- 23 Mart 2015
- 5.701
- 11.994
-
- Konu Sahibi sufisentir
Aslında daha iyisini bulamam diye boşanmamak da yanlış ya da daha iyisini bulurum diye boşanmak da yanlış bana göre.Bence cinsellik olmayan bir evlilik çekilmez. Şöyle örnek vereyim çok şükür eşimle cinsel uyumumuz ve yasantimiz çok güzel. Bazen saçma sebeplerden kavga ediyoruz ve aramıza soğukluk giriyor. Ama aramızdaki cinsel çekim bunu yok ediyor bir bakmisiz sarmas dolasiz :) siz de daha çok gencsiniz daha iyisini istemek ve aramak hakkınız. Bir daha evlenirsen daha iyi olacağı ne malum demiş çoğu kişi . Ben de diyorum ki çok daha iyisini bulmayacagin ne malum :) hayat bu. Belki de senin için yazilan asıl hayatı yaşamaya henüz baslamamissindir. Kendini mutsuzluga mahkum etme . Son bir süre tanı . Madem ki konusmussunuz. Baktın hala ayni yol ver gitsin hiç uğraşma.
Evet kesinlikle belki bu sorunu yaşamasak eksi yönlerini çok rahat tolere edebilirdim.Emin olun eksi yonleri cinsel sorununuz oldugu icin gozunuze batiyor. Savasin bu durumla, esinizin artisi cok. Hrr insanda eksi listesi vardir, sahsimizin bile..
eşine son şansını ver. boşanmaya niyetli olduğunu söyle ve geri adım atma. tek çözümün onun tedavi olması olduğunu, onun için ömrünü zayi etmeyeceğini söyle.Kızlar selam.Daha önce 2 kez konu açmıştım bu eşimin isteksizlik mevzusuyla ilgili merak edenler okuyabilir.Kısaca özet geçeyim okumak istemeyenler için.
2 senelik evlilik hep cinsel isteksizlik yaşıyor eşim.Çok mücadele ettik bazen düzelir gibi oldu bazen daha beter oldu.
Şimdi ben son 5gündür boşanmayı çok düşünür oldum size eşimin artı ve eksi yönlerini kısaca yazayım bana fikirlerinizi belirtin benim için çok önemli.
Artı yönleri:
1.Efendi saygılı bi insan olması
2.Beni sıkmaması boğmaması bana her konuda destek olması
3.Ailesinin ilişkimize karışmaması rahatız o konuda
4.Beni dinlemesi isteklerimi yerine getirmesi
5.Sevgisini göstermesi(şefkat,öpme,sarılma gibi)
6.Aileme çok saygılı olması arası çok iyidir hepsiyle
7.Gözü asla dışarda değil çok sadık(gerçi adam komple isteksiz istese de aldatamaz)
8.Cömert olması
9.Ev işlerinde bana yardımcı olması
Eksi yönleri:
1.Cinsel yönden aşırı isteksiz olması(ilk gece balayı vs. uyumayı tercih eden biri)
2.Genel anlamda pasif ve edilgen bir insan olması
3.Tembel olması mücadele ruhuna sahip olmaması
4.Evdeki erkek rolünü daha çok benim üstlenmem(mesela aylarca benim ev aramam emlakçılarla muhatap olmam,alışverişle hep benim ilgilenmem vs. gibi)
5.Eşimin cinsel sorunlarını çözmek için çaba göstermemesi(mesela hep benim zorumla doktora gitmesi,ilacı benim dememle içmesi,psikologları vs.hep benim araştırmam)
6.Eğitim olarak benden düşük olması (Asla insanları aşağılamam ve bunu bilerek evlendim ama artık bu konu bile gözüme daha çok batar oldu ya da şöyle diyeyim 2 senedir davranışlarıyla bana bu farkı hissettirdi)
7.Bana bir şey katmadığını hissetmem (Yani bunu ifade etmek zor tabi ama ufkumu genişleten biri değil 2 senedir daha pasif biri haline geldim diye özetleyeyim)
8.Genel anlamda her konuda tutkusuz biri olması (Bunu da ifade etmek zor tabi ama nasıl desem çok çok düz bir insan)
Tabi ki en büyük sıkıntı cinsel anlamda isteksiz olması.Belki bu sıkıntı olmasa diğer eksi yönleri bu kadar gözüme batmazdı. 2 yıldır çook derin bi yalnızlık duygusu hissediyorum ciddi anlamda iyi değilim psikolojik olarak.
Kendimi uzun süre suçladım ben de bi sıkıntı mı var diye ama hayır artık biliyorum ki gayet sağlıklı,normal bir kadınım.Anormal olan ben değilim o.
Ve EN EN EN EN önemli şey bu soruna olan yaklaşımı.Hep kavga ettiğimizde böyle bi sorun olduğunun aklına gelmesi onun dışında hayatımızda her şey yolundaymış gibi davranıyor.
Yani ipleri eline alıp bak karıcım ben bu sorunu çözeceğim bana inan ne gelirse elimden yapacağım demiyor araştırmıyor ne bileyim hemen pes ediyor.Of keşke ölsem gibi ergence cevaplar veriyor.
2 Gündür ilk kez ayrı yataklarda yatıyoruz artık.
Şimdi gelelim hayatın gerçeklerine:
Şu an çalışıyorum ama yarım gün ve aldığım maaş çok az.Yani boşanırsak bu parayla geçinmem çok zor.Zaten bu geçici bi iş.
Beklediğim bi iş var ve en geç Aralık ayında olacak gibi.Güzel bi maaş alacağım oradan.
Kendime küçük bi ev tutmayı düşünüyorum.Ama aslında bunu hemen yapmak istiyorum da şartlar el vermiyor.
Ailem farklı şehirde ve oraya asla dönmek istemiyorum çünkü beni boğacaklarına eminim.
Ve eminim bütün dünya barışmamız için uğraşacak benim ailem de dahil kimse bana destek olmayacak.
Bu şehirde hiç kimsem yok diyebilirim tamamen yalnız kalacağım.
Ama şunu da biliyorum ki ''tek başına mutsuz olmak biriyle mutsuz olmaktan daha iyidir.''
Ve en komik olanı da bunları eşimle paylaştım boşanma düşüncemi falan kendisi bu sabah eline tableti almış terapist araştırıyordu.
Evet çünkü bunu yapması için bu noktaya gelmemiz gerekiyordu.İşte beni asıl delirten şey bu evlilikte.
Not:Tüm bunlara rağmen eşimi hala seviyorum aslında iyi taraflarını düşündüğümde boşanacak olmak içimi sızlatıyor.Ama bu şekilde belirsizlikle de hayatıma devam etmek istemiyorum.
Kızlar selam.Daha önce 2 kez konu açmıştım bu eşimin isteksizlik mevzusuyla ilgili merak edenler okuyabilir.Kısaca özet geçeyim okumak istemeyenler için.
2 senelik evlilik hep cinsel isteksizlik yaşıyor eşim.Çok mücadele ettik bazen düzelir gibi oldu bazen daha beter oldu.
Şimdi ben son 5gündür boşanmayı çok düşünür oldum size eşimin artı ve eksi yönlerini kısaca yazayım bana fikirlerinizi belirtin benim için çok önemli.
Artı yönleri:
1.Efendi saygılı bi insan olması
2.Beni sıkmaması boğmaması bana her konuda destek olması
3.Ailesinin ilişkimize karışmaması rahatız o konuda
4.Beni dinlemesi isteklerimi yerine getirmesi
5.Sevgisini göstermesi(şefkat,öpme,sarılma gibi)
6.Aileme çok saygılı olması arası çok iyidir hepsiyle
7.Gözü asla dışarda değil çok sadık(gerçi adam komple isteksiz istese de aldatamaz)
8.Cömert olması
9.Ev işlerinde bana yardımcı olması
Eksi yönleri:
1.Cinsel yönden aşırı isteksiz olması(ilk gece balayı vs. uyumayı tercih eden biri)
2.Genel anlamda pasif ve edilgen bir insan olması
3.Tembel olması mücadele ruhuna sahip olmaması
4.Evdeki erkek rolünü daha çok benim üstlenmem(mesela aylarca benim ev aramam emlakçılarla muhatap olmam,alışverişle hep benim ilgilenmem vs. gibi)
5.Eşimin cinsel sorunlarını çözmek için çaba göstermemesi(mesela hep benim zorumla doktora gitmesi,ilacı benim dememle içmesi,psikologları vs.hep benim araştırmam)
6.Eğitim olarak benden düşük olması (Asla insanları aşağılamam ve bunu bilerek evlendim ama artık bu konu bile gözüme daha çok batar oldu ya da şöyle diyeyim 2 senedir davranışlarıyla bana bu farkı hissettirdi)
7.Bana bir şey katmadığını hissetmem (Yani bunu ifade etmek zor tabi ama ufkumu genişleten biri değil 2 senedir daha pasif biri haline geldim diye özetleyeyim)
8.Genel anlamda her konuda tutkusuz biri olması (Bunu da ifade etmek zor tabi ama nasıl desem çok çok düz bir insan)
Tabi ki en büyük sıkıntı cinsel anlamda isteksiz olması.Belki bu sıkıntı olmasa diğer eksi yönleri bu kadar gözüme batmazdı. 2 yıldır çook derin bi yalnızlık duygusu hissediyorum ciddi anlamda iyi değilim psikolojik olarak.
Kendimi uzun süre suçladım ben de bi sıkıntı mı var diye ama hayır artık biliyorum ki gayet sağlıklı,normal bir kadınım.Anormal olan ben değilim o.
Ve EN EN EN EN önemli şey bu soruna olan yaklaşımı.Hep kavga ettiğimizde böyle bi sorun olduğunun aklına gelmesi onun dışında hayatımızda her şey yolundaymış gibi davranıyor.
Yani ipleri eline alıp bak karıcım ben bu sorunu çözeceğim bana inan ne gelirse elimden yapacağım demiyor araştırmıyor ne bileyim hemen pes ediyor.Of keşke ölsem gibi ergence cevaplar veriyor.
2 Gündür ilk kez ayrı yataklarda yatıyoruz artık.
Şimdi gelelim hayatın gerçeklerine:
Şu an çalışıyorum ama yarım gün ve aldığım maaş çok az.Yani boşanırsak bu parayla geçinmem çok zor.Zaten bu geçici bi iş.
Beklediğim bi iş var ve en geç Aralık ayında olacak gibi.Güzel bi maaş alacağım oradan.
Kendime küçük bi ev tutmayı düşünüyorum.Ama aslında bunu hemen yapmak istiyorum da şartlar el vermiyor.
Ailem farklı şehirde ve oraya asla dönmek istemiyorum çünkü beni boğacaklarına eminim.
Ve eminim bütün dünya barışmamız için uğraşacak benim ailem de dahil kimse bana destek olmayacak.
Bu şehirde hiç kimsem yok diyebilirim tamamen yalnız kalacağım.
Ama şunu da biliyorum ki ''tek başına mutsuz olmak biriyle mutsuz olmaktan daha iyidir.''
Ve en komik olanı da bunları eşimle paylaştım boşanma düşüncemi falan kendisi bu sabah eline tableti almış terapist araştırıyordu.
Evet çünkü bunu yapması için bu noktaya gelmemiz gerekiyordu.İşte beni asıl delirten şey bu evlilikte.
Not:Tüm bunlara rağmen eşimi hala seviyorum aslında iyi taraflarını düşündüğümde boşanacak olmak içimi sızlatıyor.Ama bu şekilde belirsizlikle de hayatıma devam etmek istemiyorum.
Sizi alintilayarak hepinize toplu cevap vereyim arkadaşlar.Son durum ne oldu
Senin konunu okudum ve çok üzüldüm canım.Canım okadar cok yasadiıklarımz bir ki inanamazsın benim eşimde iyi biri ama cinsellik konusuna gelince adam hep bi bahame buluyor sana beterin beterini söyleyim ben eşim tedaviyi bile kabul etmiyor boşanmak zor daha zor şeyler yaşadım emin ol bana sapık muamelesi bile yaptık çok zor bi durum yaşayan bilr ancak
Sizi alintilayarak hepinize toplu cevap vereyim arkadaşlar.
Yorum yazan herkese de teşekkür ederim.
Ben bu konuyu açtıktan 1 ay sonra falan biz terapiste gitmeye başladık.
Yaklaşık 3 aydır da gidiyoruz.
Mucize beklemiyordum tabi ki ama terapi çok işe yaradı.
Eşimin sorunu tıp dilinde madonna fahişe sendromu olarak geçiyormuş.
Yani beni ablası annesi gibi görüyormuş bilinç altında.
Yatilacak kadın olarak gormuyormus.
Genelde bu sorun ya evlenince ya da kadın hamile kalınca veya dogumdan sonra ortaya çıkarmış.
Hem birebir hem de çift olarak gittik.
Esim 6 ay antidepresan kullanacak.
Bilinç altındaki karisikligi gidermek icinmis.
Doktor bize bir sürü görevler veriyor uyguluyoruz ve gidiyoruz anlatıyoruz vs.boyle bi süreç.
Bi 3 ay daha gideceğiz.
Şu anda çok mutluyum tabi ki her şey bi anda düzelmedi ama en azından artık sebebi biliyorum ve çözüm yolu arayıp mücadele arıyorum bu bana çok iyi geldi.
Zamanında boyle bi konu açmış olmak bile beni üzdü şimdi.
Ama benim yaşadığımi yaşayan her kadın aynı yollardan geçiyormuş normal dedi doktor bunları dusunmen .
Birebir terapide ne konuştuklarını bilmiyorum bundan hiç bahsetmediler her ikisi de.Peki doktor bunu nasıl anladı yani daha doğrusu esinizin hangi sözüyle ya da tavrıyla bu tanıya yaklaştı?
Tabiki size işin en ince noktasını anlatmamıstır ama esinizin ona söyledigi bir takım seyler vardır irdan yola çıkmıştır.
Soruyorum çünkü bana çok ilginç geldi, ben de ileride başıma gelirse diye fikir sahibi olmak istedim..
Birebir terapide ne konuştuklarını bilmiyorum bundan hiç bahsetmediler her ikisi de.
Ama eşimin son çocuk olması dolayısıyla babasıyla arasinda yaş farkı olması ergenlik döneminde rol model olacak insanların çevresinde olmaması ailesinin fazla rahat yetiştirmesi gibi şeylerin sorun olduğunu söyledi.
Esim fazla edilgen biri bu sorunu da çözmek için caba göstermedi hiç.
Doktor bunu çok onemsedi mesela bunun çok üstünde durdu.
Kısaca ailesi nasıl yetiştiği gibi durumlara dikkat edebilirsiniz es adayinizda.
Bence testesteron seviyesi çok yüksek olmadığı için agresif olmadığından sakin ve ılımlı olabilir. O zaman kadınlar niye hep sakin değil derseniz kadınların başına dert olan başka hormonlar var o yüzden derim. Ama bu konuda uzman değilim tabi ki, sadece tahmin.İşte son zamanlarda onu da çok düşünür oldum.Acaba gerçekten iyi biri mi yoksa eksikliklerini kapatmak için mi böyle davranıyor nişanlıyken bu kadar ılımlı bi insan değildi mesela?
Oediupus kompleksi de diyebiliriz şu an tam anlatamıyorum ama biliyorsunuzdur siz muhtemelen.Anlıyorum sanırım. Etrafında hayran olunacak ilk kadın siz olmussunuz, aslında bu anne yahut abla olmalı. Umarım yanlış anlamadım. :)
Ben size direkt söylemekten cekinmistim acaba siz mi anaç davrandınız o mu tetikledi diye. Çünkü ben de çok anaç davranıyorum da.. evlendikten sonra bu tip bir problem olur mu aramzda diye korkmustum.
Demekki pekçok faktör varmıs. Teşekkür ederim :)
Insallah vu 3 ay içerisinde tedavi tamamlanır ve her şey cok daha güzel olur ikiniz icin de :)
Kusura bakmayın tarihe bakmadan cevap vermişim daha önce. Sevindim terapiden sonuç almanıza. İnşallah çözülür.Senin konunu okudum ve çok üzüldüm canım.
Sizin bebek de evlenir evlenemez olduğu için sıkıntıniz daha büyük.
Biz gittik ve doktorun söylediği ilk şey kadınların esas derdi seks değildir.
Kadınlar eşleri tarafından arzulanmayi onemserler ve bu olmadığı zamanda çok acı çekerler dedi.
Hakikaten şu anda hayatımda cinsellik var ama çok mu mühim bişey hayır değil ama eksikliği çok üzmüştü beni o dönem.
Bu duyguyu yaşamayan insanlar bu tip konulari okurken püf aman diyebiliyor.
Çünkü eşi veya sevgilisi onu arzuluyor böyle bi sorunu yok o nedenle anlayamıyor önemsiz geliyor.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.Kusura bakmayın tarihe bakmadan cevap vermişim daha önce. Sevindim terapiden sonuç almanıza. İnşallah çözülür.
Kk'da o kadar cok okuz koca konusu var ki onlari dusununce bosanma diyesim geliyor...
Onceden olsa, bosan cinselliksiz hayat mi olur diye yorum yapardim muhtemelen ama bdv'deki adam gorunumlu yasam formlariya ilgili konulari okuya okuya ben de "bosanma, yuvayi kurmak zor yikmak cok kolay" kivamina gelmek uzereyim sanirim.Aynen
Babaanneye bağladım artık
Dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa boşanma diyorum ben de:)