Boşanmalı mıyım?

Sizce boşanmalı mıyım?

• Boşanmalısın

OY: 29 38,2%
  • Boşanma mücadele et

OY: 47 61,8%

• Ankete Katılan
    76
Eski eşim eğer beni aldatmasaydı da devam etmezdim onunla çünkü 28 yaşındaydım ve ev arkadaşı gibiydik üç sene boyunca. Şimdi 36 yaşındayım (yeni) eşim çok yoğun çalışıyor ve bizim de sevgililikteki isteğimiz yok ama ben bunun için boşanmam. Sanırım zamanla değişiyor insanın öncelikleri sevgili sufisentir sufisentir İyi düşün derim. Ama söylediğin bir cümle çok doğru tek başına mutsuz olmak daha iyidir.
Tabi ki cinsellik zaten belli bir süre sonra bitecek olan bi olay tüm hayatımız bundan ibaret değil bunun gayet farkındayım.
Ki zaten boşansam bile hayatıma uzuuun süre birini almama kararındayım.
Esas problem bu sorunun beni giderek daha kötü etkilemesi yalnız hissetmem olaylara çok çabuk sinirlenmem ne bileyim bedenimle ilgili özgüven sorunları yaşamam.
Yani bu daha ne kadar böyle devam edebilir ki?

Cinsellik genel anlamda erkek için daha ön planda gibi bir algı var ama çok yanlış.
Bir kadını en mutsuz edecek şeylerin başında gelir nerdeyse.
Size gelince evet haklısınız.her kadın beğenilmek , arzulanmak ister.
Eğer dedikleriniz %100 hayatınızla bağdaşıyorsa size cinsel hayatını on numara yaşayıp , şu eşinizin artıları olarak saydığınız şeylerin hiçbirine sahip olamayan kadınlar tanıdığımı söyleyebilirim.
İşin birde bu kısmı var.
Cinsel anlamda her şekilde tatmin olduğunuzu , ama karşınızda anlayışsız,şefkatsiz hödük birinin olduğunu düşünün ne hissediyorsunuz?
Belki eşiniz sizin sandığınızdan daha fazla önemsiyor bu durumu fakat bir ilerleme kaydedemediği için psikolojisi bozulup böyle umursamaz davranıp olayı görmezden gelmeye çalışıyor olmasın ?
Evet haklısınız ama eşinizin diğer yönlerini de ele alırsanız iyi düşünün derim..
belkş başka çıkar yollarınız olabilir.
Hayat sizin karar sizin :KK66:

Cinsel anlamda her şekilde tatmin olduğunuzu , ama karşınızda anlayışsız,şefkatsiz hödük birinin olduğunu düşünün ne hissediyorsunuz?
İşte ben böyle birini de asla hayatıma almak istemiyorum boşanırsam.Yani diyorum ya zaten mutsuzum tek başıma mutsuz olayım bari diyorum.Çünkü bu şekilde daha kötü hissediyorum.

Yani aşırı bi istekliydi diyemem ama normaldi zaten uzak mesafe ilişkisi yaşadık neyin ne olduğunu anlamadım pek diyebilirim.

İşte bu beklemiş ve ona zaman tanımış halim.Adam çok rahat huzurlu ama ben sürekli üzülüyorum.Sadece kavga ettiğimiz günler bu sorunu olduğunu hatırlıyor gibi davranıyor.

Şimdi sen takıksın bu konuda cümlesine kesinlikle katılmıyorum.Yani dünya üzerinde hangi kadın olursa olsun takar bu konuya(tabi sağlıklı normal bi kadından bahsediyorum)
Yani sevmişim evlenmişim ve bunu kocamla yaşamak istememden daha doğal ne var ki?Ve bu isteğim gerçekleşmeyince de mutsuz olmam takık olduğumu göstermez bence.
Bir de rahatımı bozmam aldatırım demişsin.İşte ben kendimi neden bu konuma sokayım ki yani bu adam beni neden kocasını aldatan utanmaz arsız kadın durumuna düşürüyor ki ?
Esas üzüldüğüm nokta o ben sadece zevkime filan odaklanmıyorum e aldattım bitti gitti sonra peki?
Ki zaten hassas bi insanım kendimi daha iğrenç hissedeceğim filan asla girmem aldatma olaylarına.
Ben de sana empati kurmanı tavsiye ediyorum.Sadece 1 dakika kendini benim yerime koy.2 Yıldır çabalayan mücadele eden benim ama problemli olan taraf da ben değilim bu arada.
E o zaman boşan. Derdin ne? Bi gömlek aldın, üstüne olmadı. 3gün onun tartışmasını mı yaparsın? Ya iade, ya değişim. Yada çöp. Kıyamazsan da dolaba asar bırakırsın. Konu çok açık, farkında mısın?

İşte ben böyle birini de asla hayatıma almak istemiyorum boşanırsam.Yani diyorum ya zaten mutsuzum tek başıma mutsuz olayım bari diyorum.Çünkü bu şekilde daha kötü hissediyorum.
Evlenince öyle olmuyor işte.Siz bilir miydiniz eşinizin böyle olacağını? Hayatınıza alacağınız insanın böyle olmayacağının ne garantisi var
Yine söylüyorum evet haklısınız.bir kadın için zor bir durum. Ne diyim hakkınızda hayırlısı:kahve:

E o zaman boşan. Derdin ne? Bi gömlek aldın, üstüne olmadı. 3gün onun tartışmasını mı yaparsın? Ya iade, ya değişim. Yada çöp. Kıyamazsan da dolaba asar bırakırsın. Konu çok açık, farkında mısın?
Evet bu konunun tartışmasını yaparım.Çünkü bu bir gömlek değil bu evlilik hayatını değiştirmek falan filan ya hani insanın hayatında önemli bi süreç.
Tabi ki tartışacağım tabi ki farklı tanımadığım insanların da objektif yorumlarını alacağım adı üstünde forum burası.
Çok sıktıysa seni bu konu okumak ya da yorum yazmak zorunda değilsin.

Evet bu konunun tartışmasını yaparım.Çünkü bu bir gömlek değil bu evlilik hayatını değiştirmek falan filan ya hani insanın hayatında önemli bi süreç.
Tabi ki tartışacağım tabi ki farklı tanımadığım insanların da objektif yorumlarını alacağım adı üstünde forum burası.
Çok sıktıysa seni bu konu okumak ya da yorum yazmak zorunda değilsin.
Evet, senin için parmacıklarımı daha fazla yormayacağım. Sen sadece komiksin.

Cinsel isteksizligi sizde ihtiyaç karşılamıyor olsasinin yanında bir de takıntı olmuş sanırım.
Sürekli neden neden diye düşünür olMuş sinirleriniz bozulmuş.

Sizi anlayabiliyorum bir sure bende bu sorunu yaşadım.
Boşanmayı düşünmedim ama her yaptığı şey beni rahatsız eder olmuştu.
Sanırım sizde de durum böyle bu yüzden eskileri çıkıyor eşinizin.
Bana kalırsa bunlar boşanma gerekçesi değil. Çünkü bu şekilde silik bir karakter en başta da böyledir. Hiçbir zaman sizi kendileri çok aktif dinamik eglenceli bir kişilikmis gibi tavlayamazlar.
Yani bu adamı böyle aldın sen kisacasi.

Cinsellik dediğinde is biraz daha değişiyor. Senin ihtiyaçlarını karsilayamiyor olmasi eksi, bunun için cabalamiyor olmasi ise bencillik.

Bu adamı idare et diyemem bu nasılsa öyle gider çünkü, seni tatmin edemez ve belki zayıf bir anında seni hata yapmaya itebilir bunlar daha kötü olur.

E Boşan desem gelen gideni aratir yeniden evlensen o adam daha iyi mi çıkacak bunun garantisi yok. Evlilik bir kumar. Sen sadece zarı atarsin ne gelirse onu oynarsin.

Boşandın ama evlenmedin diyelim, o zaman da nereye kadar o şehir de yapabileceksin ki. Kimse yok. Esinleyken bunu amorte etmek biraz daha kolay ama tek başına olduğunda bunun altından kolay kalkamazsin.
Aralıkta ki iş olsada tek başına bir ise guvenmekte bana yanlış geliyor. Çünkü çevren yok orada. Sağlam bir çevre için de uzun yıllar gerek. .

Zor bir durum. Tercihini doğru yap. Hangi hayat seni daha mutlu edebilir bunu düşün.

Eşinin düzelme ihtimali ile yalnız hayat sürme ihtimalini kıyasla hangisinin oluru daha çok.

Mutluluklar diliyorum sana hayatın kiminle olursa olsun umarım mutlu bir hayat olur. .

Kızlar selam.Daha önce 2 kez konu açmıştım bu eşimin isteksizlik mevzusuyla ilgili merak edenler okuyabilir.Kısaca özet geçeyim okumak istemeyenler için.
2 senelik evlilik hep cinsel isteksizlik yaşıyor eşim.Çok mücadele ettik bazen düzelir gibi oldu bazen daha beter oldu.
Şimdi ben son 5gündür boşanmayı çok düşünür oldum size eşimin artı ve eksi yönlerini kısaca yazayım bana fikirlerinizi belirtin benim için çok önemli.

Artı yönleri:
1.Efendi saygılı bi insan olması
2.Beni sıkmaması boğmaması bana her konuda destek olması
3.Ailesinin ilişkimize karışmaması rahatız o konuda
4.Beni dinlemesi isteklerimi yerine getirmesi
5.Sevgisini göstermesi(şefkat,öpme,sarılma gibi)
6.Aileme çok saygılı olması arası çok iyidir hepsiyle
7.Gözü asla dışarda değil çok sadık(gerçi adam komple isteksiz istese de aldatamaz)
8.Cömert olması
9.Ev işlerinde bana yardımcı olması

Eksi yönleri:
1.Cinsel yönden aşırı isteksiz olması(ilk gece balayı vs. uyumayı tercih eden biri)
2.Genel anlamda pasif ve edilgen bir insan olması
3.Tembel olması mücadele ruhuna sahip olmaması
4.Evdeki erkek rolünü daha çok benim üstlenmem(mesela aylarca benim ev aramam emlakçılarla muhatap olmam,alışverişle hep benim ilgilenmem vs. gibi)
5.Eşimin cinsel sorunlarını çözmek için çaba göstermemesi(mesela hep benim zorumla doktora gitmesi,ilacı benim dememle içmesi,psikologları vs.hep benim araştırmam)
6.Eğitim olarak benden düşük olması (Asla insanları aşağılamam ve bunu bilerek evlendim ama artık bu konu bile gözüme daha çok batar oldu ya da şöyle diyeyim 2 senedir davranışlarıyla bana bu farkı hissettirdi)
7.Bana bir şey katmadığını hissetmem (Yani bunu ifade etmek zor tabi ama ufkumu genişleten biri değil 2 senedir daha pasif biri haline geldim diye özetleyeyim)
8.Genel anlamda her konuda tutkusuz biri olması (Bunu da ifade etmek zor tabi ama nasıl desem çok çok düz bir insan)

Tabi ki en büyük sıkıntı cinsel anlamda isteksiz olması.Belki bu sıkıntı olmasa diğer eksi yönleri bu kadar gözüme batmazdı. 2 yıldır çook derin bi yalnızlık duygusu hissediyorum ciddi anlamda iyi değilim psikolojik olarak.
Kendimi uzun süre suçladım ben de bi sıkıntı mı var diye ama hayır artık biliyorum ki gayet sağlıklı,normal bir kadınım.Anormal olan ben değilim o.
Ve EN EN EN EN önemli şey bu soruna olan yaklaşımı.Hep kavga ettiğimizde böyle bi sorun olduğunun aklına gelmesi onun dışında hayatımızda her şey yolundaymış gibi davranıyor.
Yani ipleri eline alıp bak karıcım ben bu sorunu çözeceğim bana inan ne gelirse elimden yapacağım demiyor araştırmıyor ne bileyim hemen pes ediyor.Of keşke ölsem gibi ergence cevaplar veriyor.
2 Gündür ilk kez ayrı yataklarda yatıyoruz artık.
Şimdi gelelim hayatın gerçeklerine:
Şu an çalışıyorum ama yarım gün ve aldığım maaş çok az.Yani boşanırsak bu parayla geçinmem çok zor.Zaten bu geçici bi iş.
Beklediğim bi iş var ve en geç Aralık ayında olacak gibi.Güzel bi maaş alacağım oradan.
Kendime küçük bi ev tutmayı düşünüyorum.Ama aslında bunu hemen yapmak istiyorum da şartlar el vermiyor.
Ailem farklı şehirde ve oraya asla dönmek istemiyorum çünkü beni boğacaklarına eminim.
Ve eminim bütün dünya barışmamız için uğraşacak benim ailem de dahil kimse bana destek olmayacak.
Bu şehirde hiç kimsem yok diyebilirim tamamen yalnız kalacağım.
Ama şunu da biliyorum ki ''tek başına mutsuz olmak biriyle mutsuz olmaktan daha iyidir.''

Ve en komik olanı da bunları eşimle paylaştım boşanma düşüncemi falan kendisi bu sabah eline tableti almış terapist araştırıyordu.
Evet çünkü bunu yapması için bu noktaya gelmemiz gerekiyordu.İşte beni asıl delirten şey bu evlilikte.

Not:Tüm bunlara rağmen eşimi hala seviyorum aslında iyi taraflarını düşündüğümde boşanacak olmak içimi sızlatıyor.Ama bu şekilde belirsizlikle de hayatıma devam etmek istemiyorum.

Böylede ömür geçmez ki sonuçta ev arkadaşı değilsiniz. İsteksizliğine çözüm aramaması bencilce bir davranış .Beni böyle idare et demeye getiriyor ama olmaz.

Aralığa kadar bekle yeterli maaşı alınca ayrı eve çık.Bu arada imana gelir kendini düzeltirse evliliğine devam edersin.

bence eşinin cok güzel artılari var.bunlar yabana atilacak yönler degil.
Benimde esim dürtüklemek le is yapar mesela 1.5 yillik evliyim evimde hala bir saat asılı değil.Adam eline matkap alipta bir saati asmiyor bende boşverdim ama bazi işlerinide birlikte yapmaya davet ediyorum.

Mesela,alişveriş mi yapilacak o olmadan yapmiyorum evde eksik mi soruyor alişverise cikmadik ki diyorum.Yani onsuz bisey almamaya biryere gideceksemde omun beni birakip almasini sagliyorum.1 ay oldu cocuga beşik aldik demonte bisekilde duruyor adamin umru degilki kurayim demiyor.Yarin onuda davet edip hadi kuralim diyecegim.Yani herseyi üstlenmiyorum birlikte yapalim ben tek yapamiyorum diyorum.sinirlenmeden,kavga etmeden (elimden gelsede bilerek yapmiyorum,birlikte yapiyoruz ama o benim o isi onsuz yapamayacagimi zannediyor)

Ne sıklıkta birlikte olmak istiyor? ya da hiç mi istemiyor?siz istediginizde reddediyor mu sizi? seviyorum diyorsun madem arayişlara girmiş zaman ver gerekirse kayinvalidenle konuş sikayet etmeden ayrilacagini soylemeden neyapmam lazim anne de.

Bu sure zarfindada bence ikinizde aile danismanindan destek alin.allah yardimciniz olsun

Kızlar selam.Daha önce 2 kez konu açmıştım bu eşimin isteksizlik mevzusuyla ilgili merak edenler okuyabilir.Kısaca özet geçeyim okumak istemeyenler için.
2 senelik evlilik hep cinsel isteksizlik yaşıyor eşim.Çok mücadele ettik bazen düzelir gibi oldu bazen daha beter oldu.
Şimdi ben son 5gündür boşanmayı çok düşünür oldum size eşimin artı ve eksi yönlerini kısaca yazayım bana fikirlerinizi belirtin benim için çok önemli.

Artı yönleri:
1.Efendi saygılı bi insan olması
2.Beni sıkmaması boğmaması bana her konuda destek olması
3.Ailesinin ilişkimize karışmaması rahatız o konuda
4.Beni dinlemesi isteklerimi yerine getirmesi
5.Sevgisini göstermesi(şefkat,öpme,sarılma gibi)
6.Aileme çok saygılı olması arası çok iyidir hepsiyle
7.Gözü asla dışarda değil çok sadık(gerçi adam komple isteksiz istese de aldatamaz)
8.Cömert olması
9.Ev işlerinde bana yardımcı olması

Eksi yönleri:
1.Cinsel yönden aşırı isteksiz olması(ilk gece balayı vs. uyumayı tercih eden biri)
2.Genel anlamda pasif ve edilgen bir insan olması
3.Tembel olması mücadele ruhuna sahip olmaması
4.Evdeki erkek rolünü daha çok benim üstlenmem(mesela aylarca benim ev aramam emlakçılarla muhatap olmam,alışverişle hep benim ilgilenmem vs. gibi)
5.Eşimin cinsel sorunlarını çözmek için çaba göstermemesi(mesela hep benim zorumla doktora gitmesi,ilacı benim dememle içmesi,psikologları vs.hep benim araştırmam)
6.Eğitim olarak benden düşük olması (Asla insanları aşağılamam ve bunu bilerek evlendim ama artık bu konu bile gözüme daha çok batar oldu ya da şöyle diyeyim 2 senedir davranışlarıyla bana bu farkı hissettirdi)
7.Bana bir şey katmadığını hissetmem (Yani bunu ifade etmek zor tabi ama ufkumu genişleten biri değil 2 senedir daha pasif biri haline geldim diye özetleyeyim)
8.Genel anlamda her konuda tutkusuz biri olması (Bunu da ifade etmek zor tabi ama nasıl desem çok çok düz bir insan)

Tabi ki en büyük sıkıntı cinsel anlamda isteksiz olması.Belki bu sıkıntı olmasa diğer eksi yönleri bu kadar gözüme batmazdı. 2 yıldır çook derin bi yalnızlık duygusu hissediyorum ciddi anlamda iyi değilim psikolojik olarak.
Kendimi uzun süre suçladım ben de bi sıkıntı mı var diye ama hayır artık biliyorum ki gayet sağlıklı,normal bir kadınım.Anormal olan ben değilim o.
Ve EN EN EN EN önemli şey bu soruna olan yaklaşımı.Hep kavga ettiğimizde böyle bi sorun olduğunun aklına gelmesi onun dışında hayatımızda her şey yolundaymış gibi davranıyor.
Yani ipleri eline alıp bak karıcım ben bu sorunu çözeceğim bana inan ne gelirse elimden yapacağım demiyor araştırmıyor ne bileyim hemen pes ediyor.Of keşke ölsem gibi ergence cevaplar veriyor.
2 Gündür ilk kez ayrı yataklarda yatıyoruz artık.
Şimdi gelelim hayatın gerçeklerine:
Şu an çalışıyorum ama yarım gün ve aldığım maaş çok az.Yani boşanırsak bu parayla geçinmem çok zor.Zaten bu geçici bi iş.
Beklediğim bi iş var ve en geç Aralık ayında olacak gibi.Güzel bi maaş alacağım oradan.
Kendime küçük bi ev tutmayı düşünüyorum.Ama aslında bunu hemen yapmak istiyorum da şartlar el vermiyor.
Ailem farklı şehirde ve oraya asla dönmek istemiyorum çünkü beni boğacaklarına eminim.
Ve eminim bütün dünya barışmamız için uğraşacak benim ailem de dahil kimse bana destek olmayacak.
Bu şehirde hiç kimsem yok diyebilirim tamamen yalnız kalacağım.
Ama şunu da biliyorum ki ''tek başına mutsuz olmak biriyle mutsuz olmaktan daha iyidir.''

Ve en komik olanı da bunları eşimle paylaştım boşanma düşüncemi falan kendisi bu sabah eline tableti almış terapist araştırıyordu.
Evet çünkü bunu yapması için bu noktaya gelmemiz gerekiyordu.İşte beni asıl delirten şey bu evlilikte.

Not:Tüm bunlara rağmen eşimi hala seviyorum aslında iyi taraflarını düşündüğümde boşanacak olmak içimi sızlatıyor.Ama bu şekilde belirsizlikle de hayatıma devam etmek istemiyorum.
arardıgın kırıterde erkek bulursan bizede yolla yok öyle erkek cünkü

Konu sahibi niye banlandi ki?
Zor bir soru. ama araliga kadar is olayinin belli olma suresi var. o zamana kadar gidisata bakabilirsiniz. sorununuzun cinsellikle birlikte siz zivanadan cikmadan olayin ciddiyetini anlayamamasi oldugunu esinizin anlamasini sahlayin derim.

Olay sen de bitiyor derken?Problemi olan ben değilim ki olay ben de bitsin.Emin misin olayın ben de bittiğinin?
Bir de hepsi çözülür demişsin ama 2 yıl az bir zaman değil diye düşünüyorum kaç yılımı daha harcamam gerek?
kararı verecek olan sensin onu diyorum. Biz ne desek de sende biter iş. Bana kalırsa seviyorsan bu sorunlar çözülür onu diyorum. Bir de sakin ol hayatının bu döneminde sakince karar ver derim. Acele etme

Bence cinsellik olmayan bir evlilik çekilmez. Şöyle örnek vereyim çok şükür eşimle cinsel uyumumuz ve yasantimiz çok güzel. Bazen saçma sebeplerden kavga ediyoruz ve aramıza soğukluk giriyor. Ama aramızdaki cinsel çekim bunu yok ediyor bir bakmisiz sarmas dolasiz :) siz de daha çok gencsiniz daha iyisini istemek ve aramak hakkınız. Bir daha evlenirsen daha iyi olacağı ne malum demiş çoğu kişi . Ben de diyorum ki çok daha iyisini bulmayacagin ne malum :) hayat bu. Belki de senin için yazilan asıl hayatı yaşamaya henüz baslamamissindir. Kendini mutsuzluga mahkum etme . Son bir süre tanı . Madem ki konusmussunuz. Baktın hala ayni yol ver gitsin hiç uğraşma.

Duruma yaklasiminiz yanlis. Diyorsunuz ki, "Bende sorun yok, sorunlu olan o", "buna ragmen iki senedir ben caba gösteriyorum, sorun onda ama o göstermiyor". Sizin sorununuz kisisel degil, siz sadece cift olarak, cinsel anlamda uyusmuyorsunuz. Sen sorunu kocanda görüyorsun, ama o durumun farkinda degil, cünkü daha fazlasini arzulamiyor.

Kocanin üzerinde "sen sorunlusun, birseyleri degistir, yoksa bosaniriz" gibi davranman ile, onun üzerinde psikolojik baski yapiyorsun ve durumu iyilestirmek yerine, kötülestiriyorsun aslinda.

Bu durumda en iyisi, acik acik konusmak. Seni rahatsiz eden seyleri, isteklerini üstü kapali degilde, net ve acik bir sekilde kocanla konusman. Ama suclayici degil, yapici bir sekilde.

Duruma yaklasiminiz yanlis. Diyorsunuz ki, "Bende sorun yok, sorunlu olan o", "buna ragmen iki senedir ben caba gösteriyorum, sorun onda ama o göstermiyor". Sizin sorununuz kisisel degil, siz sadece cift olarak, cinsel anlamda uyusmuyorsunuz. Sen sorunu kocanda görüyorsun, ama o durumun farkinda degil, cünkü daha fazlasini arzulamiyor.

Kocanin üzerinde "sen sorunlusun, birseyleri degistir, yoksa bosaniriz" gibi davranman ile, onun üzerinde psikolojik baski yapiyorsun ve durumu iyilestirmek yerine, kötülestiriyorsun aslinda.

Bu durumda en iyisi, acik acik konusmak. Seni rahatsiz eden seyleri, isteklerini üstü kapali degilde, net ve acik bir sekilde kocanla konusman. Ama suclayici degil, yapici bir sekilde.
Aslında haklısınız soruna böyle yaklaşmam yanlış.Ancak başlangıçta ben hep bizim sorunumuz olarak baktım sizin dediğiniz gibi ve çok da ılımlıydım düzelir düzelecek şeklinde.
Ancak sonra baktım hep çabalayan benim ondan sonra böyle düşünmeye başladım.

X