• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum,haksız mıyım ?

Asla kredi çekmeyi düşünmüyorum, benden hala bunu istemesine şaşırıyorum..

Bayram öncesi ya da bayram sonrası dava açmayı düşünüyorum
çekişmeli davalar çok uzun sürüyor mu ?

Evet uzun sürer mümkün ise anlaşmayı dene..

Şimdi korkum bana zarar vermesi arkadaşlar çünkü kesinlikle boşanmak istemiyor
Napıcağımı bilmiyorum
Merak etme bu tür erkek müsveddeleri korkak olur benimki de istemiyordu hatta boşanacağımız gün arabayı duvara sürdü ikimizi de öldüreceğim diye tehdit etti ama sonunda mecbur kaldı boşanmaya.
ama ne kadar korkmuştum anlatamam seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun. İyi ki çocuk olmamış. Ben ona güvenemediğimden çocuk istememiştim oda zaten evde oturup ona para getiremeyeceğimi düşündüğünden istemedi

Benim de eşime bitmeyen kredi borçlarından dolayı sinirim var 2 tane de konu açmıştım, sizin yazdıklarınızı okuyunca tüylerim diken diken oldu çok sinirliyim ya. Bizimki en azından defalarca özür diledi,ağladı pişmanlıktan yerin dibine girdi; sizinki tam bir şe...sizmiş. Borçların sebebi ne acaba, araştırdınız mı hiç, nasıl açıklama yapıyor?

Ağlaması özür dilemesi zaten fiks. Peki o paraları size ödedi mi yoksa siz ödemeye devam mı ediyorsunuz kredileri?

adam borçlarını kapatmak için evlenmiş ,evlenmişkende tüm ihtiyaçlarını görüyor sefası olsun yarasıııııın.Dünyaya bir daha mı gelecek.kalan borçları da size kredi çektirip kapattırırsa ohhhhhhh tadından yenmez valla...ve siz iki gün daha bu adamla evli kalırsanız yaşayacağınız her şeyi haketmiş olacaksınız..
Allah yardımcınız olsun.

Canım dava açacaksın, maddi-manevi taleplerini dilekçeye yazacak avukat. Eşinin boşanma konusunda anlaşmaya yanaşmamasını ve seni tehdit ettiğini ekleyecek. Can güvenliğinin olmadığını belirterek, eşin için evden uzaklaştırma, ve kendin için polis koruması talep edeceksin. Eşini eşyalarıyla gönderdikten sonra taşırsın evini ordan.

Bu tip adamlar korkak olur, cesareti olsa geçer karşına dürüstçe borcum var derdi. İçini ferah tut ve bayramı beklemeden git bir avukatla görüş. Sen bu adamı kambur gibi taşıyorsun sırtında, mecbur musun da çekiyorsun bu sıkıntıları.

Altınlar için ayrı dava açmayacaksın. Hepsini tek dilekçeye ilave edip, maddi-manevi tazminat talep edeceksin. Avukat sana adamakıllı anlatır hepsini.
Kambur gibi taşıyorsun sırtında lafı ne kadar doğru, çok üzülüyorum çok..
Bir avukat buldum sadece telefonda konuştuk kısaca, herşeyi detaylıca anlattıktan sonra bana bir yol sunacaktır

Sonuna kadar haklısın eşinin hiç elde tutulur biryanı yok maalesef. Maddi manevi tazminat da alma hakkın var diyebiliyorum ispatın da varsa. Yıpratma kendini sen kendi ayakları üzerinde durabilen bir bayansın anladığım kadarıyla onsuz çok daha iyi yaşarsın.
Şu an kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum evet ama boşanma durumunda il değiştirip
başka bir şehir de hayatıma devam etmek korkutmuyor değil..

Bir yıl, iki yıl... Sürenin ne önemi var, bir ömür çekmekten iyidir.
Kaçın, kendinizi kurtarın...

Dertleşmeye fikir almaya çok ihtiyacım var,
uzun zamandır düşündüğüm ve son 1-2 aydır iyice kafama koyduğum bir karar ; Boşanmak!
Kendimi yedim bitirdim, son 1 aydır kafam da saç kalmadı düşünmekten, ya sonrası demekten..
2 buçuk yıldır evliyiz çocuk yok. Kısaca konumu anlatmak isitiyorum.
Nişanlıyken maddi anlamda durumu iyi olan dolayısıyla evle ilgili ve çeyizle ilgili dünya kadar masraf yapan yine bendim ama bundan hiç gocunmamıştım bizim yuvamızdı ne fark ederdi ha o ha ben ?
Evlendik, düğünde takılan altınları kasaya benim adıma koyarız diye anlaştık birbirimize söz verdik.
O süreçte altınlar evdeydi, benim akrabalarımın düğün dernek nedeniyle il dışına çıkmam gerekiyordu birkaç gün sonra döndüğümde takı kutumdaki günlük altınlarımın olmadığını farkettim,
o an bile yok ya olamaz ben başka yere koydum dedim..
Küçükken dedemin bana taktığı bilezik yoktu, işte o zaman beynimden vurulmuşa döndüm
maddi anlamda değeri önemli değildi, o benim çok sevdiğim rahmetli dedemin yadigarıydı : (
Kıyametler koptu tabi evde, bozdurdum yarın alıcam dendi, bu yarınlar hiç gelmedi, ben ağlamakla yetindim.
Sonra öğreniyorum ki düğünde takılan evdeki altınlar da yerinde yok!
Benim il dışında olduğum sürede altınları alıp kendi adına banka kasasına yatırdığını söyledi
tabi ki inanmıyorum artık ona, bozdurduğunu bal gibi biliyorum ama bir umut işte..
O benim eşim niye yalan söylesin ki ?
Sonra aylarca oyalamalar başlıyor, olan bana oluyor güven müven hiç birşey kalmıyor sürekli tartışıyoruz..
Aylar sonra itiraf ediyor tüm altınları bozdurup,
evlenmeden önce yaptığı ve benim hiç birinden haberim olmadığı borçlarına ödemiş.
Hayır diyorum ki hem benden gizli yapıyorsun bana anlatmıyorsun hem de ben senin kumar ve faiz borçlarının acısını yine ben çekiyorum. Neden ? Evlilik bunun için miydi ?
Az buz bir para değil üstelik. Şu an hala borçlar var.. Ve ben kafayı yemek üzereyim..
Bütün bunların çilesini neden ben çekiyorum? Kendi ailemde asla böyle bir şey yaşamadım, şimdi nasıl zoruma gidiyor başkasının eline muhtaç olmak ve eşim tarafından kandırılmak..
Bunları öğrendiğim dönem depresyona girdim o anki psikolojiyle boşanmaya cesaret edemedim
şimdi durum değişti artık kaldıramıyorum yaptıklarını ve gücümün farkındayım tek başına da yaparım diyorum.
Bu anlattıklarım 1. boşanma sebebim bir de ailesine düşkünlüğü, ilgisizlik ve internete bağımlılığı var
Arkadaşlar söyleyin şimdi bana, ben bu adamdan ayrılsam müstehak değil mi?
Ayrılmam diyor.Kendini suçlu görmüyor bile, boşanacağımı söylediğim için beni vicdansızlıkla suçluyor.
Ne saygım, ne sevgim ne de güvenim kalmadı.

Çekişmeli dava hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirin lütfen
Kim evden gitmeli, kesinlikle boşanmak istemeyen birini nasıl uzaklaştırmalı
bana zarar vermesinden korkuyorum.
sanki benim hikayemi yazmışsın
fazlası var eksiği yok
ben boşanmadım
şimdiki aklım olsaydı boşanırdım niye biliyor musun?
o borç hiç bitmiyor
evleneli 2,5 sene oldu kumar borcu ödüyor hala
bense ondan ayrı onunla bir hayat yaşıyorum gittiği yere kadar gider
bi daha borcum var diye karşıma geçerse basarım tekmeyi
bence kurtul gitsin
böylesine kadınlık yapılmaz
kumar derken nerde yapmış bu borçları
bildiğimiz kumar mı yoksa borsa ticaret vs mi?

Bir avukat buldum sadece telefonda konuştuk kısaca, herşeyi detaylıca anlattıktan sonra bana bir yol sunacaktır

Sen bu adamın dibinde dura dura bu durumu kanıksamışsın. Bir insanı hayat arkadaşı olarak seçiyorsan, kadın olsun, erkek olsun, maddi-manevi dimdik onun yanında durursun. İnan gerçekten insan olan, akıllı olan, duyarlı olan erkekler böyle değil. Allah aşkına kurtul şu parazitten.

Hangi emekten bahsediyor esiniz? Anlittiklariniza göre hep siz emek vermissiniz... Yok düzelmeyede caba göstermiyor anladigim kadariyla, daha ne vicdanindan bahsediyor...:KK14:

Şu an kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum evet ama boşanma durumunda il değiştirip
başka bir şehir de hayatıma devam etmek korkutmuyor değil..
Sana nerde yaşamak iyi gelecekse o şekilde davran .. Ayrıca yeni bir başlangıç için il değiştirmek belki çok daha iyi gelebilir sana.. Emek sevgi karşıklı güzeldir arkadaşım çocuğun yokken herşey daha kolay emin ol ..

Anlaşmalı boşandık biz, tüm borçları kabul etti, herşeyi istedim epey yekun tutuyor.
8 taksitte ödemeyi hem kabul etti hem de mahkemede kabul ve ikrar etti ve heryerde imzası ve mahkeme tutanakları var.
1 taksiti bile ödemedi, hepsini üstüme yıkıp sırra kadem bastı. Taksitler birikince icra takibi başlattım 1 ay önce.
Uzun bir süreç diyor avukatım, üstünde bi mal var mı yok mu onu da bilmiyorum, o kadar yalancıydı ki ! Bir de bana servet avcısı demişti bu şeref yoksunu erkek müsveddesi.
Bizimkisi anlaşmalı olmayacak çünkü ayrılmak istemiyor
istese de benim taleplerimi kabul etmez o nedenle çekişmeli dava olacak.
Bu konuyla avukatınızın ilgilenmesi gerekmiyor mu, fizana da kaçsa hakkınız olanı ödemeli
Allah sizin de yardımcınız olsun

amin..
iyi bir avukat bul önce..
o zaten yönlendirecektir.
boşanma davasını ayrı , maddi manevi tazminat davasını ayrı da açabilir, tek dava da açabilir.
arkadaşımın boşanmasına hükmedildikten sonra maddi tazminat davası halen sürdü.. hakim davaları ayırdı.
ama aldı sonunda hakkını.
biraz yıpratıcı bir süreç ama ömür boyu çekmekten iyidir.
Avukat buldum sayılır haftaya yüzyüze görüşeceğiz. Telefonda konuştuk şimdilik.
Evet çok duygusal biri olarak zor zamanların beni bekledğinin bilincindeyim : (

Ah ! Bu hissi iyi bilirim, ailemin yüzüne bile bakamıyordum ben, boşandıktan sonra kredi borcumu babam kapadı, allah ondan razı olsun, ne varsa insanın kendi ailesinde var ama öylesine mahcubum ki babama karşı.
O heriften o paraları tahsil edip babama o parayı iade etmek istiyorum, biraz ümitsiz olsam da bunu yapacağımı umuyorum.

O zaman sana yaşattıklarına karşı bir yaptırımı olmalı. Tamam boşanmayacağım, ama 1 sene ayrı kalmak istiyorum diyin mesela, bu süreçte de seni gerçekten seviyorsa çaba göstersin; hem bu borçları tamamen kapatsın, hem de senin altınlarını yerine koymaya başlasın yavaştan.
Güzel bir fikir ama ben artık onunla bir gelecek kurmak istemiyorum ki sevgim kalmadı

aynı benim abi kaçın kurtulun asla değişmez ömrünüzü yer lütfen dinleyin
Siz de mi bu sebeple boşandınız ?

Gizli gizli yapılan bekarlıktan kalma borçları ödemesi ve kendini suçlu görmemesi normal bir durum değil. Borcu varsa söylemeliydi, kimse eşine kayıtsız kalamaz, gizli yapılması, adam yerine konmamak insanı yaralar gerçekten de..

Güzel bir fikir ama ben artık onunla bir gelecek kurmak istemiyorum ki sevgim kalmadı

Siz de mi bu sebeple boşandınız ?

ben değil abim sorunlu ve kocanızın yaptıgı her şeyi o da yapıyor.sorun kumar ve çalışmaması.3 çocugu var.herkese yük.sürekli yalanlar sürekli borçlar ve inanın sürekli dua ediyorum başına bir iş gelmesin biri kandırıp kötü bir şey yaptırmasın diye.kumarcıların dini imanı para oluyor.boşanın sonu yok

Ağlaması özür dilemesi zaten fiks. Peki o paraları size ödedi mi yoksa siz ödemeye devam mı ediyorsunuz kredileri?

Paraları bana ödemesine gerek yok ki, zaten biz beraber kredi çekmiştik evlenirken 13 bin TL. Bana bitti demişti ama kredi kartımız da olduğu için yetiştirememiş. Kalan kısmı bu ay bitiyor. Altınlarımı yada paramı bana danışmadan alsa herşey farklı olurdu.

Bizimkisi anlaşmalı olmayacak çünkü ayrılmak istemiyor
istese de benim taleplerimi kabul etmez o nedenle çekişmeli dava olacak.
Bu konuyla avukatınızın ilgilenmesi gerekmiyor mu, fizana da kaçsa hakkınız olanı ödemeli
Allah sizin de yardımcınız olsun (

Amin, cümlemizin. En zor kısmını atlattım ben şükürler olsun, bu saatten sonra ondan gelen paraya ancak piyango gözü ile bakarım o kadar ümitsizim.
Avukatım ilgileniyor elbet ama adamın yeri yurdu belli değil ki. boşandıktan sonra istanbulu terketti nerede yaşıyor nerede çalışıyor bilmiyorum. Bi ara beni arayıp " bana icra davası açma ödicem borçlarını, filanca fabrikada işe girdim" dedi ama onun allah bir dediğinden ötesine inanmam ben kulliyen yalan..

Bak o zaman kabul edebilir bende emin değilim cevabından..
Ama ben hakkım olanları da istiyorum, ben maddi olarak çok zorlandım nişanlıyken
tüm birikimimi düğünümüze evimize harcadım. Bana benim tarafımdan takılan altınlar ne zorluklarla takıldı
ne hayallerle, hiç birinin onda kalmasını istemiyorum ki..

Amin arkadaşım sağol hayırlısı olsun, kendime üzülmekten çok yoruldum
Herseyi talep etmelisiniz zaten.bende ederdim.sadece denemek icin soylerdim yani bunu.

Back