- 11 Ocak 2021
- 1.160
- 1.688
- 33
-
- Konu Sahibi Sunshine232
Adınıza cok üzüldüm umarım bundan sonra iyi olursunuz ablanızlaO kardeş olarak konuşayım mı ben?
Ablamla evliliklerimiz arasında çok kısa süre vardı ve ablam evlendi hemen boşandı. Adamın psikolojik sorunları varmış aslında nişanlılıkları da bir garipti ama nikah sonrası evde ayyuka çıkınca ayrıldı.
Onun adına çok üzüldüm hep destek oldum. Evlenirken destek oldum, boşanırken destek oldum. Eşimle yanyana bile durmadım kalbi burulmasın diye...
Annemler benim kınama düğünümde bile onu düşündüler. Ben asla umursanmadım.
Onun kalbi kaldırmıyor diye evimi yerleştirmeye yardıma gelmedi annemler aman yanında duralım dedi gelmediler. Ben balayından geldiğim hafta ablamın evini toplamaya gittim. Hiç biri kolay değildi. Gönlüm onunda çok mutlu huzurlu olmasıydı ama olmadı. Hatta evimiz de yakındı ne hayaller kurmuştuk.
Sonra o bana çok kötü davranmaya başladı. Kendi tramvalarını benim evliliğimle kıyaslamaya başladı. Annemlerin yüzünden ayrıldım demeye getirdi, kendin istedin dedim olayı anlattım. Mesafe koydu.
Sonra benim evliliğine müdahale etmeye başladı, onun sözlerinden etkilendiğimde eşimle aram bozuldu, mesafe koydum.
Sonra ben ölümlerden döndüm umrunda olmadım. İsterdim yedi kat el yardım edeceğine ablam olsaydı yanımda bin iş değil de bir iş olsaydı ama o yanımda duracak kadar sevmiş olsaydı dedim.
Abla kardeş ilişkinizde öyle çok yakın arkadaş gibiydi. Ben öyle sanmışım. Meğerse ben yanında destek olduğum sürece imiş kardeşlik.
Maalesef siz olumsuz bir deneyim yaşamışsınız.
Herkesin ki o şekilde olacak değil.
Gönül ister elbet huzurlu, mutlu yaşamak. Bazen olmuyor ama. Aşmak için kesinlikle terapi öneriyorum. Kabul, yüzleşme süreci kolay değil. Bizim yönlendirmelerimizden daha faydalı olacaktır bir uzman bakış açısı.
Buruk olmanız normal ama onun da mutlu olması normal. Bunlar ne eksiklik ne fazlalık. Elinizden gelen desteği olun ama sizde kendinizi kötü hissetmemek için terapiyi çok öok önemseyin.
Bu fesatlık degil ki öyle olsa bundan rahatsızlık duyup konu bile açmazdımBen hep dua ederim.. Allahim baskalarina daha cok ver bende olana goz dikmesinler diyeama biliyir musun? Ac goz insanlarin ne kadar cok olsada senin elinde olan aza minnet ediyorlar..
Senin durumun evet insani ama sen zaten ilk sansini kullanmissin, kardesine karsi fesatlik yapmaya calisma.. onlarin ne olacagi ne malum yani? Mutsuz evlenen azdir ama yurutmek zordur evliligi. Hem kim bilir karsina 2. Baharin cikar mutlu olursun tekrar. Bu dusuncelerden siyril ve kardesine destek
Ol. Kardeslerine fesatlanip mutlu olani gormedim hic.. cunku kiskanclik basli basina zaten buyuk bir ceza kisinin kendisine.
Her imtihan başka hiçbirini kıyaslayamayızBen size bir hikaye anlatayım; 5 yılda tam 8 bebeğimi kaybettim, ve bu kayıplardan birinden 10 gün sonra çok yakın bir arkadaşım doğum yaptığı için başka şehre yanına gittim, birinde eltim doğum yaptı hastanede başındaydım, birinde yine bir arkadaşım doğum yaptı, başka şehire gidip 1 hafta yanında kaldım yardım ettim. Birinde başka eltimin düğününde göbek attım. Zaten her yanım hamilelerle doluydu, benimle birlikte hamile kalan arkadaşlarımın bebeklerinin teyzeleri oldum. Ve inanın ki bir kere bile sizin kapıldığınız hisse kapılmadım. Çünkü Tanrı onların kaderini ayrı benimkini ayrı yazdı. Elbet yaşadıklarım beni çok üzdü ama bu üzüntüyü kimsenin mutluluğuyla kıyaslayıp kendime acımadım. Ve bir gün Allah bana da nasip etti bebeğim şu anda 21 aylık şükürler olsun
Size tavsiyem kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Sizin bu yaşadıklarınızı yaşamanız gerekiyordu. Ve emin olun bir gün siz de mutlu olacaksınız. İçinizi temiz tutun.
Insaniz nefsimiz var ola ki kiskanabilirsin.. dusme o hataya demek istedim aslinda.. kimse kimsenin kismetini yiyemez biliyor musun? Allah herkese baska baska yazgilar yazmis.. Allah hayirli yazgilar yazain hep duam bu yonde.. insallah sende hak ettigin mutlulugu bulursun zamani geldigindeBu fesatlık degil ki öyle olsa bundan rahatsızlık duyup konu bile açmazdım
Ben daha fazla destek olmak istedikçe o kalp kırıklığım hayal kırıklığım buna biraz engel oluyor üzüntüm bundan ibaret yoksa mutlu olacağına en cok yine ben sevinirim
Hayir yoktu zaten toplasan 5ay evli kaldi cok siddet gördü cok kötüydü. Bosanma süreside cok kötüydüOh ne güzel cok mutlu oldum teyzeniz icin boşandığında çocuğu var mıydı
Siddet cok travmatik bir olay ben de o yüzden boşandım dilerim güzel günler görür nu tarz şeylere maruz kalan tüm kadınlarHayir yoktu zaten toplasan 5ay evli kaldi cok siddet gördü cok kötüydü. Bosanma süreside cok kötüydü
Adınıza cok üzüldüm umarım bundan sonra iyi olursunuz ablanızla
Keske o süreçte aileniz daha cok destek olabilseydi sizde bizde öyle bir durum yok tam tersi sen artık iyileştin önüne bak modundalar
Kimse istemez böyle olsun ama yaşandı birkere ben ister miydim ?
Kardeşime cok daha destek olmak istiyorum ama o burukluk peşimi bırakmıyor 1.5 yıl olmasına rağmen ayrılalı
Evet ailem hep destekBu duygunun üzerinde çok yoğunlaşmamaya çalışın. O süreçlerde ben ne yaptım diye düşünmeyin.
Ne güzel ki aileniz sizin yanınızda olmuş zamanında. Kötü bir evliliğe mahkum bırakmamış.
Şimdi kardeşinizle birlikte mutlu olmaya gayret edin.
Siz de kendinize bir hayat kurun.
Şu anki şartlarını nasıl bilmiyorum.
İşiniz varsa ona odaklanın yoksa iş bulmaya hayret edin.
Bir ev bir düzen kurmaya gayret edin.
Evet eş olunca başka ama eş olmadan da insanın evi düzeni olabilir. Daha yaşınız genç elbet bir aşk sizi de bulur.
Ümit edin. Korkmayın.
Biraz kıskançsınız benceAdınıza cok üzüldüm umarım bundan sonra iyi olursunuz ablanızla
Keske o süreçte aileniz daha cok destek olabilseydi sizde bizde öyle bir durum yok tam tersi sen artık iyileştin önüne bak modundalar
Kimse istemez böyle olsun ama yaşandı birkere ben ister miydim ?
Kardeşime cok daha destek olmak istiyorum ama o burukluk peşimi bırakmıyor 1.5 yıl olmasına rağmen ayrılalı
Çocuğunuz var mı ? Yoksa insan gerçekten öyle oluyor bir arkadaşımda çocuksuz bosandı yeni bir aşk icin ici kıpır kıpır benim kızım var korkularımdan henüz bir aşk düşünmeye fırsatım olmadıBen de boşanma evresindeyim dava açıldı. Yeni hayatım icin çok heyecanlıyım güzel bir aşkın beraberliğin hayalini kuruyorum sizi anlıyorum İnsan buruk olabiliyor Ama silkelenin kendinize gelin kardeşiniz bunu fark ederse ne kadar üzülür sürekli tetikte ve diken üstünde rahat hareket edemez ona bunu yaşatmayın bu kötü duyguları kenara atın ve kendiniz için yeni hayatınıza heyecanlanın yeni insan yeni bir ilişki hayal edin..
Yahu ne kıskançlığı ?Biraz kıskançsınız bence
Açık açık yazdım kusura bakmıcaksınız
Sonuçta boşanmanızın kardeşinizle hiçbir alakası yok evlenmesin mi kız yani?
Siz de yeniden sevebilirsiniz evet keşke yaşanmasaydı ama oluyor bazen
Kardeşinizle kendinizi kıyaslamayı bırakın
Kıskançlık yapmayın
Maasallah size ne güzel yürütmüşsünüz süreciniziÇok travmatik bir evlilik sürecim olmuştu evlenmeden sona eren ve bunda ailemin payı da büyüktü. O süreçte beni çok üzdüler bir daha evlilik lafı duymak istemedim bir yanım buruk kırık ama kardeşim evlenirken çok şükür her şey yolundaydı. Her aşamasını keyifle kolaylıkla atlattık. Düğünü de harika oldu. Ailem de bana yaşattığı sıkıntıları ona yaşatmadı. Buna rağmen ben bir kez olsun kıyaslamaya gitmedim kardeşimin en büyük destekçisi oldum benim yaşadığım sıkıntıları yaşamasın istedim. Ki sizin durumunuzda ailenizin de kardeşinizin de ayrılmanızda bir suçu yok. Rica ederim yaşadıklarınızın arkasına sığınıp kardeşinizin en özel günlerini zehir etmeyin. İnsan ömründe nadir yaşanacak en özel anlar. Kardeşinizin düğünü geçince istediğiniz kadar üzülürsünüz kendinize. Aksi halde yaptığınız çocukluk olur.
Selam kk kadınları
Konu açmayalı o kadar uzun zaman olmuş ki artık bir vakti geldi dedim tekrardan geldim :)
önceden de açılmış birkaç konum var siddet yüzünden 4,5 yıllık evliliğimi geçen sene bitirdim bir kızım var ben öğretmenim şükür maddi açıdan bir sıkıntım yok
Suan için ailemle yaşıyoruz ev almayı planlıyorum alınca kendi düzenimizi kuracağım yavrumla
Sizlere danışmak istediğim şey ise su bir kız kardeşim var benden 4 yas küçük onun da uzun zamandır görüştüğü biri var ve bu yaz adını koymak istiyorlar
Onlar adına mutluyum ama kendi adıma gerçekten biraz buruk hissediyorum ve bunu sanırım biraz yansıtıyorum kimse istemezdi böyle olmasını ama olanlar oldu sonuç olarak boşandım bu arada boşandığım icin gerçekten mutluyum kendime geldim ama kızım icin endişelerim hala devam ediyor ve yaşadığım travmaları unutmaya çabalıyorum hala.
Kardeşimin evlilik meselesiyle ilgili de keske ben de mutlu olsaydım esimle diye düşünmekten kendimi alamıyorum o benim herseyimde destek oldu yanımda oldu bunu düşünmek bile cok üzüyor beni.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda ? Bu gerçekten çekememezlik falan degil ama cok tuhaf hissediyorum kardeşimle aramızda gerçekten iyidir hep iyi oldu ama bu hissi ben nasıl aşabilirim ?
Muhtemelen siz bir daha normal bir hayata sahip olamacak gibi hissediyorsunuz? Veya bu gelinliği giydim ama mutlu olamadım. Yada benzeri.Selam kk kadınları
Konu açmayalı o kadar uzun zaman olmuş ki artık bir vakti geldi dedim tekrardan geldim :)
önceden de açılmış birkaç konum var siddet yüzünden 4,5 yıllık evliliğimi geçen sene bitirdim bir kızım var ben öğretmenim şükür maddi açıdan bir sıkıntım yok
Suan için ailemle yaşıyoruz ev almayı planlıyorum alınca kendi düzenimizi kuracağım yavrumla
Sizlere danışmak istediğim şey ise su bir kız kardeşim var benden 4 yas küçük onun da uzun zamandır görüştüğü biri var ve bu yaz adını koymak istiyorlar
Onlar adına mutluyum ama kendi adıma gerçekten biraz buruk hissediyorum ve bunu sanırım biraz yansıtıyorum kimse istemezdi böyle olmasını ama olanlar oldu sonuç olarak boşandım bu arada boşandığım icin gerçekten mutluyum kendime geldim ama kızım icin endişelerim hala devam ediyor ve yaşadığım travmaları unutmaya çabalıyorum hala.
Kardeşimin evlilik meselesiyle ilgili de keske ben de mutlu olsaydım esimle diye düşünmekten kendimi alamıyorum o benim herseyimde destek oldu yanımda oldu bunu düşünmek bile cok üzüyor beni.
Böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda ? Bu gerçekten çekememezlik falan degil ama cok tuhaf hissediyorum kardeşimle aramızda gerçekten iyidir hep iyi oldu ama bu hissi ben nasıl aşabilirim ?
Evet ailem hep destek
İşim de var devlette öğretmenim düzenimizi kurmaya da az kaldı insallah
Cocuk olunca insan tekrardan aşık olmayı hem istiyor hem korkuyor nasipse olur diyorum artık
Kardeşim icin de elimden geleni yapmaya çalışacağım
Oy ne tatlı bir yorum :)Muhtemelen siz bir daha normal bir hayata sahip olamacak gibi hissediyorsunuz? Veya bu gelinliği giydim ama mutlu olamadım. Yada benzeri.
Bence bunlar çok normal. Benzer süreçlerden geçtim. Fakat ilk günden itibaren kendime "kızım ölmedin aşık olursan evlenebilirsin" dedim. ,
Hayatınız hep böyle geçmeyecek. Siz nasıl isterseniz inanın tam öyle olacak. Sadece biraz zamana ihtiyaç var
Ayrıca bence biraz çılgınlık yapabilirsiniz. Yani evet kardeşinizin düğünü ama en çok istediğiniz elbiseyi alın. Kızınızı süsleyin. Anın tadını çıkarın.
Ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz bu muhteşem birşey
Kardeşinize de mutluluklar diliyorum.