Boşanmak istemek ve cesaretsizlik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hollandalı değil, Türk. Yakıştırma noktasında ise oda aynısını benim için düşünüyor, ruh ikizi gibi olduğumuz yönünde.
Ya evli bir kadınla konuşuyor . karektersiz.baska tanımı yok bende.siz kiloluyken fiziksel olarak kendinizi yetersiz goruyorken eşiniz evlenmiş sizinle.ki adamın fiziği de iyiymiş öyle demişsiniz .az kendinize.gelince gözünüz dışarı kaymış.olabilir adam yetersizdir eksiği illaki vardır ama başından beri aynıymış .keşke karekterini beğenmediğiniz adamdan çocuk yapmasaydiniz
Evet göbeğim vardı, kiloluydum. Şu an 53 kilo, sporun ve bakımın hakkını vermiş iş kariyerinde ise gayet iyi bir noktadayım. Öz güvenimi, moralimi ise böyle yorumlarla etkilemeyecek ve bozmayacak kadar da kendime değer veriyorum. Yaptığım davranışla ise gurur duymuyorum, spontan gelişen ve içerisinden çıkamadığım bir konuda bakış açısı ve tecrübelerinden faydalanmak istediğim kişilerden yorum almak için konu açtım.
Sizin gibi insanların olacağından da emin olduğum için, şaşırmıyor ve size kızmıyorum.
Aldatmanın açıklamasi olmaz .ya o insanla ilişkini kes ya da kocanla .ne kadar donanimliyim desende hareketlerin öyle demiyor .çok fazla uzatmadan ilerde kızının yüzüne de vurulacak şeylerin açığa çıkmasına müsade etmeden bir seçim yapman lazım .sevmiyorsan ayrıl bu kadar basit .seviyorsan da aldatma

Yani ben çok kültürlüyüm bilmem kaç üniversite bitirdim o kadar belli oluyor mu mühendis olduğum ay ay ay havasında olup kadın kadının düşmanıdıra bağlamak kader herhalde ya….
Üstelik 3. Üniversitesini bitirmiş, Nietzsche okuyor..hey yavrum hey... Bizde gelip burda kendisi ile aşık atmaya kalkıyoruz.

Babamdan ilgi görmedim deyip aşık olmadığınız biriyle evlenmişsiniz. Şimdi de eşimden ilgi görmüyorum deyip iyi tanımadığınız bir erkeğe yöneliyorsunuz. Psikoloji bu demek değil. Çocuklukta gençlikte ne olduysa oldu. Onları artık arkanızda bırakıp yetişkin olun ve kararlarınız için sebepleri başkasında aramayı bırakın. Eşinizi sevmiyorsanız boşanın. Diğer adama aşıksanız bir ilişki başlatın. Ama bunları kendim istiyorum diye yapın. Eşim şöyleydi ondan boşandım babam böyleydi ondan bu adama yükseldim demeyin

Ne yazık ki o kararı verecek cesarete sahip olamadım.
Şimdi hollandalı yı bulunca cesaretin geldi yani. Başka birini buluncaya kadar kocanın eksik bulduğun yönleri bu kadar batmıyordu eminim.Ayrılın bir an önce kocanız kurtulsun sizden. Ha şunu da unutmayın o hollandalı evli biri ile gönlünü eğlediğine göre karaktersizlikte arşa ulaşmış

Şimdi hollandalı yı bulunca cesaretin geldi yani. Başka birini buluncaya kadar kocanın eksik bulduğun yönleri bu kadar batmıyordu eminim.Ayrılın bir an önce kocanız kurtulsun sizden. Ha şunu da unutmayın o hollandalı evli biri ile gönlünü eğlediğine göre karaktersizlikte arşa ulaşmış
Belirli aralıklarla gündemimize getiriyorduk boşanmayı. Yani o kişiye güvenerek aldığım bir karar değil.

Hoş karşılamayabilirdi. Eşimle yaşadığım sorunları biliyor, boşanmalısın diyor.
Bence hoş karşılar.... Saklayarak korkuyor ve yalan söylüyor durumuna düşüyorsunuz, hem neden korkacaksiniz ki? Sonuçta siz yanlış bişey yapmadiginizi düşünüyorsunuz.....

Üstelik bu kadar dürüst donanımlı geniş görüşlü ve anlayışlı bir adamın kardeşi de mutlaka benzer yapıdadır. Sonuçta aynı ailede yetişmişler. Bizim gibi cahil, ahlak şövalyesi, varoş vizyonlu bir kadın düşmanı değildir herhalde? Yok artık mümkün değil bence....

Sezgilerinize ve donaniminiza güveniyorsanız biz hataliyiz zaten....Neden en azından kardeşe ve kendinize karşı dürüst olarak ise baslamiyorsunuz?...Sizi tutan ne?

Son düzenleme:
Ben konu sahibesine bu kadar vurulmasını anlamadım. İnsanlar değişiyor, ben de 20lerdeyken o farklı bir insandım şimdi çok çok farklı bir yerdeyim. Konu sahibesi de değiştim artık ortak noktamız yok diyor.

Ben olsam boşanır yeni adamın peşinden giderdim.

Ben konu sahibesine bu kadar vurulmasını anlamadım. İnsanlar değişiyor, ben de 20lerdeyken o farklı bir insandım şimdi çok çok farklı bir yerdeyim. Konu sahibesi de değiştim artık ortak noktamız yok diyor.

Boşanması konusunda hemfikiriz...ama konu sahibinin boşanma sebeplerini belirleyen tek kriter değişmiş olmak değil ve konu sahibi tek başına ayakta kalmak, ilişkiler,özdeger, farkındalık...vs konularinda senin kadar kendini koruyabilecek yeterlilikte değil. En önemlisi de kendini bile koruyamayacak durumdayken, bizim uyarmak ve hatırlatmak durumunda olduğumuz bir çocuğu var....

Uzun uzun yazmışsınız öncelikle bu uğraşınız için teşekkür ederim. Evlilik çok uzun bir yol, çok fazla sebep görünmüyor geliyor çünkü toplumumuzda biz alışmışız boşanma gerekçesi olarak şiddet, aldatma vb durumlarının olmasına. Cinsel isteksiz olması, bişeyleri becerememesi, agresif tutumları, aynı pencereden hayata bakamamak, sevgi ve ilginin olmaması... Sizce bu sebeplerde gerekçe değil midir ?

Sizde de aldatma var zaten. Konuyu okuyan arkadaşlar nezaket göstermiş size , zahmete girip akıl veriyorlar.

Konunuz "Kocam Hollanda da yaşayan Türk bir kadınla konuşuyor , ben aynı kaldım ; o okudukça beni beğenmedi , 3 yaşında da bir oğlumuz var" olsaydı ; kocanıza da , görüştüğü kişiye de hakaretler yağıyordu. Adamı boşa , donuna kadar al deniyordu.

Konuya yazılmamış olan hakaretlerin tamamını hissetmenizi dilerim. Umarım eşinizden anlaşmalı boşanıp , sadece çocuk nafakası alacak kadar onurlu davranırsınız.

Eşinizin aldatma gerekçesiyle sizden ayrılıp , oğlunuzun tam velayetini almasını isterim aslında.

Ancak ülkemizde "kadınlar eziliyor" un ardına sığınılıp ; esas mağdur erkek olduğunda dahi kadınlar korunuyor.

Sizin gibi aldatanlarda yüzü kızarmadan , evliliğindeki eksikleri anlatıyor.

Şu forumu, "karar verme konumundaki kişiler" de okusa da ; boşanmalar hızlansa , sırf kadın diye kimse pozitif ayrımcılık görmese.

Hayatta her şey sonuçta değişim ve dönüşüm içerisindedir. İnsan değişiyor, yanındaki yerinde sayıyorsa ne yazık ki ortak hiç bişey kalmıyor. Herkes o kadar ahlaklı ki, eleştirmeyi, iletişim kurmayı dahi beceremiyor.

Sizde de aldatma var zaten. Konuyu okuyan arkadaşlar nezaket göstermiş size , zahmete girip akıl veriyorlar.

Konunuz "Kocam Hollanda da yaşayan Türk bir kadınla konuşuyor , ben aynı kaldım ; o okudukça beni beğenmedi , 3 yaşında da bir oğlumuz var" olsaydı ; kocanıza da , görüştüğü kişiye de hakaretler yağıyordu. Adamı boşa , donuna kadar al deniyordu.

Konuya yazılmamış olan hakaretlerin tamamını hissetmenizi dilerim. Umarım eşinizden anlaşmalı boşanıp , sadece çocuk nafakası alacak kadar onurlu davranırsınız.

Eşinizin aldatma gerekçesiyle sizden ayrılıp , oğlunuzun tam velayetini almasını isterim aslında.

Ancak ülkemizde "kadınlar eziliyor" un ardına sığınılıp ; esas mağdur erkek olduğunda dahi kadınlar korunuyor.

Sizin gibi aldatanlarda yüzü kızarmadan , evliliğindeki eksikleri anlatıyor.

Şu forumu, "karar verme konumundaki kişiler" de okusa da ; boşanmalar hızlansa , sırf kadın diye kimse pozitif ayrımcılık görmese.

Gelip gidip cevap alamadığınız halde yorum yapıyorsunuz, kendinizi daha fazla yormanızı istemem.

20 yıldır tanıdığımız , ailecek görüştüğümüz bir aile vardı. Adam son derece eğitimli, çocukları için parçalanan, toplumda ne konuştuğunu bilen, çalıştığı yerin kutlama yemeklerinde kendi yazdığı şiirleri okuyan ve eşine hediye eden çevresi geniş birisiydi. Sadece biraz tutucu olması sebebiyle esi 20 yıl sonra boşanma kararı aldı. Tutuculuktan kastım içkiye karşı olması ve dini tercihi sebebiyle esine sürekli temas edememesiydi. 4 kızı 1 oğlu vardı asla kıyafetlerine karışmazdı. Esi de gayet istediğini giyip çıkabilen bir kadındı. Sonrasında boşanmasının sebebinin “ben dışarda biramızı alıp iki sohbet etmek istiyorum , o çay içelim diyor. Ben her dakika sırnaşmak sevgili gibi olmak istiyorum o ancak müsade ettiği zamanlarda yakınlaşıyoruz demişti” aynen söylediği sözü tekrar ediyorum. 3 kızı da üniversiteye hazırlanıyordu. Herkes cok üzüldü kadın dönmedi yolundan boşandı. Adamın malı mülkü ne gerekiyorsa verdi kadına. Faturalarını ödedi , çocuklarıyla tek tek ilgilendi. Kadın başkasıyla evlendi mutlu olamadı. Boşandı. Sonra yine başkasıyla evlendi yine mutlu olamadı boşandı. En son adam birisiyle evlendi. Hayatlarını kıskandı ben geri dönmek istiyorum dedi bayağı uğraştı ama adam ben bu kadının vebaline giremem seçtiği hayatta mutlu olsun dedi. Sonrasında da kadına araba aldı ve nafaka bağladı hala kadın şahane bir hayat sürüyor. Ama sorsanız hödük, sıkıcı bir adam.
Bunu neden anlattım? Eminim sizinde geçerli sebepleriniz vardır. Ama büyük birsey göremedim ben. Bazen elimizdekinin kıymetini anlamamız gerekiyor. Olmayanı degil olanı görmemiz gerekiyor. Hiçbir insan dört dörtlük degil. Sizde o Hollandalı adamla evlenince mutlu olmayacaksınız. Belki de esiniz pasif ama o adam aşırı baskın olup sizi bile bastıracak. Lütfen görüşmeyi kesin. Ne aradığınızı iyice ölçüp biçin. Her zaman daha iyisi elbette vardır ama evlilik bu. O olmazsa bu olsun, diğeri daha kibar düşüncesi cok yanlış. Uzun uzun yazdım ki belki faydası olur.

Anlattığınız olayin tek mağduru adam olmuş. 20 sene boyunca adam bir ailemiz var sanırken acaba ne kadar aileydiler ? Çok genç evlenmiş olsalar dahi adam boşanırken 40-45 yaşında olmalı. 50 sinde yeniden evlense ; eski karısı huzur vermemiş diye gitmiş kendisinden sonra 2 kez daha evlenen kadına araba almış , nafaka bağlamış.

Adam hesapta "Hayatlarını kıskandı ben geri dönmek istiyorum dedi bayağı uğraştı ama adam ben bu kadının vebaline giremem seçtiği hayatta mutlu olsun dedi. " demişmiş.

Adam farkında mı değil mi bilmiyorum ancak evlendiği diğer kadının hakkına fazlasıyla girmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X