Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Canım benim klomen kullandığım halde tek yumurtam olgunlaştı başka oluşmamış bile yumurta toplama dediğin bu yumurtalar dimi çok bilgisizim bu konularda
Evet canım, normalde mesela bir seferde 10-12 yumurta topluyorlar, 3 ya da 5 gün bekletiyorlar.4-5 i uygun oluyor. Yüksek kalitede olanlarını kullanıyorlar.

Erken menapozda yumurta sayısı düşük oluyor maalesef ilaçla bile. Klomen daha başlangıç ilaçlarından. İlk tedavilerde kullanılıyor. 4 sene önce ilk doktora gittiğimde kullanıyordum ben de. Bende hiç işe yaramadı tabi. Tüp bebekte çok daha etkili yumurta geliştirici iğneler kullanılıyor. Buna rağmen 2-3 yumurta oluşuyor, onların da ne kadarı çıkarsa 3. Güne.

Ama sayıya çok takılmamak lazım, sonuçta tutan da 1 tane ve belki de o az olanların 1 i tutacak. O da rabbimin nasip ettiği. O yüzden pes etmemek ve bol dua inşallah.

Ne güzel yazmışsınız, size katılıyorum.
Konu sahibide bu konuda hassas ve duygusal düşünüyor, hassas bi konu ama bi empati yapmayı deneyin, acaba sorun eşinizde olsaydı, siz bırakırmıydınız? Yada eşiniz sizin hakkınızda böyle düşündüğünüzü bilse ne hissederdiniz? Bence kendini sorumlu suçlu hissettiği için, hatta boşanmayı bile göze alacak kadar üzüldüğü için, ondan daha fazla üzülürdünüz...
Çocuk tabiki dünyadaki en güzel nimetlerden biriisi, ama bundanda önemli olan şey eşinizle aranızdaki huzur!!!
Huzur olmadıktan sonra hiçbirşeyden tat alınmıyor...
En azından benim tecrübem öyle...

Hayır çocuk da öyle gidip yoldaki birini çevirip yapılacak bir şey değil ki. Belki konu sahibi zorla boşansa adam bir daha biriyle evlenmek bile istemeyecek? Belki zoraki evlenecek çocuktan da bir şey anlamayacak, eski evini özlediği için? Yani adama "ben senden boşanıyorum git birini bul çocuk yap" demek oluyor bu. Koca adam, bu konuda söz hakkı onun. Konu sahibi kahramanlık yapıp eşini bu durumdan kurtarmak istiyor ama adam için kurtulacak bir durum yok belli ki ortada. Her şeyin hayırlısı.

Dimi yaa... sanki ayrılsalar başka birisini hemen bulacak ve çocuk yapacak ve mutlu olacak... bazı şeyleri ne kadar kolaymış giibi düşünüp karar veriyoruz... ben eşim için çocuğu olmuyor diye asla asla bırakmam,beni bu yüzden bırakaxak adamıda istemezdim...

Ben çocuk istemiyorum. Fizyolojik olarak da çocuk sahibi olmama ihtimalim var, umursamıyorum.
Biriyle evlilik yoluna girsem bunu söylerim, eğer "olsun bizim de çocuğumuz olmasın napalım" derse ayrılmaya kalkmam. Sonuçta durum belli, adam özgür iradesiyle tamam diyorsa ben niye onun kararını hiçe sayıp kendim karar vereyim. Konu sahibi çok duygusal şu anda, belki eşi böyle sakin yaklaştığı için de borçlu hissediyor kendini. Umarım ters bir karar vermez; çocuk olup huzursuz mutsuz bir evliliği olacağına belki çocuksuz ama mutlu, sevgi dolu bir evliliği olur.

Eşiniz boşanınca mutlu olacak mısınız ?
Değişik bir kafa yapınız var. Çok istiyorsanız evinizde bir bebek evlatlık alın. Diğer sunduğumuz seçenekler inanılmaz saçma

Aynen canım, durumu kabullenip normal karşılayıp ve durumu kabullenen biriyle bi hayat kurmalıyız.
Benimde eski eşimden kaynaklı çocuğumuz olmuyordu bunun için çabalar gösterdik, yine olmadı, ama ben çocuğumuzun olmamasından daha çok aramızdaki promlere üzülüyordum, keşke olmasaydı ama huzurumuz olsaydı, Zaten sonrasında boşandım...

eşinin başka kadındn çocuk yapmasımı. senin psikolojin bozulmuş mantıklı düşünemiyosun böyle bişeyi nasıl için alcak. sana konuşması kolay dersen, bende 6 yıldır çocuğum olsun diye bekliyorum ama böyle bi fikre inanamadım. çocuğum yok diye niye boşanayım hem. olsa çok güzel olur olmuyosada kocamla birbirimize daha sıkı sarılırız.hem eşinin bi sorunu yok diye başkasıyla evlense çocuğu olur diye bi garantide yok.

Siz başkasının çocuğuna annelik falan yapamazsınız belli ki öyle biri değilsiniz başkası için bu yola girerseniz hem kendinize hem de o bebeğe yazık edersiniz.Ben eşinizin yerinde olsam ya sizden boşanır ya da çocuk olmuyosa da çenemi kapar otururdum bence eşinizden bu tercihlerden birini yapmasını istemelisiniz.Başkasından çocuk falan olmaz çok iğrenç bişey bu kimse için de hayat boyu bu kahır çekilmez.

Tup bebek yapardim yumurtam varsa siz niye tup bebek yapmadiniz ki yumurta mi hic yok..Esiniz evlatlik istiyorsa mumkun sevaba da girilir hem..bosanmak sacma geldi bana..

Eşiniz başkasından çocuk yaptı getirdi sonra sizin çocuğunuz olursa ya
Hiç düşündünüz mü nasıl bir durum olur diye
Şu an çok mantıksız düşünüyorsunuz
Hem kocalarının önceki evliliğinden çocukları kabullenemiyor insanlar kolay mı senle evliliği sırasında başkasından olan çocuğunu kabullenmek

Ay konuyu tamamladım da.. ne kolay sarf edılen cumleler bunlar yaa.. baskasındna yap coxuk getır.. adamın baskasıyla ılıskuye gırmesını fılan gectım onu kabullenıyorsunuz da (ha git kıbrıs tan embrıyo al desem ona günah dersiniz) bir kadının çocugunu size verebileceğini nasıl peşinen kabul edıyorsunuz ya? Hayır bu benım en zayıf noktamdır,kendım de.3 tüp bebek tedavısıyle kavustum,evlat konusu hassastır kımseyı kırmak ıncıtmek ıstemem ama bence sizin kfa epey karısmıs.. once psıkolojık destek dıyorum

Seni çok iyi anlıyorum tüm bunları 14 yıl boyunca yaşadım neler duydum
Rabbim seninde gönlüne göre versin inşallah hayırlı evlatlar nasip etsin
Lütfen umudunu kaybetme Allaha sığın güven inşallah sende anne olursun canı gönülden diliyorum

Ay konuyu tamamlayamadım.. 3 erkek değerinde ne ya? 10 kaplan gücünde gibi? 1 erkeğim değeri ne mesela? Tüp bebek yaptırın

Ben doktorların söylediğini söylüyorum.
Bir erkekte normali 50 milyonsa eşimde 150 milyon gibi demek istedim.. sorun bende ..
Ayrıca konuyu iyi okursanız ben başkası ile çocuk yapıp getirsin demedim bunu bende asla kabul etmem resmen aldatmış oluyor..
Burda bi kadının bu şekilde kabul ettiğini ve 10 yaşında çocuk olduğunu yazdım.
Kim bilir neler yaşadı da bunu kabul etti dedim. Hiç bir normal kadın bunu kabullenemez siz ne düşünüyorsunuz bu konuda demek istedim. Asla böyle bir şey kabul etmem .. boşanırım daha iyi...

çocuksuz evliliğe devam ederdim..
benim de çocuğun olmadı 7 tüp bebek yaptim en son ayrıldım ,
Ne eski eşim ne de annesi bir kere bile bisey olmaz veren de allah alan da demedi .
Bana bir kere bile eşim evlatlık alalım deseydi onu ikiletmezdim ki böyle büyük bir hayra vesile olucam diye çok da seviNirdim.
Ondan çocuğumuz olmamasına rağmen kendine güvendi bütün sıkıntının benden kaynaklandığına inandılar o ve ailesi .
Neyse ki bitti şuan kafam rahat , Bir daha evlenirsem bir evlatlık almayı kabul eden biriyle yürürdüm bu yolu .

Evlatlık çocuğa başkasının çocuğu olarak görürüm düşüncesine bile sahipseniz hala çocuk hasretiyle yanmıyorsunuz ve bence anne olmaya hazır değilsiniz sakin böyle bir şey yapmayın çocuk çok zor bir olay..başkasından yapma olayına gelince taşıyıcı annelik yasalsa düşünülebilir ila sevişmesi gerekmiyor ama siz ona da bakamazsınız ..özetle siz zaten çocuğa sadece yazınızı baz alarak yorumluyorum hazır değilsiniz karar vermek için biraz daha bekleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…