Boşanmış bir anne olarak cok secici olmamak mi yoksa sevmeden olmaz demekmi dogru sizce? Korkularim var.

tabiki de siz kadınsınız sizin de ihtiyaçlarınız var herkesin olduğu gibi yalnızlık ALLAHA mahsus ama en iyi şekilde tanıyıp güvenin çünkü kendi öz kızını da taciz eden bir sürü insan var inşallah gönlünüzdeki kişiyi bulmanız dileğimle
Allah korusun. Rabbım kimseye yaşatmasın. Okuyunca düşününce bile ne kotu oluyor insan. Allah hata yaptirmasin kimseye ve iyi insanlarla karşılaştırsın. Duam boyle. Teşekkür ederim

Ama işsiz bir insanla düşünüyorsunuz. Gayet size maddi yük olacak bir insan. Yazdıklarınız çok çelişiyor.
Karşınızdaki insan hiç bir anlamda normal erkek profiline uymuyor, 40 yaşındaki bir kadın bunu anlar. Anlamalı. Mesela internetten yazışırken ailesine göstermesi bile bir tuhaf. Odasını kapatıp özel görüşmüyor sizi gösteriyor. Manyak kıskançlıkları olmasa dahi bu bile mide bulandırıcı.
Ben de Allah korusun eşimden ayrılsam mesela aşk sevgililik yaşarım. Ama evlenmek için bin kere düşünürüm. En azından bir kaç sene geçmesi gerekir. Çünkü çocuk varken yeniden evlenmek, onu yeni birileriyle muhattap etmek, aynı eve sokmak çocuk için de büyük bir olay. Olmadı ayrıldık deseniz çocuk baştan boşanma süreci görecek. Neden bunu yaşatayım derim.
Size tek önerim evlilik odaklı olmamanız olabilir. Ergenliğe bir kaç senesi kalmış bir çocukla hele.
Söyle ki daha bir kaç aydır işsiz. Yani bu hic bir daha is bulamayacak anlamina gelmiyor. Is olmadan herseydrn emin bile olsam buyuk konuşmayayım evlenmezdjm zaten. Ki ben ayrilali 6 seneyi gecti. Yani hemen evlenmezdum yazmışsınız ama oyle bir sey yok. Sadece sanirim insanda yasim oldu 39 bundan sonra ya hic evlenmem yada yas gecti yaslilikta daha zor yalnizlik diye mutsuz bi evlilik yapmaktan korkuyorum. Aslinda bakarsanız ben hic acele edecek insanda değilim. Olmazasa olmaz Allah biliyor daha kaç sene yaşayacağım diye düşünebilecek bir insanim ama bu hayatta hep yalnizdim. Evliyken de ergenkende. Suanda ailem kardeşlerim hayatta ama zarar vermekten baska bi seyleti yok bende uzagim mesafeliyim onlara. Yuvayi dişi kus yaparmis misali annem gecimsiz ve sorunlu oldugu icin hic aile olgusu nedir bilmez buda aile fertlerini birnirinden uzak kılıyor. Ben farklıyım Yani aileciyim aslinda ama herkes menfati pesinde bende artik mesafeliyim
Buda yalnizliktan bıkmış olmamin sebebi yani hayat zor cekilmez oluyor artik benim için. Adaylar oluyor aileme soyleyrn vs ama bende kor topal olsun koca olsun camurdan olsun diye bakmıyorum. Anne olmasamda bakmazdim Allah In izniyle. Niye birilerinin kahrini cekeyim bi yuzden.

o kisiye gelince Normal olmayan yanlari zamanla ortaya cikti ama inanın cokta iyi yanlari vardi. Fakat kiskanclik zaten başlı başına sorunlu hastalıklı bi durum.

Odasinin kapisi kapaliydi. O ara annesi konuştuğunu bilmeden odaya girince oda saskinlikla annesine laf atti sakayla vs burda senin gibi titiz biri var diye beni kastederek. Annesi sanirim ayip olmasin gibi geldi tlf na bi merhaba deyip bir kaç laf etti sakayla karisik. Neyse sonucta hala görüşme olmaması bile kusuru bakma senin icin daha fazlq zaman harcayamam hissimi dile dökmem icin beni bu kadar bekletmemeliydi.

Teşekkür ederim. Aynen yazdığınız gibi. O duygularla dolu zihnim. İş durumuna gelince evet bende isterim sabit guvenilir bir isi olsun ama iste bu zamanda cok issiz kalanda oldugu için normal kabul ettim bu durumu. Fakat dediginiz gibi ki aslında inanın hic anlatmadım kiskancligini. Resmen onu aldattigimi dusunuyor bir kaç saat fazla uyumusum diye. Hatta makyajlisin (nadir makyaj yaparim) diye bile sana güvenmiyorum deyip yuzume kapatti tlf nu. Böyle oluncada aslında asla dusunulecwk bi tarafi yok sadece benim korkularim var. Cunku bu hayatta kizimdan baska kimsem yok. :KK43:
bence sakın bu kadar kıskanç biriyle evlenmeyin hayatınızı zindan eder. yaşınız daha genç yanlış bi karar vermektense kızınızla yaşayın kafanız rahat olur

Agir kelime var daha gorusmeden kiskanclik yapip size skinti cikaran var, ee siz ozgurce dolasip yada rahat rahat uyuyup kafaniz rahat edemedikten sonra neden basiniza bela almaya niyetleniyosunuz. Uyumusum duymadim aradigini dedigimde biri bana aldatiyosun dese o telefonu agzina sokarim sahsen.

Varsin sonsuza kadar bekar kalin huzursuzluktan daha iyidir. Ben karsi cinsin tepkilerini hic begenmedim ne demek aldatildigini dusunuyor makyaj yapinca yada uyuyunca? E evlenince artik pencereden bile baktirmaz. BU SEVGİ DEGİLDİR ASK HİC DEGİLDİR.

Bence daha fazla uzatmadan irtibatinizi kesin dunyada son erkek o degil sizin onceliginiz sizden cok kizinizin huzuru olmali.

Agir kelime var daha gorusmeden kiskanclik yapip size skinti cikaran var, ee siz ozgurce dolasip yada rahat rahat uyuyup kafaniz rahat edemedikten sonra neden basiniza bela almaya niyetleniyosunuz. Uyumusum duymadim aradigini dedigimde biri bana aldatiyosun dese o telefonu agzina sokarim sahsen.

Varsin sonsuza kadar bekar kalin huzursuzluktan daha iyidir. Ben karsi cinsin tepkilerini hic begenmedim ne demek aldatildigini dusunuyor makyaj yapinca yada uyuyunca? E evlenince artik pencereden bile baktirmaz. BU SEVGİ DEGİLDİR ASK HİC DEGİLDİR.

Bence daha fazla uzatmadan irtibatinizi kesin dunyada son erkek o degil sizin onceliginiz sizden cok kizinizin huzuru olmali.
Aslında ayni kafa yapımız sizinle. Bende hic gelemem boyle seylere. Onun her uyuyup kaldigimda yapmıyordu bir iki kez ama bu bile yeter. Sen benim namusuma laf edemezsin ben seymiyim diye kizmistim cok ozur dilemisti sonradan. Neyse hayırlısı Rabbım den. Kafam rahat olsunda huzurumuz bozulmasında gerisi kader kismet
Sagolun

İkinci evlilik için ilk evlilikte olduğundan daha emin adımlar atmanız gerekir,sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer.

Evlilik kararı aceleye gelmez.Daha şimdiden kıskançlık krizine giren,kontrolsüz cümleler sarfeden adam duygularını kontrol altına alamıyor demektir tedavi olması gerekiyor.Diger eksileri de cabası.Valla ben bile bunaldım burada konuyu okuyunca.

İyi düşünün denklige de önem verin derim.Bosanmsk da zor bir şey hatirlayin

İkinci evlilik için ilk evlilikte olduğundan daha emin adımlar atmanız gerekir,sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer.

Evlilik kararı aceleye gelmez.Daha şimdiden kıskançlık krizine giren,kontrolsüz cümleler sarfeden adam duygularını kontrol altına alamıyor demektir tedavi olması gerekiyor.Diger eksileri de cabası.Valla ben bile bunaldım burada konuyu okuyunca.

İyi düşünün denklige de önem verin derim.Bosanmsk da zor bir şey hatirlayin
Herkese size yazdığım cevap vesilesiylede cok teşekkür ederim. Aslında dusunduklerimi ve hissettiklerimi teyit ettiniz inanin. Bakmayin ben bu durumda olacak biri degildim ama iste korkular yalnızlıgin getirdiği ve bastan olan olumlu yanlari.. neyse bitti gitti

Zaten ben hemen nikah masasına oturmayacaktim ki. Defalarca gorusup ailesini taniyip emin olunca kizimla tanistirip onunda onayını alip kendimde %100 emin olduktan sonra. Makyah meselesi soyleydi. Ayrilmistik ama ben dayanamayıp aradım ertesi gun. Oda makyajli olunca onun icin suslenmos olacagima inanmadi ki soyledim. Ayrilmistik cunku benim artik bi hareketine tahammülüm kalmamıştı ve o durumda artik asiri tepki veriyordum
Oda hic oyle anlarda kotu konusmazdi cok kırılıyorum bak ben böyle bir adam degilim ama sende üstüme cok geliyorsjn derdi. Buda takdir ettigim bi tarafıydi ama Kıskanınca iste farklo bir kisilik oluyordu
Aslında sizin sorununuz yalnızlık, evlilik değil. Ailenizdeki sorunlar düzelecek sorunlarsa bir adım atmanızı öneririm. Ben sizin yerinizde olsam bunun üzerine giderdim. Yani benim annem de biraz toksiktir. Ama ilişkimizi yine de sürdürüyoruz iyi kötü. Kardeşlerimle de didiştiğim, kırgınlık yaşadığım oldu ama kopmadım. Yani aile için çaba gösterebilirsiniz. Boşanan Ablam mesela sevgilisi olmadığı dönemde de gayet durumla barışıktı. Çünkü yalnızlık hissi çekmiyordu. Yaşadığı şehrin gezi kulubünde, pandemiye kadar onlarla trekking yapardı mesela. Yine aynı şekilde korolara katıldı, kanun kursu aldı oradan arkadaşlar edindi. İşyerinde kendi gibi bir gezi seven arkadaş da edindi. Genelde civara kampa giderler. İnanın ruh sağlığına da iyi geliyor. Samimi arkadaş, kardeşlik gibi ilişkiler de iyi geliyor. İnternetten güvenilir olmayan tiplerle vakit harcamak yerine reelde birileriyle normal ilişkiler kurabilirsiniz. Büyük hatalara sebep olacak şeyler bunlar

Aslında sizin sorununuz yalnızlık, evlilik değil. Ailenizdeki sorunlar düzelecek sorunlarsa bir adım atmanızı öneririm. Ben sizin yerinizde olsam bunun üzerine giderdim. Yani benim annem de biraz toksiktir. Ama ilişkimizi yine de sürdürüyoruz iyi kötü. Kardeşlerimle de didiştiğim, kırgınlık yaşadığım oldu ama kopmadım. Yani aile için çaba gösterebilirsiniz. Boşanan Ablam mesela sevgilisi olmadığı dönemde de gayet durumla barışıktı. Çünkü yalnızlık hissi çekmiyordu. Yaşadığı şehrin gezi kulubünde, pandemiye kadar onlarla trekking yapardı mesela. Yine aynı şekilde korolara katıldı, kanun kursu aldı oradan arkadaşlar edindi. İşyerinde kendi gibi bir gezi seven arkadaş da edindi. Genelde civara kampa giderler. İnanın ruh sağlığına da iyi geliyor. Samimi arkadaş, kardeşlik gibi ilişkiler de iyi geliyor. İnternetten güvenilir olmayan tiplerle vakit harcamak yerine reelde birileriyle normal ilişkiler kurabilirsiniz. Büyük hatalara sebep olacak şeyler bunlar
Siz annem diye bir konu acmistiniz sanirim degilmi? Kardeşiniz avukatti? Eger o kisi iseniz sizin anneniz ne ki benim annemij yanında diye düşünmüştüm. Tabii yinede zordur anlarım ki herkes kendi daha dogrusunu bilir.

Cok dogru benim derdim yalnizlik. Ailemizde kurtulacak bir şey yok malesef. Cok denedim hep yıprandım.

Ablaniz gibi bi hayatım olsa xok mutlu olurdum. Calismayinca birde ulke değişikliği o ortam oluşmadı. İnşallah bundan sonra şu pandemi bitsinde ne zaman bitecek se 🥴

Herkese iyi akşamlar. Umarim yargilamadan okursunuz. Aslında çokta yargılanacak bi durum değil artik günümüzde heleki pandemi varken internetten tanışmak dahada normal kabul edilebilir belki fakat yinede önyargı ile bakilan bi durum, hatta bir baskasinda duysam ben bile on yargili daha bi temkinli olmak gerekir diye sacma bulabilirdim. Neyse şöyleki yaşım 39.

6 sene once bosandim. Bir kizim var 10 yaşında. Kimseyi hayatıma almadım hem korkularimdan yada icime sinen biri çıkmadığından dolayi. Bundan 8 ay önce biri ile tanistim nette. Forum gibi bi yerdi. Derken sohbet ilerledi. Benden cok etkilendiği belliydi. Olgun kültürlü yani hic bir negatif hissim oluşmadı. Neyse gel zaman git zaman ilişkiye dönüştü. Ailesi biliyordu. Hatta denk geldi bir iki kez görüntülü konuştuk kisada olsa. O hic evlenmemiş cocugu yok. Tanistiktan kisa sure sonra isyeri kapaninca işsiz kaldi. Hayalimdeki yada tipinmiydi diye sorarsaniz degildi ama zamanla gozume gonlume hoş gelmeye basladi. Ailesinin acik goruslu oldugunu ve benim bosanmis bir anne olmami sorun etmeyeceklerini soylemisti. Oylede oldu. Aramizda 5 yas vardi, ben büyüğüm ondan. Tek sorun olarak benim anne olamayacak yasta oldugumu soylemis ablasi ama görüşünü söyleyince eski erkek arkadaşım konu kapanmis. Beni cok seviyor biliyorum bende seviyorum ama beni cok dusunduren bi durum var. Oda kiskancligi. Birde daha yuzyuze gelemedik. O Ankara da ben İstanbul da. İlk baslarda ben hemen istemedim sonra da maddi sorunlardan dolayi gelemedi. Ama artik gelecektik yine kiskancligindan dolayi ayrildik. Ama biliyorum ben istesem yine barisiriz. Fakat Bana fazla geliyor bu kadar kiskanclik. Ilk etapta bir anneyim. Kiskaninca hafiftende olsa kontrolsuzce kelimeler kullanıyor. Nasil onun bu huyuna ragmen devam edebilirim. Tabiiki daha yuz yüze gelip ne bileyim bi soz nisan evresi olacak daha cok taniyacagiz birbirimizi ama buradaki duzenimi bozup bir iki sonra bosanip gelirsem diye korkuyorum.

Asil aklımı karıştıran şu: ondan tamamen vazgeçersem ömrüm ne zamana kadar yalniz gececek. Ya yarin birgun cocuklu boşanmış biri ile evlenip baska yonden sorun yasarsam. Bende çocukluyum cocuk sorun degil elbette ama kotu örneklerini duydum etrafimda. Birde eski esi vs derdi olurmuki hayatımda. Bu arada yasim 39 ama cok daha genc gosterdigimi guzel oldugumu soylerler. Fakat onemli olan bunlar degil
Insanin karsisina iyi biri cikarmi heleki boşanmış bir anneye on yargi ile bakan bir toplulukta? Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden sagolun. Biraz karisik oldu kusura bakmayın.
Sakın, sakın, sakın adamla devam etmeyin.Boşluktasınız ama başınıza bela sarılmak üzere. Bende ipsiz sapsız oğlumun başını bağlamak isterim, bakmam boşanmış mı çocuklu mu?
İçYani Ank. İst bileti ne kadar?

Herkese size yazdığım cevap vesilesiylede cok teşekkür ederim. Aslında dusunduklerimi ve hissettiklerimi teyit ettiniz inanin. Bakmayin ben bu durumda olacak biri degildim ama iste korkular yalnızlıgin getirdiği ve bastan olan olumlu yanlari.. neyse bitti gitti
çalışıyor musunuz?
aileniz ile mi yaşıyorsunuz?
çalışmıyor ve aile ile yaşıyorsanız bunun buhranı olabilir mi bu?

çünkü maalesef ki bizim toplumda bekar yani hiç evlenmemiş erkeğe evlenip ayrılmış çocuğu olan bir kadın uygun görülmez
maalesef üzülerek söylüyorum böyle bir önyargı var bide ondan büyüksünüz

annesi mesela sorun çıkarmadan nasıl görüşüyor sizinle? hiç düşündünüz mü bunu?
bir bildiği var kadının
ve bunun gibi birçok şey

Herkese iyi akşamlar. Umarim yargilamadan okursunuz. Aslında çokta yargılanacak bi durum değil artik günümüzde heleki pandemi varken internetten tanışmak dahada normal kabul edilebilir belki fakat yinede önyargı ile bakilan bi durum, hatta bir baskasinda duysam ben bile on yargili daha bi temkinli olmak gerekir diye sacma bulabilirdim. Neyse şöyleki yaşım 39.

6 sene once bosandim. Bir kizim var 10 yaşında. Kimseyi hayatıma almadım hem korkularimdan yada icime sinen biri çıkmadığından dolayi. Bundan 8 ay önce biri ile tanistim nette. Forum gibi bi yerdi. Derken sohbet ilerledi. Benden cok etkilendiği belliydi. Olgun kültürlü yani hic bir negatif hissim oluşmadı. Neyse gel zaman git zaman ilişkiye dönüştü. Ailesi biliyordu. Hatta denk geldi bir iki kez görüntülü konuştuk kisada olsa. O hic evlenmemiş cocugu yok. Tanistiktan kisa sure sonra isyeri kapaninca işsiz kaldi. Hayalimdeki yada tipinmiydi diye sorarsaniz degildi ama zamanla gozume gonlume hoş gelmeye basladi. Ailesinin acik goruslu oldugunu ve benim bosanmis bir anne olmami sorun etmeyeceklerini soylemisti. Oylede oldu. Aramizda 5 yas vardi, ben büyüğüm ondan. Tek sorun olarak benim anne olamayacak yasta oldugumu soylemis ablasi ama görüşünü söyleyince eski erkek arkadaşım konu kapanmis. Beni cok seviyor biliyorum bende seviyorum ama beni cok dusunduren bi durum var. Oda kiskancligi. Birde daha yuzyuze gelemedik. O Ankara da ben İstanbul da. İlk baslarda ben hemen istemedim sonra da maddi sorunlardan dolayi gelemedi. Ama artik gelecektik yine kiskancligindan dolayi ayrildik. Ama biliyorum ben istesem yine barisiriz. Fakat Bana fazla geliyor bu kadar kiskanclik. Ilk etapta bir anneyim. Kiskaninca hafiftende olsa kontrolsuzce kelimeler kullanıyor. Nasil onun bu huyuna ragmen devam edebilirim. Tabiiki daha yuz yüze gelip ne bileyim bi soz nisan evresi olacak daha cok taniyacagiz birbirimizi ama buradaki duzenimi bozup bir iki sonra bosanip gelirsem diye korkuyorum.

Asil aklımı karıştıran şu: ondan tamamen vazgeçersem ömrüm ne zamana kadar yalniz gececek. Ya yarin birgun cocuklu boşanmış biri ile evlenip baska yonden sorun yasarsam. Bende çocukluyum cocuk sorun degil elbette ama kotu örneklerini duydum etrafimda. Birde eski esi vs derdi olurmuki hayatımda. Bu arada yasim 39 ama cok daha genc gosterdigimi guzel oldugumu soylerler. Fakat onemli olan bunlar degil
Insanin karsisina iyi biri cikarmi heleki boşanmış bir anneye on yargi ile bakan bir toplulukta? Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden sagolun. Biraz karisik oldu kusura bakmayın.
Görüşmemişsiniz daha. Yüz yüze görüşene kadar yaşanan herşey bir hiç.

çalışıyor musunuz?
aileniz ile mi yaşıyorsunuz?
çalışmıyor ve aile ile yaşıyorsanız bunun buhranı olabilir mi bu?

çünkü maalesef ki bizim toplumda bekar yani hiç evlenmemiş erkeğe evlenip ayrılmış çocuğu olan bir kadın uygun görülmez
maalesef üzülerek söylüyorum böyle bir önyargı var bide ondan büyüksünüz

annesi mesela sorun çıkarmadan nasıl görüşüyor sizinle? hiç düşündünüz mü bunu?
bir bildiği var kadının
ve bunun gibi birçok şey
Yalniz kizimla yasiyorum gelirim var cok şükür ama çalışmıyorum. Annem narsist bi kişilik babam sorumsuz kardeşimde hep dert anlatsin bildikleri bu hep manen sömürdüler bende uzagim onlara. Onun ailesinde amcasida hic evlenmemiş olmasina ragmen bosanmis cocuklu kadin la evlenmiş. Biraz sorgulamislar cocuk istemeyecekmisin diye oda yalan söyleyemem boyle dediler ama ben cvbimi verdim dedi. Bana zor bi kişilik oldugu için bksanmis bir annenin oğlunu daha kolay idare edip sabir edeceğini düşündüğünu hissettiriyor

Adam sorunlu uzak durun,reel arak taniyabileceginiz birine yonelin lutfen ofke kiskanclik kontrolu onemli

Yalniz kizimla yasiyorum gelirim var cok şükür ama çalışmıyorum. Annem narsist bi kişilik babam sorumsuz kardeşimde hep dert anlatsin bildikleri bu hep manen sömürdüler bende uzagim onlara. Onun ailesinde amcasida hic evlenmemiş olmasina ragmen bosanmis cocuklu kadin la evlenmiş. Biraz sorgulamislar cocuk istemeyecekmisin diye oda yalan söyleyemem boyle dediler ama ben cvbimi verdim dedi. Bana zor bi kişilik oldugu için bksanmis bir annenin oğlunu daha kolay idare edip sabir edeceğini düşündüğünu hissettiriyor
anladım
ama bilmiyorum be korktum bu adamdan
hakkınızda hayırlısı inşallah

Asla kötü annesiniz demek istemedim
Yanlış anlamayın lütfen
Ben sadece çocuklu bir kadının evlenmesi yönündeki fikrimi anlattım
Bakin evlenenler olabilir çok da mutlu olabilirler ama bu sadece çok küçük bir ihtimal
Ortalık pislik kaynıyor neler oluyor her gün neler görüp okuyoruz
Çocuğunuzla mutlu mesut huzurla yaşayın derim ben
Ne gerek var hem kendi hayatınızı hem kızınızın hayatını riske atmaya
Bu sadece benim düşüncem dediğim gibi aksine saygı duyuyorum
Ben sadece duygusal boşluğun illaki bir erkekle doldurulacağı fikrine katılmıyorum
Siz ve biz çocuklarımızla bir aileyiz zaten
O aile bir erkek gelince tamamlanmiyor
Orasi öyle zaten. Oyle düşünsem bosanmazdim ama iste benim asil sorunum yalnizlik. Kok ailede sorunlar var gorusmemek en sagliklisi. We arkadaş ta yok bu pandemide zor. Yeni tasindigim bi yer vs neyse Allah büyük. Teşekkür ederim

Kıskanclık bence buyuk bır sorun.Adayınızın işinin olmamasıda buyuk sorun.Düzelır dıye beklemeyın.Düzelmez.Yani o kadar beklemıssınız.Benım ıcın es adayı olumlu gelmedi.Şöyle düşünüorum mesela patlamış bır teker bekleyınce duzelır mı ?Asla duzelmez.Bende 31 yaşındayım.Çocuk yok .Boşandım .Artık şöyle dusunuorum ne yapalım olmayınca olmuyor .Allahta bu kaderi yazmış bana .Ne yapabılırım ki ?Ama sızın adayınız uygun gelmedı bana .
Canim benim senin yaşın neki. Daha 31 yaşındasin. Artik gencler hep gec evleniyor. Lutfen bu kadar vazgeçme. Hakkinda hayirlisi olsun dilerim

X