• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Tup bebek yapardim yumurtam varsa siz niye tup bebek yapmadiniz ki yumurta mi hic yok..Esiniz evlatlik istiyorsa mumkun sevaba da girilir hem..bosanmak sacma geldi bana..

Tüp bebek tedavisi deneyimim var 1. Tüp bebek negatif ..
2. Haziranda dondurulmuş embriyo var onları düşünüyoruz nasipse...
Biz eşimle yıllarca tedaviden sonra olmazsa napariz diye konuştuk aramızda ...
Eşim evlatlık alırız dedi. .
Ben ise boşanmak istediğimi söyledim..
Baba olmak seninde hakkın sorun bende...
Diğer seçenek komşumun yaptığı seçeneği asla kabul etmem siz olsanız ne yapardınız dedim... ?

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Bunu düşünmek için çok erken.Tüp bebekte tüpler önemli değil ki normal yoldan hamile kalmada bile %50 ihtimal var tek tüple. tüp bebek te direkt embriyoyu rahme yerleştiriyorlar.Bence denemeye devam etmelisin benimde 4.yılda 3 aşılama 3.tüp bebek denemesinde tuttu Rabbim ikiz verdi sen de pes etme.Eşin seni destekliyorsa biraz daha dene derim.Arkadaşım 17 yıllık evli rahmi yapışık ve hala umudu var sen de umudunu yitirme bunun için çok erken canım.

Niye boşanmak istiyorsunuz çözüm yolu varken, evlatlık bir çocuğunuz olmasının ne farkı var kan dışında.

Bu ne ümitsizliktir esim için senin çocuğun olmaz diyorlar 9 senelik evliyiz bunun için birgün boşanalım lafı gecmedi aklımızdan baska yere gidip evlatlık almak fikri çok sacma örnek olunacak bir davranışı niye insanlardan kaçarak yapıyorsunuz
Her insan anne baba olmak ister herkesin imtihanı farklıdır
Çocuksuzda evlilik sürdürebilirsiniz

3.seçeneği hiç düşünmemeniz lazım. Ne kadar saçma birşey. Sorun eşinizde olsaydı siz başka adamdan çocuk yapar getirirmiydiniz tövbe ya .
Boşanmak da saçma. Herkesin çocuğu olacak diye birşey yok ki. O imza iyi gün kötü gün her türlü durumda diye atılmıyor mu ? Çok iyi bi evliliğiniz varsa tek sorun bebekse boşanmayın. Eşinizde kabul etmemiş zaten .
Evlatlık almak bana mantıklı geliyor. Bebekken alırsınız adapte olursunuz sizde. Ha içime sinmez derseniz onuda yapmayın. Koruyucu aile olursunuz felan.
Sanki baskasiyla birlikte olup yapacak gibi yazmış. O iş oyle degil aslinda. Neyse ben evlatlik alirdim. Bir manevi oglum iki öz oglum var . Gayet mutluyuz

Evlatlik degil o yavrunun adi.once daha neden bahsettiginizi bi ogrenin.bi arastirin.yok besleme deyinde temelli rahatlayin ya.bukadarmi dusuncesizsiniz.evlatlik tabirini kullanan bi insandan o cocuga anne olmaz bunu soyliyim size.cok sinirlendim ya

Sanki pazardan elma aliyosun.nolacak yaa evlatlik aliriz miş tobe yaaa

Tüp bebek deneseniz? 5 yıl size çok gelebilir haklısınız ama insanlar daha uzun yıllar çabalıyor.. başarabilirsiniz bence.

Öncelikle geçmiş olsun ama bu fikirleriniz son çareniz olsun. Henüz sağlam bir tüpünüz varmış. Tedaviniz bitip, imkansız denilene kadar umudunuzu yitirmeyin. Bende 4 yıl sonucunda hamile kaldım. Allah inşaallah sizede nasip eder.
Daha geçen hafta Konya'da iki aylık bir bebek kundakta sokağa bırakıldı. Maalesef böyle binlerce bebek var. :( Eğer evlatlık düşünüyorsanız; bebekken alabilirsiniz. Daha kolay adapte olabilirsiniz.

Bi
benim de çocuğun olmadı 7 tüp bebek yaptim en son ayrıldım ,
Ne eski eşim ne de annesi bir kere bile bisey olmaz veren de allah alan da demedi .
Bana bir kere bile eşim evlatlık alalım deseydi onu ikiletmezdim ki böyle büyük bir hayra vesile olucam diye çok da seviNirdim.
Ondan çocuğumuz olmamasına rağmen kendine güvendi bütün sıkıntının benden kaynaklandığına inandılar o ve ailesi .
Neyse ki bitti şuan kafam rahat , Bir daha evlenirsem bir evlatlık almayı kabul eden biriyle yürürdüm bu yolu .

Testlerde saglik probleminin kimden kaynaklandigi cikiyor ama yani Ben tam anlamadim, esinizde sorun vardi ama Kabul etmeyip sizde mi saglik problemi olduguna inandilar?

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???
Ben size öncelikle tek tüple bebek sahibi olabilirsiniz diyorum tüb bebek yaparak iki tübü de alınmış milyonlarca hasta var cocuk esinin ve senin araştır derim. Evlatlık cocuk piskolojisi cok agır gelir benimde 13 sene sonra tüb bebekle oldu kızarsın üvey anne olursun cocuk olunca erkekler daha bir rahat oluyor o cocuga bakmak agır gelebilir eger yürekten istemiyorsan ya tüb bebek yada boşanman en güzeli başka kadın cocugun derdi hiç bitmez

Merhaba arkadaşlar ...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Hic tüp bebek tedavisi denediniz mi? Amh yani yumurta rezervin nasıl? Benim de sıkıntı eşimdeydi ama tüp bebekle halledebildik. 9 10 kere deneyenler var tüp bebeği. Maddi durum zorlar dersen devleteen rapor alarak da yaptırabilirsin

Benmde şuan çocuğum olmuyor eşimde hiç bir sorun yok ama ben hiç bir seçeneği düşünmeden sonuna kadr tüp bebek denerdim sanırım Allah hemen hayırlısıyla herkeze nasip etsin inşaallah

Bir çocuğa evlatlık olduğunu söylemeden yaşamak söz konusu bile olamaz bence. Bakın hayatımda hiç bir şeye ayıp günah demem kınamamaya çalışırım ama bu gerçekten çok günah. Her çocuğun iyi ve ya kötü kendi biyolojik anne babasını bilmeye hakkı var. Kardeşleri varsa onları bilmeye hakkı var, ailede bir hastalıkları varsa bunu bilmeye vs vs. Bakın sadece hakkı diyorum. Siz bu hakkı vermek zorundasınız, o kullanmak isterse.

Dünya çok küçük bakın ben çook alakasız bir yerden eşimle tanışıp çook alakasız bir yere geldim. Ya evlatlık edindiğiniz çocuğun abisi ablası kardeşi varsa ve tanışırlarsa? Mantıklı düşünün lütfen.

Daha 5 yıl olmuş, umarım allah nasip eder. Ama ben vesile olayım, eşinize de anlatın. Bu şekilde kimse bilmesin etmesin olmaz.

öncelikle evlatlık değil evlat edinmek. evlat edinen oğlunu karnında değilde kalbinde büyüten bir anne olarak yazıyorum... eşimle bu konuda boşanmayı hiç düşünmedik. denedik olmadı. daha fazla yorulmanın anlamı yok bizim sevgimiz hazır sadece evladımız yok diyerek başvurumuzu yaptık. 2 yıl sonunda dünyalar güzeli oğlumu kucağıma aldım. kendim doğursaydım bu kadar güzelini doğuramazdım :eek: çok seviyorum eşim de aynı şekilde. biz devlet kanalı ile aldık size de tavsiye ederim riske girmeyin. o çocuğun da dünyasını başına yıkmayın...

35 yaşımda evlendim şu an 40 yaşımdayım. Eşimle aramızda yaş farkı var (o küçük) ve evlenirken bunu konuştuk, ikimiz de çocuk düşünmüyoruz ama ileride istersek ve benim olmazsa ne yaparız dedik. O bir çocuk şart değil derken ben evlatlık almaya sıcak baktım. Halen çocuk düşünmüyoruz bu arada. Ama ben koruyucu aile ya da evlatlık almaya sıcak bakıyorum. Başka bir kadından çocuk yapması şu an size iyi bir fikir gibi gelse de ileride kırıcı olabilir sizi üzebilir. Bence o düşünceyi tamamen eleyin zaten çok saçma bir fikir kusura bakmayın.

Back