Boşanmak istemek ve cesaretsizlik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet haklısınız, spontan gelişen bir durum oldu. Fiziken gayet iyidir kendisi, ama insan hoş sohbet etmek istiyor, arzulanmak ve değerli hissetmek istiyor.
Geçici onlar en iyisinde bile 2 3 sene bulutlarda yaşayınca hızla geri düşüşe geçersin borsa endeksi gibi.. İnanma aksini söyleyene..

Yorumunuz için teşekkür ederim, amin.

Hayatınızda hiç ilgi görmediğinizi söylemişsiniz, o yüzden şuan adamın azıcık bi ilgisini gözünüzde büyütüyorsunuz. Saydığınız sebepler boşanmak için yeterli ama bu adamın kafanızı karıştırması sebebiyle de eşinizin her hareketi gözünüze batmaya başlamış gibi geldi.

Hollandalı değil, Türk. Yakıştırma noktasında ise oda aynısını benim için düşünüyor, ruh ikizi gibi olduğumuz yönünde.
En fazla 3 4 sene veriyorum ruh ikizinin içinden ruh öküzünün çıkması için.. Sevgi eksikliğini erkeklerde aramayın, kendiniz tamamlayın, siz kendinizi mutlu edin..

Geçici onlar en iyisinde bile 2 3 sene bulutlarda yaşayınca hızla geri düşüşe geçersin borsa endeksi gibi.. İnanma aksini söyleyene..
Çalıştığım iş ortamında kaynaklı sürekli insanlarla iletişim halindeyim. Yurt dışındaki insanları yüceltmek, burdaki yaşayanları ise yermek niyetinde asla değilim. Fakat 35 yıldır, Berlin ve Hollanda’da yaşamış toplam, çok farkı bir bakış açısına sahip. İnanılmaz medeni, kibar. Bu kadar insan la çalışıyor olmama rağmen benzerine rastlamadım.

En fazla 3 4 sene veriyorum ruh ikizinin içinden ruh öküzünün çıkması için.. Sevgi eksikliğini erkeklerde aramayın, kendiniz tamamlayın, siz kendinizi mutlu edin..
Zaten insan mutluluğu kendisi inşa eder. Mutluluk başkasına bağlı gelişen bir durum değildir.

Bunun üzerine çok düşündüm. Bu insanı hiç tanımamış olsaydım, acaba evliliği sürdürür müydüm diye. Tam anlamıyla bir cevabım yok. Hayatımda ilgi görmemek, şu anki yaptığım evliliğe sebep oldu. Artık daha net görebiliyorum bazı şeyleri. Şu an sadece ilginin peşinden gidemeyecek kadar daha iyi durumdayım.

Destek aldık bir dönem, fakat etkisi olmadı. Düzenli gitmek istemedi.
Cinsellik, beğenme, arzu yoksa nasıl evlilik olacak? Ben ona evlilik demem. Çocuğa da yazık size de. Keşke boşanmadan kimseyle konuşmadaydınız. Ben olsam hayatımda kimse olmasa boşanır mıyım diye sorardım. Cevabınız evetse boşanın. İçten içe adamı aşağılıyorsunuz. Adama da yazık.

Zayıf noktalarınızı, içinizde hissettiğiniz boşlukları kullanıp sizi hayal kırıklığına uğratmasin da Hollandalı Türk. Sizin boşanmadan onla sevgili olmanız normal şartlarda zaten ciddi ilerlemek isteyenin önünde soru işareti oluştur. Sağlam biri olsaydı boşan ondan sonra bakalım yolumuza derdi.

Eşiniz ne kadar aynı kalmış olursa olsun bu muameleyi haketmez. Aynı şeyi onun size yaptığınızı düşünün dicem de zaten ne kadar incitici olduğunu bilseniz bu aldatma yoluna girmezdiniz

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ne kadar farklı bir insan olduğunu anlatmak istesem, inanmazsınız. Onu tanımadan önce , bir başkası bana anlatsa belki bende böyle bir insanın yeryüzünde yaşadığına inanamazdım. Haketmeme noktasında haklısınız.

Boşanmaya cesaretiniz yok ama başka şeylere var maşallah. Biran önce boşanan bence.aslında niyetiniz boşanmak sadece şu Hollandalı dan biraz daha emin olmak istiyorsunuz.Emin olunca zaten ayrılacaksınız.

Boşanmaya cesaretiniz yok ama başka şeylere var maşallah. Biran önce boşanan bence.aslında niyetiniz boşanmak sadece şu Hollandalı dan biraz daha emin olmak istiyorsunuz.Emin olunca zaten ayrılacaksınız.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

20 yıldır tanıdığımız , ailecek görüştüğümüz bir aile vardı. Adam son derece eğitimli, çocukları için parçalanan, toplumda ne konuştuğunu bilen, çalıştığı yerin kutlama yemeklerinde kendi yazdığı şiirleri okuyan ve eşine hediye eden çevresi geniş birisiydi. Sadece biraz tutucu olması sebebiyle esi 20 yıl sonra boşanma kararı aldı. Tutuculuktan kastım içkiye karşı olması ve dini tercihi sebebiyle esine sürekli temas edememesiydi. 4 kızı 1 oğlu vardı asla kıyafetlerine karışmazdı. Esi de gayet istediğini giyip çıkabilen bir kadındı. Sonrasında boşanmasının sebebinin “ben dışarda biramızı alıp iki sohbet etmek istiyorum , o çay içelim diyor. Ben her dakika sırnaşmak sevgili gibi olmak istiyorum o ancak müsade ettiği zamanlarda yakınlaşıyoruz demişti” aynen söylediği sözü tekrar ediyorum. 3 kızı da üniversiteye hazırlanıyordu. Herkes cok üzüldü kadın dönmedi yolundan boşandı. Adamın malı mülkü ne gerekiyorsa verdi kadına. Faturalarını ödedi , çocuklarıyla tek tek ilgilendi. Kadın başkasıyla evlendi mutlu olamadı. Boşandı. Sonra yine başkasıyla evlendi yine mutlu olamadı boşandı. En son adam birisiyle evlendi. Hayatlarını kıskandı ben geri dönmek istiyorum dedi bayağı uğraştı ama adam ben bu kadının vebaline giremem seçtiği hayatta mutlu olsun dedi. Sonrasında da kadına araba aldı ve nafaka bağladı hala kadın şahane bir hayat sürüyor. Ama sorsanız hödük, sıkıcı bir adam.
Bunu neden anlattım? Eminim sizinde geçerli sebepleriniz vardır. Ama büyük birsey göremedim ben. Bazen elimizdekinin kıymetini anlamamız gerekiyor. Olmayanı degil olanı görmemiz gerekiyor. Hiçbir insan dört dörtlük degil. Sizde o Hollandalı adamla evlenince mutlu olmayacaksınız. Belki de esiniz pasif ama o adam aşırı baskın olup sizi bile bastıracak. Lütfen görüşmeyi kesin. Ne aradığınızı iyice ölçüp biçin. Her zaman daha iyisi elbette vardır ama evlilik bu. O olmazsa bu olsun, diğeri daha kibar düşüncesi cok yanlış. Uzun uzun yazdım ki belki faydası olur.

Hayır, tanıştığımızdan beri böyle. Ama ben aynı ben değilim. Başlangıçta tolere ettiğim durumlar artık gözüme batıyor. Sosyal ortamlarda başarılı olamıyor, konuşma güveni yok.
Siz başlangıçta tolere falan etmediniz hiç birşeyi. En başta birbirine uygun insanlarmışsınız evlenmişsiniz. Siz evlendikten sonra kendinizi geliştirmiş ve gözünüz açılınca evlediğiniz adamdan soğumuşsunuz bu halde birde çocuk yapmışsınız yetmemiş adamı aldatmışsınız. Bukadar şeye cesaret edenin boşanmaya da cesareti vardır elbet. Bukadar şey olurken de o çocuk vardı pskolojisi boşanmada geldi aklınıza? Bir an önce boşanın hem kendinizi hemde çocuğunuzla eşinizi bu sağlıksızlaşmış evlilikten kurtarın.

Uzun uzun yazmışsınız öncelikle bu uğraşınız için teşekkür ederim. Evlilik çok uzun bir yol, çok fazla sebep görünmüyor geliyor çünkü toplumumuzda biz alışmışız boşanma gerekçesi olarak şiddet, aldatma vb durumlarının olmasına. Cinsel isteksiz olması, bişeyleri becerememesi, agresif tutumları, aynı pencereden hayata bakamamak, sevgi ve ilginin olmaması... Sizce bu sebeplerde gerekçe değil midir ?

eşinizle daha iyi bir seçeneğiniz olmayacağını düşünerek bir evlilik yapmışsınız, fakat siz kendinize bir şeyler katarken onun geride kaldığını görmüşsünüz pek ala. oturup bir şeyleri konuşamadığınız, cinsel bir çekim hissedemediginiz, size karşı duygusal olaram cimri davranan biriyle evli olmak zorunda değilsiniz elbette. tabi öncesinde evliliği kurtarmak için gerekli desteğin alınması gerektiğini düşünüyorum (bu sizin için zor olur çünkü sizin zaten aklınız başka birinde, eşinizle kalmaya ikna olmankz artık çok zor). bosanimca illa mutsuz olacaksınız, hollandali bey hayal kırıklığı çıkacak diye bir şart da yok. bence eşinizi artık sevmediğiniz, onu beğenmediğiniz için hem kendi iyiliğiniz hem eşinizin iyiliği için zaten bosanin. ama boşanma sonrasi işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Hollandali sizi ulasilamaz olduğunuz için ilgi çekici buluyor ve aslında sizinle bir gelecek planlamiyor olabilir, buna hazırlıklı olmalisiniz.

bir de çocukluk sorunlarınız için destek almanızı öneririm. üzgünüm ama her şeye kılıfı hazirlamissiniz. ileride hollandaliyla da bir soğukluk yaşansa yine başka kollarda sevgi arar bulursunuz kendinizi. hatta sizin o kişiye karşı hissettiğiniz aslında sevmek değil, sevilebilecek biri tarafından sevilmek hazzıdir muhtemelen ve uzun sürmez. ilaciniz sevilmek değil, kendinizi sevebilmek.

üstelik Hollandaliyi evli kadinlara sirnastigi için teessüf ediyorum.

Tolere ettiğim durumlar nişanlıyken buluşmaya paspal ve saçı yağlı gelmesi, evliliğimiz boyunca cinsel isteksiz olması, herhangi paylaştığımız bir sorumluluğu yerine getirememesi vb.

halkin her kesiminden buna farklı cevaplar duyabilirsiniz. sizin cevabiniz evetse bosanin, hayır diyorsaniz da o kişiyi silin engelleyin evinize bakın.

ben ne demeye çalıştığınızı anlamadim. kocam bana layık değil ama ayrilirsam çocuğum üzülür üstelik cesaretim yok, topluma yenik düşüyorum bla bla. öte yandan görüştüğüm birisi var bana iyi geliyor, madem kocam yabani, benim de başkası ile takilmaya hakkım var mı demek istiyorsunuz?

Tolere ettiğim durumlar nişanlıyken buluşmaya paspal ve saçı yağlı gelmesi, evliliğimiz boyunca cinsel isteksiz olması, herhangi paylaştığımız bir sorumluluğu yerine getirememesi vb.
Ne dense boş gözden çıkarmışsınız adamı gidin boşanın bir an önce resmen aldatıyorsunuz adamı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…