Boşanmalı mıyım?

Sizce boşanmalı mıyım?

• Boşanmalısın

OY: 29 38,2%
  • Boşanma mücadele et

OY: 47 61,8%

• Ankete Katılan
    76
Aslında daha iyisini bulamam diye boşanmamak da yanlış ya da daha iyisini bulurum diye boşanmak da yanlış bana göre.
Evet kötüsü de olabilir iyisi de hayat bu ama genel anlamda mutsuz olduğum için boşanmak istemiştim.
Dün konuştuk bu kez iyi araştırıp iyi bir terapiste gideceğini söyledi bilemiyorum bi süre daha denemeye değer belki de.

Emin olun eksi yonleri cinsel sorununuz oldugu icin gozunuze batiyor. Savasin bu durumla, esinizin artisi cok. Hrr insanda eksi listesi vardir, sahsimizin bile..
Evet kesinlikle belki bu sorunu yaşamasak eksi yönlerini çok rahat tolere edebilirdim.
Ama haklısınız savaşmaya karar verdim ben de sanıyorum bu kadar insan yanılıyor olamaz.
Bir de en büyük nedenim sevgimin bitmemesi aslında o nedenle denemeye değer diye düşünüyorum.

eşine son şansını ver. boşanmaya niyetli olduğunu söyle ve geri adım atma. tek çözümün onun tedavi olması olduğunu, onun için ömrünü zayi etmeyeceğini söyle.

EsiNizle hicmi birlikte olmadiniz yani ilk geceniz bilemi olmadi eger oyleyse bu kötü yani sonradan olmus olsa belki çözülür ama belliki bu adam böyle. Cinsel tercihi filan baska olmasin hic oyle supheli biseyini yakaladinizmi

Son durum ne oldu

Canım okadar cok yasadiıklarımz bir ki inanamazsın benim eşimde iyi biri ama cinsellik konusuna gelince adam hep bi bahame buluyor sana beterin beterini söyleyim ben eşim tedaviyi bile kabul etmiyor boşanmak zor daha zor şeyler yaşadım emin ol bana sapık muamelesi bile yaptık çok zor bi durum yaşayan bilr ancak

Düzelmesi gereken sizce ne ? Belkı adam cok cinsellık sevmıyor. Genel olarak sakın durgun efendı bır ınsan. Cinsellıktede bu boyle. Hadi düzeleyım diyerek cinsellık duzelmez. Aslında adamın doğası bu bence. Yanlış ya da hata yok eşiniz bu sekılde bir insan. Düzelmesı gereken bişeyde yok.
Olmadı değissin dicek kadar kötü bir evlilik yok bence. Tabi yaşayan sizsiniz.

İnsanlar kendi derdını en büyüğü zannedermiş ya.
Son söylediğime kendim de dahilim.

Sanıyorum eşin kendi cinsinden hoşlanıyor ama toplumdan çekindiği için sizi paravan olarak kullanıyor. Size "Danish Girl" adlı filmi izlemenizi öneriyorum şiddetle.

Son durum ne oldu
Sizi alintilayarak hepinize toplu cevap vereyim arkadaşlar.
Yorum yazan herkese de teşekkür ederim.
Ben bu konuyu açtıktan 1 ay sonra falan biz terapiste gitmeye başladık.
Yaklaşık 3 aydır da gidiyoruz.
Mucize beklemiyordum tabi ki ama terapi çok işe yaradı.
Eşimin sorunu tıp dilinde madonna fahişe sendromu olarak geçiyormuş.
Yani beni ablası annesi gibi görüyormuş bilinç altında.
Yatilacak kadın olarak gormuyormus.
Genelde bu sorun ya evlenince ya da kadın hamile kalınca veya dogumdan sonra ortaya çıkarmış.
Hem birebir hem de çift olarak gittik.
Esim 6 ay antidepresan kullanacak.
Bilinç altındaki karisikligi gidermek icinmis.
Doktor bize bir sürü görevler veriyor uyguluyoruz ve gidiyoruz anlatıyoruz vs.boyle bi süreç.
Bi 3 ay daha gideceğiz.
Şu anda çok mutluyum tabi ki her şey bi anda düzelmedi ama en azından artık sebebi biliyorum ve çözüm yolu arayıp mücadele arıyorum bu bana çok iyi geldi.
Zamanında boyle bi konu açmış olmak bile beni üzdü şimdi.
Ama benim yaşadığımi yaşayan her kadın aynı yollardan geçiyormuş normal dedi doktor bunları dusunmen .

Senin konunu okudum ve çok üzüldüm canım.
Sizin bebek de evlenir evlenemez olduğu için sıkıntıniz daha büyük.
Biz gittik ve doktorun söylediği ilk şey kadınların esas derdi seks değildir.
Kadınlar eşleri tarafından arzulanmayi onemserler ve bu olmadığı zamanda çok acı çekerler dedi.
Hakikaten şu anda hayatımda cinsellik var ama çok mu mühim bişey hayır değil ama eksikliği çok üzmüştü beni o dönem.
Bu duyguyu yaşamayan insanlar bu tip konulari okurken püf aman diyebiliyor.
Çünkü eşi veya sevgilisi onu arzuluyor böyle bi sorunu yok o nedenle anlayamıyor önemsiz geliyor.

Peki doktor bunu nasıl anladı yani daha doğrusu esinizin hangi sözüyle ya da tavrıyla bu tanıya yaklaştı?

Tabiki size işin en ince noktasını anlatmamıstır ama esinizin ona söyledigi bir takım seyler vardır irdan yola çıkmıştır.

Soruyorum çünkü bana çok ilginç geldi, ben de ileride başıma gelirse diye fikir sahibi olmak istedim..

Birebir terapide ne konuştuklarını bilmiyorum bundan hiç bahsetmediler her ikisi de.
Ama eşimin son çocuk olması dolayısıyla babasıyla arasinda yaş farkı olması ergenlik döneminde rol model olacak insanların çevresinde olmaması ailesinin fazla rahat yetiştirmesi gibi şeylerin sorun olduğunu söyledi.
Esim fazla edilgen biri bu sorunu da çözmek için caba göstermedi hiç.
Doktor bunu çok onemsedi mesela bunun çok üstünde durdu.
Kısaca ailesi nasıl yetiştiği gibi durumlara dikkat edebilirsiniz es adayinizda.

Esinizdeki bosvermislige takıldım bu kadar büyük bir sorunun çözümü için boşanma aşamasına gelmek mi gerekiyormuş. Terapist araması da bir gelisme denemeden boşanmayi düşünmeyin bence.

Anlıyorum sanırım. Etrafında hayran olunacak ilk kadın siz olmussunuz, aslında bu anne yahut abla olmalı. Umarım yanlış anlamadım. :)

Ben size direkt söylemekten cekinmistim acaba siz mi anaç davrandınız o mu tetikledi diye. Çünkü ben de çok anaç davranıyorum da.. evlendikten sonra bu tip bir problem olur mu aramzda diye korkmustum.

Demekki pekçok faktör varmıs. Teşekkür ederim :)

Insallah vu 3 ay içerisinde tedavi tamamlanır ve her şey cok daha güzel olur ikiniz icin de :)

İşte son zamanlarda onu da çok düşünür oldum.Acaba gerçekten iyi biri mi yoksa eksikliklerini kapatmak için mi böyle davranıyor nişanlıyken bu kadar ılımlı bi insan değildi mesela?
Bence testesteron seviyesi çok yüksek olmadığı için agresif olmadığından sakin ve ılımlı olabilir. O zaman kadınlar niye hep sakin değil derseniz kadınların başına dert olan başka hormonlar var o yüzden derim. Ama bu konuda uzman değilim tabi ki, sadece tahmin.
Sorunuza gelince, ben olsam boşanırdım ama hemen değil. İşlerimi düzene koyunca. Kendisine de bunu açıkça söylerdim. Saklayıp kandırmazdım çünkü hem agresif olmadığı için korkmazdım fevri bir tepki vermesinden, hem de kötü bir insan olmadığı için bilmeli diye düşünürdüm.
O arada geçen sürede belki bir mucize olur ve çözüm bulur. O isterse çözülebilecek bir sorun çünkü bu. Zaten çözmek onun elinde olmasa siz yanında olurdunuz.

Oediupus kompleksi de diyebiliriz şu an tam anlatamıyorum ama biliyorsunuzdur siz muhtemelen.
Biraz okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız:)
Aslında bu sizin anac davranmanizla ilgili değil çok çünkü ben çok o tip biri değilim doktor da onayladı bunu :)
Biz sevgiliyken bir şeyler yaşıyorduk zaten ne olduysa nisanlandiktan sonra oldu.
Artık o yatilacak kadın değil e bağlamış eşim yüzükler takılınca.
Bazıları da bunu karisi hamile kalınca yapıyor mesela.
Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim siz de bi sorun yaşamazsiniz inşallah.

Kusura bakmayın tarihe bakmadan cevap vermişim daha önce. Sevindim terapiden sonuç almanıza. İnşallah çözülür.

Aynen
Babaanneye bağladım artık
Dövmüyorsa sövmüyorsa aldatmıyorsa boşanma diyorum ben de:)
Onceden olsa, bosan cinselliksiz hayat mi olur diye yorum yapardim muhtemelen ama bdv'deki adam gorunumlu yasam formlariya ilgili konulari okuya okuya ben de "bosanma, yuvayi kurmak zor yikmak cok kolay" kivamina gelmek uzereyim sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…