Boşanmayı düşünüyorum.

Borçların çoğu kısmını işiyle alakalı olduğunu söyledi ama pek elinde para tutan bir insan değil bunu sonradan farkettim tabiki.

Borçların çoğu kısmını işiyle alakalı olduğunu söyledi ama pek elinde para tutan bir insan değil bunu sonradan farkettim tabiki.

Insallah kredi miktari yüksek degildir. Bahsettiginiz karakterde olan bir kac kisi taniyorum. Üstelik iyi meslekleri de olan, aralarinda profesör de var. Manipüle etmekte iyi olduklari icin "niye kandin" demiyecegim, cünkü disariya mükemmeller..ama beraber yasayinca gercek yüzlerini gizliyorlar. Bundan sonra ne yapacaginiz önemli. Heleki ortada cocuk varsa. Adamin degisecegini zannetmiyorum. Profesyonel destek almadan degiseni de görmedim hic

Ayda 35 bin gelir ile yemeyelim, gezmeyelim kafasında bir adamdan hayır gelmez.
Bir de gezmelik kızmışsın diyor

Tövbe estağfurullah.
Evet ben kendi maaşımla evlenmeden önce daha çok geziyordum. Borcu bahane ediyor fakat borcumuzu ödesek geriye yine en az 20 bin kalır ki aylık çalışmaya göre değişen bir maaş sistemimiz var. Çok fazla taviz verdim ve amacım sadece mutlu olmaktı. Aman uğraştırmayayım borç ödenir evim arabam var mutlu olsak yeter diye başladım o da güzelce kullanmış oldu. Şimdi farkediyorum. Karar verme kısmında zorlanmam da gelgitler yaşarken iyi davranması ve hamile olmam sanırım. Hamilelik bir çok duyguyu aynı anda mı yaşatıyor bilemiyorum

Siz şimdi ailenizin yanında kalıyorsunuz, peki bu adam nerede kalıyor? Yoksa sizin aldığınız evde kalmaya devam mı ediyor ?

Ailenize borçlarını ödemesini istediğiniz için mi erteliyorsunuz boşanmayı ? Daha çok mu var ödenecek?
Çocuk olduktan sonra bu manipülasyonlarin, ithamların dozu artacak haberiniz olsun çünkü adamın zihniyeti leş.

Ben evlilik müessesesine inanır ve saygı duyarım.19 senelik evliyim Elbet evlilikte inişler , çıkışlar olur .Birbirlerine değer katarlar,eksiklikler tamamlanır.Zorluklar asılır.İnsan eksilmez,artar Sizin ki evlilik değil ,en azından karşı taraf için Kendini tatmin ettiği, egosunu pohpohlattigi,ezdiği, aşağılayıcı davrandığı, borçlarını yüklediği vitrini için gerekli bir anlaşma yapmış sizle.
Hamilesiniz üzmek istemem,evlenirken rafa kaldirdiginiz mantığınızı kullanma vakti,kendiniz, bebeğiniz ,aileniz geleceğiniz için duygusallığı bırakın.Yapilmasi gerekeni yapın Asla değişmeyecek bu adam sizde biliyorsunuz.

Hayır şuan kendi evimdeyim. En son vekalet verdim dedim o da eve geldi. Gitmek için neden görmüyor kendisinde düzeleceğine inanıyor herşeyin. Aileme olan borcunu ödemesi önemli değil arabamı satarım borç yine ödenir. Herşeyin mantıklı açıklamasını bulmuşken neden bu kadar kararsızım hamilelikten mi yoksa başka bişeyi mi göremiyorum diye yazmak istedim buraya.

Artık olan olmuş hamilesin hayırlı olsun İnşaAllah sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu ama asla o evde büyütme çocuğunu oradaki psikolojiyle güzelce büyüyemez. Benim bir hocam boşanacağımı söylediğimde şey demişti bi çocuğun 3 ebeveyni var demişti 1 anne 2baba 3 anne baba arasındaki ilişki demişti hatta kendi ayrılmadığı için pişmandı kızım şuan sınav senesinde ama asla psikolojik olarak kafasını toparlayamıyor demişti

Ayni isyerinden birden fazla kisiyle gorusunce sonra da en son yine ayni isyerinden biriyle iliskiye baslayinca kacinilmaz bunlar. Bir de yakin arkadaslarmis, benim icin buyuk problemdir mesela. Asla arkadaslarimin degil sevgilisi, sadece flort etmis hatta tek tarafli hoslanmis oldugu birisiyle bile 100 sene de gecse beraber olmam. Bunlar hassas noktalar, bugun kafaya takilmazsa yarin mutlaka sorun cikar. Ayni sekilde hoslandigim ya da flort ettigim birisinin cevresinden biriyle de olmam sonrasinda. Birbirlerini tanimalari bile benim icin yeterli iliskiye baslamamak icin.

Evlendikten sonra eşim sürekli benim daha önceki ilişkime taktı.
Başta kabul ettiği bişey sonradan sorunmuş gibi yapıyor.
bana evlenecek kız değilsin gezmelik kızmışsın demeye, seninle evlendiğim güne lanet olsun vb hakaretleri söylemeye kendinide bunları söylediğinde haklı bulmaya başladı.
Aynı cümlelerle aynısını yaşadım .. Bu psikolojik baskı katlanarak devam edecek üzgünüm, sindirmeye çalışıyor.

Başta kabul ettiği bişey sonradan sorunmuş gibi yapıyor.

Aynı cümlelerle aynısını yaşadım .. Bu psikolojik baskı katlanarak devam edecek üzgünüm, sindirmeye çalışıyor.
Peki siz ne yaptınız sonuç olarak? Ben ayrılmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum ama bugün bile yaptığım herşeyden dolayı özür dilerim seni çok kırdım yemek yapayım şunu bunu yapayım deyip kendini iyi gösterme peşinde. İçten içe düzelir diye bekliyorum galiba sanırım hamile olmasam düşüncelerim daha net olacaktı. Kendisi iletişim konusunda ve karşısındaki insanın ne istediğini iyi gözlemlediği için sürekli bişeyler yapma peşinde..

Ben geçen hafta anlaşmalı boşandım.
Psikolojik şiddet olarak başladı, fiziksel şiddete dönunce kararımı net olarak verdim.
Ben çok ezdirdim kendimi, çoook.
Öncesinde ben de senin gibi hiçbir olumsuz tavrını görmedim, herkes çok iyi referans oluyordu. nişanlılık,flört hersey çok iyidi. Bu tabi benim hep alttan almama sebep oldu.

Nikahtan 1 hafta sonra beni cinsel içerikli bir videom olmasıyla suçladı. Ardından kendince hata yaptığını anlayıp hemen özür diledi falan ama bu psikolojik şiddetin alasıydı.. Maalesef çok fazla manipüle edildim. Bizde farklı olarak kendini açıklamaya çalışan taraf hep bendim. Sonrasında tüm bunları kabul ediyorum, çok daha beterini yaşadım. Ben izin verdim ve tepeme çıktı.

Bence tepkinizi çok net bir şekilde koyun, bu söylediklerinin asla affı olmayacağını bilmeli eşin. Ben bu durumdaki birine direkt boşan diyemem ama birdaha bu tarz bi tavrı olursa orda senin olmadığını bilmesi gerekiyor.

Fazla kalabalık bi yerde hergün işe gitmediğimiz bir meslekte çalışıyorum. Yani daha önceki insanla eşimin arasındaki konuşma süresinin arasında baya vardır. Ben eşimin daha önceki ilişkilerini sorun etmedim çünkü o tarz bir insan değilim. Görüşmedikten sonra o kişiyle benim için olmuş bitmiş bir olayın önemi olmaz. Ben kendisine daha önce görüştüğüm kişiyi söylediğimde zaten sorun etmemişti. Kendisinin yakın olması onu ilgilendirir ben o kişiyle konuşmuyordum. Bilerek girdi bu yola. Sonrasında da sürekli önüme sundu. Zihniyet olarak kadının yaptığı ahlaksızlık kendi yaptığı çapkınlıkmış. Bunu da son günlerde söyledi. Baştan kendisini belli etse zaten uzak duracağım bir zihniyete sahip. Şuanki çıkmaza girdim gibi hissediyorum.

Eşim ısrarla boşanmak istemediğini söylüyor. Hamilelik psikolojisiyle bu tarz şeyleri sorun yaptığımdan bahsediyor bu da bir manipüle yöntemiymiş. Bende her dediği şeyi alttan aldığım için tepeme çıktı diye düşünüyorum. Umarım bu sefer kararı vermekte net olurum. Evde kalıyor gözümün önünde iyi davranmaya çalşıyor ki aramız düzelsin diye bekliyor.

Böyle bir adamdan ne koca ne baba olur

e aranız düzelmezse içinin negatifini kime akıtacak? dışarda mükemmel bir portre çizmek istediği için açık vermiyor çevresine. tüm zehrini size akıtıyor. bu zehirden çocuğunuz da nasibini alacak. sizi resmen kurban seçmiş kendine eşiniz. sürekli karşı tarafı suçlamak ciddi bir manipülasyondur zaten. eşinizin yaptığı saygısızlıklarla hamileliğinizin ne alakası var? duygusal anlamda sizi sömürüyor eşiniz. hangi iyi özelliği size kararlarınızı sorgulatıyor?

Manüplasyona uğradığın için eyleme geçmiyorsun. Kendi içinde seni ablukaya almış, suçluluk hissediyorsun. Lütfen iyi bir avukatla görüş ve bu adamdan kurtul. Niye bunca hakarete katlanıyorsun önce bu sorunun cevabını bul. Senin ona değil, onun sana ihtiyacı var unutma. Adamı aldatmıyorsun yapmadığın birşeyi ispatlamak zorunda değilsin.

Her zaman doğum kontrol yöntemleri işe yaramayabiliyor..
evlilik öncesi yarayan yöntemler evlenince nasıl yaramıyor ben bi anlasam... çocuk için çok erken olmuş ama boşanmak için erken değil. bence çocuk boşanma travması yaşayacak yaşa gelmeden ayrılın. bu düzene alışık doğsun derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…