Borçların çoğu kısmını işiyle alakalı olduğunu söyledi ama pek elinde para tutan bir insan değil bunu sonradan farkettim tabiki.Bence esiniz size bilerek eksik ve "ikinci el" muamalesi yapiyor sizi psikolojik olarak yipratip ve ezmek icin. Adamin borclari icin bile kredi cekilmis. Neyin borclari bu sorabilirmiyim? Bence kendi ezikligini sizi ezmekle örtbas etmek istiyor. Bpsanma sözü de sakiz edilmemeli. Ikinci defadan sonra kimse ciddiye almaz. Bu adamla evli kalmaniz size zarardan baska birsey getirmez
Borçların çoğu kısmını işiyle alakalı olduğunu söyledi ama pek elinde para tutan bir insan değil bunu sonradan farkettim tabiki.
Evet ben kendi maaşımla evlenmeden önce daha çok geziyordum. Borcu bahane ediyor fakat borcumuzu ödesek geriye yine en az 20 bin kalır ki aylık çalışmaya göre değişen bir maaş sistemimiz var. Çok fazla taviz verdim ve amacım sadece mutlu olmaktı. Aman uğraştırmayayım borç ödenir evim arabam var mutlu olsak yeter diye başladım o da güzelce kullanmış oldu. Şimdi farkediyorum. Karar verme kısmında zorlanmam da gelgitler yaşarken iyi davranması ve hamile olmam sanırım. Hamilelik bir çok duyguyu aynı anda mı yaşatıyor bilemiyorumAyda 35 bin gelir ile yemeyelim, gezmeyelim kafasında bir adamdan hayır gelmez.
Bir de gezmelik kızmışsın diyor
Tövbe estağfurullah.
Ben evlilik müessesesine inanır ve saygı duyarım.19 senelik evliyim Elbet evlilikte inişler , çıkışlar olur .Birbirlerine değer katarlar,eksiklikler tamamlanır.Zorluklar asılır.İnsan eksilmez,artar Sizin ki evlilik değil ,en azından karşı taraf için Kendini tatmin ettiği, egosunu pohpohlattigi,ezdiği, aşağılayıcı davrandığı, borçlarını yüklediği vitrini için gerekli bir anlaşma yapmış sizle.Evet ben kendi maaşımla evlenmeden önce daha çok geziyordum. Borcu bahane ediyor fakat borcumuzu ödesek geriye yine en az 20 bin kalır ki aylık çalışmaya göre değişen bir maaş sistemimiz var. Çok fazla taviz verdim ve amacım sadece mutlu olmaktı. Aman uğraştırmayayım borç ödenir evim arabam var mutlu olsak yeter diye başladım o da güzelce kullanmış oldu. Şimdi farkediyorum. Karar verme kısmında zorlanmam da gelgitler yaşarken iyi davranması ve hamile olmam sanırım. Hamilelik bir çok duyguyu aynı anda mı yaşatıyor bilemiyorum
Hayır şuan kendi evimdeyim. En son vekalet verdim dedim o da eve geldi. Gitmek için neden görmüyor kendisinde düzeleceğine inanıyor herşeyin. Aileme olan borcunu ödemesi önemli değil arabamı satarım borç yine ödenir. Herşeyin mantıklı açıklamasını bulmuşken neden bu kadar kararsızım hamilelikten mi yoksa başka bişeyi mi göremiyorum diye yazmak istedim buraya.Siz şimdi ailenizin yanında kalıyorsunuz, peki bu adam nerede kalıyor? Yoksa sizin aldığınız evde kalmaya devam mı ediyor ?
Ailenize borçlarını ödemesini istediğiniz için mi erteliyorsunuz boşanmayı ? Daha çok mu var ödenecek?
Çocuk olduktan sonra bu manipülasyonlarin, ithamların dozu artacak haberiniz olsun çünkü adamın zihniyeti leş.
Başta kabul ettiği bişey sonradan sorunmuş gibi yapıyor.Evlendikten sonra eşim sürekli benim daha önceki ilişkime taktı.
Aynı cümlelerle aynısını yaşadım .. Bu psikolojik baskı katlanarak devam edecek üzgünüm, sindirmeye çalışıyor.bana evlenecek kız değilsin gezmelik kızmışsın demeye, seninle evlendiğim güne lanet olsun vb hakaretleri söylemeye kendinide bunları söylediğinde haklı bulmaya başladı.
Peki siz ne yaptınız sonuç olarak? Ben ayrılmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama bugün bile yaptığım herşeyden dolayı özür dilerim seni çok kırdım yemek yapayım şunu bunu yapayım deyip kendini iyi gösterme peşinde. İçten içe düzelir diye bekliyorum galiba sanırım hamile olmasam düşüncelerim daha net olacaktı. Kendisi iletişim konusunda ve karşısındaki insanın ne istediğini iyi gözlemlediği için sürekli bişeyler yapma peşinde..Başta kabul ettiği bişey sonradan sorunmuş gibi yapıyor.
Aynı cümlelerle aynısını yaşadım .. Bu psikolojik baskı katlanarak devam edecek üzgünüm, sindirmeye çalışıyor.
Ben geçen hafta anlaşmalı boşandım.Peki siz ne yaptınız sonuç olarak? Ben ayrılmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama bugün bile yaptığım herşeyden dolayı özür dilerim seni çok kırdım yemek yapayım şunu bunu yapayım deyip kendini iyi gösterme peşinde. İçten içe düzelir diye bekliyorum galiba sanırım hamile olmasam düşüncelerim daha net olacaktı. Kendisi iletişim konusunda ve karşısındaki insanın ne istediğini iyi gözlemlediği için sürekli bişeyler yapma peşinde..
Fazla kalabalık bi yerde hergün işe gitmediğimiz bir meslekte çalışıyorum. Yani daha önceki insanla eşimin arasındaki konuşma süresinin arasında baya vardır. Ben eşimin daha önceki ilişkilerini sorun etmedim çünkü o tarz bir insan değilim. Görüşmedikten sonra o kişiyle benim için olmuş bitmiş bir olayın önemi olmaz. Ben kendisine daha önce görüştüğüm kişiyi söylediğimde zaten sorun etmemişti. Kendisinin yakın olması onu ilgilendirir ben o kişiyle konuşmuyordum. Bilerek girdi bu yola. Sonrasında da sürekli önüme sundu. Zihniyet olarak kadının yaptığı ahlaksızlık kendi yaptığı çapkınlıkmış. Bunu da son günlerde söyledi. Baştan kendisini belli etse zaten uzak duracağım bir zihniyete sahip. Şuanki çıkmaza girdim gibi hissediyorum.Ayni isyerinden birden fazla kisiyle gorusunce sonra da en son yine ayni isyerinden biriyle iliskiye baslayinca kacinilmaz bunlar. Bir de yakin arkadaslarmis, benim icin buyuk problemdir mesela. Asla arkadaslarimin degil sevgilisi, sadece flort etmis hatta tek tarafli hoslanmis oldugu birisiyle bile 100 sene de gecse beraber olmam. Bunlar hassas noktalar, bugun kafaya takilmazsa yarin mutlaka sorun cikar. Ayni sekilde hoslandigim ya da flort ettigim birisinin cevresinden biriyle de olmam sonrasinda. Birbirlerini tanimalari bile benim icin yeterli iliskiye baslamamak icin.
Eşim ısrarla boşanmak istemediğini söylüyor. Hamilelik psikolojisiyle bu tarz şeyleri sorun yaptığımdan bahsediyor bu da bir manipüle yöntemiymiş. Bende her dediği şeyi alttan aldığım için tepeme çıktı diye düşünüyorum. Umarım bu sefer kararı vermekte net olurum. Evde kalıyor gözümün önünde iyi davranmaya çalşıyor ki aramız düzelsin diye bekliyor.Ben geçen hafta anlaşmalı boşandım.
Psikolojik şiddet olarak başladı, fiziksel şiddete dönunce kararımı net olarak verdim.
Ben çok ezdirdim kendimi, çoook.
Öncesinde ben de senin gibi hiçbir olumsuz tavrını görmedim, herkes çok iyi referans oluyordu. nişanlılık,flört hersey çok iyidi. Bu tabi benim hep alttan almama sebep oldu.
Nikahtan 1 hafta sonra beni cinsel içerikli bir videom olmasıyla suçladı. Ardından kendince hata yaptığını anlayıp hemen özür diledi falan ama bu psikolojik şiddetin alasıydı.. Maalesef çok fazla manipüle edildim. Bizde farklı olarak kendini açıklamaya çalışan taraf hep bendim. Sonrasında tüm bunları kabul ediyorum, çok daha beterini yaşadım. Ben izin verdim ve tepeme çıktı.
Bence tepkinizi çok net bir şekilde koyun, bu söylediklerinin asla affı olmayacağını bilmeli eşin. Ben bu durumdaki birine direkt boşan diyemem ama birdaha bu tarz bi tavrı olursa orda senin olmadığını bilmesi gerekiyor.
Böyle bir adamdan ne koca ne baba olurMerhaba. İçinden çıkamadığım bir durum olduğu için yazıyorum. Konu uzun lütfen okuyun. 7 aylık evliyim. Evliliğim çok kötü gidiyor. Eşimde bende belirli meslek sahibiyiz. Hatta eşim eğitim düzeyi yüksek toplum tarafından daha fazla saygı sevgi duyulan bir meslekte. Bunu da güzel kullanıyor. Kendisiyle 3-4 yıl aynı iş yerinde çalıştık. İletişim halinde olduğumuz bir meslek grubundayız. Daha sonra nasıl olduğunu anlamadığım bi şekilde hızlıca yakınlaşmaya başladık. Dışarda buluştuk mesajlaştık. Daha öncede beraber çalıştğımız için çok yabancı değildik iletişim konusunda. Hızlıca evlenme kararı aldık. Eşim benden 7 yaş büyük ben 27 yaşındayım. Evlenirken benim kendime ait evim filtre kahve makinesine kadar her türlü eşyam mobilyam, arabam vardı. Eşim benden 3 4 kat daha fazla maaş alıyor onun sadece borcu vardı. Evlenirken nikah yaptık daha sonra düğün yaparız diye düşündük 5 ay sonra gibi maddi durum açısından. Nikahtan sonra aynı evde yaşamaya başladık. İkimizinde evlenmeden önce ilişkisi olmuştu ikimizde cinsel olarak aktif insanlardık bunu da zaten konuştuk evlenmeden önce biliyorduk. Hatta aynı iş yerinden görüştüğümüz başka insanlarda olmuştu. Evlendikten sonra eşim sürekli benim daha önceki ilişkime taktı. Sürekli sorun çıkardı insanların bundan bahsettiğini sürekli kulapına geldiğini söyledi. Ama benim ilişkim çok önceydi. Onun ilişki değil sadece tek seferlik ilişklierini bile ben evlenmeden önce birebir kişilerden duyuyordum. Ama benden öncesi olduğu için sıkıntı yapmadım. Eşim sürekli bu konuda üstüme gelmeye başladı. 2 kişiyle görüştüm özellikle tek kişiye kafayı taktı. Kafayı taktı ama sadece bana yansıttı kendisi o kişiyle yakın arkadaştı ben söylediğim halde görüşmeye devam etti evde bana eziyetinede devam etti. Bir süre uzak bir yere görevlendirildi orda bile bu durumu sürekli dile getirdi psikolojk baskı yaptı. Ben evlendikten sonra hamile kaldım. Hamile kaldıktan sonra çocuğu doğurmayı seçtim. Şuan 6 aylık hamileyim. Eşim evlenirkn borcum var dedi ailem onun için kendi üzerlerinden kredi çekip yardımcı oldu. Borcunu ödüyor ama borcum var deyip kesinlikle gezmeye, yemeğe gitmemizi istemiyor. İkimizin toplam geliri 35 bindir en az. Borçları ödeyince geriye en az 24 bin kalır. Hamileyim sürekli onu aldatıyormşm gibi konuşmaya, bana evlenecek kız değilsin gezmelik kızmışsın demeye, seninle evlendiğim güne lanet olsun vb hakaretleri söylemeye kendinide bunları söylediğinde haklı bulmaya başladı. Çoğu kez boşanmayı düşündüm. Kendisine söyledim her seferinde swğişeceğini söyledi ama aynı devam etti. Evden çıkıp annemlere kalmaya gittim yine bir şekilde kendini affettirdi. Ben kendisine en son avukata vekalet verdim dedim. Ondan sonra artık uğraşmayacğanı söyledi ama yinede barışmak istiyor. Ortada yuva varmış. Boşanmak istiyorum ama bir türlü eyleme geçemiyorum. Eşimin narsist kişiliğide var ve manipülasyonları çok fazla. Anlatamadığım pek çok nokta daha var. Fazla taviz verdim ve değersizleştim diye düşünüyorm. Boşanmak bir çözüm ama eyleme geçemiyorum. Nedeninide bilmiyorum.
e aranız düzelmezse içinin negatifini kime akıtacak? dışarda mükemmel bir portre çizmek istediği için açık vermiyor çevresine. tüm zehrini size akıtıyor. bu zehirden çocuğunuz da nasibini alacak. sizi resmen kurban seçmiş kendine eşiniz. sürekli karşı tarafı suçlamak ciddi bir manipülasyondur zaten. eşinizin yaptığı saygısızlıklarla hamileliğinizin ne alakası var? duygusal anlamda sizi sömürüyor eşiniz. hangi iyi özelliği size kararlarınızı sorgulatıyor?Eşim ısrarla boşanmak istemediğini söylüyor. Hamilelik psikolojisiyle bu tarz şeyleri sorun yaptığımdan bahsediyor bu da bir manipüle yöntemiymiş. Bende her dediği şeyi alttan aldığım için tepeme çıktı diye düşünüyorum. Umarım bu sefer kararı vermekte net olurum. Evde kalıyor gözümün önünde iyi davranmaya çalşıyor ki aramız düzelsin diye bekliyor.
Manüplasyona uğradığın için eyleme geçmiyorsun. Kendi içinde seni ablukaya almış, suçluluk hissediyorsun. Lütfen iyi bir avukatla görüş ve bu adamdan kurtul. Niye bunca hakarete katlanıyorsun önce bu sorunun cevabını bul. Senin ona değil, onun sana ihtiyacı var unutma. Adamı aldatmıyorsun yapmadığın birşeyi ispatlamak zorunda değilsin.Merhaba. İçinden çıkamadığım bir durum olduğu için yazıyorum. Konu uzun lütfen okuyun. 7 aylık evliyim. Evliliğim çok kötü gidiyor. Eşimde bende belirli meslek sahibiyiz. Hatta eşim eğitim düzeyi yüksek toplum tarafından daha fazla saygı sevgi duyulan bir meslekte. Bunu da güzel kullanıyor. Kendisiyle 3-4 yıl aynı iş yerinde çalıştık. İletişim halinde olduğumuz bir meslek grubundayız. Daha sonra nasıl olduğunu anlamadığım bi şekilde hızlıca yakınlaşmaya başladık. Dışarda buluştuk mesajlaştık. Daha öncede beraber çalıştğımız için çok yabancı değildik iletişim konusunda. Hızlıca evlenme kararı aldık. Eşim benden 7 yaş büyük ben 27 yaşındayım. Evlenirken benim kendime ait evim filtre kahve makinesine kadar her türlü eşyam mobilyam, arabam vardı. Eşim benden 3 4 kat daha fazla maaş alıyor onun sadece borcu vardı. Evlenirken nikah yaptık daha sonra düğün yaparız diye düşündük 5 ay sonra gibi maddi durum açısından. Nikahtan sonra aynı evde yaşamaya başladık. İkimizinde evlenmeden önce ilişkisi olmuştu ikimizde cinsel olarak aktif insanlardık bunu da zaten konuştuk evlenmeden önce biliyorduk. Hatta aynı iş yerinden görüştüğümüz başka insanlarda olmuştu. Evlendikten sonra eşim sürekli benim daha önceki ilişkime taktı. Sürekli sorun çıkardı insanların bundan bahsettiğini sürekli kulapına geldiğini söyledi. Ama benim ilişkim çok önceydi. Onun ilişki değil sadece tek seferlik ilişklierini bile ben evlenmeden önce birebir kişilerden duyuyordum. Ama benden öncesi olduğu için sıkıntı yapmadım. Eşim sürekli bu konuda üstüme gelmeye başladı. 2 kişiyle görüştüm özellikle tek kişiye kafayı taktı. Kafayı taktı ama sadece bana yansıttı kendisi o kişiyle yakın arkadaştı ben söylediğim halde görüşmeye devam etti evde bana eziyetinede devam etti. Bir süre uzak bir yere görevlendirildi orda bile bu durumu sürekli dile getirdi psikolojk baskı yaptı. Ben evlendikten sonra hamile kaldım. Hamile kaldıktan sonra çocuğu doğurmayı seçtim. Şuan 6 aylık hamileyim. Eşim evlenirkn borcum var dedi ailem onun için kendi üzerlerinden kredi çekip yardımcı oldu. Borcunu ödüyor ama borcum var deyip kesinlikle gezmeye, yemeğe gitmemizi istemiyor. İkimizin toplam geliri 35 bindir en az. Borçları ödeyince geriye en az 24 bin kalır. Hamileyim sürekli onu aldatıyormşm gibi konuşmaya, bana evlenecek kız değilsin gezmelik kızmışsın demeye, seninle evlendiğim güne lanet olsun vb hakaretleri söylemeye kendinide bunları söylediğinde haklı bulmaya başladı. Çoğu kez boşanmayı düşündüm. Kendisine söyledim her seferinde swğişeceğini söyledi ama aynı devam etti. Evden çıkıp annemlere kalmaya gittim yine bir şekilde kendini affettirdi. Ben kendisine en son avukata vekalet verdim dedim. Ondan sonra artık uğraşmayacğanı söyledi ama yinede barışmak istiyor. Ortada yuva varmış. Boşanmak istiyorum ama bir türlü eyleme geçemiyorum. Eşimin narsist kişiliğide var ve manipülasyonları çok fazla. Anlatamadığım pek çok nokta daha var. Fazla taviz verdim ve değersizleştim diye düşünüyorm. Boşanmak bir çözüm ama eyleme geçemiyorum. Nedeninide bilmiyorum.
evlilik öncesi yarayan yöntemler evlenince nasıl yaramıyor ben bi anlasam... çocuk için çok erken olmuş ama boşanmak için erken değil. bence çocuk boşanma travması yaşayacak yaşa gelmeden ayrılın. bu düzene alışık doğsun derimHer zaman doğum kontrol yöntemleri işe yaramayabiliyor..