Boşanmaya karar vermek ve verememek arasında

Aslında aldatmamışsa ,bunu sana ispatlayabilse kurtarılabilir bir evlilik sizinki bence.Sanki senin şikayetlerinin aynısı eşinde de var anlaşılan.Siz hayatın yorgunluklarını birbirinizden çıkarmış gibi görünüyorsunuz.
Aldatma yoksa yazık olacak size gibi hissediyorum nedense

Bennde böyle düşünüyorum.

Konu sahibi merhaba, bugün gün içinde aklıma geldiniz. Neler yaşandı? Siz nasılsınız? Burada boşanın telkinleri havada uçuştu. Bazen gerçekten pişman olan, hatasını anlayıp, bu hatalarını tekrar etmeyeceğine dair sizi ikna eden erkeğe ikinci şans verilebilir. Belki de boşanın telkinleri size çok ani geldi, henüz bu kararı alma konusunda yeteri kadar emin olmayabilirsiniz. Çünkü deliller olsa da elinizde henüz kesin kanıtlar yok. Her ilişkinin iletişim dinamiği farklıdır. Ben de eşimle 3 ay sadece zorunlu ihtiyaçları konuştuğumu bilirim. Benim de evliliğimin yarısı kırgınlıklarla geçti. Ben bunlarla yaşamayı göze aldım, kabullendim. Herkesin kendince kırmızı çizgisi vardır. Bu kırmızı çizgilerimi aşmadığı için boşanma kararımın üzerine gitmedim. Siz de tez yazıyormuşsunuz. Ben doktora tezimi ağlaya ağlaya yazdığımı, yemeklerimi gözlerim dolu dolu yutkuna yutkuna yediğimi çok bilirim. Lütfen 10 yıl sonra kararınızdan pişman olmamak için kendinize zaman verin. Elbette bir erkeğin sizi aptal yerine koymasına izin vermeyeceksiniz.

Birbirimize fazla yuklenmis olabiliriz, ama son zamanlarda benim omuzlarim artik tasiyamaz hâle geldi. Aldatma var mi yok mu bilmiyorum, yok diyor kendisi. Aslinda artik aldatildim mi diye de dusunmuyorum, sadece kendimi cok degersizlestirilmis hissediyorum.

Tez süreci cok kanlı gerçekten, diplomayi iple cekiyorum, canima yetti. Bu hatalarini tekrar etmeyecegine dair sozler vermesinin uzerinden baska baska bir suru hata yapti ve artık caba gostermeyecegini soyluyor. 10 gun sonrasini goremedigim icin simdi 10 yil sonrasini dusunemiyorum. Bugun dagilmis durumdayim biraz, yarina toparlarim belki. Sag olun beni dusundugunuz icin

Degdi mi bu hayati boyle yasamaya onu merak ettim. Yarisi kirginlikla küs gecirilen bi hayat

İspatlamak istemiyor ki. Madem bosanacagiz sartlari konusalim o zaman dedi. Sonra da biraz duralim nefes alalim mi, hemen bosanmayalim degerlendirelim dedi. Emek yok, umursamak yok ne biliyim ya aldatsa ofkelenirdim, artık kırgınım.
Belki de sizin blöf yaptığınızı düşündü ilk etapta.sonra gördü ki iş ciddi o yüzden durup düşünelim demiş gibi hissettim ben. Doldurmak istemem ama telefonunu temizleyip verir al kanıt der. O yüzden her şeyi açıkça konuşması gerekiyor. Sonra affedip affetmemek size kalıyor elbet. Hakkınızda en hayırlısı olsun.

Eşyalarını alıp gitti mi peki yoksa hâlâ aynı evdemisiniz
bi gelişme var mı acaba?
Malesef gitmedi, sozde dun gidecekti cok net konusmustuk ama gitmedi, benim de pek onunla ugrasacak durumum yoktu. Bu akşam tekrar konusacagim, gitmezse ve anlasmaya yanasmazsa işleri değiştireceğim.

Ben hic oyle hissetmedim, evden gitmemek icin zaman kazandirdigi hissini uyandirdi tavırları. Pek de neşeli görünüyor kendisi. Hayirlisi olsun

Ben hic oyle hissetmedim, evden gitmemek icin zaman kazandirdigi hissini uyandirdi tavırları. Pek de neşeli görünüyor kendisi. Hayirlisi olsun
Senin ses çıkarmaman böyle bir düşünceye sevketmis. Aklınca bundan da yırttım diye düşünüyor o yüzden keyfi yerinde. Yani senin blöf yaptığını düşünüyor

Malesef gitmedi, sozde dun gidecekti cok net konusmustuk ama gitmedi, benim de pek onunla ugrasacak durumum yoktu. Bu akşam tekrar konusacagim, gitmezse ve anlasmaya yanasmazsa işleri değiştireceğim.

Ya çok üzüldüm buna, ama gitmemesine hiç şaşırmadım biliyor musun? Benimki de ilk etapta " evde sen kal, bu evde bizim anılarımız var, eşyaları filanda bırakacağım, gideceğim " deyip ağlamıştı. Sonra işler o kadar pisleşti o kadar pisleşti ki.. Size anlatamam.
Hikayemiz çok ama çok benziyor yazık ki

Ben bu işin sonunun barışma sevişmesi ile son bulacağını düşünüyorum

Anlattıklarınızdan hissettiklerim şöyle; bence adamın bir sevgilisi yok ama kendince ilgisizlik dediği şeyden muzdarip saçmalamış durmuş. Eğer tahmin ettiğim meslek grubundansa zaten asosyal oluyorlar, ailesi onun her şeyi konumuna geçiyor. Bu sizin açınızdan da böyle olabilir. Adam tatile gitmek istedi diye tabi buyur git demek onun 1 aylık sessizliğine mal olmuş gibi duruyor ( haklı değil tabiki) bu Ankara olayı da aynı şekilde “sen nasıl benim eksenimden çıkarsın” restleşmesi.

Terazinin bir kefesine biraz toksikleşmiş olan ilişkinizi diğer kefesine de sevginizi koyun, ağır basanı tercih edin. İnşallah pişman olmayacağınız bir karar verirsiniz.

Not: ben eşimle tartışma durumu olduğunda bir mektup yazıyorum ona, hem benim sözümü kesmeden beni dinleyebileceği şeyleri yazıyorum hem de sorunu ben de gözlerimle görmüş oluyorum. Bi deneyin belki faydasını görürsünüz

Bazı yorumlara şaşırmamak cidden elde değil, işi " barışma sevişmesine " getiren bile var, vallahi çok ilginç.

Hangimizin eşi bir hafta, on günlük planlı tatili değiştirip, " hayır, gitme " dediğimizde gidip, tatili bir aya çıkarıyor? Üstelik hiç bir şekilde ulaşamıyorsunuz adama. Geri geldiğinde gidiyorum dediği yerde olmadığını, çok başka yerlere gittiğini KENDİNİZ öğreniyorsunuz, adam saklıyor, söylemiyor. Sorduğunuzda kem küm ediyor, aldatıyor musun, telefonuna bakmak istiyorm dediğinizde hiç bir şekilde vermiyor. Aylarca bunun kavgasını yapıyorsunuz adam kılını kıpırdatmıyor okadar üzülüp ağlamanıza rağmen...

Son olay zaten tam fiyasko uçak yok yalanını söyleyip saatlerce hazırlanıp, kendine bakıp yapıp evden kaçarcasına gidiyor. Uçak yalanını tabiki ortaya çıkarıyor konu sahibi, saatlerce arıyor ama dönüş yok, açmıyor, yazmıyor adam. Sonrası malum Çarşamba dönücem, yok cuma, yok uçağı kaçırdım vs. Geri geldiğinde de hiçbir açıklama, özür hiç birşey yok, çaba yok...

Ama bu adamla barışma sevişmesi yapalım, öyle mi? Bu adamla barışan, sen ağzıma da miçsan da artık gıkım çıkmayacak demek istemiştir adama ve hiç şüpheniz olmasın, o adam da bunu fazlasıyla yapacaktır.

Cogu kadin dillendirmese de ayrilirim dese de aldatilmayi görmezden gelmeye meyilli cunku, ufak tefek aldatilma suphelerini gormezden gelip sevişip hayata devam etmek kolay cunku. O yuzden yorumlar boyle.

Biri de tutmus vay yazik olacak size vs yazmis. sanki ortada cok saygili sevgili bir evlilik varmis gibi konu sahibi kendisi soyluyor degersizlestirildim diye, adam koca ay nerede oldugu belirsiz tatile cikiyor, oradan Ankaaraya gidiyor yine nereye gittigi ne zaman gelecegi belli degil karisi 30 kere ariyor, ailesi ariyor bu kadina bir sey mi oldu acaba demiyor. Ne hesap veriyor ne gonul aliyor ne cabaliyor.
Hala yok aldatma yoksa yazik olurmuş.
Neredeyse konu sahibi de hatali cikacak.
Ne ilginc şeyler ya.

Böyle olsun dediğimi nereden çıkardınız hanımefendi? Konuyu okuduğumda bana geçen duygu bu, sizin de kendinize göre izleniminiz vardır muhakkak. Sapla samanı karıştırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…