Boşanmış bir anne olarak cok secici olmamak mi yoksa sevmeden olmaz demekmi dogru sizce? Korkularim var.

Alimee81

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.497
1.001
Herkese iyi akşamlar. Umarim yargilamadan okursunuz. Aslında çokta yargılanacak bi durum değil artik günümüzde heleki pandemi varken internetten tanışmak dahada normal kabul edilebilir belki fakat yinede önyargı ile bakilan bi durum, hatta bir baskasinda duysam ben bile on yargili daha bi temkinli olmak gerekir diye sacma bulabilirdim. Neyse şöyleki yaşım 39.

6 sene once bosandim. Bir kizim var 10 yaşında. Kimseyi hayatıma almadım hem korkularimdan yada icime sinen biri çıkmadığından dolayi. Bundan 8 ay önce biri ile tanistim nette. Forum gibi bi yerdi. Derken sohbet ilerledi. Benden cok etkilendiği belliydi. Olgun kültürlü yani hic bir negatif hissim oluşmadı. Neyse gel zaman git zaman ilişkiye dönüştü. Ailesi biliyordu. Hatta denk geldi bir iki kez görüntülü konuştuk kisada olsa. O hic evlenmemiş cocugu yok. Tanistiktan kisa sure sonra isyeri kapaninca işsiz kaldi. Hayalimdeki yada tipinmiydi diye sorarsaniz degildi ama zamanla gozume gonlume hoş gelmeye basladi. Ailesinin acik goruslu oldugunu ve benim bosanmis bir anne olmami sorun etmeyeceklerini soylemisti. Oylede oldu. Aramizda 5 yas vardi, ben büyüğüm ondan. Tek sorun olarak benim anne olamayacak yasta oldugumu soylemis ablasi ama görüşünü söyleyince eski erkek arkadaşım konu kapanmis. Beni cok seviyor biliyorum bende seviyorum ama beni cok dusunduren bi durum var. Oda kiskancligi. Birde daha yuzyuze gelemedik. O Ankara da ben İstanbul da. İlk baslarda ben hemen istemedim sonra da maddi sorunlardan dolayi gelemedi. Ama artik gelecektik yine kiskancligindan dolayi ayrildik. Ama biliyorum ben istesem yine barisiriz. Fakat Bana fazla geliyor bu kadar kiskanclik. Ilk etapta bir anneyim. Kiskaninca hafiftende olsa kontrolsuzce kelimeler kullanıyor. Nasil onun bu huyuna ragmen devam edebilirim. Tabiiki daha yuz yüze gelip ne bileyim bi soz nisan evresi olacak daha cok taniyacagiz birbirimizi ama buradaki duzenimi bozup bir iki sonra bosanip gelirsem diye korkuyorum.

Asil aklımı karıştıran şu: ondan tamamen vazgeçersem ömrüm ne zamana kadar yalniz gececek. Ya yarin birgun cocuklu boşanmış biri ile evlenip baska yonden sorun yasarsam. Bende çocukluyum cocuk sorun degil elbette ama kotu örneklerini duydum etrafimda. Birde eski esi vs derdi olurmuki hayatımda. Bu arada yasim 39 ama cok daha genc gosterdigimi guzel oldugumu soylerler. Fakat onemli olan bunlar degil
Insanin karsisina iyi biri cikarmi heleki boşanmış bir anneye on yargi ile bakan bir toplulukta? Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden sagolun. Biraz karisik oldu kusura bakmayın.

Kiskancligini cok vurgulamissimiz, bu durum beni rahatsiz etti. Kiziniz oldugu icin cok dikkat etmeniz lazim. Sanirim siz bi daha boyle bosanmamis birini bulamam diye dusunuyorsunuz ama anlattiginiz kiskanc ve isi de stabil olmayan bir adam. Bilemedim ama bana guven vermedi. Gelecek dusunmezdim bu kisiyle. Ayaklari daha cok yere basan bir iliski isterdim, kizimi da dusunerek. Cunku sizin alacaginiz duygusal yaralar onu da mutlaka etkiler.

eğer çocuk düşünmüyorsanız ikinci kez zamana bırakın derim.
10 yıl hiç kimsenin olmaması ilginç geldi. bu kadar zaman tamam evlenemeyebilirsiniz ama hayatınıza birileri girer çıkar.
ilk defa bu adam girdiyse hayatınıza hemen evlilik düşünmek risk olabilir . başkalarını da deneme şansı verseydiniz keşke kendinize

İlerde yalnız kalırım korkusuyla hareket edilmez ki. Yalnız da kalabilirsiniz. Bir kızınız var, daha yüzünü bile görmediğiniz sosyal medyada tanıştığınız biri için bu düşünceler bana çok fazla geldi. Ve de bazı kötü huylarını bile görmüşken yalnızlık korkusuyla bu ilişkiyi ileri götürmek çok iyi bir fikir değil.tabi ki evlenmek hakkınız ama daha sağlıklı ve güvenli yollar varken böylesi neden? Daha iyisi çıkmaz diye eldeki kötü size iyi gelmesin

Ya yarin birgun cocuklu boşanmış biri ile evlenip baska yonden sorun yasarsam
Evlenmiş boşanmış çocuklu biriyle evlenip sorun yaşama ihtimaliniz kadar bu kişiyle de aynı ihtimal var. Kimse geleceği garantiye alamaz zaten.
Ailesi biliyordu. Hatta denk geldi bir iki kez görüntülü konuştuk kisada olsa
Adamla daha görüşmeden ailesiyle görüşmek pek mantıklı olmamış
Birde daha yuzyuze gelemedik.
Daha yüzyüze gelmeden kıskançlık krizleri sizce de normal mi? Kıskançlık krizi normal değil zaten en başta
Ama artik gelecektik yine kiskancligindan dolayi ayrildik
Bence isabetli bir karar
Kiskaninca hafiftende olsa kontrolsuzce kelimeler kullanıyor.
İşte bu ürkütücü. Sizin 10 yaşında kızınız var herşeyden önce onu düşünmeniz lazım
Nasil onun bu huyuna ragmen devam edebilirim.
Etmek zorunda mısınız?
Asil aklımı karıştıran şu: ondan tamamen vazgeçersem ömrüm ne zamana kadar yalniz gececek.
Size uygun biriyle tanışana kadar?
Sonuçta bu son tren değil, neden reyondaki son ürünü almışcasına panikliyorsunuz ki..

Teşekkür ederim. Aynen yazdığınız gibi. O duygularla dolu zihnim. İş durumuna gelince evet bende isterim sabit guvenilir bir isi olsun ama iste bu zamanda cok issiz kalanda oldugu için normal kabul ettim bu durumu. Fakat dediginiz gibi ki aslında inanın hic anlatmadım kiskancligini. Resmen onu aldattigimi dusunuyor bir kaç saat fazla uyumusum diye. Hatta makyajlisin (nadir makyaj yaparim) diye bile sana güvenmiyorum deyip yuzume kapatti tlf nu. Böyle oluncada aslında asla dusunulecwk bi tarafi yok sadece benim korkularim var. Cunku bu hayatta kizimdan baska kimsem yok.

Anlattiklariniz cok ciddi bence. Kesinlikle uzak durulmasi gereken bir tip.

Resmen onu aldattigimi dusunuyor bir kaç saat fazla uyumusum diye. Hatta makyajlisin (nadir makyaj yaparim) diye bile sana güvenmiyorum deyip yuzume kapatti tlf nu.
Bunu ilk mesajınıza eklesenize.
Asıl yazmanız gerekenleri yazmamışsınız.
Adam paronayak kendi yazıp kendi inanıyor
Şu zamanda işsiz olması ne kadar normal geliyorsa size, bu halleri de fazlasıyla ürkütücü gelmeli.

Daha yüzyüze gelmediğiniz, gerçek bir ilişkinizin olmadığı hal birde bu.
9 aydır Ankara İstanbul arası görüşmemiş olmanızda bahane kabul edebilir birşey değil ayrıca.
Yüzyüze gelmediğiniz kanlı canlı görmediğiniz bir insanla nasıl ilişkimiz var diyebiliyorsunuz?
Hiç bir açıdan sağlıklı bir durum yok ortada.

Yahu kusura bakama ama 39 yasindasin. Daha yüz yüze görüsmedigin birine nasil sevgilim dersin? Ailesi ile telefonda olsa bile sohbet edebilirsin? Desen yasin 16 ve cahilsin. Daha ortada bisey yokken adam kiskançlik triplerine giriyor.

Sen desen bu adami görmeden önce söz nisan olur heralde diye düsünüyorsun. Normal sevgililik, flört nereye kayboldu? Niye ille hersey hemen 6 ay içind evlilik ile sonuçlanmasi lazim?

Bu adami tabi birak, aranizdaki bagi kes tabiki ama genel olark sev, sevil. Flört et, mutlu ol. Bunlar senin önceligin olsun. Evliligi zaten yasadin. Zorluklarini biliyorsun. Ille hemen evlenmek sart olmamali yani. Önce karsindakini tani, derinden mutlulugu, huzuru his et, dogru kisi oldugunu his et, sonrasi gelir.

Ama netten tanimadigin etmedigin insan ile lütfen hemen sevgili tabiri kullanma, ailesi ile tanisma.

Ayy lütfen görüşmeyin bu adamla

Teşekkür ederim. Aynen yazdığınız gibi. O duygularla dolu zihnim. İş durumuna gelince evet bende isterim sabit guvenilir bir isi olsun ama iste bu zamanda cok issiz kalanda oldugu için normal kabul ettim bu durumu. Fakat dediginiz gibi ki aslında inanın hic anlatmadım kiskancligini. Resmen onu aldattigimi dusunuyor bir kaç saat fazla uyumusum diye. Hatta makyajlisin (nadir makyaj yaparim) diye bile sana güvenmiyorum deyip yuzume kapatti tlf nu. Böyle oluncada aslında asla dusunulecwk bi tarafi yok sadece benim korkularim var. Cunku bu hayatta kizimdan baska kimsem yok.
Niye ilginc geldiki.. kompleks yaptım simdi :). İşin asli soyleki. Bosanma sureci 4 sene surdu. Ayrilali 6 sene oldu. Boşanmadan da kimseyi hayatıma almazdim. Sonra sehir değişikliği yaptik kizimla. Ulke hatta. Calismayinca cevrede olmayinca işim zor yani
Niye ilginc geldiki.. kompleks yaptım simdi :). İşin asli soyleki. Bosanma sureci 4 sene surdu. Ayrilali

Bilmiyorum hayatta kizimdan baska kimsem yok. Aile özlemim var. Birileriyle tanisma ortamim yok. Sebep bunlar

Nedense internetten tanışmak -gunumuzde çok normal olsa da - bana hiç güven vermiyor...büyük konuşmamak lazım elbette yarın bir gün aynı şeyi ben de yaparım belki ama , çok dikkatli olun iyi analiz edin yüzyüze görüştüğümüz yıllarca tanıdığımız insanları bile taniyamiyoruz ki internette sanal dünyada ne kadar taniyabiliriz tartışılır...hakkınızda hayirlisi inşallah...

Bilmiyorum hayatta kizimdan baska kimsem yok. Aile özlemim var. Birileriyle tanisma ortamim yok. Sebep bunlar
Şöyle düşünün pantolon alacaksınız yaşadığınız kasabada tek pantoloncu var ve diğerleri de çok uzaklarda zamanınız yok gitmeye
Gittiniz denediniz pantolon dar geldi
Yine de alır mısınız?
Size uymayacak belki de pişman olacaksınız neden aldım üstüme bile olmadı diyerek
Yoksa fırsat bulunca uzaktaki mağazaya mı gidersiniz?
Bu da öyle birşey yani
Şu an karşınıza çıkan erkek bu
Başka da yok diyerek bunu kendinize uydurmaya çalışıyorsunuz
Mantıklı mı sizce?

Aslında ben böyle bir insan değilim. Aynen sizjn dusuncenizdeyim
Hatta bir cok kez iletisim kopsa bu tarz bir şeyi iliski yasadim gibi kabul bile etmem dedim kendi kendime. Bencede hala gorusememis olmak oldukca garip. Kac kez dedim de ustelik ona insan bu kadar cok seviyorum derse coktan gelirdi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…