• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaktan vazgeçtim

Yazık ya annesinin bir lafıyla kendisini silen, maaşını çıtır çıtır yiyen, 1 yıllık evliliğin 9 ayında kendisiyle yaşamamış bir adam için kendini paspas ediyor. Güzel anılar hatrına şans verdi desek, ortada 3 ay dışında geçirilmiş bir vakit dahi yok. Daha önce hayatında hiç sevgilisi, flörtü olmamış kızlar zar zor birini bulunca ona böyle yapışıyor işte. Bu olay da bunun en güzel örneği. Annesiyle el birliği olup kendisini evden kovmuş bir adamın peşinde pervane hala…
Zar zor birini bulmuş olmak suç mu ? Herkes hayatındaki kararları kendi konumuna göre verir.bundan daha doğal ne olabilir.çevresinde talep gören bir kadının hayata bakış açısı farklı olacağı gibi zar zor birini bulabilenlerinki farklıdır.bu sitede insanlar konumlarından dolayı neden suçlanır anlamıyorum.velhasıl konu sahibinin konumu yeni ve düzgün bir ilişkiye el veriyorsa bir şans daha vermemeli, eğer işler kesatsa bence bir şan daha verilebilir.arada sevgi hissettim nedense.

piraye piraye bir konuda ogretmenlik meslegini secen kadinlarla ilgili muthis bir sosyolojik aciklama yapmisti. Gorur de tekrar anlatirsa, tesaduf olmadigini anlayacaksiniz.
Dostum inan daha önce hangi konu bağlamında nasıl bir tespit yaptım şu an zerre fikrim yok, ama buradaki konu sahibinden bağımsız genel görüşüm, bizim toplumumuzda öğretmenlik mesleğini seçen kadınların çok çok büyük bir kısmının benzer sosyo ekonomik sınıfa ve yetiştirme tarzına mensup ailelerden gelmeleri nedeniyle , ilişki ve aile örüntülerindeki alışkanlıkların da doğal olarak büyük oranda benzer olması yönünde...Bu yüzden burada, yaptıkları meslek ve egitimlerinden bağımsız olarak öğretmen kadınların özel hayatı hakkında diğer meslek mensuplarından çok daha fazla benzer olay okuyoruz , yani bence...

Son düzenleme:
piraye piraye bir konuda ogretmenlik meslegini secen kadinlarla ilgili muthis bir sosyolojik aciklama yapmisti. Gorur de tekrar anlatirsa, tesaduf olmadigini anlayacaksiniz.
Bir öğretmen olarak çok merak ettim piraye piraye benim de bazı tespitlerim var öğretmen hatunlarla ilgili de benzer mi fikirlerimiz merak ettim ☺️

Dostum inan daha önce hangi konu bağlamında nasıl bir tespit yaptım şu an zerre fikrim yok, ama buradaki konu sahibinden bağımsız genel görüşüm, bizim toplumumuzda öğretmenlik mesleğini seçen kadınların çok çok büyük bir kısmının benzer sosyo ekonomik sınıfa mensup ailelerden gelmeleri nedeniyle , ilişki ve aile örüntülerindeki alışkanlıkların da doğal olarak büyük oranda benzer olması yönünde...Bu yüzden burada, yaptıkları meslek ve egitimlerinden bağımsız olarak öğretmen kadınların özel hayatı hakkında diğer meslek mensuplarından çok daha fazla benzer olay okuyoruz , yani bence...

Evet buna benzer bir yorumunuzdu ve cok hak vermistim. Bunlara ek olarak ben ulkemizde ogretmenligin kadinlara en uygun meslek olarak dusunulmesinden dolayi, ailede universite yuzu gormus ve calisan kadinlarin ilk halkasi ise kisi, genelde ogretmen oldugunu gozlemliyorum. Tabii ki herkes ayni degil ama orani cok yuksek.

Evet buna benzer bir yorumunuzdu ve cok hak vermistim. Bunlara ek olarak ben ulkemizde ogretmenligin kadinlara en uygun meslek olarak dusunulmesinden dolayi, ailede universite yuzu gormus ve calisan kadinlarin ilk halkasi ise kisi, genelde ogretmen oldugunu gozlemliyorum. Tabii ki herkes ayni degil ama orani cok yuksek.
Kesinlikle doğru....

Zar zor birini bulmuş olmak suç mu ? Herkes hayatındaki kararları kendi konumuna göre verir.bundan daha doğal ne olabilir.çevresinde talep gören bir kadının hayata bakış açısı farklı olacağı gibi zar zor birini bulabilenlerinki farklıdır.bu sitede insanlar konumlarından dolayı neden suçlanır anlamıyorum.velhasıl konu sahibinin konumu yeni ve düzgün bir ilişkiye el veriyorsa bir şans daha vermemeli, eğer işler kesatsa bence bir şan daha verilebilir.arada sevgi hissettim nedense.
Annesinin ağzına bakan, hatta korkusundan gizlice buluşan bir adam nasıl sevebilir ? Daha evliliğin ilk aylarında adam kredi kartını bana vereceksin diye tutturmuş vermeyince de evden kovmuş. Yeni evlililer daha farklı olur, şimdiden böyleyse ilerisi daha kötü olacaktır.

Öğretmen kız = ideal eş, ideal gelin. Kk böyle av vs avcı hikayeleri ile dolu.

Annesinin ağzına bakan, hatta korkusundan gizlice buluşan bir adam nasıl sevebilir ? Daha evliliğin ilk aylarında adam kredi kartını bana vereceksin diye tutturmuş vermeyince de evden kovmuş. Yeni evlililer daha farklı olur, şimdiden böyleyse ilerisi daha kötü olacaktır.
Evet maaş kartı konusunu bilmiyordum.haklısın.

Üyenin konularını bilmiyorum bu konusunu ve yorumları okuyarak geldim.

Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir. Boşuna o güzel ''sokak ağzı'' !! denilen ama aslında gerçeği yüzüne çarpa çarpa söyleyen ağızlarınızı, yazan güzel parmaklarınızı yormayın arkadaşlar. Dibine kadar yaşasın görsün.

Çok sürmez zaten döner gelir sokak ağzı olarak tabir ettiği kişilerden özür dileyip, haklısınız diyerek destek beklemesi.

Bir “şey” uğruna ya Rab…
Heheh. Adamda o maharet varsa yine iyi. Anakuzusu erkeklerin çoğunluğunda o konuda sıkıntılar var, annesi ile olan sağlıksız bağlarının ceremesi ordan da çıkabiliyor.

Tepki çekeceğim ama yalnızlık çok zor bir duygu.eee malum koca bulmak da hiç kolay değil.takılacak kişi bulursunuz ama hepsi gelip geçici.doğru olanı herkes biliyor ama normal hayatta birşeylerden fedakârlık etmeden, bazı şeyleri görmezden gelmeden, beklentini düşürmeden de yaşanmıyor.eee erkeklerimizin kalitesizliği de mâlum.başka şartlarda ve başka ülkelerde olsanız boşanın diye kızardım ama böyle kalitesiz bir ülkede bulduğumuza şükretmek zorunda kalıyoruz maalesef.gelsin beğenmedimler ne yapayım.hergünü yapayalnız geçiren onlar değil nasılsa. Bir kere daha deneyin madem.gururlu , kaliteli, ne gerekiyorsa onu yapan kadın olmaz bazılarımızı mutlu etmeye yetmiyor.hani derler geceri gururuna sarılıp uyuyamazsın diye.
Sizin yorumları gördükçe insan ister istemez Türkiye gerçekten de cinselliğin Afrikasıymış diyor. Motorun üstünde giderken burkalı kadını kesen erkeklerin dişi versiyonu gibisiniz.

Son düzenleme:
Heheh. Adamda o maharet varsa yine iyi. Anakuzusu erkeklerin çoğunluğunda o konuda sıkıntılar var, annesi ile olan sağlıksız bağlarının ceremesi ordan da çıkabiliyor.
Çocuk yok. Maaş var, birikmiş para var. Kız arkadaşla ev tutulmuş, ortam iyi. Bir insan buna rağmen niye çeker ki böyle adamı? Bağlayan başka bir sebep bulamadım ben ajsksjks

Forumu aktif takip edenler ne demek istediğimi anlar diye düşünüyorum.
Öğretmenlik mesleği ile elbette bir derdim yok, ona birşey demem, diyemem ama bu tarz konuları açan ,bu tip evlilikleri devam ettirmeye çalısanlarda öğretmenler oldukça fazla. O yüzden şaşırmadım. 🤷
Evet ben de denk geldim. Öğretmen olmama rağmen NALAKASI VAR ARKADAŞIM diyemiyorum. :KK53:

Tepki çekeceğim ama yalnızlık çok zor bir duygu.eee malum koca bulmak da hiç kolay değil.takılacak kişi bulursunuz ama hepsi gelip geçici.doğru olanı herkes biliyor ama normal hayatta birşeylerden fedakârlık etmeden, bazı şeyleri görmezden gelmeden, beklentini düşürmeden de yaşanmıyor.eee erkeklerimizin kalitesizliği de mâlum.başka şartlarda ve başka ülkelerde olsanız boşanın diye kızardım ama böyle kalitesiz bir ülkede bulduğumuza şükretmek zorunda kalıyoruz maalesef.gelsin beğenmedimler ne yapayım.hergünü yapayalnız geçiren onlar değil nasılsa. Bir kere daha deneyin madem.gururlu , kaliteli, ne gerekiyorsa onu yapan kadın olmaz bazılarımızı mutlu etmeye yetmiyor.hani derler geceri gururuna sarılıp uyuyamazsın diye.

Köle olmaktansa kailteli yalnizlik yasamak daha iyi. Iyi bir evlilik ve iliski tesadüf degildir. Kendiniz den taviz vererek birsey elde edemezsiniz. Yada daha dogrusu orta yol bulmak baska, kendini yok saymak baska. Aradaki farki bilin

Back