• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmalı mıyım?

Birseye takildim. "Bizim sorunumuz oldugunu bile bile neden abin cocuk yapiyor?"
Neden boyle dusunuyorsunuz?
Buna ben de takıldım.

Başta evliliğiniz hatalarla başlamış. Etrafı dinleseymişsiniz keşke ama olan olmuş. Eşiniz tedavi olmalı. Sigarayı da kesinlikle bırakmalı. Çocuk istiyor gibi görünmüyor ya da istiyorsa da icraat yok. Çocuk için eşinize son şans verin. Ya tedavi ya hemen boşanma. Eşinizin iyi baba ve eş olacağını düşünmüyorsanız bence denemeyin. Kendinize yine yazık etmiş olacaksınız. Yol yakınken dönün. İnşallah doğru bir karar verirsiniz.

Ilk okudugumda esinin herkes tarafindan dislanmasina ayh diyerek cok uzuldum onunda ne sucu varki:KK43: blmiyorum cok seven bir insan belki bile bile evlenir cok asik olsaniz sizin cocugunuz olmaz deselerdi o evlenmeseydi? bilmiyorum burasi yanlismi dogrumu duygusal dusunuorum uzuldm.. sonrasinda bu konu sendr o kadar buyumuski haklisinda olmuyor psikojin bozulmus ama esinle arani dahada bozmussun..abisnin cocugu oluyor kiziyosun bak canin yaniyor evet ama hakkin yok kesinlikle haksizsin.. kocanda artik patlamis bence sen yardim almalisin sagligina zarar...

Birde esin okadar dolmus ki dusunsene surekli ezik bir halde karisinin karsisinda eziliyo eve gelmek istemez tabi surekli ustune gidiyorsun ne diyim bilemedim

Evet hırçınsin..öncelikle sakin ol yoksa akıllı adımlar atamazsin..ben anneyim belki seni anlayamam ama yargilamayacagim da..aslında diger arkadaslarin kastettiği gibi eltini kiskaniyor falan degilsin..sadece esinden ve ailesinden sagduyu ve şefkat bekliyorsun..bi teselli, ümit verici bir söz. .ama yok di mi?..duvardan ses geliyor onlardan tikyok..esin cocuk istemiyor bence ya da olmayacagindan cok emin ki sigarayı falan o yuzden birakmiyor..ailesi de ogullari cocuk istemiyor diye sana destek cikmiyorlar sanirim..deveyi gütmeye takatin kalmamis arkadasim senin..zaten gecenin o saatinde gelen, bayram gun karısını bi basina bırakana koca demem ben..hakkinda hayirlisi..

Hepatit b tasiyiciligi cogu insanda malesef var
Bu artik bi sorun degil
Yanliz 35 yasindasiniz ve cocuk istegiyle evlenen birisi tek testisli bir insanla niye evlensin. Veya dr a gorunerek bilgisini alarak wvlenseydiniz keske.
Bunlari su yuzden yaziyorum
Yazdiklarinizi sabirla okudum ve anladigim su ki mutsuz bir kadin ve karisi tarafizdan eksik aciz hissettirilmis bir erkek ve o erkegin hakli patlamasi
Kusura bakma gordugum bu
Bence ya bir an once esinizle anlasip cocuk olursa olur olnazsa sorun degil diyip buna gore yasamak
Yada bosanmak

biz düşünmüyoruz, 2 çocuk bize yeter dediler hep,zaten biri hasta onla uğraşıyoruz biz napalım daha 3. çocukğu bakamayız paramız yok zaten, meğer her ay deniyormuşlar. bunlarda üzüyor insanı ben anlayamadım onları, bizim sorunlarımızı biliyorlarda ondan yapmıyorlardır diyordum içimden. ama öyle değilmiş. şimdi yine yetrli olmamıştır bu cevap ama böyle işte :)
Normal değilsiniz..
3. Düşünmüyorken sonradan istemiş olabilirler, veya kazara olmuş olabilir , veya düşündükleri halde sizi üzmemek adına size böyle söylemiş olabilirler.
Bunun için size hesap mı verecekler?
Insanlar çocuk konusunda ne yapsa gocunuyorsunuz.
Çocuk yapan suçlu, hamile olduğunu siz üzülmeyin diye size söylemeyen daha da suçlu.
Yaşadıklarınız çok zor olabilir , ama herkes sizin kaprislerinizi çekmek zorunda değil.
Madem bu kadar çocuk istiyorsunuz evlâtlık bir bebek alın. Hem o çocuğunda hayatını kurtarmış olursunuz .Veya kocamla mutlu değilim diyorsanız boşanın , bebeğinize baba olacak biriyle evlenin.
Siz Hayatınızın tam ortasına bu konuyu oturtdunuz diye herkesin diken üstünde oturması gerekmiyor.Sızlanmaktan ve etrafınızı suçlamaktan vazgeçip nir karara varın.

okurken bile sanki sesinizi duydum ve gerildim...wşinize sabır dilemek lazım dayak konusunda af olmaz ama cinnet anı oluyor bazen demekki insanların..benm sorunum nedeniyle dört senedir çocuğumuz olmuyordu ve eşimden bir gun sigarayı bırak kelimesini duymadım duysam beni suçladığını duşunur ona bile uzulırdum...empati yapın ve gerilmeyin lütfen ..boşanmaksizin evliliğiniz için daha mantıklı geliyor ama maaleaef

Cevabini siz de biliyorsunuz... Kesinlikle BOSANIN.. Ne onla ne de onun ailesiyle bir omur gecmez.. Bunu yapan ilerde tekme tokat dover.. Umarim kurtulursunuz..

Yorumumu cok acimasizca bulabilirsiniz ama ben sizin su yazdiklarinizda zerre iyiniyet goremedim. Ozellikle eltinizin hamileligi ile ilgili dusuncelerinizi hayretle okudum. Ne demek ya sizin cocugunuz olmadi diye çocuk yapmamasi? Ben evlendim 7 sene sonra cocugum oldu benden yillar sonra evlenen abimin de kaynimin da ikiser cocugu olmustu ben hamile kalana kadar, ben her hamilelik haberinde kendi cocugum oluyormus gibi sevinip heyecanlandim, ay benim cocugum yok bunlar nasil cocuk yapar dusuncesi cok hastalikli bir dusunce kusura bakmayin. Cocuk yapmak bir insanin hayatindaki en onemli sey ve kimse bunun kararini verirken 3. Sahislara gore adim atmaz.
Simdi de gorumcemin cocugu olmuyor, ben vah onun olmuyor ben de 2. Yapmayaym diyecek degilim ya, onun tup bebegine gore mi karar vericem ne zaman kac cocuk doguracagima?
Zaten psikolojiniz bozulmuş, gordugunuz siddet de ustune katmerli olmus bence acilen terapi gormelisiniz, bu sinir stres ve kiskanclikla kendinizi yer bitirirsiniz cunku.

Başka türlü de moral verilir, benim çocuğumun hayırlı hayırsız olması hakkında böyle yorum yapamaz. kimse yapamaz. moral verenleri de biliyorum, olur sabırlı olun, çare bulunur ,pes etmeyin, denemeye devam edin bildiğimiz hepimiz söylediği şeyler söylenir, kadın bir günden bir güne olur sabredin bile demedi, ben bu samimiyete inanamıyorum işte. neyse herkese teşekkürler herkesin iyi niyetli olarak konuştuğunu düşünmek istyorum. gebeliği saklama fikirlerinden de nefret ediyorum ayrıca kimden neyi saklıyorsunuz , sanki sonra öğrensem ne dğişecekmiş, ne biçim bir düşünce bu böyle, saklamak nedir ya
Kimse sizi tanimiyor. Anlattiklarinizdan size fikir vermeye calisiyorlar. Yani "herkesin iyi niyetli olarak konustugunu dusunmek istiyorum" demeniz bile psikolojinizi ortaya koymaya yetiyor. Sayfalarca ayni fikir, dilek ve temennilerden sonra bile hala "saklamak nedir ya" diye takilmissiniz. Ne denebilir ki, Allah iyiliginizi versin...

Cnm allah yardimcin olsun. Ama sana bir tavsiye.cocuksuzluk çok zor.bunu en iyi ben anlarım. Birde olaylara eşinin tarafından bak.o kendini hep suçlu hissediyor.bu ona çok ağır geliyor.bu yüzden hırçın ve agresif davranıyor. Biraz onu anlayıp alttan almalısınız. Boşanmak çözüm değil. Yastık degisince kader değişmez bunu unutma.allah sana çocuk vermeyecekse başkasıyla evlensen de vermez.cocugu olmadığı için esin hep kendini sucluyordur içten içe. Bence eşini al karşına konuş. Kendini suçlama de.bak sen ona iyi davranirsan oda sana yumusar. Ailesinine gelince görmezden gel.birde söyle düşün. Ya çocuk senin yüzünden olmasaydı. Sağlık sorunu sende olsaydı. Ozaman çok daha zor olmazmi ydi. Ailesi çocuk doguramadi bizim gelin deseydi.ne hissederdin. Haline surkret ve eşini üzme. Evi huzurlu kılmak senin elinde.esine arı sütü için sende iç. Bir kez daha deneyin tüp bebek.allah buyuktur

Arkadaşım zor bır surecten gectıgın bellı ama sen işin aşı çıldırmaktan bahsedıyorsun ! kı adamda cıldırmıs sonunda ben su cumleye takıldım " senin abin bizim sorunumuzu bile bile nasıl çocuk yaptı " yanı benımde cocugum olmuyor gorumcem eltım vs. benım olmuyor degıl dıye onlarda bu duygudan mahum kalacak degıller ya , benımde cocugum olmuyorcabalayorum ugrasıyorum dıdınıyorum etımle budumla benımkıındede fayda varmı çaba varmı dersen tık yok en son dedım madem uraşmıyorsun benden çocuk falan ısteme lafını dahı etme adam anca anca kılını kıpırdatıyor yanı hepmızın hayatı bıryerlerde sıkıcı bunaltıcı daraltıcı olabılıyor ama sabır kardesım sabır hee ugrasmıyormu sendeugraşma sana laf etmeyede hakkı kalmaz o vakıt ama bızlerın senın olmuyor dıye aıle fertlerınınde cocuktan mahrum kalması dogru degıl ! eltının hamılelıgıne gelırsek allah bagıslasın bencede sen uzume dıye soylenmemıstır bu sefer hamle dıye soylenseydı kinayine yapıyorlar dıyecektın fıkrımce kafana fazla takma rabbım goruyor ıcımızı verecegı varsa verırı ısyanda etme gucune gıder olmuyorsa ne yapalım buda bızım bır sınavımız bız elımızden gelenı yapalımda dedıgım gıbı sabır .
Görünüşe göre eşininde kafası karışmış sureklı cıldırmaktan bahsedıyosun adamda cıldırmıs relax ol :KK52:

cok serli bir insana benziyorsunuz. anlasilan butun aile sizden korkuyor.

Anlayamadığım şey su,Allah kımseye vermesin ama eger çocuğun olmuyorsa o ailede hiç kimse çocuk sahibi olamayacak mı?kuranda hamıleymıs kadın,üç çocuğa nasıl bakcam demiş,bağırıp çağırıp çıkmıssın,ben eltine acıdım dogrusu

Ya
ykarda anlattım , biz 3. düşünmüyoruz, çocuğumuz hasta onla ilgileniyoruz, paramız yok, 2 tane yeter. biz napıcaz bu saatten osnra çocuğu falan bunun gibi şeyler, dedimya bende düşündüm ki bizi düşünüyorlarda bizizm üstümüze çocuk yapmıyorlar. kıskançlık değil kardeşim ya öyle olsa kıskandım derdim..
sizi dusunup niye cocuk yapmasinlar ? Onlar yapmayinca sizin cocugunuz mu olucak ? Arada ne gibi bi baglanti var ? Siz bence kendiniz de artik normal deyilsiniz. Su an cocukla imtihan oluyorsunuz. Ama baskasiyla evlendiniz diyelim o zaman da baska birseyle imtihan olabilirdiniz.

ben çıldırıyorum.!

bağıra çağıra çıktım.!

ben çıldırmaya devam.!

ben şok üstüne şok.!

eşime bağırdım.!

neden onlara demedin ki "siz 3. çocuğu niye yapıyorsunuz, ne hayır göreceksiniz".!

eve geldik. ben eşime bağırmak çağırmak..!! benden sakladın! senin abin bizim sorunumuzu bile bile nasıl çocuk yaptı.!?!!!

telefonda çıldırıyorum.!

gece balığa gitmiş , uyumamış..! al beni gezdir dedim, gidemem öyleyim böyleyim dedi.. ben çıldırıyorum.!!

telefonda nasıl bağırıyorum.. yanında arkadaşları var ki, cevap veremiyor.!!

sofra hazır bekliyorum. sofrada içimdekileri atmak istedim çünkü sakinleşemiyorum.!

o an öldürebilirdim onu.!!

kanepede uyuduğunu gördüm. çıktım anneme gittim.

Döndüğümde, yer kirlenmesin diye yere serdiğim battaniyeyi üzerine almış, küçük bir yastıkla kıvrılmış . acıdım mı? hayır. yüzünü görmek istemiyorum.!

Noktalama ve düzgün cümleler olmadığı için, bazı cümleleri düzeltmeye çalıştım.
Ve görüldüğü üzere; konu hep "ben şok, ben çıldır, ben bağır çağır " olarak, hep bir cinnet hali şeklinde ilerliyor.
Madem eşinizin eksiğini bildiğiniz halde, onunla evlenecek kadar ona aşıktınız..
Çocuk olabilme ihtimali kadar, olamama ihtimalini de düşünmeniz gerekirdi.!
Erkek psikolojisi kadınlardan çok daha zayıf ve güçsüzdür. Emin olun, o sizden çok çok daha üzgün ve kötü bir durumdadır. Erkeğin kendini eksik hissetmesi, kadınınkinden çok daha ağırdır.!
Zaten var olan eksikliğinin vermiş olduğu bir çaresizlik üzerine;
Bir de her şeye rağmen severek evlendiği ve -kendisini sevdiğini sandığı eşinin- agresifliği ile kendi ailesi arasında yaşananlar, onu daha da kötü bir duruma sokmuş ki.. Sonunda o da ÇILDIRMIŞ.!

Daha geçen hafta tv.de izledim. 40 yıllık evli ama çocukları olmamış bir çift.. Biri rahmetli olmuş 5 yıl önce..
Kadın o kadar sevgi dolu bahsediyor ki eşinden.. "O kadar sevecen, iyi yürekli bir insandı ki; birbirimize can yoldaşı olduk. Çocuk eksikliğini yeğenlerimizden giderdik. Kusur onda olmasına rağmen, bir kez bile bunu yüzüne dahi söylemedim. Tedavi olsak da, olmadı. Demek kaderimizmiş deyip, birbirime sarıldık ve hiç ayrılmadık" diye anlatıyordu.

"Boşanmalı mıyım?" diye sormuşsunuz..
Eğer bizi dinleyecekseniz, öncelikle hemen bir psikiyatra gidin ve kesinlikle, en kısa zamanda boşanın, adam da nefes alsın.!
Sonra da, çocuğunuza baba olabilecek ve çocuk yapabileceğiniz biriyle evlenin..!
Ona da; çocuk için evlendiğinizi ve eğer varsa kardeşlerinin, - siz çocuk yapmadan, onların da yapmamasını istediğinizi - açıkça baştan söyleyin, ki.. insanlar neler yaşayacaklarını baştan bilsin..!!

.
.

Back