- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi Sunshine232
Umarım dediğiniz gibi olurBoşanmalarda sorun daima erkek tarafında olmuyor. Karısı tarafından aldatılan da var, karısı çok şirret olup dayanamayan da var, var da var. İyi birisi bulma ihtimaliniz de var. Önemli olan iyi tanımadan ciddi bir adım atmamak. Dilerim hayat karşınıza iyi insanlar çıkartır.
Sizi veÇok normal duygular.Ben de henüz kesinleşmiş olmasa da boşandım.Bu duyguları herhangi biri evlenirken ya da iyi anlaşan herhangi bir çift görünce de hissediyorum.Yaşınız genç yine evlenirsiniz.Gonul isterdi ki kızınızın babası olsaydı yanınızda ama yine mutlu olursunuz.Onemli olan iyi insanlarla karşılaşmak.
Ne kadar içten yazmışsınız bunu burdan hissettim teşekkür ederim :)Simdi "Ahh nasil öyle düsünürsün blabla" demem, cünkü daha hersey cok yeni ve siz hala yasadiklarinizi atlatmis degilsiniz. En yakininda bir dügüne sahit olmak icinizi burkabilir. Size ama tavsiyem: Bu sürecte kardesinizin yaninda olun. Ona ne olursa olsun yaninda oldugunuzu hissettirin. Sizin duygu karmasaginiz onunla alakali degil, ama pozitif bir sekilde kullanin..kendiniz icin nasil bir sürec hayal ediyorsaniz öyle bir sürec insaa etmesine yardim edin. Sizde kendinize cok güzel bir hayat kurun..ilerde belki sizde yeni bir yuva kurarsiniz. Su anda önemli olan varolan baglari güclendirmek. Hakkinizda hayirlisi ❤
Sizi ve konularınızı biliyorumÇok normal duygular.Ben de henüz kesinleşmiş olmasa da boşandım.Bu duyguları herhangi biri evlenirken ya da iyi anlaşan herhangi bir çift görünce de hissediyorum.Yaşınız genç yine evlenirsiniz.Gonul isterdi ki kızınızın babası olsaydı yanınızda ama yine mutlu olursunuz.Onemli olan iyi insanlarla karşılaşmak.
Ah ne iyi geldi bu yorum bana :)Kardeşim ilk eşinden boşandıktan sonra hiç evlenmemiş biriyle evlendi, 10 yıl oldu, ilk evliliğinden bir oğlu, ikinciden kızı var, gayet mutlu. Ben boşanmış iki çocuklu bir adamla evlendim, bin kere evlensem yine onu seçerim. Hayatta her şey dümdüz değil, böyle düşünmeyin. Kk da dertleşiriz, tavsiye veririz ama çok takılmayın, hayat sizin, her ilişki kendine özel. Önyargılı olmayın, çok güzel bir hayatınız olacak buna inanın
Evet kesinlikle öyle o günlerde yaşanılanlar asla unutulmuyorKendinizi dizginleyin. Insan bir dugunumde yapılan iyiliknve kotulugü bir de dogum ani cocuğunun oldugu evredekileri unutmuyor. Yani geri donusu olmayan birşey yapmayın kendinizi dusunmeyin birkac ay kardesinize izin verin mutlu olsun guzel gununde. Yarın birgün yeniden evlenirsiniz ama kardesinizin şugununnu degistiremezsiniz
Ben kendime en büyük haksızlıgı kötülüğü o evde durarak yapardım çocuğuma da aynı şekilde diyorum ya boşandığım icin cok mutluyum asla pişman olmadım sadece yaşattıkları cok ağırdı travmaları hala temizleme evresindeyim bunun üzerine dügün olayı bana biraz ağır geldi hepsi buGayet normal yaşadığınız insanız kıskanmak degil zaten insan içten içe düşünebiliyor bunlari:) Hele de cocuk varsa boşaninca ozellikle tatile falan gidildiginde aile olarak gelenleri gorunce burulmak insanliga dair bisey zaten. Zaten cocuklu ve mutsuz evlilige insanlar biraz da bundan dolayi katlaniyor.'Sosyal prestij' olarak tanimliyorum ben bunu.Ve güvenli alandan bu yuzden cikamayan binlerce kadın var. Siz güçlü tavir sergileyerek mutlu bi yaşam kurmak icin boşanmissinz maddi olarakta bi probleminiz yok ne mutlu size
Oh ne güzel cok mutlu oldum teyzeniz icin boşandığında çocuğu var mıydıayni olayi 2 teyzemde yasadim. Buyuk teyzem bosandi ve bikac ay sonra kucugu nisanlandi. Teyzemde bir yani buruktu dugunde oynamadi istemedi kotu bir evlilik yasadi siddet gördü. Bu kiskanclik degil neden ben yaSADIM bunlari hissi galiba. Suanda oda evlendi okadar romantik anlayisli terbiyeli bir esi varki cok sukur Allaha . Sizde mutlu olursunuz insallah yeni bir ask yeni bir duzen.
Sizi hatırladım geçen sene birlikte bu süreçteydik bosanabildinzi mi ?Tamda böyle bir durum yaşıyorum şuanama hiç sizin gibi düşünmedim. Sanırım böyle düşünmenin sebebi kendi mutsuzluguma değil de kardeşimin mutluluğuna odaklanmış olmam. Herşeyiyle ilgileniyorum Adan Zye. Hiç kendimi düşünecek vaktim olmuyor şuan iki çift olamadığımız için üzülüyorum ama bazen. İnsanı düşünceler, duygular bunlar. Herşey bizim için.
Aynı durumda olan biri olarak tek tavsiyem kardeşinizin mutluluğuna odaklanın
Yok yok benim ailem öyle degil şükür onun da hevesi kalmasın hersey istediği gibi olsun diye uğraşıyorHissettiniz şeyler kendi içinizde normal ama bunu kardeşinize ve ailenize yansıtmamaya calisin. Benzer bir duruma şahit olmuştum aile evlenen kızlarının sevincine, heyecanına ortak olmaktan çok boşanan kızlarını teselli edip, aman öyle yapma ablan alınır böyle deme ablan üzülür diyerek kızın evlilik sürecini hep beraber baltaladilar. Kaç yıl geçti kız o dengenin kurulmamış olmasından dolayı abla ve diğer aile bireylerine bu konudan dolayı sitemkar konuşuyor hep.
Artik oyle degil canim.. birsuru insan var cocuklu bekar erkekle evlenen ya da tam tersi…eskidendi o evlenmemis olsun vs vs. Kk bir olcut degil ama tecrubeleri okumak saglam adim atmani saglayabilirÇünkü boşanmış ve çocuklu kadınların bekar erkekle olsa birton sorun yaşayacağı aşikar bu da burda defalarca yazıldı diğer türlü de boşanmış çocuklu erkeğe neden bosandı diye birton olumsuz şey yazılıp çiziliyor o yüzden artık bu konuyu pek aydınlık görmüyorum kendim için
Ben size bir hikaye anlatayım; 5 yılda tam 8 bebeğimi kaybettim, ve bu kayıplardan birinden 10 gün sonra çok yakın bir arkadaşım doğum yaptığı için başka şehre yanına gittim, birinde eltim doğum yaptı hastanede başındaydım, birinde yine bir arkadaşım doğum yaptı, başka şehire gidip 1 hafta yanında kaldım yardım ettim. Birinde başka eltimin düğününde göbek attım. Zaten her yanım hamilelerle doluydu, benimle birlikte hamile kalan arkadaşlarımın bebeklerinin teyzeleri oldum. Ve inanın ki bir kere bile sizin kapıldığınız hisse kapılmadım. Çünkü Tanrı onların kaderini ayrı benimkini ayrı yazdı. Elbet yaşadıklarım beni çok üzdü ama bu üzüntüyü kimsenin mutluluğuyla kıyaslayıp kendime acımadım. Ve bir gün Allah bana da nasip etti bebeğim şu anda 21 aylık şükürler olsunSelam kk kadınları
Konu açmayalı o kadar uzun zaman olmuş ki artık bir vakti geldi dedim tekrardan geldim :)
önceden de açılmış birkaç konum var siddet yüzünden 4,5 yıllık evliliğimi geçen sene bitirdim bir kızım var ben öğretmenim şükür maddi açıdan bir sıkıntım yok
Suan için ailemle yaşıyoruz ev almayı planlıyorum alınca kendi düzenimizi kuracağım yavrumla
Sizlere danışmak istediğim şey ise su bir kız kardeşim var benden 4 yas küçük onun da uzun zamandır görüştüğü biri var ve bu yaz adını koymak istiyorlar
Onlar adına mutluyum ama kendi adıma gerçekten biraz buruk hissediyorum ve bunu sanırım biraz yansıtıyorum kimse istemezdi böyle olmasını ama olanlar oldu sonuç olarak boşandım bu arada boşandığım icin gerçekten mutluyum kendime geldim ama kızım icin endişelerim hala devam ediyor ve yaşadığım travmaları unutmaya çabalıyorum hala.
Kardeşimin evlilik meselesiyle ilgili de keske ben de mutlu olsaydım esimle diye düşünmekten kendimi alamıyorum o benim herseyimde destek oldu yanımda oldu bunu düşünmek bile cok üzüyor beni.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda ? Bu gerçekten çekememezlik falan degil ama cok tuhaf hissediyorum kardeşimle aramızda gerçekten iyidir hep iyi oldu ama bu hissi ben nasıl aşabilirim ?
Çevremde cok fazla yok çocukla evlilik o yüzden burası ölçüt oldu benim icinArtik oyle degil canim.. birsuru insan var cocuklu bekar erkekle evlenen ya da tam tersi…eskidendi o evlenmemis olsun vs vs. Kk bir olcut degil ama tecrubeleri okumak saglam adim atmani saglayabilir
Ama cidden iki ucu moklu degnek.. oyle konusanlarda bilmiyor ki baslarina ne gelecek.. kimse bosanmak icin evlenmez.Çevremde cok fazla yok çocukla evlilik o yüzden burası ölçüt oldu benim icin
Kadın yazıyor çocuğum var adam bekar inanılmaz tepki alıyor
Başka kadın yazıyor ben boşandım çocuğum var karşı taraf da aynı şekilde o zaman da tepki alıyor o adam niye boşanmış kendi çocuklarına parası gidecek vs gibi iki ucu … değnek olup çıkıyor is