Herşeyden önce kararlılığını ve durumu erken tespit etmeni takdir ediyorum.
Ben de seninle benzer bir durumdayım. Altınların suyu çekilince (ki biz de başta beraber bozdurduk sonrasında baktı altın duruyo hadi bozduralım demeye başladı) son 3 bileziğimi anneme verdim. Banka kartlarımı elinden aldım saklıyorum resmen. Aynı evde bi çiftin birbirinden mal kaçırmak zorunda olması, güvenememesi korkunç birşey.
Mahkeme yoluyla alırmısın bilemem çünkü benim işle ilgili bir konuda mahkemem karara bağlandı kazandım, karşı tarafın herhangi bir malını bulamadık hacizlik. 1 arabası var 3.icracıyım düşün. Yani mahkeme kararıyla hakkın kesinleşir ama tahsilat kısmı ayrı bir dert.
Ben de boşanmak üzereyim çalışmayan ve beni yiyen bir kocadan. Benim babamdan mirasımla açtığı dükkanın davasını bekliyorum ki anlaşmalı boşanmaya madde olarak dava dosyasını ekletebileyim, bi de boşanmak için o davanın sonuçlanmasını beklemiyim.
Ayrı bir şehirde hayat kurmaktan bahsetmişsin, ben ayrı bir ülke planlıyorum. Güya beraber göçecektik ama zaten hep ben uğraştım, kısmette yanlız yola çıkmak varmış...
Korkmuyor muyum, bu rezalet evliliğe rağmen boşanma aşaması ve sonrasından çok korkuyorum. Ama insan verdiği kararlarla istediği hayatı yaşar. Bu evliliği devam ettirip az çok tahmin ettiğim ve tercih etmediğim bir hayat var, diğer tarafta maceralı hiç bilmediğim ama mevcut durumdan kötü olmayacağını düşündüğüm bir başka hayat. Ben korkularımın üstüne gitmeye karar verdim. Mevlana'nın meşhur laflarından: hayatım alt üst olacak diye korkma, ne malum altının üstünden iyi olmadığı
Sen benden daha erken farkına varmışsın evliliğinin yürümeyeceğine. Akıllı ve mantıklısın demek. Bundan sonrasında da tecrübelerin sayesinde daha da akıllı ve mantıklı hareket edeceksin demek ki :)
Bol şans ve sevgi diliyorum...