Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

Gercekten bu soruyu soruyor musunuz yoksa kafa mi buluyorsunuz?

Sirf cocugunuz olmuyor diye kendinizi koymussunuz esya yerine. Baska bir kadina da damizlik muamelesi yapmak. Neymis parayla kadin hamile kalmismis. hey allam Esinizin çocuğu olmasaydi baskasinin altina yatar miydiniz çocuk icin? Neyseki esiniz insan evladi. Siz bence esinize kulak verin. Kendinizi de baska kadinlari dakadinlari da asagilamaktan vazgecin.

Ben evlatlik edinmeyi cok seven biriyim.
Bana gore her evli cift evlatlik edinse cocuklar yurdunda cocuklar kalmazdi, zorluk cekmezlerdi.
Benden olsa hemen evlatlik edinirim.
Esime kac kere soyledim ama eşim kabul etmiyor malesef.
Kizima kardes olurdu o bebis.

Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben bu kısma takıldım. Tabiki evlatlık alabilirsiniz , gerçi kesin bir durum söz konusu değil ama söylememe kısmını bir daha düşünün. Ne olursa olsun çocuk evlatlık olduğunu bilmeli ve bunu sizden öğrenmeli. Hiç öğrenemez diye düşünmeyin öyle bir öğrenir ki onda yaşattığı travma bütün hayatını etkileyebilir. Bu konuyu birebir yakınımda yaşadığım için yazıyorum.

Dün bi arkadasimla gorüstum yilda 2 kere falan adet oluyomus hormon bozuklugunun haddi hesabi yok ve doktorlar senin assla cocugun olmaz demis evlenmeden önce.hemde kac doktor.10 yillik evli ve su an 4 cocugu var.lütfen umudunuzu kesmeyin.benimde 1 senedir olmuyor diyorumki zamani var umudumu asla kesmiyorum..

çocuk şart değil , olmuyor diye evliliğimi niye bitiriyim.ben aşkımla evlendim sonuçta , adamın birini seçip çocuk yapıyım diye evlenmedim.ayrıca ne münasebet kocam gidip başka kadınla çocuk yapıcak.bunun yaratacağı sorunlar korkunç olur.ya çocuksuz yaşayın evcil hayvanlar sahiplenin ya da terk edilmiş masum bir bebeği evlat edinin.

cocuksuzda hayat surdurebilirsiniz
sonucta bu durumdaki tek kisi siz degilsiniz bakacaksaniz evlatlik bir secenek evet ama baskasindan cocuk yap getir durumu gercekten cok sacma ve cok uc noktalarda bir dusunce

Bende tedaviyle gebe kaldım , olmasa evet çevre vb. etkenler insani çok yoruyor kabul. Ama Allah nasip etmiyorsa o evladı siz sadece bir nedensiniz Allah ikinize birden nasip etmiyor demektir. Sonuçta Rabbim eşinizi evlat sahibi yapmak istese sizinle değil başkasıyla kaderini cizerdi böyle düşünün... Kendinizi suçlama psikolojisinden vazgeçin..
Sartlarinizi sonuna kadar kullanın, hangi tedavi aşamalarından gectiginizi yazmamişsiniz ama maddi imkanlar müsaitse 5 sene uzun bir zaman değil önünüzde zamanınız varken defalarca tüp bebek deneyebilirsiniz

Canım seni bu düşüncelere iten bişey mi oldu acaba
Çünkü seçeneklerin arasında çok ta doğru olmayan bir şey var
Eşinin baskasiyla ilişki yaşayıp bebek sahibi olup beraber biyütmeniz
Gerçekten kendimi bir kötü hissettim bu seçenek karşısında
Benim konumada yazmıştın
Eylülde ameliyat olmuşsun ve sapasağlam bir tüpün var ne güzel
Eşinin değerleride çok iyiymiş
Başka da olmaması için bir sebep yok sanırım .
Dondurulmuş embriyon vardı galiba
Hazirana kadar ertelediginiz tüp bebek fikrinizi biraz daha öne çekebilirsiniz
Ama öncelikle bu karamsarlıktan uzaklaş ve bir şeylerin yolunda gidecegine inan canım benimm

bende yilda iki kere adet olurdum o nasil bir dr musta 2 kere adet oluyo diye cocugun asla olmaz demis 1 cocugum var tamam tedavi ile ama var yani belki beklesem kendiligindende olurdu

Sanki kendimi bir kısır döngü nün içinde hissediyorum... her ay aynı hüsran her ay aynı umutlar... sanki herkes anne olur bi benden bişey olmaz.. kendimi eksik yapayalniz hissediyorum... başka kadından çocuğu tabiki bende istemem.. Siz olsanız istermiydiniz diye sordum sadece. .
O kadın yıllarca neler yaşamış demekki bunu kabullenmis 10 yaşında çocuk ve ona çok iyi annelik yapıyor ... çaresizlik böyle bişey... evlatlık alıp ikimizden de olmayacaksa çocuk barı birimizden olsun demiş karar vermişler saygı duyuyorum onada...
Kafam bu aralar çok karışık...
Etrafimda ailemde sülalem de herkes hamile. Sanki bu dünyaya bir ben gönderilmişim.. herkesin olur bi benim olamaz düşüncesi var hep içimde...
Bilmiyorum çok karisigim allah yardımcımız olsun ...

+1
Caresizlik yalnizlik kismini anliyorum da arkadasin yorumuna katiliyorum.

Esiniz kisir olsa siz baskasiyla cocuk sahibi olup evlilige devam eder miydiniz bir dusunun..

Ayrica o kadin farkli siz farklisiniz.
Allah herkesi farkli yaratmis.
Herkesin gunahi sevabi kendine.
Kotuden ornek olmaz.
Herkesin fitrati kendine.

Her cevrede gordugunuzu kendinize uygulamayin.
Bizim milletimiz buna bayiliyor.
Herkesin imtihani farkli cunku herkesin kisiligi farkli..

Benim 10 yilda oldu evladim.
Bosanmadim, evlat edinmek istemedim ya benimseyemezsem ona iyi anne olamazsam diye. Hele ki son secenegi asla dusunmedim, olaki esim boyle bir teklifle gelseydi git cocuk yaptigin kadinla kal derdim. Kocasini baska kadina yollamak sapiklik, midesizlik bana gore.

Sabrettik, dua ettik, tevekkul ettik. Rabbim mukafatini verdi.
Rabbim sizede versin

kendimi hazir hissedersem evlatlik dusunurdum,

degilsem de bu sebeple bosanmazdim.

Evlatlık çok sakat bir iş. Başkasının çocuğunu kucağıma alıp sevemem demişsiniz. Bu durumda evlat edinseniz o çocuğun da bir vebali var. Altından kalkamayacağınız yükün altına girmeyin. Eşiniz kabul ediyorsa bu şekilde devam edin. Bakarsınız gün gelir, nasip olur. Annelik hissi gösteremeyeceğiniz bir çocuğu almak kötülük olur ancak. Başkasından çocuk yapma fikrine hiç yorum yapmıyorum. Tamamen mantık dışı. Allah yardımcınız olsun

kocamın başka kadından çocuk yapması tabi ki. en mantıklı olan bu.
Kocam başka kadından çocuk yapacak o kadın o çocuğu bırakacak mı diyelim bıraktı yine çocuğunu görmek istiyecek ilerde çocuğa ben senin annemin diyecek evlilik sarsılacak her türlü

Evlatlık alırdım.bir anne-babaya muhtaç o kadar çocuk var ki

5 sene daha çok erken sayılır ben 7 yıllık evliyim benimde olmadı teyzem 17 sene sonunda çocuk sahibi oldu şimdi 2 tane kızı var 24 ve 20 yaşlarında bende senin gibi depresyona girdim boşanalım git başkasıyla evlen diye çok ağladım eşim de aynı senin eşin gibi bağırdı ben seninle çocuk için mi evlendim seni seviyorum olmazsa olmaz napalım tek çocuğu olmayan biz miyiz dedi çok ağladım bende senin gibi ama alıştım artık evet her ay yine umutlanıyorum ama artık eskisi gibi sarsmıyor alışacaksın umutsuz olma vardır vakti saati bizde gülecez inşallah üzülme

Hatırladım sizi :)

Yorumlari okumadim ama yumurta donasyonu dusunur musunuz? Siz tasiyacaginiz icin epigenetik gecis ile sizden de bir seyler gecebilir bebege hem de benimseyememe sorununuz olmaz siz doguracaksiniz

bende yilda iki kere adet olurdum o nasil bir dr musta 2 kere adet oluyo diye cocugun asla olmaz demis 1 cocugum var tamam tedavi ile ama var yani belki beklesem kendiligindende olurdu
Pkonun en agir derecesiymis yani.asla yumurtlama olmuyomus.kac doktora gitmis 1 tane deil hepsi ayni seyi demis.tüp bebekle bile olmaz demis.sonuncu cocuguna korunurken hamile kalmis ve 3 ay adet olmus hamile olduguni 3 aylikken ögrenmis.Rabbim verecekse hertürlü veriyo yani.nasip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…