Boşanma sonrası dahada mutlu olanların hikayeleri???

Boşanma sürecindeyim benim de içime su serptiniz

ilk 6 ay 1 yılda acaba yanils mi yaptım bende de var hata vs kendini bitiren arkadaslarim simdi iyi ki ayrilmisim diyolar
kimseyi sevemem diyen arkadaşım evlendi, dünya tatlısı 1 yaşında kizi var.

Hemsire bir arkadasimiz vardi.1 yil kadar evli kaldi.
Son 6 ayin her gunu,her dakikasi,her saniyesi kendi benliginden bir parca goturmus.
Artik kizcagiz isinden evine gitmek dahi istemiyordu.Ben her icapci oldugumda gorurdum kendisini.En son dayanamadik sorduk..
Surekli nobet istemesi,esini gormek istemeyisindenmis.
İlk onceleri korkuyordu,birkac avukat birkac tanidik,biraz da cesaretlendirici sohbetle bosandi.
Bosandi ama ne bosanmak..Hatun bir sene icinde resim cizmeyi ogrendi.Daha sonra B.h oldu.4 ay icerisinde de yeni biriyle tanisti.Suan yurumuyor adeta ucuyor mutluluktan.Onun icinde hayirlisi buymus demek ki :)

Özelden yazabilirsin canım dertleşmek için

Ne güzel
Benim bu evlilikle beraber insanlara ve evliliğe inancımda köreldi
Benim için zor artık

Evet doğru karakteri oturmamış biriydi
Bu arada yaşı 36 benimde 35
Küçükte değildik
Beni evliliğe zorla ikna etmişti
Ne bilim ya bazı imtihanlar ağır oluyomuş
Seni cok iyi anlıyorum benim de sevgilim beni bi ilişkşyr zar zor ikna etmişti artık cok yorulmuştum ama o kadar istediki bi ilişkimiz olmasını tabir gerekirse kapımda yattı... sonra hiç sevmemiş gibi bitirdi, evli hayatı yasıyorduk bu yüzden ne dediginizi anlayabiliyorum 6 ay oldu asamıyorum artık onunla olmaz biliyorum ama ondan baskasıyla da olmaz gibi üstelşk yasın yalnızca 21... Hala bu kadar sevmek sanki kendime hakaret ama seviyorum... Keske en basa dönsek diyorum umarım bi gün aşarız

Ailesinin sözü ile hareket eden bir insandan ayrıldığınız için sevineceksiniz ileride. Bugün mutsuz hissetmeniz normal hayatınızdan aslında çıkmasını istemeden çıkmış zorunlu olmuş mutsuz olmanız çok normal. Bu durumu atlatamazsanız uzman desteği alın derşm

Ben değil ama 3 tane sevdiğim kadından bahsedicem ayrıldıktan sonraki hikayelerini.

1. Halam
3 çocuklu kadın. Severek kaçarak evlenmişti.
Yakışıklı ama çapkın bir kocasi vardı.
Ben çocuktum o zamanlar ağlayarak gelirdi babam abisi olduğu için ona sığınırdi.
Babam nefret ederdi o enistesinden. Çünkü kiz kardeşine zulmeden ihanet eden şiddet alkol hepsi var. Babam kiz kardeşine gitme geri desede adam çiçeklerle kapıdan alır götürürdü bir daha yapmam sözleriyle .
Halam 40 yaşında 3 çocukla bu sefer kesin kararlı tek celsede boşandı.

Ilk başlarda çok acı çekti. Sonra 1 yil geçmeden halam yeni biriyle tanıştı. Evlendi . Simdi cok mutlu. Adam güler yüzlü halama aşık ve manevi yönden kendini çok geliştirmiş biri. O adamın da 2. Evliliği. Final : halam simdi cok mutlu keske daha önce ayrilsaydim diyor.

2. Hikaye manevi ablamın.
Ah canim melek ablam, huyu suyu kendi o kadar güzel bir kadindi ki her şeyi tam 4-4 luk.
Sadece çocukları olmamıştı .
Adamdaydi sorun. Ama kadın kocasi hic bir zaman kendini kötü ve yetersiz hissetmesin diye kim sorsa kadın bende sorun derdi.
Ikiside ağzı dualı iyi insanlardı.
Ta ki melek ablamın arkadaşı evlerine sürekli gelmeye başlayana kadar.
Melek ablam gönlü bol iyi niyetli olduğundan bu 5 cocuk sahibi kadının kocasına bakışını hic farketmemisti. O kadın ne zaman gelse derdini anlatsa ona iyilikler eder destek olur mutlu hissettirirdi. Onu hep iyiliğe davet ederdi.
Bir gün o en yakin arkadaşı ve kocası kayıplara karıştı. Melek ablam sabırla boşanma dilekçesini verdi. İkisinide Allah a havale etti.

Ayrıldılar. O da tam 40 yaşındaydı ayrıldığında. Melek ablam kendini daha çok maneviyata verdi. Sonra bir gün boylu poslu yakışıklı ahlaki güzel bir polis memuruyla yeniden evlendi. Simdi misler gibi cocuklari var 8 yaşında. Final çok mutlu.

3. Hikaye kuzenimden;
Yıllarca ne cekti kocasından. İhanet, şiddet, alkol hepsi var.
O da kaçarak evlenmişti. Cok seviyorlardi birbirlerini. Ama adam bir süre sonra cok ama çok değişti. Kadını sürekli dövüyordu. Kuzenim kac defa annesine gitti anne ben mutsuzum diyerek. Annesi kabul etmedi.
Kimse arka çıkmadı. Kimse bu pislik adama ne yapıyorsun demedi.
Kadın 2 çocuğunu da arkasında bırakıp çekti gitti. Cok uzaklara kimseye haber vermedi. Kocasina boşanma dilekcesi gönderdi. Adam seni öldürürüm gibi tehditlerle yildirmaya çalışsa da kadın ven zaten öyle de ölüyüm diyerek adami boşadi.

Kadın eline meslek aldi çalıştı. Bir bayan arkadaşı ile ev tuttu. Kendine güveni geri gelmişti. Ve hic evlenmemiş bir adam kuzenime aşık oldu. Yasi da küçük adamın Kuzenim cok güzel bir kadın sarışın maviş bebek gibi. Kadın ilk başta olumlu bakmasa da adam onu ikna etti. Evlendiler. Simdi o adam kuzenimin gözünun içine bakıyor. Her aksam serenadlar...
Simdi kadın o kadar mutlu ki iyikileri sirala gidi sirala ediyor.

Ben son olarak şunu söylüyorum.
Hemcinslerim mutlu olsun. Bir kadın sonuna kadar mücadele ediyor. Erkek de biraz elini vicdanına koymali. Fedakarlığı sadece kadınlar yapmamalı.
Evlilik biz demektir. Ağam paşam kralim dediklerimiz bizi köle belledikten sonra o evlilikten hayir gelmiyor.
Erkek dediğin kendisini kral ilan edecekse karısını da kraliçe ilan edecek arkadaş.
Ben başka da bir şey demiyorum.

Konu sahibi sinirden size bir şey yazamadım o dengesiz yorumu görünce, şimdi şöyle bir durum var,
İnsan mutluluğa da mutsuzluğa da alışır, siz şuan alışma döneminde olduğunuz için endişelisiniz boşanma, ayrılık, ölüm sonrası bunlar çok normal, eşimizden işimizden en sevdğimizeen ya da sevmediğimiz anlaşamadığımız birinden ayrılsak bile bir kademe değiştiriyoruz hayat bizi pişiriyor, bunun geçici bir dönem olduğunu düşünürseniz kendinize yaslanır önünüze bakarsanız inanın ki geçecek, mutluluk görecelidir belki biri olmaz ama siz yalnızda mutlu olursunuz.
Lütfen kendinizi bırakmayın ne hayallerle evlendiniz biliyorum neleri feda ettiğinizi tahmin edebiliyorum, ama yaşadığınız tattığınız güzel şeyleri bir kenara bırakın kendinizi de lütfen suçlamayın en büyük sebep bu olabilir şunu yapmasaydım bu böyle olsaydı demeyin.
Bu arada benim çevremde de genellikle erken ve hızlı evlenenler yaşadı bu durumu, cahili de kültürlüsü de haklısı da haksızı da bir şekilde yoluna baktı ve kurtuldu. Bazen diyor ki insan ayrıldığıma değer mi değmez mi eğer böyle boşluklara düşerseniz çok zarar görürsünüz. Düşünmeyin olan oluyor..

Bunlari hepimiz yasadik. Ic muhasebeyi helimiz yaptik. Gelgitlerimiz hepimizin oldu. Bosaninca ertesi gun iyilesmiyorsun ki... Her degisimde sancılar olur.
Bir yerin kanasa ertesi gun mu iyilesiyor orasi? Once bir aciyor, sonra kabuk bagliyor, sonra iyilesiyor, bazen de kucuk bir iz kaliyor ama iyilesiyor, eskisi gibi acitmiyor.

20 yasindaydim kucagimda 6aylik bir bebe.
Evimi tuttum, okula devam ettim cok zor oldu ama basardim okulum bitti cok guzel biyerde cok guzel bir maasla ise girdim

Hayalimdd kendi evimi almak vardi, onuda aldim, sonra araba vardi onuda aldim. Hep onume baktim.

Evlilik istedim onume gelenler 5para etmez insanlardi ailemin baskisina ragmen evlenmedim. Kriter koydum herkes agzini yamultarak bukadar kriteri bekar bile koymuyo derken ben kararliydim. Bu kriterde biri cikarsa evlenirim cikmazsa kendi ayaklarimin uzerinde duran biriyim saglik olsun dedim.

Biriyle tanistirildim 3 ay icinde evlendim. Suan 2yildir evliyiz cok sukur birde bebegimiz oldu. Esim kriterlerin noktasi virgulune uyan biriydi. Okadar cok ortak noktamiz varki, tlfn numaralarimiz bile son 2 rakami ayni diye gulmustuk aramizda.

9 yil yanliz yasadim. Sonra evlendim. Cok sukur mutlu huzurluyum. Ailemde bulmadigim huzuru saygiyi sevgiyi esimden goruyorum binlerce sukur.

İşte canım ben 32 de evlendim 35 te boşanmış oldum
Yani benim için bu imkan birazdaha az

İnsan boşandığı ilk günlerde tabiii hayallerinin emeklerinin karşılığını alamadığını düşünerek çok üzülüp yıkım yaşıyor o an farkedemiyorsun ki bundan sonraki hayatının güzelliklerini ..Eşinin kişiliği otursaydı ailesinin kararıyla böyle bir şey düşünmezdi sana tek söyleyeceğim karşına hayat sana yeni süprizler sunduğunu farkettiğin an iyiki demelerinin arkası kesilmiyor 3 yıl oldu boşanalı hayatıma kimseyi almadım henüz çünkü farkettim ki bana iyi gelen şuan bu, iki çocuğumla mutlu mesut yaşıyorum ve hergün boşandığım günüme şükür ediyorum çalışıyorum mutluyum huzurluyum sende öyle olacaksın merak etme hep geçtik o yollardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…