• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum,haksız mıyım ?

Bak o zaman kabul edebilir bende emin değilim cevabından..
Ama ben hakkım olanları da istiyorum, ben maddi olarak çok zorlandım nişanlıyken
tüm birikimimi düğünümüze evimize harcadım. Bana benim tarafımdan takılan altınlar ne zorluklarla takıldı
ne hayallerle, hiç birinin onda kalmasını istemiyorum ki..

Amin arkadaşım sağol hayırlısı olsun, kendime üzülmekten çok yoruldum

Belkide mutsuz bir evlilikte hergün üzülmektense bir defa üzülmek daha iyi olur.

Dertleşmeye fikir almaya çok ihtiyacım var,
uzun zamandır düşündüğüm ve son 1-2 aydır iyice kafama koyduğum bir karar ; Boşanmak!
Kendimi yedim bitirdim, son 1 aydır kafam da saç kalmadı düşünmekten, ya sonrası demekten..
2 buçuk yıldır evliyiz çocuk yok. Kısaca konumu anlatmak isitiyorum.
Nişanlıyken maddi anlamda durumu iyi olan dolayısıyla evle ilgili ve çeyizle ilgili dünya kadar masraf yapan yine bendim ama bundan hiç gocunmamıştım bizim yuvamızdı ne fark ederdi ha o ha ben ?
Evlendik, düğünde takılan altınları kasaya benim adıma koyarız diye anlaştık birbirimize söz verdik.
O süreçte altınlar evdeydi, benim akrabalarımın düğün dernek nedeniyle il dışına çıkmam gerekiyordu birkaç gün sonra döndüğümde takı kutumdaki günlük altınlarımın olmadığını farkettim,
o an bile yok ya olamaz ben başka yere koydum dedim..
Küçükken dedemin bana taktığı bilezik yoktu, işte o zaman beynimden vurulmuşa döndüm
maddi anlamda değeri önemli değildi, o benim çok sevdiğim rahmetli dedemin yadigarıydı : (
Kıyametler koptu tabi evde, bozdurdum yarın alıcam dendi, bu yarınlar hiç gelmedi, ben ağlamakla yetindim.
Sonra öğreniyorum ki düğünde takılan evdeki altınlar da yerinde yok!
Benim il dışında olduğum sürede altınları alıp kendi adına banka kasasına yatırdığını söyledi
tabi ki inanmıyorum artık ona, bozdurduğunu bal gibi biliyorum ama bir umut işte..
O benim eşim niye yalan söylesin ki ?
Sonra aylarca oyalamalar başlıyor, olan bana oluyor güven müven hiç birşey kalmıyor sürekli tartışıyoruz..
Aylar sonra itiraf ediyor tüm altınları bozdurup,
evlenmeden önce yaptığı ve benim hiç birinden haberim olmadığı borçlarına ödemiş.
Hayır diyorum ki hem benden gizli yapıyorsun bana anlatmıyorsun hem de ben senin kumar ve faiz borçlarının acısını yine ben çekiyorum. Neden ? Evlilik bunun için miydi ?
Az buz bir para değil üstelik. Şu an hala borçlar var.. Ve ben kafayı yemek üzereyim..
Bütün bunların çilesini neden ben çekiyorum? Kendi ailemde asla böyle bir şey yaşamadım, şimdi nasıl zoruma gidiyor başkasının eline muhtaç olmak ve eşim tarafından kandırılmak..
Bunları öğrendiğim dönem depresyona girdim o anki psikolojiyle boşanmaya cesaret edemedim
şimdi durum değişti artık kaldıramıyorum yaptıklarını ve gücümün farkındayım tek başına da yaparım diyorum.
Bu anlattıklarım 1. boşanma sebebim bir de ailesine düşkünlüğü, ilgisizlik ve internete bağımlılığı var
Arkadaşlar söyleyin şimdi bana, ben bu adamdan ayrılsam müstehak değil mi?
Ayrılmam diyor.Kendini suçlu görmüyor bile, boşanacağımı söylediğim için beni vicdansızlıkla suçluyor.
Ne saygım, ne sevgim ne de güvenim kalmadı.

Çekişmeli dava hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirin lütfen
Kim evden gitmeli, kesinlikle boşanmak istemeyen birini nasıl uzaklaştırmalı
bana zarar vermesinden korkuyorum.

3 haftalık evli idim eski eşim altınlarımı seninki gibi çalıp satmış, bana da hep yalan söyledi çalıştığım yere borçlarımdan dolayı rehin verdim diye.
4,5 yıl evli kaldım onunla, hep söz verdi ama altınları asla geri vermedi de. Boşanırken de protokole eklettim ama yine ödemedi. Kaçtı gitti. Allah'ından bulsun, yine de icra takibi için peşindeyim. Sanmıyorum alabileceğimi hakkımı ama mazlumun ahı indirir şahı, değil mi. İnancım olmazsa yaşayamam ki !
Daha da kötüsünü yaşarsın beklersen. Hiç düşünme boşan !

Bak o zaman kabul edebilir bende emin değilim cevabından..
Ama ben hakkım olanları da istiyorum, ben maddi olarak çok zorlandım nişanlıyken
tüm birikimimi düğünümüze evimize harcadım. Bana benim tarafımdan takılan altınlar ne zorluklarla takıldı
ne hayallerle, hiç birinin onda kalmasını istemiyorum ki..

Amin arkadaşım sağol hayırlısı olsun, kendime üzülmekten çok yoruldum

düğünde takılan ziynet eşyaları kadınındır.
mahkemeye bunu fotoğraf , cd. ile ispatlarsınız ve de eşinizin bunu sizden habersiz bozdurup harcadığını şahitle ispatladığınız an zaten mahkeme lehinizde karar verecektir.

Benim de eşime bitmeyen kredi borçlarından dolayı sinirim var 2 tane de konu açmıştım, sizin yazdıklarınızı okuyunca tüylerim diken diken oldu çok sinirliyim ya. Bizimki en azından defalarca özür diledi,ağladı pişmanlıktan yerin dibine girdi; sizinki tam bir şe...sizmiş. Borçların sebebi ne acaba, araştırdınız mı hiç, nasıl açıklama yapıyor?
Allah sabır versin. Ne kadar kötü bir his dimi bu?
Sorumsuzluk diz boyu, geleceğine yani eşine güvenememek çok acı..
Borçların sebebi bir borcu başka bir bankadan çekilen krediyle kapatmak..
Elde tutulur birşey yok maalesef

Benim hazmedemdiğim nokta bu işte. Benden gizli saklı işler çevirmesi. Beni aptal yerine koyması..
Düzelicem diyor da ben inanmıyorum artık, hala ödenecek borçlar var ve benim kredi çekmemi istiyor

Sakın çekme sakın ! Aynısını yaşadım inan krediyi ödemek için bana dükkanındaki makineyi kefil gösterdi şimdi de kaçtı gitti kredi başıma kaldı. Bak söylüyorum kardeşim sakın! Beni uyaran olmadı yine sen şanslısın..

Ya allahım şu kk yı okudukça çok şaşırıyorum, "karı" parası yemekten gocunmayan ne çok erkek varmış.
Ben de konduramamıştım ailemden yoktur ki böyle şeyler?
Olur şey değil cidden :KK64:

3 haftalık evli idim eski eşim altınlarımı seninki gibi çalıp satmış, bana da hep yalan söyledi çalıştığım yere borçlarımdan dolayı rehin verdim diye.
4,5 yıl evli kaldım onunla, hep söz verdi ama altınları asla geri vermedi de. Boşanırken de protokole eklettim ama yine ödemedi. Kaçtı gitti. Allah'ından bulsun, yine de icra takibi için peşindeyim. Sanmıyorum alabileceğimi hakkımı ama mazlumun ahı indirir şahı, değil mi. İnancım olmazsa yaşayamam ki !
Daha da kötüsünü yaşarsın beklersen. Hiç düşünme boşan !

Boşanırken altınlar için ayrıyetten tazminat davası açtın mı peki ?
Mahkeme kararıyla geri ödemek zorunda kalmadı mı?
Mahkeme onaylarsa mecbur ödemek zorunda

Evlenirken bu adamlara neden para harcatmıyorsunuz anlamadım ? Çatır ,çatır harcatmak gerek adama kolay sunmuşsun evliliği bunun devamı gelmiş ,''altınları satmak''gibi bir adam evlenme esnasında elini cebine atmıyorsa bilin ki sorumsuzun teki geçimide yarın sizin üstünüze yıkacak ,
çoğu yeni nesil kızlarımız gelinliği dahi kendileri alıyorlar burdan yuh diyorum adam rengini belli etmiş ama sen anlamamışsın ,

sanırım tel,kira,yiyecek bunlarıda sen ödüyorsun böyleyse hemen boşan ona anası bakmaya devam etsin , yetiştirememiş oğluşunu,
eğer birde çocuğun olduğunda şartlar daha da kötüleşir tekmeyi bas buna!

Canım dava açacaksın, maddi-manevi taleplerini dilekçeye yazacak avukat. Eşinin boşanma konusunda anlaşmaya yanaşmamasını ve seni tehdit ettiğini ekleyecek. Can güvenliğinin olmadığını belirterek, eşin için evden uzaklaştırma, ve kendin için polis koruması talep edeceksin. Eşini eşyalarıyla gönderdikten sonra taşırsın evini ordan.

Bu tip adamlar korkak olur, cesareti olsa geçer karşına dürüstçe borcum var derdi. İçini ferah tut ve bayramı beklemeden git bir avukatla görüş. Sen bu adamı kambur gibi taşıyorsun sırtında, mecbur musun da çekiyorsun bu sıkıntıları.

Altınlar için ayrı dava açmayacaksın. Hepsini tek dilekçeye ilave edip, maddi-manevi tazminat talep edeceksin. Avukat sana adamakıllı anlatır hepsini.

Dertleşmeye fikir almaya çok ihtiyacım var,
uzun zamandır düşündüğüm ve son 1-2 aydır iyice kafama koyduğum bir karar ; Boşanmak!
Kendimi yedim bitirdim, son 1 aydır kafam da saç kalmadı düşünmekten, ya sonrası demekten..
2 buçuk yıldır evliyiz çocuk yok. Kısaca konumu anlatmak isitiyorum.
Nişanlıyken maddi anlamda durumu iyi olan dolayısıyla evle ilgili ve çeyizle ilgili dünya kadar masraf yapan yine bendim ama bundan hiç gocunmamıştım bizim yuvamızdı ne fark ederdi ha o ha ben ?
Evlendik, düğünde takılan altınları kasaya benim adıma koyarız diye anlaştık birbirimize söz verdik.
O süreçte altınlar evdeydi, benim akrabalarımın düğün dernek nedeniyle il dışına çıkmam gerekiyordu birkaç gün sonra döndüğümde takı kutumdaki günlük altınlarımın olmadığını farkettim,
o an bile yok ya olamaz ben başka yere koydum dedim..
Küçükken dedemin bana taktığı bilezik yoktu, işte o zaman beynimden vurulmuşa döndüm
maddi anlamda değeri önemli değildi, o benim çok sevdiğim rahmetli dedemin yadigarıydı : (
Kıyametler koptu tabi evde, bozdurdum yarın alıcam dendi, bu yarınlar hiç gelmedi, ben ağlamakla yetindim.
Sonra öğreniyorum ki düğünde takılan evdeki altınlar da yerinde yok!
Benim il dışında olduğum sürede altınları alıp kendi adına banka kasasına yatırdığını söyledi
tabi ki inanmıyorum artık ona, bozdurduğunu bal gibi biliyorum ama bir umut işte..
O benim eşim niye yalan söylesin ki ?
Sonra aylarca oyalamalar başlıyor, olan bana oluyor güven müven hiç birşey kalmıyor sürekli tartışıyoruz..
Aylar sonra itiraf ediyor tüm altınları bozdurup,
evlenmeden önce yaptığı ve benim hiç birinden haberim olmadığı borçlarına ödemiş.
Hayır diyorum ki hem benden gizli yapıyorsun bana anlatmıyorsun hem de ben senin kumar ve faiz borçlarının acısını yine ben çekiyorum. Neden ? Evlilik bunun için miydi ?
Az buz bir para değil üstelik. Şu an hala borçlar var.. Ve ben kafayı yemek üzereyim..
Bütün bunların çilesini neden ben çekiyorum? Kendi ailemde asla böyle bir şey yaşamadım, şimdi nasıl zoruma gidiyor başkasının eline muhtaç olmak ve eşim tarafından kandırılmak..
Bunları öğrendiğim dönem depresyona girdim o anki psikolojiyle boşanmaya cesaret edemedim
şimdi durum değişti artık kaldıramıyorum yaptıklarını ve gücümün farkındayım tek başına da yaparım diyorum.
Bu anlattıklarım 1. boşanma sebebim bir de ailesine düşkünlüğü, ilgisizlik ve internete bağımlılığı var
Arkadaşlar söyleyin şimdi bana, ben bu adamdan ayrılsam müstehak değil mi?
Ayrılmam diyor.Kendini suçlu görmüyor bile, boşanacağımı söylediğim için beni vicdansızlıkla suçluyor.
Ne saygım, ne sevgim ne de güvenim kalmadı.

Çekişmeli dava hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirin lütfen
Kim evden gitmeli, kesinlikle boşanmak istemeyen birini nasıl uzaklaştırmalı
bana zarar vermesinden korkuyorum.
Sonuna kadar haklısın eşinin hiç elde tutulur biryanı yok maalesef. Maddi manevi tazminat da alma hakkın var diyebiliyorum ispatın da varsa. Yıpratma kendini sen kendi ayakları üzerinde durabilen bir bayansın anladığım kadarıyla onsuz çok daha iyi yaşarsın.

düğünde takılan ziynet eşyaları kadınındır.
mahkemeye bunu fotoğraf , cd. ile ispatlarsınız ve de eşinizin bunu sizden habersiz bozdurup harcadığını şahitle ispatladığınız an zaten mahkeme lehinizde karar verecektir.
Tüm delillerim var arkadaşım. Allah yardımcım olsun ne diyeyim

bu adamdan boşanılır kısa ve net.
hukuksal sorularınıza cevap verebılırım.bıraz daha acarak sorarsanız

Boşanırken altınlar için ayrıyetten tazminat davası açtın mı peki ?
Mahkeme kararıyla geri ödemek zorunda kalmadı mı?
Mahkeme onaylarsa mecbur ödemek zorunda

Anlaşmalı boşandık biz, tüm borçları kabul etti, herşeyi istedim epey yekun tutuyor.
8 taksitte ödemeyi hem kabul etti hem de mahkemede kabul ve ikrar etti ve heryerde imzası ve mahkeme tutanakları var.
1 taksiti bile ödemedi, hepsini üstüme yıkıp sırra kadem bastı. Taksitler birikince icra takibi başlattım 1 ay önce.
Uzun bir süreç diyor avukatım, üstünde bi mal var mı yok mu onu da bilmiyorum, o kadar yalancıydı ki ! Bir de bana servet avcısı demişti bu şeref yoksunu erkek müsveddesi.

Tüm delillerim var arkadaşım. Allah yardımcım olsun ne diyeyim

amin..
iyi bir avukat bul önce..
o zaten yönlendirecektir.
boşanma davasını ayrı , maddi manevi tazminat davasını ayrı da açabilir, tek dava da açabilir.
arkadaşımın boşanmasına hükmedildikten sonra maddi tazminat davası halen sürdü.. hakim davaları ayırdı.
ama aldı sonunda hakkını.
biraz yıpratıcı bir süreç ama ömür boyu çekmekten iyidir.

Şimdi korkum bana zarar vermesi arkadaşlar çünkü kesinlikle boşanmak istemiyor
Napıcağımı bilmiyorum
O zaman sana yaşattıklarına karşı bir yaptırımı olmalı. Tamam boşanmayacağım, ama 1 sene ayrı kalmak istiyorum diyin mesela, bu süreçte de seni gerçekten seviyorsa çaba göstersin; hem bu borçları tamamen kapatsın, hem de senin altınlarını yerine koymaya başlasın yavaştan.

aynı benim abi kaçın kurtulun asla değişmez ömrünüzü yer lütfen dinleyin

Altin falan dert degil ama konussaydi boyle boyle borcum var diyip paylassaydi bir olunsaydi problemde olmazdi heralde boyle sorumsuz insanlari hic sevmiyorum ustelik bide yadigarimdi diyosun insan sormazmi bari onu biraksaydin bilemiyorum zor bisey bi evde guven sevgi olmazsa olmaz insan cogu seye sadece sevdigi icin katlanabilir tabiki karsilikli olarak Allah yardimcin olsun canim:KK43:
Dünya kadar borcu olduğunu duysam evlenmezdim biz kim evlilik kim diye
ama itiraf ettiği için belki kıyamazdım yine destekçisi olabilirdim nişanlıyken bilemiyorum.
Sağol arkadaşım amin

Ailesi kimdir necidir bu adamın ? Ağaç kovuğundan mı çıkmış gidin bu durumu hem kendi hem de onun ailesine anlatın, dilekçenizdeki eke de boşanmak istiyorumu yapıştırın. can güvenliğim yok diyorsanız da karakola başvurun
Durumun tamamını olmasa da annesine söyledim 1 ay önce, çok fena oldu
ama yine sen yaparsın sen idare edersin kızım kızım diye diye verdi gazı, artık yemezler..

azimli kadın ya. kafasındaki net.
bizden istedigi net. ve kararlı :KK9::KK9:
bravo valla. kocam diyip arada eşinizi koruma altına almıyosunuz.
ilk bi konu olsa gerek.

güzel.dişli bi avukat bulursanız kendinize iyi iş cıkarırlar.
evden kovup evin anahtarını degiştirmekle koyul işe:KK19:
Kafamdaki net arkadaşım sadece endişelerim var ama herşeye hazırım ne olacaksa olsun
Çevremdekiler ne demiş ne düşünmüş kendi huzurumdan başka hiç birşey umrumda değil : (
Ev benim üzerime değil maalesef

çocuk filan yokken uygula kararını
kesinlikle böyle bir güvensizlikte aile olunmaz
daha fazla harcama ömrünü emeğini sabrını sinirini

hayatta değecek birileri vardır
Bende öyle diyorum bu dünyaya bir kere geldim kahır çekmek için mi
İyiki çoçuk olmamış iyiki

Back