Paraları bana ödemesine gerek yok ki, zaten biz beraber kredi çekmiştik evlenirken 13 bin TL. Bana bitti demişti ama kredi kartımız da olduğu için yetiştirememiş. Kalan kısmı bu ay bitiyor. Altınlarımı yada paramı bana danışmadan alsa herşey farklı olurdu.
Ya bana ya kendisine zarar vereceğini söylüyor kazasız belasız atlatmak istiyorum bu dönemiMerak etme bu tür erkek müsveddeleri korkak olur benimki de istemiyordu hatta boşanacağımız gün arabayı duvara sürdü ikimizi de öldüreceğim diye tehdit etti ama sonunda mecbur kaldı boşanmaya.
ama ne kadar korkmuştum anlatamam seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun. İyi ki çocuk olmamış. Ben ona güvenemediğimden çocuk istememiştim oda zaten evde oturup ona para getiremeyeceğimi düşündüğünden istemedi
Aynen öyle..Bir yıl, iki yıl... Sürenin ne önemi var, bir ömür çekmekten iyidir.
Kaçın, kendinizi kurtarın...
Bende biteceğini sanmıyorum artık farkındayım herşeyin.sanki benim hikayemi yazmışsın
fazlası var eksiği yok
ben boşanmadım
şimdiki aklım olsaydı boşanırdım niye biliyor musun?
o borç hiç bitmiyor
evleneli 2,5 sene oldu kumar borcu ödüyor hala
bense ondan ayrı onunla bir hayat yaşıyorum gittiği yere kadar gider
bi daha borcum var diye karşıma geçerse basarım tekmeyi
bence kurtul gitsin
böylesine kadınlık yapılmaz
kumar derken nerde yapmış bu borçları
bildiğimiz kumar mı yoksa borsa ticaret vs mi?
Dertleşmeye fikir almaya çok ihtiyacım var,
uzun zamandır düşündüğüm ve son 1-2 aydır iyice kafama koyduğum bir karar ; Boşanmak!
Kendimi yedim bitirdim, son 1 aydır kafam da saç kalmadı düşünmekten, ya sonrası demekten..
2 buçuk yıldır evliyiz çocuk yok. Kısaca konumu anlatmak isitiyorum.
Nişanlıyken maddi anlamda durumu iyi olan dolayısıyla evle ilgili ve çeyizle ilgili dünya kadar masraf yapan yine bendim ama bundan hiç gocunmamıştım bizim yuvamızdı ne fark ederdi ha o ha ben ?
Evlendik, düğünde takılan altınları kasaya benim adıma koyarız diye anlaştık birbirimize söz verdik.
O süreçte altınlar evdeydi, benim akrabalarımın düğün dernek nedeniyle il dışına çıkmam gerekiyordu birkaç gün sonra döndüğümde takı kutumdaki günlük altınlarımın olmadığını farkettim,
o an bile yok ya olamaz ben başka yere koydum dedim..
Küçükken dedemin bana taktığı bilezik yoktu, işte o zaman beynimden vurulmuşa döndüm
maddi anlamda değeri önemli değildi, o benim çok sevdiğim rahmetli dedemin yadigarıydı : (
Kıyametler koptu tabi evde, bozdurdum yarın alıcam dendi, bu yarınlar hiç gelmedi, ben ağlamakla yetindim.
Sonra öğreniyorum ki düğünde takılan evdeki altınlar da yerinde yok!
Benim il dışında olduğum sürede altınları alıp kendi adına banka kasasına yatırdığını söyledi
tabi ki inanmıyorum artık ona, bozdurduğunu bal gibi biliyorum ama bir umut işte..
O benim eşim niye yalan söylesin ki ?
Sonra aylarca oyalamalar başlıyor, olan bana oluyor güven müven hiç birşey kalmıyor sürekli tartışıyoruz..
Aylar sonra itiraf ediyor tüm altınları bozdurup,
evlenmeden önce yaptığı ve benim hiç birinden haberim olmadığı borçlarına ödemiş.
Hayır diyorum ki hem benden gizli yapıyorsun bana anlatmıyorsun hem de ben senin kumar ve faiz borçlarının acısını yine ben çekiyorum. Neden ? Evlilik bunun için miydi ?
Az buz bir para değil üstelik. Şu an hala borçlar var.. Ve ben kafayı yemek üzereyim..
Bütün bunların çilesini neden ben çekiyorum? Kendi ailemde asla böyle bir şey yaşamadım, şimdi nasıl zoruma gidiyor başkasının eline muhtaç olmak ve eşim tarafından kandırılmak..
Bunları öğrendiğim dönem depresyona girdim o anki psikolojiyle boşanmaya cesaret edemedim
şimdi durum değişti artık kaldıramıyorum yaptıklarını ve gücümün farkındayım tek başına da yaparım diyorum.
Bu anlattıklarım 1. boşanma sebebim bir de ailesine düşkünlüğü, ilgisizlik ve internete bağımlılığı var
Arkadaşlar söyleyin şimdi bana, ben bu adamdan ayrılsam müstehak değil mi?
Ayrılmam diyor.Kendini suçlu görmüyor bile, boşanacağımı söylediğim için beni vicdansızlıkla suçluyor.
Ne saygım, ne sevgim ne de güvenim kalmadı.
Çekişmeli dava hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirin lütfen
Kim evden gitmeli, kesinlikle boşanmak istemeyen birini nasıl uzaklaştırmalı
bana zarar vermesinden korkuyorum.
Sen bu adamın dibinde dura dura bu durumu kanıksamışsın. Bir insanı hayat arkadaşı olarak seçiyorsan, kadın olsun, erkek olsun, maddi-manevi dimdik onun yanında durursun. İnan gerçekten insan olan, akıllı olan, duyarlı olan erkekler böyle değil. Allah aşkına kurtul şu parazitten.
Ben niye hangi sebeple suçlandığımı bilmiyorum asıl.. Ayrılmak istemem büyük suçHangi emekten bahsediyor esiniz? Anlittiklariniza göre hep siz emek vermissiniz... Yok düzelmeyede caba göstermiyor anladigim kadariyla, daha ne vicdanindan bahsediyor...
Amin inşallah canımAllah yardımcım olsun eşinin yaptığı hırsızlıktır...
Kesinlikle yaşayacağım şehir de iyi olacağımı biliyorum tek sıkıntı orada iş bulabilmek.S.na nerde yaşamak iyi gelecekse o şekilde davran .. Ayrıca yeni bir başlangıç için il değiştirmek belki çok daha iyi gelebilir sana.. Emek sevgi karşıklı güzeldir arkadaşım çocuğun yokken herşey daha kolay emin ol ..
Anladım. Peki dilekçe eline geçtiğinde evden kim gitmeli ?hayır tazmınat davası daha gec sonuçlanır genelde. ıkısını aynı davadada talep edebılırsınız boşanmayı gecıktırmek ıstemıyorsanız ayrı davada
Siz yanlış anlamışsınız, benden habersiz almadı, beraber çektik krediyi.Eşim kendi adına çekti ama evet güven sarsılması konusunda haklısınız. Sonuçta kredi bitmedi biraz daha kaldı diyebilirdiKredi bildiğim kadarı ile beraber çekilmiyor ya o çekti krediyi ya siz.
Umarım bir daha yalan söylemez ama o güven bir gittimi geri gelmiyor maalesef. Bir kere senden habersiz almış, tabiri caiz ise benim eski eşim gibi çalmış altınları..
Ya bana ya kendisine zarar vereceğini söylüyor kazasız belasız atlatmak istiyorum bu dönemi
Kurtulmak istiyorum var mı daha ötesi. İlk zamanlarımız da bende bilerek çalışmadım bebek fikrinden caydık böylelikle, kafaları aynı çalışıyor bunların
Aynen öyle..
Ne mutlu sana babacığın sana destek olmuş, benim babam hayatta değil maalesef : (Ah ! Bu hissi iyi bilirim, ailemin yüzüne bile bakamıyordum ben, boşandıktan sonra kredi borcumu babam kapadı, allah ondan razı olsun, ne varsa insanın kendi ailesinde var ama öylesine mahcubum ki babama karşı.
O heriften o paraları tahsil edip babama o parayı iade etmek istiyorum, biraz ümitsiz olsam da bunu yapacağımı umuyorum.
Ben paraya bağımlılık olarak görüyorum bir açıklama bulamıyorum yaptıklarınaGizli gizli yapılan bekarlıktan kalma borçları ödemesi ve kendini suçlu görmemesi normal bir durum değil. Borcu varsa söylemeliydi, kimse eşine kayıtsız kalamaz, gizli yapılması, adam yerine konmamak insanı yaralar gerçekten de..
1 gün daha geçirirsen bu adamla, hiç gücenme akılsızsın.
Her şeyi geçtim, dede yadigarı takını bozdurmuş utanmadan. Allah sabır versin.
Allah eşine ve sizlere sabır versinben değil abim sorunlu ve kocanızın yaptıgı her şeyi o da yapıyor.sorun kumar ve çalışmaması.3 çocugu var.herkese yük.sürekli yalanlar sürekli borçlar ve inanın sürekli dua ediyorum başına bir iş gelmesin biri kandırıp kötü bir şey yaptırmasın diye.kumarcıların dini imanı para oluyor.boşanın sonu yok
Ben ne desem kabul eder şu an boşanma dışındaHerseyi talep etmelisiniz zaten.bende ederdim.sadece denemek icin soylerdim yani bunu.
Şu an başım sızlıyor sinirden varın siz düşünün bu süreçte nasıl yıprandığımıdakka bi gol bir, evlenir evlenmez geline böyle kazık atılmaz, bence haklısın, o konuda şüphen olmasın, bence de boşuna yıllarını heba etme
Çok haklısınız, ben yine de evliliktir dedim ikimizin arasında kalması gereken bir sır gibi taşıdımSonuna kadar haklısın.Ben genelde boşanma konularında uzlaşmacı ve şans verilmesi taraftarıyım ancak sana yaşattıkları bu evliliğin yürümeyeceğini alenen ortaya koymaktadır.Gerçekten sizin adınıza üzüldüm ama alacağınız karar ile daha mutlu olacağınıza eminim.Kararınızı sonuna kadar destekliyorum.Kumar vs borcu ve eşten habersiz yapılan bu şeyler ve de sizin bu zamana kadar ki iyiniyet ile çabanız bu evlilik için yeterde artar bile.
Duygu sömürüsü yapacaktır , dediğiniz gibi vicdansızlık ile suçlanacaksınız ancak bu asla sizi caydırmasın.Çünkü kendince suçunuı örtüyor.Keşke herkes sizin gibi mücadeleci olsa ama siz elinizden geleni yapmışsınız.
Çekişmeli boşanmada verirsiniz dilekçenizi dava başlar.Altınlar kadında olmak zorunda bunu resim video kaydı ve şahitlerle -aile harici tabiiki- ispatladığınız şekilde alırsınız.
Ayrıca bu konularda konusunda uzman bir avukat ile çalışırsanız daha faydalı olur.Ve bayan olduğunuz için davaya,4-0 önde başlıyorsunuz
Rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.
Siz ne kadar süre evli kaldınız? Merak ediyorum boşandıktan sonra nasıl hayatına devam etti eşin?Ay aynı model yahu !
oda intihar edeceğini filanda söylemişti, boş laflar bunlar . bırak verecekse kendine zararı versin sana dokunmasın da zararı.
dedenden kalan bileziği satması ne demek ya. benim de ailemin taktığı altınları çalıp sattı, ne kendisi ne kendi tarafı hiçbirşey takmadığı halde..
Benden o kadar çok eminmiş demek kievet bende en çok o kısma takıldım hatıra olan bir şeyi nasıl bozdurur. birde konu sahibi yokken nasıl cesaret etmiş hayret
Ne mutlu sana babacığın sana destek olmuş, benim babam hayatta değil maalesef : (
Eşimi çok severdi, bilseydi bu huylarını belki hissediyordur oralardan...
Annem boşanma kararımı destekliyor asla onaylamıyor onun bu yaptıklarını..
Sende inşallah babana olan mahçubiyet borcunu ödersin canım..
Boşanma sürecinde nasıldın psikolojik olarak ?
Çok haklısınız, ben yine de evliliktir dedim ikimizin arasında kalması gereken bir sır gibi taşıdım
Onun annesine de benim anneme de yeni söyledim, rezil olmasın onu kötü bilmesinler diye
ama artık gücüm kalmadı bu yükü taşımaktan yoruldum.
Bilgilendirme için teşekkürler elimde fotoğraflar mevcut, düğün cdsini evde bulamadım ama ailemde var.
İnşallah sorunsuz bir şekilde kazanırım davayı..
Ne istediğini gerçekten bildikten sonra hayatta herşey daha kolay .. Sana yaşadığın şehir iyi geliyorsa orda kal .. Elinde mesleğin var çocuğun yok yeniden başlaman çok daha kolay şu durumda .. Boşanmak kolay bir süreç değil elbette ama gitmek için çok sebebin var ..Kesinlikle yaşayacağım şehir de iyi olacağımı biliyorum tek sıkıntı orada iş bulabilmek.
Çocuğum olsaydı bu kadar kararlı olabilir miydim bilmiyorum
Anladım. Peki dilekçe eline geçtiğinde evden kim gitmeli ?
evet bende en çok o kısma takıldım hatıra olan bir şeyi nasıl bozdurur. birde konu sahibi yokken nasıl cesaret etmiş hayret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?