Boşanmak istiyorum ama sonrasında nasıl yapacağım çok önemli fikir verin lütfen

Okul okumadan bir planlama yapmaya çalışırsak eğer sizin ilk işiniz işkurdan iş aramak olmalı bir yandan da dediğim gibi garsonluk kasiyerlik yapabilirsiniz. Sosyal yardımlara başvurabilirsiniz. Bir şekilde kira parası çıkartırsanız evinizde çocuk bakıcılığı bence yapmam deseniz bile çok çok mantıklı. Tek çocuk için bile 10 bin civarında bir ücret alabilirsiniz. Baktığınız çocukların ebeveynlerini ikna ederseniz aynı anda iki çocuğa baksanız asgariden fazla kazanırsınız ayrıca sigorta yaptırabilirsiniz. Düşünün derim ben.

Maalesef böyle insanları anlamak zor gerçekten. Yaşadığım hayatın sadece küçük bir kısmını aktardım ve fikir alıp doğru bir yol seçmeye çalışıyorum. Evet maalesef kimse yok. Arkadaş yada akraba yok
Yolunuz acik olsun umarim sans hep sizinle olsun… evde ne durumunuz nedir bilmiyorum yani esiniz ne kadar dayanilmaz ama evde okuyabilirseniz 2 yillik fln yada en azindan is ilanlarina bakip basvurup bi sekilde garantiye alabilirseniz kendinizi sonra bosanmaniz daha kolay olur

Onu kastetmiyorum yani sence kendi hayatını kurmak isteyen mesela aile evinden ayrı yaşamak isteyen bir kız düşün hadi okumuş olsun sence de onun için bile zor değil mi ev kiraları 15 ten başlıyor maaşı ne olacak en fazla alsın 23 o evin içini döşe faturalar ve daha birçok masraf sence bu ülke şartları ve bu kira fiyatları normal mi
Uygun da olsa sizin hiç bir geliriniz yok,insanlar boşuna okuyup meslek sahibi olmak için kendini parçalamıyor demek ki.

Açık öğretim okuyun desem emin olun bir işe yaramıyor. Rastgele alacağınız bir pastacılık kursu sertifikası bile sizi işe sokabilir restoranlarda. Bunu da düşünebilirsiniz. Kuzenim İstanbul'da bilmem ne okuyordu, sonrasında 3 aylık bir kurs gibi bir şey almış olması lazım ardından güzel mekanlarda şef yardımcısı gibi (tam pozisyonları bilmiyorum ancak düşükten başladı) çalışmaya başladı. O dönem hem öğrencilik yapıyordu hem de çalışıyordu asgari ücretten fazla kazanıyordu. Yurttan kendi evine çıktı yanına da ev arkadaşı aldı. Önce güzelce geçindi gitti sonrasında mutfağı sevdiğinden emin olunca okulu da bıraktı şimdi hepten mutfakta çalışıyor. İlerleyenler için ekstra sertifikalar vs varmış galiba onlarla ilgili ilerliyor. Bundan on yıl sonra kendi mekanını açsa hiç şaşırmam ve şu an daha 20-21 yaşında falan.

Sorması ayıp ailenize ne oldu ? :KK43:

Okul okumadan bir planlama yapmaya çalışırsak eğer sizin ilk işiniz işkurdan iş aramak olmalı bir yandan da dediğim gibi garsonluk kasiyerlik yapabilirsiniz. Sosyal yardımlara başvurabilirsiniz. Bir şekilde kira parası çıkartırsanız evinizde çocuk bakıcılığı bence yapmam deseniz bile çok çok mantıklı. Tek çocuk için bile 10 bin civarında bir ücret alabilirsiniz. Baktığınız çocukların ebeveynlerini ikna ederseniz aynı anda iki çocuğa baksanız asgariden fazla kazanırsınız ayrıca sigorta yaptırabilirsiniz. Düşünün derim ben.
Evet tazminat almaya çalışacağım sonra önce sığınma evinde yaşarım iskurdan bana uygun bir yada iki iş birden yapıp okulu açıköğretimden okurum. İnşallah iki üç sene paramı biriktirip o şekilde kendi evime çıkarım diye düşünüyorum. Okulum bitince de kpss denerim inşallah herşey yolunda girer umut ediyorum bu şeyleri değiştirmek için zorluklarla mücadele etmek gerekiyor

Açık öğretim okuyun desem emin olun bir işe yaramıyor. Rastgele alacağınız bir pastacılık kursu sertifikası bile sizi işe sokabilir restoranlarda. Bunu da düşünebilirsiniz. Kuzenim İstanbul'da bilmem ne okuyordu, sonrasında 3 aylık bir kurs gibi bir şey almış olması lazım ardından güzel mekanlarda şef yardımcısı gibi (tam pozisyonları bilmiyorum ancak düşükten başladı) çalışmaya başladı. O dönem hem öğrencilik yapıyordu hem de çalışıyordu asgari ücretten fazla kazanıyordu. Yurttan kendi evine çıktı yanına da ev arkadaşı aldı. Önce güzelce geçindi gitti sonrasında mutfağı sevdiğinden emin olunca okulu da bıraktı şimdi hepten mutfakta çalışıyor. İlerleyenler için ekstra sertifikalar vs varmış galiba onlarla ilgili ilerliyor. Bundan on yıl sonra kendi mekanını açsa hiç şaşırmam ve şu an daha 20-21 yaşında falan.

Ailem uzun hikaye annem babam boşandılar ve yeniden evlendiler. Son evliliklerinden çocukları da oldu. Kendilerine yeni aile kurdular yani. Ben de evlendikten sonra benimle ilgilenmediler beni hiç aramadilar. Boşanıp gelirim diye korktular sanırım uzak durdular bende onları aramadım. Yani o kadar kafamda sildim ki öyle anlarda yalnız bırakıldım ki aklıma seçenek olarak bile gelmiyorlar. İçecek su istemem öyle söylim

Sertifika için bu tarz kursları nasıl bulabilirim bu sertifika işe girmek için yeterli oluyor mu

Bir ay önce intihar ettim çok aptalca bir şey biliyorum o yüzden artık psikolojik iyi değilim ondan sonra daha güçlü olmaya kendim için mücadele etmeye karar verdim

Kadin konuyu actiginda kimsem yok demis belki mecbur kaldi evlendi, surec onu getirdi vs vs… bilmiyoruz sonucta degil mi? Su an cikmaz da ve fikir almaya calisiyor bu uslup bence cok ters ve yanlis evet okumamis, calismamis ama bu ulke de bu kadar bitmese 1 liraya ederi olan seyi 10 liraya almasak , bu ulke kadinina cocuguna sahip ciksa belki su an 3 dusunecegine 1 dusunecekti bu da gorunen bi gercek
Evlenmesiyle şimdiki yaşı arasında seneler var belki vardı sonradan vefat ettiler bir şey oldu belki evden kaçta ailesi sildi ailesi olmayan herkes evlenmiyor sonuçta bunu geçiyorum burada kadına yalandan gaz verip yaparsın edersin diyip gerçekten dönülmez yola sokmak bu sert konuşmadan daha mı iyi ? Bu ülke kadına çocuğa sahip çıksa 3 düşüneceğine 1 düşünse dahi şu durumda imkansız olmasa da çok çok zor bunu anlatamıyorum herhalde şu anda devlet sığınma evine de gidebilir ama o da süreli diye biliyorum hangi iş yerinde o sürede taşınma eşya masrafını karşılayacak ben sadece boşuna ümit pompalamayı tercih etmiyorum

19 da evlenmedim öncelikle 22 yaşında evlendim ve böyle biri olduğunu bilmiyordum insanların ne yaşadığı hakkında çok az bilgiye sahipken ne kolay böyle eleştirmek. İkincisi ben özgürlük meraklısı değilim. Benim için sofrada bir çorba olsun iki insan birbirine saygı duysun yeterli. Sürekli harekete maruz kaldığımı söylemiştim. Yani bana bunu yaşatan adamı değil ama beni sucluyorsunuz. Ailemin olmadığını da söylemiştim ve daha önce sevgi görmeden büyümüş bir kız karşısına ilgili biri çıkınca bunu gerçek bir aşk sana biliyor.
Peki o yaşa kadar ne yaptınız yani şu an kapıdan çıksanız ne yapacaksınız

Sığınma evinde kalırım önce diye planlıyorum yapacak başka bir şey yok çalışır para biriktiririm başka bir şehirde yaşamayı düşünüyorum okumayı istiyorum
Bakın bunlar çok güzel istekler keşke en güzeli sizin olsa ama bunların hepsi maddiyata bakıyor hangi işte olacak bu birikim

Çocuğunuzun olmayışı pek çok yönden avantaj
Ben kendimi yerinize koydum ne yapardım diye
Hani demişsiniz ya ev araba alacakmış biraz sabredip onları alınca bosanmayi dusunebilirdim böyle olunca yarısına sahip olurdum aldıklarının
O kadar sabrım yok derseniz kesinlikle ve kesinlikle tek çözüm önerim yatılı iş bulmanız hasta yasli ya da çocuk bakımı olarak
Böylece ev tutmak eşya almak gibi çok çok büyük masraflardan kurtulursunuz ayrıca fatura market vs harcamalariniz falanda olmayacağı için gayet güzel para biriktirip hayallerinize kavusursunuz
Allah yardımcınız olsun

Çocuğunuzun olmayışı pek çok yönden avantaj
Ben kendimi yerinize koydum ne yapardım diye
Hani demişsiniz ya ev araba alacakmış biraz sabredip onları alınca bosanmayi dusunebilirdim böyle olunca yarısına sahip olurdum aldıklarının
O kadar sabrım yok derseniz kesinlikle ve kesinlikle tek çözüm önerim yatılı iş bulmanız hasta yasli ya da çocuk bakımı olarak
Böylece ev tutmak eşya almak gibi çok çok büyük masraflardan kurtulursunuz ayrıca fatura market vs harcamalariniz falanda olmayacağı için gayet güzel para biriktirip hayallerinize kavusursunuz
Allah yardımcınız olsun
Yatılı olarak boşanmış bir kadın olarak nasıl birine güvenebilirim. Bu konularda güvenli bir iş ilanı nereden bakabilirim

Gerçekten cokxUux
Çocuk var mı ? Eşinizin maaşı ne kadar ? Ev araba evlilik birliği içinde edinilen mülk var mı ? Bundan sonra geçmişe ah vah yapmayıp çıkış yolu bulacaksınız çocuk yoksa yatılı bakıcılık işine bakabilirsiniz.

Günlük peşin para kazanıyor ve eve gelmeden dükkana uğrayıp parasını oraya bırakıyor. Eve cebinde 50,150 TL parayla geliyor. Ben namusa çok önem veren biriyim. Eşim sözlü hakaret ve darp ettiği zamanlarda oldu. Ben dışarıdan bakıldığında çok dikkat çekiyorum bunu yanlış anlamayın öyle. Eve gelen kargo yada yemek siparişi için bile kapıyı bana açtırmaz. Böyle bir hayatin içinde her türlü şeye sabrettim kafamı kadiripta biriyle göz göze gelmisligim yoktur. Şimdi de istesem guzelligimi kullanıp başkasını da bulabilirdim ama ben istemiyorum. Ne iş olsa yaparım. Sadece kendine ait bir hayat istiyorum namusumla yaşamak istiyorum
Konu sahte olabilir mi acaba

X