Boşanma sonrası hayata uyum sürecinde kardeş evliligi

Hepimiz evlenirken karşımızdaki kişiye güzel hisler besleyerek yola çıkarız..duygularımız ,düşüncelerimiz karşımızdaki kişinin doğru insan olduğu yönündedir.Bir arada yaşadıkça evlendiğimiz insanı gerçek anlamda tanırız ve onunla bu yola devam edip edemeyeceğimizi görürüz.Bazen biz onunla devam etmek isteriz ama yaşantı olarak yolumuzu değiştirmemiz gerektiğini gösteren somut deneyimlerimiz olur.Akıllıca kararlar alabilirsek yolumuzu ayırırız.Diğer türlü de hergün mutsuz biçimde söylensek de kısır döngüyü de bozamayız.Bazen karşımızdaki kişi bizimle devam etmek istemez.Yani anlatmak istediğim siz zaten eşinizle birlikteliğinizin başında ve evlenirken kardeşinizin yaşadığı mutlulukların hepsini yaşadınız hatta dünyanın en güzel armağanı bir de çocuğunuz oldu.Zaman içinde eşinizin olmaması gereken davranışlarını gördünüz ve kurban olmayı reddedip hayatınızdan onu çıkardınız.Çocuğunuz ve siz de (anladığım kadarıyla) sağlıklısınız ..şu an etrafınızda da çok mutlu anlara şahitlik ediyorsunuz ,güzel bir aile ortamındasınız.. hayat değişken şu an yaşadığımız an yarın bambaşka olabilir ..siz bu anın mutluluğunu yaşamaktan ,anın keyfini çıkarmaktan uzaklaşırsanız geçmişte yaşadığınız üzüntülü günlere takılı kalırsanız hayat siz yaşamadan yanınızdan akıp gider.

Umarım dediğiniz gibi olur
Ben zaten kendimi hiçbir zaman kapatmadım çocuğumu biraz büyüteyim bir hayat arkadaşı isterim yanımda dedim cünkü sevmek sevilmek herkesin hakkı ömür boyu yalnızlık istemez kimse
Sadece burdaki yorumlar gözümü cok korkuttu sadece burasıyla hareket edecek değilim tabi ki ama gözüm korktu iste

Hisleriniz çok normal. Ben de hamile kalmak için 2 yıl uğraştım. O sırada hamilelik haberlerinde içim burulurdu. Kıskançlıktan değil de keşke benim de olsaydı diye. Önemli olan bunu karşıya asla yansıtmamak. Onunla mutlu olmak ve gerçekten yanında olabilmek. Zaten böyle yapınca o burukluk geçiveriyor birden :) inşallah kardeşiniz çok mutlu olur ayağını sürer de gider ki sizin de çok mutlu olacağınız bir eş çıkar :)

Hissettiniz şeyler kendi içinizde normal ama bunu kardeşinize ve ailenize yansıtmamaya calisin. Benzer bir duruma şahit olmuştum aile evlenen kızlarının sevincine, heyecanına ortak olmaktan çok boşanan kızlarını teselli edip, aman öyle yapma ablan alınır böyle deme ablan üzülür diyerek kızın evlilik sürecini hep beraber baltaladilar. Kaç yıl geçti kız o dengenin kurulmamış olmasından dolayı abla ve diğer aile bireylerine bu konudan dolayı sitemkar konuşuyor hep.

Sizde eski eşinizle evlenme yolunda birbirinizi çok sevdiğinizi, heyecandan mutluluktan kıpır kıpır olduğunuzu hissediyordunuz. Kardeşiniz ise ablam çok mutlu görünüyor diye düşünmüştür.
Herkesin yaşayabileceği duygular bunlar. Zaman ne getirir bilinmez bir bakarsın tekrar yaşarsın aşkı sevgiyi.

O kardeş olarak konuşayım mı ben?

Ablamla evliliklerimiz arasında çok kısa süre vardı ve ablam evlendi hemen boşandı. Adamın psikolojik sorunları varmış aslında nişanlılıkları da bir garipti ama nikah sonrası evde ayyuka çıkınca ayrıldı.

Onun adına çok üzüldüm hep destek oldum. Evlenirken destek oldum, boşanırken destek oldum. Eşimle yanyana bile durmadım kalbi burulmasın diye...
Annemler benim kınama düğünümde bile onu düşündüler. Ben asla umursanmadım.
Onun kalbi kaldırmıyor diye evimi yerleştirmeye yardıma gelmedi annemler aman yanında duralım dedi gelmediler. Ben balayından geldiğim hafta ablamın evini toplamaya gittim. Hiç biri kolay değildi. Gönlüm onunda çok mutlu huzurlu olmasıydı ama olmadı. Hatta evimiz de yakındı ne hayaller kurmuştuk.

Sonra o bana çok kötü davranmaya başladı. Kendi tramvalarını benim evliliğimle kıyaslamaya başladı. Annemlerin yüzünden ayrıldım demeye getirdi, kendin istedin dedim olayı anlattım. Mesafe koydu.
Sonra benim evliliğine müdahale etmeye başladı, onun sözlerinden etkilendiğimde eşimle aram bozuldu, mesafe koydum.

Sonra ben ölümlerden döndüm umrunda olmadım. İsterdim yedi kat el yardım edeceğine ablam olsaydı yanımda bin iş değil de bir iş olsaydı ama o yanımda duracak kadar sevmiş olsaydı dedim.

Abla kardeş ilişkinizde öyle çok yakın arkadaş gibiydi. Ben öyle sanmışım. Meğerse ben yanında destek olduğum sürece imiş kardeşlik.

Maalesef siz olumsuz bir deneyim yaşamışsınız.
Herkesin ki o şekilde olacak değil.
Gönül ister elbet huzurlu, mutlu yaşamak. Bazen olmuyor ama. Aşmak için kesinlikle terapi öneriyorum. Kabul, yüzleşme süreci kolay değil. Bizim yönlendirmelerimizden daha faydalı olacaktır bir uzman bakış açısı.

Buruk olmanız normal ama onun da mutlu olması normal. Bunlar ne eksiklik ne fazlalık. Elinizden gelen desteği olun ama sizde kendinizi kötü hissetmemek için terapiyi çok öok önemseyin.

Sizi ve
Ne kadar içten yazmışsınız bunu burdan hissettim teşekkür ederim :)
Hersey insanlar icin bu hayatta benim de imtihanım bu kabullendim ama üst üste gelince hepsi biraz bocaladım
Dediğiniz gibi yapacağım

Sizi ve konularınızı biliyorum
Yaşadıklarımız duygularımız hissettiklerimiz benzer
Umarım aynı şeyler sizin için de olur bulamadığımız mutluluğu biz de buluruz en uygun zamanda

Ah ne iyi geldi bu yorum bana :)
İyi ki vakit ayırıp da yazmışsınız teşekkür ederim umarım hersey cok güzel olur :)

Evet kesinlikle öyle o günlerde yaşanılanlar asla unutulmuyor
Ben cok politik davranamayan bir insanım ama uğraşacağım

Ben kendime en büyük haksızlıgı kötülüğü o evde durarak yapardım çocuğuma da aynı şekilde diyorum ya boşandığım icin cok mutluyum asla pişman olmadım sadece yaşattıkları cok ağırdı travmaları hala temizleme evresindeyim bunun üzerine dügün olayı bana biraz ağır geldi hepsi bu

Ben hep dua ederim.. Allahim baskalarina daha cok ver bende olana goz dikmesinler diye ama biliyir musun? Ac goz insanlarin ne kadar cok olsada senin elinde olan aza minnet ediyorlar..

Senin durumun evet insani ama sen zaten ilk sansini kullanmissin, kardesine karsi fesatlik yapmaya calisma.. onlarin ne olacagi ne malum yani? Mutsuz evlenen azdir ama yurutmek zordur evliligi. Hem kim bilir karsina 2. Baharin cikar mutlu olursun tekrar. Bu dusuncelerden siyril ve kardesine destek
Ol. Kardeslerine fesatlanip mutlu olani gormedim hic.. cunku kiskanclik basli basina zaten buyuk bir ceza kisinin kendisine.

Oh ne güzel cok mutlu oldum teyzeniz icin boşandığında çocuğu var mıydı

Sizi hatırladım geçen sene birlikte bu süreçteydik bosanabildinzi mi ?
Cok sevindim adınıza ne güzel yapıyorsunuz

Yok yok benim ailem öyle degil şükür onun da hevesi kalmasın hersey istediği gibi olsun diye uğraşıyor
Benim artık atlattığımı önüme bakmam gerektiğini söylüyorlar evde dramatiklige yer yok

Artik oyle degil canim.. birsuru insan var cocuklu bekar erkekle evlenen ya da tam tersi…eskidendi o evlenmemis olsun vs vs. Kk bir olcut degil ama tecrubeleri okumak saglam adim atmani saglayabilir

Ben size bir hikaye anlatayım; 5 yılda tam 8 bebeğimi kaybettim, ve bu kayıplardan birinden 10 gün sonra çok yakın bir arkadaşım doğum yaptığı için başka şehre yanına gittim, birinde eltim doğum yaptı hastanede başındaydım, birinde yine bir arkadaşım doğum yaptı, başka şehire gidip 1 hafta yanında kaldım yardım ettim. Birinde başka eltimin düğününde göbek attım. Zaten her yanım hamilelerle doluydu, benimle birlikte hamile kalan arkadaşlarımın bebeklerinin teyzeleri oldum. Ve inanın ki bir kere bile sizin kapıldığınız hisse kapılmadım. Çünkü Tanrı onların kaderini ayrı benimkini ayrı yazdı. Elbet yaşadıklarım beni çok üzdü ama bu üzüntüyü kimsenin mutluluğuyla kıyaslayıp kendime acımadım. Ve bir gün Allah bana da nasip etti bebeğim şu anda 21 aylık şükürler olsun

Size tavsiyem kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Sizin bu yaşadıklarınızı yaşamanız gerekiyordu. Ve emin olun bir gün siz de mutlu olacaksınız. İçinizi temiz tutun.

Kardeşiniz de yarın öbür gün ayrılabilir
Siz de ayrılacağım diye başlamadınız değil mi ?

Yaşadıklarınız kardeşinizin mutluluğuna duyduğunuz Özlem aslında

Gayet insanı bence

Ama birini bulmak hayatınızdaki odak noktası olmasın.

Onu hak eden biri iseniz hayat zaten karşınıza çıkarır.

Artik oyle degil canim.. birsuru insan var cocuklu bekar erkekle evlenen ya da tam tersi…eskidendi o evlenmemis olsun vs vs. Kk bir olcut degil ama tecrubeleri okumak saglam adim atmani saglayabilir
Çevremde cok fazla yok çocukla evlilik o yüzden burası ölçüt oldu benim icin
Kadın yazıyor çocuğum var adam bekar inanılmaz tepki alıyor
Başka kadın yazıyor ben boşandım çocuğum var karşı taraf da aynı şekilde o zaman da tepki alıyor o adam niye boşanmış kendi çocuklarına parası gidecek vs gibi iki ucu … değnek olup çıkıyor is

Ama cidden iki ucu moklu degnek.. oyle konusanlarda bilmiyor ki baslarina ne gelecek.. kimse bosanmak icin evlenmez.
Burda verilen tepkilerin ya da yapilan yorumlar her zaman gercekle bagdasmayabilir. Birsey uzerine yorum yapmak baskadir yasamak baska..

Cok eskiden bosanmis ya da kocasi olen kadinlarda yasli cocuklu heriflerle evlendirilirmis..sukur bu artik boyle degil..

Seni seven cocugunla beraber sever..senden olanida sever.. sevmeyecekse zaten defolsun gitsin bu konuda anne taviz vermemeli. Belki cevrende bir ilk olursun, kim bilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…