• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanma, yeni hayat, korkular, sorular...

leia_solo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
40
15
88
Merhaba,

Cok uzun süredir buraya üyeyim ve takip ediyorum. Ama bugüne kadar konu acip, icimi dökecegim hic aklima gelmemisti.

Evet, bosaniyorum. Esimle cok büyük bir askla evlendik, ben evlendikten sonra onun icin almanyaya geldim. 4 sene cok mutlu ve sevgi dolu bir hayatimiz oldu. Ama sonra aldatildim... Hem de cok agir bir sekilde. Ben onu affetmeye bile hazirken aylarca beni oyaladi ve en sonunda terketti. Benim vatandaslik alabilmem icin onunla evli kalmam gerekiyordu, odalari ayirdik ama ayni evdeydik. Ben türkiyeye geri dönmek istemiyordum. Ama artik esim bana baska bir secenek birakmadi. Artik diger kadinla birlikte olmak istedigini, benim kendime hayat kurmami bekleyemeyecegini söyledi. Senin her seyine destek olurum diyen bir adamdi bu. Kibarca kapi disari atti yani.

Simdi elimde ne isim var ne de evim. Üniversite mezunuyum, almancami anadil seviyesine getirdim. Burdaki hayatimi cok seviyorum. Ama burada kalabilmem icin hemen is bulmam lazim ve acikcasi aldigim egitimlerden sonra garsonluk ya da baska bir is yapamayacagimi düsünüyorum. Buldugum diger isler de yetenek gerektirmeyen, alanimin disinda ve bana iyi gelecegini düsündügüm isler degil. Evet beni bir süre idare eder, ama ya hayallerim, ideallerim? Ailem türkiyeye dönmemi, almancamla iyi bir is bulabilecegimi söylüyor. Benim burada önce bir is, sonra da ev bulup haftanin her günü kira ödeyebilmek icin calisamam gerekecek. Yani zor ve mücadele dolu. Ve tamamen tek basima. Yasamak degil de sanki sadece hayatta kalmak. Üstelik psikolojim cok kötü, felaket bir depresyondayim.

Türkiyeye dönmeye karar verdim. Yükseklisansa baslayip, iyi bir is bulmak istiyorum. Ama almanyayi birakip türkiyeye gelmek cok mu sacma? En azindan türkiyede yalniz olmayacagim, ailem ve arkadaslarim var diyorum cünkü burada hic arkadasim yok. Esimden baska kimsem yoktu.

Kafam cok karisik. Esyalarimi toplayip, kutulara koydum bile. Ama pisman olmaktan korkuyorum. Almanyayi biraktigim icin enayi miyim? Alman vatandasi olabilirdim. Mücadele etmeye gücüm kalmadigi icin zayif miyim?

Ne dersiniz?

Sen bilinçli bi insansın, neden böyle dönüyorsun.
Almanya'da bosanma davası açamıyormusun aç, zinasını ispatla.
Nafakanı al orda kal.
Senin hayatını çalmış bu adam farkındamısın...
Sakin bu şekilde kolay yoldan ayrılma.
Bedeli ne ise iste, hakkını al.
Ayrıca orda kalmak istiyorsan da kal mücadeleni et.
Aile / arkadaşları düşünme, kendini düşün nerde mutlu olacaksan, nerde olmak istiyorsan orda yaşa.
İnşallah çok mutlu olursun.

Sizin psikolojinizi Alman vatandaşı olmak kurtarmaz, gereksiz bir endişeniz var.
Almanyada yalnız başıma sefalet çekeceğime Turkiye'de sevdiklerimle yaşarım. Muhtemelen Almanya'daki ozgurlugunuzu seviyorsunuz, iyi de Turkiye'de de ailenizle oturmak zorunda degilsiniz. Güzel bir şehir, yeni bir iş, yeni insanlar...

Orda yaşam mücadelesi vermeye hiç gerek yok..

Sen bilinçli bi insansın, neden böyle dönüyorsun.
Almanya'da bosanma davası açamıyormusun aç, zinasını ispatla.
Nafakanı al orda kal.
Senin hayatını çalmış bu adam farkındamısın...
Sakin bu şekilde kolay yoldan ayrılma.
Bedeli ne ise iste, hakkını al.
Ayrıca orda kalmak istiyorsan da kal mücadeleni et.
Aile / arkadaşları düşünme, kendini düşün nerde mutlu olacaksan, nerde olmak istiyorsan orda yaşa.
İnşallah çok mutlu olursun.

iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.

Öncelikle gecmis olsun. Bende almanyada yasiyorum ama burda dogdum...bende 3 cocukla ayrildim.
Bence, tabi benim sahsi fikrim....almanyada hem maddi, hem egitim bakimindan daha cok avantajin var. Hemn calisamazsan, Arbeitsamta git....madem almancan iyi, bunlari biliyor olman lazim? Her türlü maddi yardimda bulunuyorlar, yeni ev ve mobilya yardimi, kira vs vs..Istersen bir meslek icin de yardimci olabilirler,kurslar var degisik...
Tabi TRye dönersen yaninda ailen olacak...Zor karar ama cok iyi düsün.

Adamdan nafaka al. ne alabiliyorsan al gurur yapmanın zamanı değil.
Ayrıca TR ye dönmeyin. gitmişken dönmeyin.
Tr de almanca bilip çok güzel bir işe girenide hiç görmedim.
Yani buralarda çok iç acıcı değil demek istiyorum.

Biliyorum, durum hic ic acici degil. Benim de zaten is bulma ve yeni hayat kurma konusunda korkularim var. Gelmisken dönmek hic istemiyorum. Ama ailem iyi bir is bulup kendin tekrar gidebilirsin diyor. Yükseklisansa baslarsam belki erasmusla da gelebilirim. Bilemiyorum. Kafam cok karisik.

Sizin psikolojinizi Alman vatandaşı olmak kurtarmaz, gereksiz bir endişeniz var.
Almanyada yalnız başıma sefalet çekeceğime Turkiye'de sevdiklerimle yaşarım. Muhtemelen Almanya'daki ozgurlugunuzu seviyorsunuz, iyi de Turkiye'de de ailenizle oturmak zorunda degilsiniz. Güzel bir şehir, yeni bir iş, yeni insanlar...

Orda yaşam mücadelesi vermeye hiç gerek yok..

Haklisiniz. Belki de biraz destek ariyorum dönüs kararim icin. Tesekkür ederim.

Benn senin yerinde olsam önce denerdim eğer gerçekten yapamayacağımı anlarsam geri dönerdim o kocan olacak adamı da mecbur tutar tabi şiddet yoksa ya da can korkusu bi sene mecbur olduğunu yoksa gerekli merciilere gitmekle tehdit ederdim ve vatandaşlık alıp devam ederdim ama zor olurdu ama Tütkiyeye uyum süreci size sancılı gelecek bence mutlu olduğu yerde olmalı insan yaşamak zorunda oldyğu yerde değil Allah yardımcın olsun

iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.

Bosanma davasini yinede veriyorsunuz ve evet 1 sene beklemek gerekiyor, eger agir bir durum yoksa....kumar, siddet ve aldatma. Kim demis aldatmanin bosanma sebebi olmadigni??!!
Daha öncede yazdigim gibi, devlet yardim yapiyor ve gecinmek icin yeterli, sonra ise girebilirsin.

aldatılmışsınız.
ona güvenip ülke değiştirmişsiniz.
vatandaşlık almanız için bile bekleyememiş.

anlaşmalı mı boşanıyorsunuz?
talepleriniz oldu mu?

Türkiyede bir süre sonra anlasmali bosanma davasini ben acacagim. Taleplerim olmayacak cünkü en kisa zamanda bu adamdan kurtulmak istiyorum. Ona muhtac olmak istemiyorum. Bana söyledigi seyler, yaptiklari artik cok agir geliyor. Her gün beni sevmedigini ve diger kadini ne kadar cok istedigini duymak zorundayim. Böyle bir adamdan para alamam.

Öncelikle gecmis olsun. Bende almanyada yasiyorum ama burda dogdum...bende 3 cocukla ayrildim.
Bence, tabi benim sahsi fikrim....almanyada hem maddi, hem egitim bakimindan daha cok avantajin var. Hemn calisamazsan, Arbeitsamta git....madem almancan iyi, bunlari biliyor olman lazim? Her türlü maddi yardimda bulunuyorlar, yeni ev ve mobilya yardimi, kira vs vs..Istersen bir meslek icin de yardimci olabilirler,kurslar var degisik...
Tabi TRye dönersen yaninda ailen olacak...Zor karar ama cok iyi düsün.

Biliyorum. Arastirdim. Hatta Ausbildung bile düsündüm. Fakat alacagim maas yetmeyecek. Yasadigim sehir cok pahali. Sanirim yardim almayacak kadar da gururluyum...

türkiyeye dönün bence burada daha ıyı koşullarda daha ıyı işler bulabılırsınız ve yanlız olmayacağınız için de daha çabuk toparlanırsınız.

Benn senin yerinde olsam önce denerdim eğer gerçekten yapamayacağımı anlarsam geri dönerdim o kocan olacak adamı da mecbur tutar tabi şiddet yoksa ya da can korkusu bi sene mecbur olduğunu yoksa gerekli merciilere gitmekle tehdit ederdim ve vatandaşlık alıp devam ederdim ama zor olurdu ama Tütkiyeye uyum süreci size sancılı gelecek bence mutlu olduğu yerde olmalı insan yaşamak zorunda oldyğu yerde değil Allah yardımcın olsun

Psikolojik siddet var maalesef. Beni sevmedigini, istemedigini ve cok daha fenalarini sürekli söylüyor. Artik gücüm kalmadi. Diger taraftan da böyle bir adami hayatimdan cikarmak istiyorum. Bana cok zarar verdi psikolojik olarak.

Ayol ne alakası var gururla. Tabiki alın. Kusura bakmayında almamak saflık.
Şöyle düşünün o sizi yarı yolda bırakmış bedelini ödemesi lazım.

Psikolojik siddet var maalesef. Beni sevmedigini, istemedigini ve cok daha fenalarini sürekli söylüyor. Artik gücüm kalmadi. Diger taraftan da böyle bir adami hayatimdan cikarmak istiyorum. Bana cok zarar verdi psikolojik olarak.
Yani görmezden duymazdan gelsen ya da gerçekten şikayet etsen orda yasalar daha katı bildiğim kadarıyla ya da orda ayrı eve çık

Türkiye de dul olarak yargılanırken
Orda belki hiç yargılanmayacaksın
Bu sebep bile dönmemen içim yeterli
Ayrıca ben Almancası çok iyi olupta Türkiye’de wowowowluk iş yapan görmedim
Hep okulda ki Almanca öğretmenim derdi azıcık şimdi ki aklım olsa orda kalırdım Türkiye çok bozuldu diye

Back
X