• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaktan vazgeçtim

Adam başka memur kendisinin dediğini yapan biri i bulmaya çalışmış 11 ay muhtemelen bulamayınca en azından karımın maaşı var azcik bana itaat etsin yeter diye kandırmaya çalışıyor ...buradaki kadınlara saygısızca konusmussunuz ama azcik idrak yeteneğinizi kullanırsanız sizi sarsip kendine getirmek istediklerini anlarsınız...ben kötü bir evlilik yaptım çok saf ve salaktim mesela benim gibi birini görünce güzelce uyarmaya çalışıyorum baktım olmadı bazen biraz sert konuşuyorum ...oda hata yapmasın acılar çekmesin diye.... Şu an şükür kurtuldum huzurlu aşk dolu bir evliligim var başka adamla ama Rabbim yardım etmeseydi kesinlikle kurtulamazdim ki çoğu kadın bu girdapta yaslanıp gidiyor vah giden günlere senelere ..zaten azıcık ömrümüz var değmez....ki kadınlar biyolojik saati de var çocuk için ..bu adamdan iyi babada olmaz ...çocuğu annesine sert davransa onuda siler

Forumu aktif takip edenler ne demek istediğimi anlar diye düşünüyorum.
Öğretmenlik mesleği ile elbette bir derdim yok, ona birşey demem, diyemem ama bu tarz konuları açan ,bu tip evlilikleri devam ettirmeye çalısanlarda öğretmenler oldukça fazla. O yüzden şaşırmadım. 🤷
Sizin mesleginiz ne merak ettim

Oğlanı anca uyuttum da geldim😬. 12 yıllık öğretmenler odası gözlemlerime göre genelde Anadolu’dan sosyo-ekonomik düzeyi alt ya da orta düzey olanlar bu mesleği seçiyor. Büyük bir çoğunluğu eş olarak asker/polis/öğretmen tercihinde bulunuyorlar. Maaş kartını da kocasına veren başka meslek grubundan insan tanımıyorum 😱 sende de vardır tespitler 😂

Doğruları duymak sinir yapmış, şu an misafir olarak cevap da veremiyor. Bana açılınca konusunu kapatır büyük ihtimalle.

Oğlanı anca uyuttum da geldim😬. 12 yıllık öğretmenler odası gözlemlerime göre genelde Anadolu’dan sosyo-ekonomik düzeyi alt ya da orta düzey olanlar bu mesleği seçiyor. Büyük bir çoğunluğu eş olarak asker/polis/öğretmen tercihinde bulunuyorlar. Maaş kartını da kocasına veren başka meslek grubundan insan tanımıyorum 😱 sende de vardır tespitler 😂
Ya benim okul istisnai grupta. Şehrin en iyi ve köklü Anadolu lisesi, proje okulu. Öğretmenler hep yaşlı. Kadın öğretmenlerin eşleri genellikle iş adamı, doktor vs. Birikim dertleri yok, kafalarına göre harcıyorlar maaşlarını. Okulun bahçesi galeri gibi. Mercedesler, Audiler falan. Okulda en genç ve en fakir benim ahsjsjsj.

Ama iki kadın öğretmen daha var ki tam olarak bu bahsettiğin grupta, maaş kartını veren tipler. Kocaları bunlara sürekli bir borç kitliyor. Ev al, araba al, modeli yükselt, 2. ev al, arazi al vs. hayatları sürekli bu döngüde. İki ay doğum izni kullanıp hop hemen okula başla. Niye çünkü para lazım, borç var. 1. sınıfa başlayan kızı Vicco’dan ayakkabı istemiş, babası pahalı dedi diye almıyorlar falan. Hayretle izliyorum onları. Ve bunlar da o bahsedilen sosyo-ekonomik düzeyde ailelerin kızları. 🫠

Merhaba arkadaşlar ben 3 ay evli kalmış bir kadınım. Yaklaşık 11 aydır da ayrıyız . Eşimin aşırı anneciliği yüzünden ve maaşıma el koymaya kalkması yüzünden. Evimi ayırdım. Anlaşmalı boşanalım dedik bir senenin dolmasını bekledik. Süre doldu ama boşanmadık eşimle bir kaç kez görüştüm beni sevdiğini ama bu şartlarda benimle olmayacağını söyledi. Benim sürekli annesini istemediğimi saygısızlık yaptığımı iddia ediyor vallahi billahi hiç bir kötü sözüm yok. Annesi sürekli benim kalbimi kırıyordu kendimi geri çektim eşim de annesini seçti güvenli liman olarak benim kötü kadınmışım. Şuan ayrıyız ama boşanmayı şuan için erteledim yani bilmiyorum belki bu süreçte bazı şeyleri idrak eder . Görüştüğümüzde bana sarıldı üzüldü yani beni sevdiğine eminim ama strese gelince ya da annesinin hatalarını söyleyince sinirlenip çekip gidiyor. Ne yapayım size bekleyeyim mi ? Bu arada halimden memnunum kız arkadaşımla kalıyorum ikimiz de memuruz maaşım gayet iyi. Toplu param da var. Ama eşimi de özlüyorum. Böyle ne olacak bilmiyorum…..
Çok büyük hata yapmak üzeresin , senin bu ana kuzusu paragöz adamla sonun yok ki , neden hemen kanıyorsun , başına gelecekler belli yani..

Aynen o maaş kartı meselesi çok fena zaten. Bu maaş kartı verme oranı düz memurda yok.

Aynen o maaş kartı meselesi çok fena zaten. Bu maaş kartı verme oranı düz memurda yok.
Kız öyle demeeee istisnalar da var mesela ben adamın gözünü oyarım kartımı elimden alsa 🤣 ama şu bir gerçek öğretmen hanım kızlarımız genel olarak pasif ve ev hanımı gibi davranıyor , yani baktığımda memur havası yok çoğunda ( hava derken mesleki ağırlık) benim gözlemlerim bunlar 😊
Not: Ben de öğretmenim 🙃

Merhaba arkadaşlar ben 3 ay evli kalmış bir kadınım. Yaklaşık 11 aydır da ayrıyız . Eşimin aşırı anneciliği yüzünden ve maaşıma el koymaya kalkması yüzünden. Evimi ayırdım. Anlaşmalı boşanalım dedik bir senenin dolmasını bekledik. Süre doldu ama boşanmadık eşimle bir kaç kez görüştüm beni sevdiğini ama bu şartlarda benimle olmayacağını söyledi. Benim sürekli annesini istemediğimi saygısızlık yaptığımı iddia ediyor vallahi billahi hiç bir kötü sözüm yok. Annesi sürekli benim kalbimi kırıyordu kendimi geri çektim eşim de annesini seçti güvenli liman olarak benim kötü kadınmışım. Şuan ayrıyız ama boşanmayı şuan için erteledim yani bilmiyorum belki bu süreçte bazı şeyleri idrak eder . Görüştüğümüzde bana sarıldı üzüldü yani beni sevdiğine eminim ama strese gelince ya da annesinin hatalarını söyleyince sinirlenip çekip gidiyor. Ne yapayım size bekleyeyim mi ? Bu arada halimden memnunum kız arkadaşımla kalıyorum ikimiz de memuruz maaşım gayet iyi. Toplu param da var. Ama eşimi de özlüyorum. Böyle ne olacak bilmiyorum…..
Yine aynı şeyleri yaşamak istiyorsanız idrak olmasını bekleyin onun nikahı altında, onun soyadını taşıyarak . İnsanlar değişmez boşa zaman harcıyorsunuz. Boşanın

Kız öyle demeeee istisnalar da var mesela ben adamın gözünü oyarım kartımı elimden alsa 🤣 ama şu bir gerçek öğretmen hanım kızlarımız genel olarak pasif ve ev hanımı gibi davranıyor , yani baktığımda memur havası yok çoğunda ( hava derken mesleki ağırlık) benim gözlemlerim bunlar 😊
Ben de öğretmenim ama hiç üzerime almıyorum valla. Bu profilin yanından bile geçmem. Evet ailem orta gelirli ama annemin hep kira geliri vardı, babam ona dokunmazdı. Ayrıca beni de elin adamına maaşı sayayım diye okutmadılar. (Bu aralar borç olduğu için çoğunu veriyorum o ayrı ahsjsjjs) Annem erkek kardeşimden çok kız olduğum için benim ekonomik özgürlüğümü düşünürdü, bunun bilincindeyim çok şükür. Eve iki haftada bir temizlikçi gelir, canım istemezse yemek yapmam, ailemin yanına gitmek için uçak bileti alırken sormam, aldıktan sonra haber veririm. Alışveriş yaparken onu ilgilendiren bir şey alıyorsam sorarım, genelde kargo gelince öğrenir ne aldığımı. İstediğim yerde yer içerim vs. Yani normal çalışan kadın standartı bunlar. Ama burada açılan öğretmen konularına bakıyorum, cidden içim kararıyor.

Ben de öğretmenim ama hiç üzerime almıyorum valla. Bu profilin yanından bile geçmem. Evet ailem orta gelirli ama annemin hep kira geliri vardı, babam ona dokunmazdı. Ayrıca beni de elin adamına maaşı sayayım diye okutmadılar. (Bu aralar borç olduğu için çoğunu veriyorum o ayrı ahsjsjjs) Annem erkek kardeşimden çok kız olduğum için benim ekonomik özgürlüğümü düşünürdü, bunun bilincindeyim çok şükür. Eve iki haftada bir temizlikçi gelir, canım istemezse yemek yapmam, ailemin yanına gitmek için uçak bileti alırken sormam, aldıktan sonra haber veririm. Alışveriş yaparken onu ilgilendiren bir şey alıyorsam sorarım, genelde kargo gelince öğrenir ne aldığımı. İstediğim yerde yer içerim vs. Yani normal çalışan kadın standartı bunlar. Ama burada açılan öğretmen konularına bakıyorum, cidden içim kararıyor.
Aslında olması gereken sizin profiliniz, ben yeni evliyken eşim herseyi tekeline almaya çalıştı ama asla izin vermedim dik durdum, şimdi karışmaz ister eve temizlik için yardımcı alayım, ister köşeye para atıp biriktireyim karışamaz ( borcu var yardım ederim eşime o ayrı) yani demem o ki bu elin oğullarına yakayı başta verirsen yandın, bunu artık mecburi görevin olarak sana yüklüyorlar, hem ailesi hem kendisi bir güzel kullanıyorlar , ben eşime ve ailesine baştan sınır koymasaydım halim nice olurdu şimdi 🤪

Ben de merak ediyorum. piraye piraye 'nin degerlendirmelerini cok begeniyorum genelde. Bunu da merak ettim. piraye piraye hanim, paylasir misiniz yorumu, ozel mesajla da olsa?
Bilmukabele, ben de sizin yorumlarınızı beğeniyorum... Pek matah gizli bişey değildi zaten, arkadaşlar iltifat etmiş sagolsunlar...sosyal psikolojinin temel ilkelerinden birinin burda genellenmis hali , kısaca paylaştım bir önceki sayfada.

Ben çalısmıyorum ve kocamın emekli maaşını aliyorum :70: buda öyle birşey mi acaba 🤣 maaş esime yatar yatmaz hesabima atar :27:

Back