusunmemden iyi niyetimden oldu.

Bence sevgilinizin olması sizin özel hayatınız, evlenirseniz çocuk bundan daha çok etkilenir. Aynı evde bir yabancıyla yaşayacak çocuk.

Zaten ben hemen nikah masasına oturmayacaktim ki. Defalarca gorusup ailesini taniyip emin olunca kizimla tanistirip onunda onayını alip kendimde %100 emin olduktan sonra. Makyah meselesi soyleydi. Ayrilmistik ama ben dayanamayıp aradım ertesi gun. Oda makyajli olunca onun icin suslenmos olacagima inanmadi ki soyledim. Ayrilmistik cunku benim artik bi hareketine tahammülüm kalmamıştı ve o durumda artik asiri tepki veriyordum
Oda hic oyle anlarda kotu konusmazdi cok kırılıyorum bak ben böyle bir adam degilim ama sende üstüme cok geliyorsjn derdi. Buda takdir ettigim bi tarafıydi ama Kıskanınca iste farklo bir kisilik oluyordu

Bence sevgilinizin olması sizin özel hayatınız, evlenirseniz çocuk bundan daha çok etkilenir. Aynı evde bir yabancıyla yaşayacak çocuk.
Aslinda bende evlilikten korkuyorum. Kotu bir evlilik gecirdkm ve artik yük istemiyorum. Iyi insan ilk sartim sevmem ve asik olmam lazim mumkun mertebe (bunun artik zor olduğunu düşünüyorum yani asik olmamin) ve maddi anlamdada ilk evliligimddki gibi yük bende olmasjn istiyorum yoksa bugunlerimi arama ihtimalim buyuk ve korkumdan bu yuzden. Elbette kizim en ustte ilk sirada. Onun icin givenmeyecrgim biri ile asla evlenmem Allah in izniyle.

tabiki de siz kadınsınız sizin de ihtiyaçlarınız var herkesin olduğu gibi yalnızlık ALLAHA mahsus ama en iyi şekilde tanıyıp güvenin çünkü kendi öz kızını da taciz eden bir sürü insan var inşallah gönlünüzdeki kişiyi bulmanız dileğimle

Ama işsiz bir insanla düşünüyorsunuz. Gayet size maddi yük olacak bir insan. Yazdıklarınız çok çelişiyor.
Karşınızdaki insan hiç bir anlamda normal erkek profiline uymuyor, 40 yaşındaki bir kadın bunu anlar. Anlamalı. Mesela internetten yazışırken ailesine göstermesi bile bir tuhaf. Odasını kapatıp özel görüşmüyor sizi gösteriyor. Manyak kıskançlıkları olmasa dahi bu bile mide bulandırıcı.
Ben de Allah korusun eşimden ayrılsam mesela aşk sevgililik yaşarım. Ama evlenmek için bin kere düşünürüm. En azından bir kaç sene geçmesi gerekir. Çünkü çocuk varken yeniden evlenmek, onu yeni birileriyle muhattap etmek, aynı eve sokmak çocuk için de büyük bir olay. Olmadı ayrıldık deseniz çocuk baştan boşanma süreci görecek. Neden bunu yaşatayım derim.
Size tek önerim evlilik odaklı olmamanız olabilir. Ergenliğe bir kaç senesi kalmış bir çocukla hele.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…