Sonuna kadar haklısınızdır ama her insan bir değilki neden anlamaya çalışmak yerine üzmeye çalışıyorsunuz ki?Allahaskina seni bir kalemde silen adam için mi üzüleceksin! Sil unut kardeşim. Sana da neler yazdık hala adam için üzülme derdindesin
İyi düşünün , çünkü başka bir şehirde hickimse olmadan çok daha kötü hissederseniz? Bence en azından bir yıl kalın belki o süreçte iyi olacaksınız , umrunuzda bile olmayacak..ama eğer geçmez ise o zaman tayin işini tekrar düşünürsünüz ...üzülmeyin olur muEvet memurum
Bu şehir tüm akrabamın olduğu ailemede 40 dk mesafede bi yer yalnız yaşıyorum şuan ama gelip gidioz ailemle
Bilemiyorum ya çok kararsızım bu konuda
Bu yaşadıkların çok normal, geçecek..böyle seni başkaları için yok sayan bir adamdan hayır gelmezdi zaten, baştan kurtulmuşsun. Eskiden 35 yaş yolun yarısı derlerdi ama artık hayatın başlangıcı diyorlarKk nın güzel kadınları;
Ben 2 yıllık evliliğimi bitirdim.çalışıyorum
Evi ayıralı 5 ay resmi boşanalı 3,5 ay oldu
Ama ben hala toparlayamadım
Bigün iyi isem 3 gün kötüyüm
Hiçbişiden zevk alamıyorum
Kk da ki boşanma sonrası güçlü bi şekilde toparlanan kadınların hikayelerini okumak isterim ??
21 yaşında olmak için neler vermezdim .. ne güzel hayatının baharındasın.. senin yaşında aşk acısı böyle yaşanıyor, hepimiz geçtik o yollardan, sonra hiç hatırlamıyorsun İnan kiSeni cok iyi anlıyorum benim de sevgilim beni bi ilişkşyr zar zor ikna etmişti artık cok yorulmuştum ama o kadar istediki bi ilişkimiz olmasını tabir gerekirse kapımda yattı... sonra hiç sevmemiş gibi bitirdi, evli hayatı yasıyorduk bu yüzden ne dediginizi anlayabiliyorum 6 ay oldu asamıyorum artık onunla olmaz biliyorum ama ondan baskasıyla da olmaz gibi üstelşk yasın yalnızca 21... Hala bu kadar sevmek sanki kendime hakaret ama seviyorum... Keske en basa dönsek diyorumumarım bi gün aşarız
Umarım ve umarım siz de öyle, umarım öyle bi zaman gelir ki aklımıza dahi gelmeden mutlu olacagımız belki yeni hisler... Bunu cook istiyorum... Umarım herşey sizin için cok güzel olur...21 yaşında olmak için neler vermezdim .. ne güzel hayatının baharındasın.. senin yaşında aşk acısı böyle yaşanıyor, hepimiz geçtik o yollardan, sonra hiç hatırlamıyorsun İnan kiO yaşta ayrılınca onsuz nefes alamam sanıyor insan ama emin ol geçiyor.. “insanoğlu unutmayı bilmeseydi , yaşadıklarına dayanamaz çöldeki kayalar gibi çatlar” derdi bir hocam.. bize verilmiş en büyük nimet unutmak sanırım ... sende unutursun merak etme
üzüntüsünü dibine kadar yaşayacak ağlayacak zaman geçecek ve unutacak tekrardan başlangıç yapacak.üzülecek ne var denir mi?evliliği bitmiş kolay mı?Allahaskina seni bir kalemde silen adam için mi üzüleceksin! Sil unut kardeşim. Sana da neler yazdık hala adam için üzülme derdindesin
ama en azından çocuk yok.. hayatından çıkardığın biriyle aranda kopmayacak bir bağ olması insanı daha çok yıpratıyor
Yanlış anladınız beniBen aslında tam tersi düşünüyorum kendim için , evlilikten tek kazancım evladım , o olmasa idi bir daha birini tanımak güvenmek belli yaştan sonra çocuk düşünmek çok daha zorlayıcı olurdu...ama "kopmayacak bağ" yazmışsınız ya içime bişey oturdu ömür boyu çocuğumuz için bi sekilde muhatap olacağız bu canımı evet çok sıkıyor (
Estağfurullah yanlış anlamak değilde bir gerçekle yuzlesmek diyelim :/ benim de hiç istemediğim bişey , ama malesef olacak...elbette babası görmek hakkı ama ben birgün bile ayrı kalma düşüncesiyle şimdiden kendimi yiyorum , ayrılmanın beni en çok uzecegi kısım bu ...haklısınızYanlış anladınız beni, tabiki şu hayatta en büyük hazinem evladım.. ama maalesef çocuğum için hiç istemeden muhattap olmak zorunda kalıyorum, evladım dışında hiçbir kuvvet beni eşimle tek kelime ettiremezdi, anlatmak istediğim buydu, arkadaşın evliliği çok kısa sürmüş , kısa evliliklerde ayrılırken birde çocuk olunca inanın 2 katı zor oluyor hersey ..
Sütten kesilmemiş bir ö... Dahaaaa pes artık ya. Bacım Allah kurtarmış seni keşke böyle olmasaymış tabiki amaa ya çocuğun olsaydıEşim ilk aylar iyiydi sonradan ailesi özellikle 2 ablası onun bana ilgisini çekemediler
Sonradan sonraya eş kişisi benle sık sık kavga çıkarmaya başladı
Herşeeye sitem ediyordu hiç mutlu olamıyordu
Bigün yine kavga çıktı aramızda boşanalım dedi kararı ailemle aldık dedi
Bende kabul ettim bitti hemen.ben bi anda yaşadığım bu boşanmadan sonra bitürlü toparlayamadım
Ve ben onu çok severek evlenmiştim
Bidaha kimseyi sevemem gibi
Hatta evliliğe insanlara olan inancımda köreldi malwsef
Teşekkür ederimİyi düşünün , çünkü başka bir şehirde hickimse olmadan çok daha kötü hissederseniz? Bence en azından bir yıl kalın belki o süreçte iyi olacaksınız , umrunuzda bile olmayacak..ama eğer geçmez ise o zaman tayin işini tekrar düşünürsünüz ...üzülmeyin olur mu
Alıyorum zatenBence pskilojik yardım alın depresyon bu bende 20 yıldır var tanırım:)
Evet öleymişSütten kesilmemiş bir ö... Dahaaaa pes artık ya. Bacım Allah kurtarmış seni keşke böyle olmasaymış tabiki amaa ya çocuğun olsaydı
Allah razı olsunüzüntüsünü dibine kadar yaşayacak ağlayacak zaman geçecek ve unutacak tekrardan başlangıç yapacak.üzülecek ne var denir mi?evliliği bitmiş kolay mı?
rica ederim.bir eşyamız çizilse kırılsa üzülüyoruz da böyle bir olayda neden üzülmeyelim?üzülmekte sevinmekte ağlamakta hayatın bir parçası.ilk zamanlar zor gelir geçmez gibi görünür ama herşey yoluna girer zamanla.zaman herşeyin ilacıdır çünkü.yolunuz açık bndan sonraki hayatınız hep güzelliklerle dolu olsun.bir tecrübeydi deyin geçin.kendinizi de asla suçlamayın.sevgilerAllah razı olsun
Ben kadınların boşandıktan sonra rahata kavuştuğuna inanıyorum ama tek endişem cocuklar ne oluyor o arada?Ben değil ama 3 tane sevdiğim kadından bahsedicem ayrıldıktan sonraki hikayelerini.
1. Halam
3 çocuklu kadın. Severek kaçarak evlenmişti.
Yakışıklı ama çapkın bir kocasi vardı.
Ben çocuktum o zamanlar ağlayarak gelirdi babam abisi olduğu için ona sığınırdi.
Babam nefret ederdi o enistesinden. Çünkü kiz kardeşine zulmeden ihanet eden şiddet alkol hepsi var. Babam kiz kardeşine gitme geri desede adam çiçeklerle kapıdan alır götürürdü bir daha yapmam sözleriyle .
Halam 40 yaşında 3 çocukla bu sefer kesin kararlı tek celsede boşandı.
Ilk başlarda çok acı çekti. Sonra 1 yil geçmeden halam yeni biriyle tanıştı. Evlendi . Simdi cok mutlu. Adam güler yüzlü halama aşık ve manevi yönden kendini çok geliştirmiş biri. O adamın da 2. Evliliği. Final : halam simdi cok mutlu keske daha önce ayrilsaydim diyor.
2. Hikaye manevi ablamın.
Ah canim melek ablam, huyu suyu kendi o kadar güzel bir kadindi ki her şeyi tam 4-4 luk.
Sadece çocukları olmamıştı .
Adamdaydi sorun. Ama kadın kocasi hic bir zaman kendini kötü ve yetersiz hissetmesin diye kim sorsa kadın bende sorun derdi.
Ikiside ağzı dualı iyi insanlardı.
Ta ki melek ablamın arkadaşı evlerine sürekli gelmeye başlayana kadar.
Melek ablam gönlü bol iyi niyetli olduğundan bu 5 cocuk sahibi kadının kocasına bakışını hic farketmemisti. O kadın ne zaman gelse derdini anlatsa ona iyilikler eder destek olur mutlu hissettirirdi. Onu hep iyiliğe davet ederdi.
Bir gün o en yakin arkadaşı ve kocası kayıplara karıştı. Melek ablam sabırla boşanma dilekçesini verdi. İkisinide Allah a havale etti.
Ayrıldılar. O da tam 40 yaşındaydı ayrıldığında. Melek ablam kendini daha çok maneviyata verdi. Sonra bir gün boylu poslu yakışıklı ahlaki güzel bir polis memuruyla yeniden evlendi. Simdi misler gibi cocuklari var 8 yaşında. Final çok mutlu.
3. Hikaye kuzenimden;
Yıllarca ne cekti kocasından. İhanet, şiddet, alkol hepsi var.
O da kaçarak evlenmişti. Cok seviyorlardi birbirlerini. Ama adam bir süre sonra cok ama çok değişti. Kadını sürekli dövüyordu. Kuzenim kac defa annesine gitti anne ben mutsuzum diyerek. Annesi kabul etmedi.
Kimse arka çıkmadı. Kimse bu pislik adama ne yapıyorsun demedi.
Kadın 2 çocuğunu da arkasında bırakıp çekti gitti. Cok uzaklara kimseye haber vermedi. Kocasina boşanma dilekcesi gönderdi. Adam seni öldürürüm gibi tehditlerle yildirmaya çalışsa da kadın ven zaten öyle de ölüyüm diyerek adami boşadi.
Kadın eline meslek aldi çalıştı. Bir bayan arkadaşı ile ev tuttu. Kendine güveni geri gelmişti. Ve hic evlenmemiş bir adam kuzenime aşık oldu. Yasi da küçük adamın Kuzenim cok güzel bir kadın sarışın maviş bebek gibi. Kadın ilk başta olumlu bakmasa da adam onu ikna etti. Evlendiler. Simdi o adam kuzenimin gözünun içine bakıyor. Her aksam serenadlar...
Simdi kadın o kadar mutlu ki iyikileri sirala gidi sirala ediyor.
Ben son olarak şunu söylüyorum.
Hemcinslerim mutlu olsun. Bir kadın sonuna kadar mücadele ediyor. Erkek de biraz elini vicdanına koymali. Fedakarlığı sadece kadınlar yapmamalı.
Evlilik biz demektir. Ağam paşam kralim dediklerimiz bizi köle belledikten sonra o evlilikten hayir gelmiyor.
Erkek dediğin kendisini kral ilan edecekse karısını da kraliçe ilan edecek arkadaş.
Ben başka da bir şey demiyorum.
Evet elbette , sizi ben çok iyi anlıyorum benim de aklıma hayalime gelmezdi boşanmak o kelimeyi kullanmaya bile korkardım sonra eşim kendisi istedi boşanmayı üstelik ne kadar ağladım üzüldüm yalvardım neler yaşadım...o yüzden kolay bir durum değil asla, zor geliyor tabiki uzuluyorsunuz ama geçecek inşallahTeşekkür ederim
Hiçkimse birbirine benzemez
Ben herşeyi çok derin yaşıyorum sanırım
Sevmeyi de çok derin yaşadım
Belkide oyğzden zor geliyor böle bianda bitmesi
Kolaymı ya evliliğim bitmiş
Hemde hiç ummadığım bianda ummadığım bi şekilde sevgilinsen ayrılır gibi
Yani konuya çocuklarla ilgili de yorum yapan olursa çok sevinirimBen kadınların boşandıktan sonra rahata kavuştuğuna inanıyorum ama tek endişem cocuklar ne oluyor o arada?
bak şimdi kurban rolünden çıkman lazım. Şöyle oldu böyle oldu vsvs oldu ve bitti. bunu söylemek cok zor ama bende boşandım eltım dı kayınvalıdem dı kafamda kavga edıyordum onlarla bosandıkdan sonra bıle kafamın ıcınde böyle olmalıydı böyle oldu bunun yüzünden eşim yüzünden annesi işi vsvsvsvs. sonra ne yaptım biliyormusun bıraktım düşünmeyi nasıl yaptım o konu aklıma gelıcek gıbı olunca oyaladım kendımı dızı actım fılm yada baska bırsey. bırak rüzgar götürsün hepsini. Bak birde şunu düşünme ya ne acılar var bende buna üzülüyorum buda kendine haksızlık olur. herkesin üzüntüsü kendine. vesveden kurtulursan ıyı olursun geçenlerde prof nevzat tarhanı dinliyordum orda dediki sait nursi nin bir sözü var. Büyük bakarsan büyür küçük bakarsan küçülür . çok etkıledı bu söz benı ben küçük bakıyorum artık küçülüyor.Alıyorum zaten
Psikologa göre ben çok güçlüyüm aslında ama
Dıygularıma sarılıp mağdur olma tarafını seçmekten vazgeçemiyorum
Diyorki biliyorım içiniz yanıyor siz çmürlük için evet dediniz ama malesef hayat intihanlarla dolu