- 15 Şubat 2015
- 13.337
- 47.049
- 598
- Konu Sahibi mervebirkadin
-
- #1.041
Amin diyelim. Ama seda sayan dışında ikinci evliliğinde de mutlu olmayan birçok kişi var ve burada konu açıyor. Biliyor musunuz etrafımda ve burada kim ki boşanmaktan korkmuyor başına gelmiyorAy güldüm valla, seda sayan misali, allah yazdiysa bozsun zor surecler bosanmak falan, hayat ns getirir bilinmez ama insallah bir daha bu surecleri yaşamam
Haklisiniz, her sey olabilir. Her gun neler gorup duyuyoruz. Cok sevenler cok darbe vuruyor. Bu aksam düşünüp kendime sarilacagim, insallah yarin malimin mulkumun pesine dusebilecegim güçte uyanırım. Burda gercekten cok sık bosanma konusu aciliyor, hepsinin arkasinda cok farkli hikayeler oluyor. Allah herkese bu surecten sag salim cikmayi nasip etsin, zor.Konu sahibi ben bosandim.burda da her hafta bosanma konusu açılıyor. Niyetiniz gercekten bosanmak ise malinizi mulkunuzu koruyun. Ben o kadar bunalmistim ki bi ton ofis esyasi biraktim eski esime. Sonradan cok pisman oldum biraktigima. Bir an evvel avukatla iletisime gecmeniz sizin yarariniza olur.
Ha sonradan bosanmaktan vazgecetseniz o ayri mesele, sizin bileceginiz is. Arabalardan onun ustunw olani satip parayi hic ederse sizde kalan arabaya ortak cikar mahkemede bilginiz olsun
Kaybetmeyi de goze almak gerekiyor, bu sabah zaten gene gozyaslari icinde is yerimdeki masamda oturup düşünürken bu degersizlik hissiyle ne yapacagim diye sordum kendime. Sizin de dediginiz gibi ilgisizlik sevgisizlik cok zor, icimde cok firtinalar kopuyor. Kimseye eyvallahim olmasin mi, esime de mi olmasin, gelgitler yaşıyorum. Bosanmaktan korkarak istemedigimiz seyleri kabullenmemeliyiz, guclu bir kadin olmak icin elimden geleni yapiyorumAmin diyelim. Ama seda sayan dışında ikinci evliliğinde de mutlu olmayan birçok kişi var ve burada konu açıyor. Biliyor musunuz etrafımda ve burada kim ki boşanmaktan korkmuyor başına gelmiyorneden bence biliyor musunuz boşanmaktan korkmayan birisini erkek kaybetmekten korkar. Bundan sonrası için tanıştığınız kişiye de bir daha boşanmak istemem hissiyatinizi verirsenjz yine aynı ilgisizlik ve sevgisizligi yaşayabilirsiniz. Aksine bir kere yaptım yine yaparım deyip bundan sonrası için kimseye eyvallahınız olmayacak kadar güçlü bir kadın olursunuz umarım
Haklisiniz, her sey olabilir. Her gun nerler gorup duyuyoruz. Cok sevenler cok darbe vuruyor. Bu aksam düşünüp kendime sarilacagim, insallah yarin malimin mulkumun pesine dusebilecegim güçte uyanırım. Burda gercekten cok sık bosanma konusu aciliyor, hepsinin arkasinda cok farkli hikayeler oluyor. Allah herkese bu surecten sag salim cikmayi nasip etsin, zor.
Evet bir an once toparlanmaliyim haklisiniz. Cok sukur benim bebegim yok, sadece kendi derdime dusebiliyorum. Herkesin durumu farkli tabii, yasadiklari da apayri. Olan olmus artik, o zamanin sartlarinda hareket etmissiniz, bunu da simdi donunce anlayabiliyorsunuz iste. Mal mulk gelir gider ama canin da yongasidir. Cok da bosvermemek lazim haklisiniz.Benim bebegim cok kucuktu, destek goremedim diye pesini birakmak zorunda kaldim. Hemde cocugumun babasi calissin, cocugun giderlerini karsilasin istedim. Sizin gibi uzgun de degildim, cok mutluydum bosanirken. Sadece cocugum adina uzuluyordum. O uzuntuler gectikten sonra keske vermeseydim, birakmasaydim diye hayiflanma evresi başlıyor.
Size soyle soyleyeyim ayrildiktan sonra herkes kendi yarasini kendisi sariyor. Simdi nasil yalnizsaniz, o zamanda boyle olacaksiniz. Ama hersey geciyor, unutuluyor. O yuzden su an uzulme zamani degil, maddi çıkarlarınızı koruma zamani.
Evet bir an once toparlanmaliyim haklisiniz. Cok sukur benim bebegim yok, sadece kendi derdime dusebiliyorum. Herkesin durumu farkli tabii, yasadiklari da apayri. Olan olmus artik, o zamanin sartlarin hareket etmissiniz, bunu da simdi donunce anlayabiliyorsunuz ancak tabii ki. Mal mulk gelir gider ama canin da yongasidir. Cok da bosvermemek lazim haklisiniz.
Beni asla görmüyor, tek derdi ona yasattigim travmalar.
Ne yaşandı gün içinde. Çok kötü derken???Evet o, ama her seyden beni suclu yapti, sonra gun icinde de kotu cok kotu seyler yasandi. Malesef surec hic de iyi ilerlemiyor, yoklugu daha iyiydi resmen.
Adi, şerefsiz herif.Ben dun aksam yazamadim, ne kadar kendimi hazirladigimi soylesem de hazirlayamamisim ve dağıldım. Boşanmayı kabul etti, sartlarda tam anlasamadik ama anlasiriz elbet. Her sey icin beni sucladi, yillardir onu gormemisim, zaten hic sevmemisim, bir kere bir hata yapmis, tek hatada onu silmiş her şeyi yıkıp gecmisim, hatayi yaparken onu kapinin onune koyacagimi o tatile beraber gittigini soyledigi arkadasi ona soylemis, ama o yok demis merve beni sever yapmaz, artik eski mervesi yokmus. Zaten ayrilmaya da cok hevesliymisim hep, o da cabalamaktan yorulmus. Biraz agladi da.
Ben yaşınızı merak ettim ? Eşime de mi eyvallahim olmasın ona karşı gardimi indiremeyeceksem kime indireceğim dediğim yaşları hatırlıyorumKaybetmeyi de goze almak gerekiyor, bu sabah zaten gene gozyaslari icinde is yerimdeki masamda oturup düşünürken bu degersizlik hissiyle ne yapacagim diye sordum kendime. Sizin de dediginiz gibi ilgisizlik sevgisizlik cok zor, icimde cok firtinalar kopuyor. Kimseye eyvallahim olmasin mi, esime de mi olmasin, gelgitler yaşıyorum. Bosanmaktan korkarak istemedigimiz seyleri kabullenmemeliyiz, guclu bir kadin olmak icin elimden geleni yapiyorum
Çok tatlısınız, yanınızda olsam keşke başınızı göğsüme yaslayıp uzun uzun bağıra bağıra ağla ve rahatla, bunlar geçecek, bütün acılar hafifleyecek. Kararının ne kadar doğru olduğunu zamanla anlayacaksın demek isterdim. Bu sıcaklığı uzaktan hissedin lütfen. Kalplerimiz sizinleO geceyi hiç unutamayacakmisim gibi geliyor. Bir daha tantuni yemedim zaten, ama bunlar bi gecsin, tantuniyle de barisim sonucta tantuninin bi suçu yok ve tantuni cok severim
Ne demek bi hemcinsiniz olarak her zaman. Ağlamak yorgun üzgün düşmek güçsüz olmak değildir elbette ağlıcaksınız aksine bu sizi daha güçlü kılacak. Ama unutmayın bu ağlamalarınız yorgun düşmeleriniz eşiniz karşısında olmamalı çünkü manipülatif insanlar bundan beslenir bundan hoşlanır eve ilk geldiğinde ki bi hışımla çıkışı da bundan karşında kararlı güçlü bir kadın gördüğü içindir. Çünkü bilirler ki öylesini parmaklarında oynatamazlar. Aslında siz ondan hep bi açıklama istediniz kendini aklamaya çalışmasını pişman olmasını beklediniz belki bunu görüp affedicektiniz hatta şuan yüzünü sesini duymak istememenizin sebebi bunları yapmadığı için ona olan kızgınlığınızdan emin olunki iyi ki bunları yapmadı ve siz affetsem bi diye düşünmek durumunda kalmadınız. Kendinizi hiçbir zaman zavallı acınası hissetmeyin ona olan sevginiz aşkınızdan dolayı çünkü siz yapmanız gerekeni yaptınız ama karşınızda kıymetını bilen biri yoktu ne yazik ki. Ne zaman kendinizi kötü hissederseniz şu söz gelsin aklınıza "Bazen Allah kurtarıyor ama siz ayrılık sanıyorsunuz" eminim bi nebze de olsa iyi hissettirecektir. Ve sakın ha sakın dediğini boşanmak için atamayı beklemeyin sizi tek bırakmak istemeyen yaz tatiline siz olmadan gitmezdi, günlerdir Ankara'da yada biz öyle sanıyorsak olduğu yerde öyle gamsız olup saatlerce telefonunuza dönmemezlik yapmazdı kendine zaman yaratmaya çalışıyor aldanmayın üstesinden geleceğinize inanıyorumTesekkurler destekleyeci yorumunuz icin, bana iyi hissettirdi. Ben guclu durmakta cok zorlaniyorum, tek istedigim gitmesi ve bu surecin bitmesiydi, onu bir daha gormemekti. Varligina bile tahammül edemiyorum, sesini duymak, gozlerini gormek beni mahvediyor. Bosaninca benim lojmandan cikmam gerekecek, istersen tayin donemi bekleyelim ataman cikinca bosanalim, senin tek başına burda disarda yasamana icim razi gelmiyor dedi, hayir istemiyorum dedim. Bu kötü döngüden cikamam yoksa.
Anladim demek istediğinizi, bi arabalarimiz ve altinlarimiz var zaten. Arabalar icin kavgaya tutasacak hale gelmeden atlatiriz insallah.Ozellikle mal mulk diyoeum cunku bende degersiz hissediyordum. Bana bu kadar kotu hissettiren adamin hayatini neden kolaylastirdim diye kendime kizdim birsure. Tabi is isten gecmisti. Bir sonraki asamada farkli pismanliklar yasama ihtimaliniz oldugunu goruyorum
Arrik konusmaya calismayiz, dun aksam esylarini hazirladi, bugun icinde gidecek.Buda konuşmaya çalıştığında bu cümlenizi aynen söyleyin ona.
Bagiris cagiris, esylari yuzunden sen gorursun diyip kapi carpmalar, sen isteyken yakip yikicam burayi diye telefonda bagirmalar. Sonrasinda eve nasil vardigimi bilmiyorum, sesi cok ofkeliydi. Neyse ki o ofkesi dinmis aksama kadar.Ne yaşandı gün içinde. Çok kötü derken???
Genel olarak ona karsi az ilgi gosteriyordum, bunun altinda yatan sebepleri de cozmeye calismiyordum, dogudan gidince her sey normale donecek gibi geliyordu cunku oncesinde izmirdeydik ve boyle sorunlarimiz yoktu. Buraya gelince kendimi de onu da ilgisiz biraktim, biraz buhranliydim, buraya onun atamasi cikmisti ben es durumundan geldim, sanirim alttan alta onu suclu gordum burda olmamizdan, bundan dolayi duzeltmeye calismadim. O da pek çalışmadı, simdi hep kendisinin caba gosterdigini artik gostermeyecegini soylese de pek bir cabasi yoktu bence. Genelde kendi kendime vakit gecirirdim, ikimiz de yalnizlasmistik.Daha önceki hatalarınızdan örnek verir misiniz peki??
Ben 30 yaşındayım. Zaten bir ilişki kolay akmıyorsa, zorlaniyorsa ve bu sık oluyorsa problem. 20 li yaslarimizdayken ne kavgalar ederdik ohoo ama birike birike insan yoruluyor. Biraz daha katlanabilirim belki de faydasi olmayacak ve ayni donguler hep yasanacak, hissediyorum. Ben de kendimden pek mumnun degilim son birkac yildir, gelisip dönüşüyouz işte, seneye daha iyi versiyonumla olurum diye umit ediyorum.Ben yaşınızı merak ettim ? Eşime de mi eyvallahim olmasın ona karşı gardimi indiremeyeceksem kime indireceğim dediğim yaşları hatırlıyorummaalesef öyle. Sana ne maddi ne manevi olarak muhtaç degilim'i sözel olarak değil belki ama duruş tavır ve davranışlarla hissettirmek gerekiyor. Yoksa karşıdaki insan sana saygısını yitiriyor. Çok seven çok aşık biri tabiki bunları belki takmaz ama çok aşık birini bulmak gerçek aşkı bulmak bilmiyorum zor... Ben çok aşık olarak evlendiğimizi düşünüyorum ama bu iyiniyetin suistimal edilme meselesini, aşkıma guvenilip sizinki kadar değil belki ama kaale alinmadigim zamanlarım oldu. Ne zamanki tırnaklarımı çıkarsam aa bu kedi değilmiş pantermis denildi ve saygı duyulmaya baslandim. Evet yorucu. 25lerimde iken hep bu oyunu mu oynayacağım ben böyle biri değilim ben çok sakin sevecen sevimli biriyim güçlü rolü yapamam yapmak zorunda kalmamalıyım diyordum. Güçlü rolü yapa yapa ister eş ister eş ailesi ister kendi aileme arada diş göstere göstere kimseye eyvallahi olmayan özel alanı ihlal edildiğinde veya tarafıma nezaketsizlik ilgisizlik sevgisizlik yapıldığında hemen tepki veren ve hemen kısas yapan biri haline dönüştüm. Ama biliyor musun bu halimi eski halimden daha çok seviyorum
Sag olun aslinda zaten yanimdasinizÇok tatlısınız, yanınızda olsam keşke başınızı göğsüme yaslayıp uzun uzun bağıra bağıra ağla ve rahatla, bunlar geçecek, bütün acılar hafifleyecek. Kararının ne kadar doğru olduğunu zamanla anlayacaksın demek isterdim. Bu sıcaklığı uzaktan hissedin lütfen. Kalplerimiz sizinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?