Dertleşmeye fikir almaya çok ihtiyacım var,
uzun zamandır düşündüğüm ve son 1-2 aydır iyice kafama koyduğum bir karar ; Boşanmak!
Kendimi yedim bitirdim, son 1 aydır kafam da saç kalmadı düşünmekten, ya sonrası demekten..
2 buçuk yıldır evliyiz çocuk yok. Kısaca konumu anlatmak isitiyorum.
Nişanlıyken maddi anlamda durumu iyi olan dolayısıyla evle ilgili ve çeyizle ilgili dünya kadar masraf yapan yine bendim ama bundan hiç gocunmamıştım bizim yuvamızdı ne fark ederdi ha o ha ben ?
Evlendik, düğünde takılan altınları kasaya benim adıma koyarız diye anlaştık birbirimize söz verdik.
O süreçte altınlar evdeydi, benim akrabalarımın düğün dernek nedeniyle il dışına çıkmam gerekiyordu birkaç gün sonra döndüğümde takı kutumdaki günlük altınlarımın olmadığını farkettim,
o an bile yok ya olamaz ben başka yere koydum dedim..
Küçükken dedemin bana taktığı bilezik yoktu, işte o zaman beynimden vurulmuşa döndüm
maddi anlamda değeri önemli değildi, o benim çok sevdiğim rahmetli dedemin yadigarıydı : (
Kıyametler koptu tabi evde, bozdurdum yarın alıcam dendi, bu yarınlar hiç gelmedi, ben ağlamakla yetindim.
Sonra öğreniyorum ki düğünde takılan evdeki altınlar da yerinde yok!
Benim il dışında olduğum sürede altınları alıp kendi adına banka kasasına yatırdığını söyledi
tabi ki inanmıyorum artık ona, bozdurduğunu bal gibi biliyorum ama bir umut işte..
O benim eşim niye yalan söylesin ki ?
Sonra aylarca oyalamalar başlıyor, olan bana oluyor güven müven hiç birşey kalmıyor sürekli tartışıyoruz..
Aylar sonra itiraf ediyor tüm altınları bozdurup,
evlenmeden önce yaptığı ve benim hiç birinden haberim olmadığı borçlarına ödemiş.
Hayır diyorum ki hem benden gizli yapıyorsun bana anlatmıyorsun hem de ben senin kumar ve faiz borçlarının acısını yine ben çekiyorum. Neden ? Evlilik bunun için miydi ?
Az buz bir para değil üstelik. Şu an hala borçlar var.. Ve ben kafayı yemek üzereyim..
Bütün bunların çilesini neden ben çekiyorum? Kendi ailemde asla böyle bir şey yaşamadım, şimdi nasıl zoruma gidiyor başkasının eline muhtaç olmak ve eşim tarafından kandırılmak..
Bunları öğrendiğim dönem depresyona girdim o anki psikolojiyle boşanmaya cesaret edemedim
şimdi durum değişti artık kaldıramıyorum yaptıklarını ve gücümün farkındayım tek başına da yaparım diyorum.
Bu anlattıklarım 1. boşanma sebebim bir de ailesine düşkünlüğü, ilgisizlik ve internete bağımlılığı var
Arkadaşlar söyleyin şimdi bana, ben bu adamdan ayrılsam müstehak değil mi?
Ayrılmam diyor.Kendini suçlu görmüyor bile, boşanacağımı söylediğim için beni vicdansızlıkla suçluyor.
Ne saygım, ne sevgim ne de güvenim kalmadı.
Çekişmeli dava hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirin lütfen
Kim evden gitmeli, kesinlikle boşanmak istemeyen birini nasıl uzaklaştırmalı
bana zarar vermesinden korkuyorum.