Boşanmadan sonraki duygular

Çok acı cektim ve çok haksızlığa uğradım.Yıllarım gitti.
Ama ahım yok çünkü tüm gücümü iyilikten alıyorum .
Ve Allah’a dualarım tertemiz Kinle nefretle kalbimi karalamıyorum .
Birilerinin zarar görmesi bana fayda getirmez .Neye ah edeceğim ,sevmemişse sevmemiş ne yapsın sevmemiş yani.
Sadakatsiz ise bu da kendi sorunu .O zaman seçimlerim yanlıştı ! Baktım yanlış bu evlilik sürdürmekte ki ısrarım yanlıştı !
Kendimize reva gördüğümüz hayattaki ısrarlarına dönüp bakmalı insan .
Kaybettiklerim ,hatalarım bana farklı güçler kazandırdı.
Yaşadıklarımın tüm bedellerini tüm kalbimle kabul ettim .Ve içimde yeni bir doğuş başlattım.Yeni bir ben ile merhaba dedim hayata.
Özgürlüğüme her gün şerefe
Minnettarım bugünüme getiren her şeye

Geçiyor zamanla
Ilk zamanlar odadan çıkmam hatta wc ye gitmek istemiyorsun
Herkes öğüt veriyor moral veriyor
Hiç birini duymuyor hatta dalga geçiyorlar hissediyorsun
Gülen olsa sınırın tepene geliyor
Ama geçiyor duaya sarıl Allaha tevekkül et
Her ser de hayra inan
Sonra neden ağladım ki diyorsun uykusuz gecelerine kendine kızıyorsun
Daha dimdik daha kendinden emin daha mutlu daha net daha kararlı ve güçlü hissediyorsun
O yüzden geçici bu durum

Haklısın gerçekten öyleydi ilk zamanlar şimdi ara ara öyle oluyor. Daha çok yeni ondan belkide bende geçeceği günleri sabırla bekliyorum.

Seni topiğimde gördüğüme de sevindim

Ne demişler damdan düşünün halini damdan düşen anlar
Öyle gerçekten benden önce kuzenim boşanmıştı. Ben asıl şimdi anlıyorum ne yaşadığını ozaman destek olmaya çalışıyordum kendisine bilmeyince duyguyu tecrübesizce elimden geleni yapmışımda ama nasıl
şimdi oturunca kendisiyle ben sana şunu dedim sen bunu dedin deyip gülüyoruz. Aynı şeyi yaşanların arasında farklı bir dil gelişiyor bence

Konuyu yeni gördüm bende de ara ara geliyor eskiden daha kötüydüm. Hiç bir şey yapmak istemiyordum. Başıma yıkılmış gibiydi herşey gelecek kaygısı olan bitenler. Acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeler her gün her saat. Şimdiyse mesela nadiren oluyo tam da o zamanlardan birindeyim aslinda buda iş bulamamamla alakalı sorunlardan bence daha da böyle hissediyorum. Allah herkese ferahlık versin. Bugün ikinci evlilik için evlenme teklifi almış bir arkadaşımı gördüğümde mesela bir tuhaf oldum. Yeniden sevebilmek mi yeniden sevilmek mi ne bileyim ihtimal gelmiyor bana pek gelmesi .Mesela duygusal boşluğumuz illa ki oluyor kadınlar olarak. İleriyi dusundugum zaman hayatimin nasil olacagi biraz endise ettiriyor en cok da bu sebepten bazen bu sekilde duygusal hissedebiliyorum

O en başta ki sıkıntılı günler nasıl geçtiyse bu endişelerimiz de geçecek inanıyorum. :)

Merhabalar... benimde gelgitlerim çok oluyor ev hanımı olunca birde yıllarını vermiş iseniz hayata başlamak maddi manevi çok zor ama sonra diyorum Rabbim var o seni bırakmaz doğarken senlemiydiki eş ölürken de senlemi olacaktı ...( kızımın babası eğer mutsuz olursa kızım etkilenir eğer yanlış bir insana denk gelirse kızım o eve gittiğinde etkilenecek ve hayatına girecek bayanın suçu ne bana sözler veren kendisiydi beni yarı yolda bırakanda ama dediğim gibi gelip geçici dünyadaki adaleti istemiyorum ben ahirette hesaplaşmak istiyorum Rabbim bütün bayanlara kolaylık versin evlatlarımızı mutlu yetiştirmeyi nasip etsin

Aminn canım benim.
Rabbim yavrunla hayırlı, güzel ve musmutluu ömür nasip etsin

Valla uçkursuz olmayı da eklemek lâzım, uçkurludan daha büyük sorun.

evlenmeden önce insanın karakterini anlamak için değil de havasına parasına bakıldığı için görülen şeyler görülmüyor. bir de insan kendine göre biriyle evlenmeli hayata bakışı benzer olmalı.

Kesinlikle haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…