Boşanmalı mıyım?

Sizce boşanmalı mıyım?

• Boşanmalısın

OY: 29 38,2%
  • Boşanma mücadele et

OY: 47 61,8%

• Ankete Katılan
    76

sufisentir

İnsandan örülmüş duvarlar içindeyim.
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
5.701
11.994
Konu hortlayinca suraya guncelleme yapayim dedim.Sayfa 5 te.

Kızlar selam.Daha önce 2 kez konu açmıştım bu eşimin isteksizlik mevzusuyla ilgili merak edenler okuyabilir.Kısaca özet geçeyim okumak istemeyenler için.
2 senelik evlilik hep cinsel isteksizlik yaşıyor eşim.Çok mücadele ettik bazen düzelir gibi oldu bazen daha beter oldu.
Şimdi ben son 5gündür boşanmayı çok düşünür oldum size eşimin artı ve eksi yönlerini kısaca yazayım bana fikirlerinizi belirtin benim için çok önemli.

Artı yönleri:
1.Efendi saygılı bi insan olması
2.Beni sıkmaması boğmaması bana her konuda destek olması
3.Ailesinin ilişkimize karışmaması rahatız o konuda
4.Beni dinlemesi isteklerimi yerine getirmesi
5.Sevgisini göstermesi(şefkat,öpme,sarılma gibi)
6.Aileme çok saygılı olması arası çok iyidir hepsiyle
7.Gözü asla dışarda değil çok sadık(gerçi adam komple isteksiz istese de aldatamaz)
8.Cömert olması
9.Ev işlerinde bana yardımcı olması

Eksi yönleri:
1.Cinsel yönden aşırı isteksiz olması(ilk gece balayı vs. uyumayı tercih eden biri)
2.Genel anlamda pasif ve edilgen bir insan olması
3.Tembel olması mücadele ruhuna sahip olmaması
4.Evdeki erkek rolünü daha çok benim üstlenmem(mesela aylarca benim ev aramam emlakçılarla muhatap olmam,alışverişle hep benim ilgilenmem vs. gibi)
5.Eşimin cinsel sorunlarını çözmek için çaba göstermemesi(mesela hep benim zorumla doktora gitmesi,ilacı benim dememle içmesi,psikologları vs.hep benim araştırmam)
6.Eğitim olarak benden düşük olması (Asla insanları aşağılamam ve bunu bilerek evlendim ama artık bu konu bile gözüme daha çok batar oldu ya da şöyle diyeyim 2 senedir davranışlarıyla bana bu farkı hissettirdi)
7.Bana bir şey katmadığını hissetmem (Yani bunu ifade etmek zor tabi ama ufkumu genişleten biri değil 2 senedir daha pasif biri haline geldim diye özetleyeyim)
8.Genel anlamda her konuda tutkusuz biri olması (Bunu da ifade etmek zor tabi ama nasıl desem çok çok düz bir insan)

Tabi ki en büyük sıkıntı cinsel anlamda isteksiz olması.Belki bu sıkıntı olmasa diğer eksi yönleri bu kadar gözüme batmazdı. 2 yıldır çook derin bi yalnızlık duygusu hissediyorum ciddi anlamda iyi değilim psikolojik olarak.
Kendimi uzun süre suçladım ben de bi sıkıntı mı var diye ama hayır artık biliyorum ki gayet sağlıklı,normal bir kadınım.Anormal olan ben değilim o.
Ve EN EN EN EN önemli şey bu soruna olan yaklaşımı.Hep kavga ettiğimizde böyle bi sorun olduğunun aklına gelmesi onun dışında hayatımızda her şey yolundaymış gibi davranıyor.
Yani ipleri eline alıp bak karıcım ben bu sorunu çözeceğim bana inan ne gelirse elimden yapacağım demiyor araştırmıyor ne bileyim hemen pes ediyor.Of keşke ölsem gibi ergence cevaplar veriyor.
2 Gündür ilk kez ayrı yataklarda yatıyoruz artık.
Şimdi gelelim hayatın gerçeklerine:
Şu an çalışıyorum ama yarım gün ve aldığım maaş çok az.Yani boşanırsak bu parayla geçinmem çok zor.Zaten bu geçici bi iş.
Beklediğim bi iş var ve en geç Aralık ayında olacak gibi.Güzel bi maaş alacağım oradan.
Kendime küçük bi ev tutmayı düşünüyorum.Ama aslında bunu hemen yapmak istiyorum da şartlar el vermiyor.
Ailem farklı şehirde ve oraya asla dönmek istemiyorum çünkü beni boğacaklarına eminim.
Ve eminim bütün dünya barışmamız için uğraşacak benim ailem de dahil kimse bana destek olmayacak.
Bu şehirde hiç kimsem yok diyebilirim tamamen yalnız kalacağım.
Ama şunu da biliyorum ki ''tek başına mutsuz olmak biriyle mutsuz olmaktan daha iyidir.''

Ve en komik olanı da bunları eşimle paylaştım boşanma düşüncemi falan kendisi bu sabah eline tableti almış terapist araştırıyordu.
Evet çünkü bunu yapması için bu noktaya gelmemiz gerekiyordu.İşte beni asıl delirten şey bu evlilikte.

Not:Tüm bunlara rağmen eşimi hala seviyorum aslında iyi taraflarını düşündüğümde boşanacak olmak içimi sızlatıyor.Ama bu şekilde belirsizlikle de hayatıma devam etmek istemiyorum.

Son düzenleme:
Cinsellik senin için nerede ? Bunun cevabı sende.

Ben bu kadar artilarını saydığın adamdan bosanmaman taraftariyim

Yanı benim onceliklerim daha farkli cinsellik bu kadr artinin içinde bence kaybolup gider

Pasiflik ilaç vs bunlar klasik erkek değil mi zaten ya

Boşanma

Boşanmanı gerektirecek bi şey yok aslında hepsi çözülür. Ki boşan desek hadi ben boşanmaya gidiyorum mu diyeceksin? Sanmam. Olay sende bitiyor
Olay sen de bitiyor derken?Problemi olan ben değilim ki olay ben de bitsin.Emin misin olayın ben de bittiğinin?
Bir de hepsi çözülür demişsin ama 2 yıl az bir zaman değil diye düşünüyorum kaç yılımı daha harcamam gerek?

Bence biraz bekleyin. Siz boşanmak istediğinizi dile getirmişsiniz biraz zaman verin kendini düzeltmeye çalışıyor mu yoksa yine aynı mı eğer düzelirse mutlu olursunuz gibi geliyor düzelmezse zaten sonuç ortada boşanırsınız

Neden bu isteksiz erkekler diger yonlerden vok iyi oluyor kapatiyorlar mi napiyolar hep acilan konularda isteksiz kocalar sanki bir melek
İşte son zamanlarda onu da çok düşünür oldum.Acaba gerçekten iyi biri mi yoksa eksikliklerini kapatmak için mi böyle davranıyor nişanlıyken bu kadar ılımlı bi insan değildi mesela?

Eski eşim eğer beni aldatmasaydı da devam etmezdim onunla çünkü 28 yaşındaydım ve ev arkadaşı gibiydik üç sene boyunca. Şimdi 36 yaşındayım (yeni) eşim çok yoğun çalışıyor ve bizim de sevgililikteki isteğimiz yok ama ben bunun için boşanmam. Sanırım zamanla değişiyor insanın öncelikleri sevgili sufisentir İyi düşün derim. Ama söylediğin bir cümle çok doğru tek başına mutsuz olmak daha iyidir.

Ben olsam rahatımı bozmam ama aldatırdım da heralde. Ne diyeyim zor. Cinsel hayatımız olmasa boşanamazdım ben ama sen çok takıksın bu konuda. Empati kurmanı tavsiye ediyorum. Adam sana sevgi saygı veriyor. Boşan, ilk karşına çıkan erkek sana cinselik verir ama sevgi saygıyı bulmak çok zor.

Tabi ki cinsellik hayatımın 1.sırasında değil.Öyle olsa 2yıldır sabretmezdim zaten.Asıl mesele bu soruna yaklaşımı çözüm odaklı olmaması.
Evet baktığımda artı yönleri çok ama tek bir eksi yönü hepsini silebiliyor.
Bir de dediğim gibi bu konu beni üzüyor sürekli düşün düşün kafa yor derken ciddi anlamda çöktüm benim de mutlu olmaya hakkım yok mu diye düşünüyorum son zamanlarda.
Sanki hayatım kayıp gidiyor gibi ellerimden.

İşte son zamanlarda onu da çok düşünür oldum.Acaba gerçekten iyi biri mi yoksa eksikliklerini kapatmak için mi böyle davranıyor nişanlıyken bu kadar ılımlı bi insan değildi mesela?
O zaman bosanmandan korkuyor cnm kapatiyor genelde erkekler nisanliyken boyle iyi davraniyorlar sonra oduna bagliyorlar Tabi sende geri cekiyosun kendini diger yonlerden de cekilmez biri olsaydi hic dusunmez bosanirdin

Anlıyorum, burdan yönlendirmek kolay yaşayan sensin ama diğer yönleri çok da olumsuz olsa dusunmezdin bu kadar

Gerçi son zamanlarda dusunur oldum demissin ya bilemiyorum ailesi ,sana sevkati ,ailenle iyi olması falan burda aslında hep dert yanılan konular

Hakkında hayırlısı olsun , sen eksi ve artıları yazmissin ama onunla mutlu musun genel anlamda eğer cevabın evetse bence yuvayı dağıtmaya değmez

Belki zamanla herşey değişir o da ılımlı olur ama bu zamanı beklemek de seni çok yorar

Negatif özellikleri bence yeterli boşanmayı düşünmek için e zaten birde Kocaman tek başına yetebilecek cinsellik sorunu var çocuk da yok. bence kafanda net bir karar al. Mutlu olmak halkın.

Evlenmeden önce nasıldı? O zaman da mı isteksizdi?
Yani aşırı bi istekliydi diyemem ama normaldi zaten uzak mesafe ilişkisi yaşadık neyin ne olduğunu anlamadım pek diyebilirim.
İşte bu beklemiş ve ona zaman tanımış halim.Adam çok rahat huzurlu ama ben sürekli üzülüyorum.Sadece kavga ettiğimiz günler bu sorunu olduğunu hatırlıyor gibi davranıyor.
Şimdi sen takıksın bu konuda cümlesine kesinlikle katılmıyorum.Yani dünya üzerinde hangi kadın olursa olsun takar bu konuya(tabi sağlıklı normal bi kadından bahsediyorum)
Yani sevmişim evlenmişim ve bunu kocamla yaşamak istememden daha doğal ne var ki?Ve bu isteğim gerçekleşmeyince de mutsuz olmam takık olduğumu göstermez bence.
Bir de rahatımı bozmam aldatırım demişsin.İşte ben kendimi neden bu konuma sokayım ki yani bu adam beni neden kocasını aldatan utanmaz arsız kadın durumuna düşürüyor ki ?
Esas üzüldüğüm nokta o ben sadece zevkime filan odaklanmıyorum e aldattım bitti gitti sonra peki?
Ki zaten hassas bi insanım kendimi daha iğrenç hissedeceğim filan asla girmem aldatma olaylarına.
Ben de sana empati kurmanı tavsiye ediyorum.Sadece 1 dakika kendini benim yerime koy.2 Yıldır çabalayan mücadele eden benim ama problemli olan taraf da ben değilim bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…