Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Annesinin istemediği, sokağa terk ettiği (tabi şanslıysa, bazıları direkt öldürüyor caniler) ne kadar çok masum var. Şahane bir iş yapmışssınız sizi yürekten tebrik eder, evladınızla uzun bir ömür dilerim.

'isterse' eşimle boşanırdım

Bu tarz konular başa gelmeden yorum yapmak, empati kurmak zordur aslında..

Ben yazdıklarından anladığım kadarıyla, başka bir kadından çocuk yapmasını asla kabullenemeyeceğini (ki bunu ben de asla onaylamam) ve evlat edinmeye de çok sıcak bakmadığını, yapamayacağını düşündüm..

Bebek sahibi olabilmek için her yolu denedin mi mesela? “Asla normal yollardan bebek sahibi olamazsın” denen bir çok arkadaşım hiç bir tedavi olmaksızın bebek sahibi şu an çünkü..

Yani demem o ki, ben olsam ilk önce elimden gelen her türlü yolu denerdim (tıbben ve bitkisel olarak)

Boşanmakta bir yol değil bence..
sevgi olduktan sonra

Bence sizin çocuğunuz olur.
Yeter ki kafanızı rahat tutun, yoğunlaşmayın biraz akışına bırakın, zor ama yapın.

Çocuk sahibi olamamak iki kişiyi ilgilendiren bir konu, sorun birinde olsa dahi.
Bundan dolayı eşimden boşanmazdım.
Diğer teklifi saymıyorum bile, çirkin ve ahlaksızca.
Evlat edinme fikrine de sıcak bakamazdım sanırım, ona gerektiği kadar annelik yapamazsam diye..

Şöyle birşey var. Sizin yumurtanızı erkeğin spermi ile dölleyip başka bir kadın taşıyabiliyor. Kıbrısta 8000 euro gibi bir rakam diye okudum . Ülkemizde yasak . İnşallah tep tüpünüzle hamile kalırsınız . Böyle şeylere gerek kalmaz ..

Sizin için boşanmak daha mantıklı.
Başkasının çocuğuna bakabileceğinizi sanmıyorum.

Fakat tek tüple hamile kalınabiliyor.
Sanırım çok streslisiniz. Bu yüzden olmuyor.

Tedavi gordunuzmu tup bebek tedavisi falan. Mesela ben 2 kere tup bebek denedim 2 bucuk yillik evliyim ve 25 yasindayim. Ama nasip olmadi sorun esimde bendede yumurta rezervi dusuk ama genel olarak esimin sperminin dusuk olmasi olmama sebbei dediler. Ben bu basariziliklari aldigimda cok uzuldim cok agladim ama esimde benden kptuydu herzaman daha dik durmaya calissa bile oda uzuluyordu sonucda. Ilk tedavimizden snra keske benimle evlenmeseydin dedinmi hic dedi asla dedim sakin bir daha boyle birsey soyleme veren Allah dedim o ne zaman dilerse olcak sonucda. Ama asla bosanmak yada nr bilim baska bitinden cocuk yaotrmak falan Allah korusun bunlari dile bile gtrme birlikde asabilirsiniz evlilik iyi gunde kptu gunde deilmi. Sorun esinde olsaydi sen onu birakacakmiydn yari yolda hadi birakdin garantiniz varmi kesin cocugu olcana yada snn olcana. Imtihandayiz guzel kardesim sabir diliyorum sana bana ve tum annelik duygusunu yasamak icin bekleyenlere.

Evet 1 tane negatif tüp bebek deneyimim var .. hidrosalpenks yüzünden tutmadığını söyledi doktorlar.. Eylül de ameliyat oldum..
1 tüpüm alındı
Negatif tüp bebek sonra sı çok kötü duruma geldim piskolojim çok bozuldu ... 6 ay önce tüp bebek yaptırdık...
2 tane dondurulmuş embriyo var haziranda nasipse transfer için bekliyoruz. .

Ilkler her zaman daha yikici olur unutmazssn iciniz hep acir ama alisirsiniz. Vazgecmeyin bugun degilse elbet birgun Rabbim bizede cevap vericek sabir diliyorum lutfen aklinizi boyle kotu seylerle deilde tedavi sureciyle ilgili arastirmalara verin. Bu yolda birlikde oldugunuzu unutmayn evlilik iyi gunde kltu gundeyse eger hakkini vermek lazim. Allah gonlunuze gore en hayirlisuni nasip etsin insallah. Imtihana sabir cok zor biliyorum bende yasiyorum ama sabir baska elden gelen birsey yok 3 tedavime basliyacagim Allah izin verirse ne kdr yorulsanda uzulsende vazgecemiyorsun. Allah buyukdur..

Cinsel anlamda yada biyolojik herneyse birinden çocuk olursa adam yarın birgün çocuğumu doğuran anası der senin karşında kalırsın öyle tüp bebek imkanın varsa onu dene yoksa evlatlık al eşini dinle başka işlere bulaşma

Seni anlayabilecek biri iken gerçekten anlayamıyorum pes bile dedim en son yazdığın şıktan dolayı kusura bakma. Bende 3 yıldır çocuk hasreti çeken biriyim hatta bazen bende eşime gevelerim boşanalım benim seni çocuksuz bırakma hakkım yok diye ( Kendi sebebim benim 2. evliliğim o evliliğimden de çocuğum yok -burda çok şükür demezsem olmaz iyiki olmamış o zaman- Eşimin ilk evliliği ve onun yaşı 25 benim 31 yani eşim hem genç hem bekarken kaptım onu ) O bana derki Rabbimin yazdığını sende bende bilemeyiz. Belki çok beklicez gelecek belki hiç gelemeyecek ben seninle mutluyum gerisini sadece senin annelik duygusunu tatman için isterim. Evlatlık alalım dersende ben her zaman varım. Ama daha bunu düşünmek için çok erken.

Amaaaa gitsin başkasından çocuk yapsın getirsin midesizliğim sanırım hiç olamaz... Kusura bakmasın. Ona evlat veremiyosam bu benim yüzümden değil. Allah yazmamış belki ben eşimin sınavı yüzünden anne olamıyorum.

Azcık kendinizi düşünün arkadaşlar eşiniz sizi düşünmüyorsa bile siz kendinizi düşünün. Lütfen... Siz değerlisiniz. Özelsiniz. Kimse olmasa için bile Allah için öylesiniz.

12 sene çocuğu olmayan tanıdığımda var sonra çocuğu oldu 2 tane. Hiç olamayanda var. Ki bu hiç olamayan 2 aile var çevremde yaşlansalarda hala aşk ile bakıyolar birbirlerine. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah tabi ama vermezse de hiç ama hiç birşey yapamayız nokta.

Reactions: 000
Donasyon yöntemi ile çocuğunuz olabilir yada taşıyıcı anne yurt dışında yapılıyor ama . Donasyon Kıbrıs'ta da yapılıyor hatta

Tesadüfen gördüm topiği. Başkasından çocuk yapmak incitici olabilir sanırım sizin için, yani benim için olurdu. Ama şöyle birşey var, illaki kocamın kendi kanından olsun diyorsanız ben yurtdışından yumurta donörü ayarlayan doktorlar duydum. Bu durumda biyolojik anneyi hiç tanımayacaksınız ve yapay döllenme ile tüp bebek yöntemi ile bebeği siz taşıyıp doğuracaksınız. Tüp bebek denediniz mi bilmiyorum, ama bu dediğim son çare olarak aklınızda dursun. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, isteyen herkese nasip etsin.

Neden böyle illegal yollara gerek olsun ki. Başkasından çocuk yapmak ya da evlatlık alıp başka sehire kaçırmak vs vs ne gerek var

Evlatlık başvurusunda bulunun, her şey yasal olacak şekilde evlatlık edinin

Çocuktan evlatlık olduğunu gizlemeyi asla doğru bulmuyor hem hukukçular (soy bağından ötürü) hem pedagoglar. Herşeyin bir yolu var. Cocuga doğru zamanda dogru sekilde bunu anlatirsiniz uzman gozetiminde

evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta demiyor muyuz? eşiniz büyük olgunluk göstermiş tekrar bi düşünün eşinizin tavsiyesini. ve kendinize sorun ben başkasından olan çocuğa annelik edebilir miyim diye? yanlış anlamayın ama bu şey gibi; sanki eşiniz sizi aldatmış gayrimeşru bir çocuğu olmuş ve getirmiş siz bakıyorsunuz gibi. ben böyle birşeyi kabul edemezdim. 5 yıl henüz erken ümitsiz olmayın derim ben

niye boşanasınızki. evlilik sadece çocuk için mi??? iyi günde kötü günde değil mi?? eğer umut yoksa evlatlık alın. sıcak yuvaya hasret o kadar çocuk varken

Reactions: 000
Allah aşkına eşiniz gidip başkasından çocuk yapıp size getirecek ve siz kabul mü edeceksiniz? O kadının ilerde bana çocuğumu geri verin demeyeceği ne malum hem?
Emin olun evlatlık meselesi 'başkasının çocuğu' gibi olmuyor. Çünkü ona kol kanat geren tek sizsiniz. İlk başta noluyo ya falan deseniz de bir süre sonra canım diye kabulleniyorsunuz zaten. Ve zaten çocuğa da söylemeniz lazım 7 yaş civarında pedagogla birlikte.
Eğer evlat edinmek istiyorsanız kurumdan buluntu, terk edilmiş, anası danasının kim olduğu belli olmayan bir çocuk evlat edinin. Hem ilerde allahım annesi gelip alır mı acaba diye psikolojiniz de bozulmaz.
Evlatlık yiğenim var, ilk başta bir hepimiz şok olduk kabullenemedik ama bebekler kendilerini öyle bir kabullendiriyor ki şu anda o konular özelliklre qçılmazsa aklımıza bile gelmiyor.

Çocuk esirgeme kurumlarından alabilirsiniz bunun dışında hiç bir yol mantıklı değil eşinizle başka sorununuz yoksa ki eşiniz boşanmak da istemiyorsa daha fazla boşanmayı gündeme getirmeyin ayrıca tek tüple hamile olan binlerce belki milyonlarca insan vardir. Zat her ay aynı tüpten yumurta oluşmuyor . Farklı bi sorun olabilir . Erkeklerde de tek sorun sperm sayısı olmuyo yani çok olabilir ama şekli bozuk olabilir şekile her yer bakmıyo bunu da bi degerlendirin derim. Kendinizi de eksik hissetmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…