- 3 Kasım 2021
- 901
- 722
-
- Konu Sahibi elifnurbeyza
O nikahıda tazminat almak için yaptınız gibi geliyor banaİyi günler 2 ay önce resmi nikah ile evlendim.İs mahkemesiyle uğraşmayın haklarımı 2 3 sene alamam diye bu konuda eşimde destek oldu.Nikah erken olsun dedi.Ve evlendik. Düğünümüz haziranda olacaktı.Dugun masrafları konusunda kayınvalide ve babam anlaşamadı.Erkek tarafıyla sorun yaşadık.Kimin zaman anlaştık.Esimle babam yüzünden kavga ettik.Ve artık bitti deyip ertesi gün bana boşanma dilekçesi hazırladığını gosterdi.Simdi şunu merka ediyorum e devlette adıma açılan dava yok ve babam erkek tarafına düşünün kararınızı verin ve kızımda kararını versin benim bu işe gönlüm yok dedi.2 gündür konuşmuyoruz.Erkek tarafı ne aradı ne dava açtı.Simdi sormak istediğim şu ben bu kişiden çekişmeli olarak boşanmak istiyorum eğer bosanirsak ve yoksulluk nafakası almak istiyorum.Nasil bir yol önerirsiniz?
Az önce kv aradı.Mehir bahane ben biliyorum bunlar imam nikahı olsun beraber düğüne kadar beraber yaşayın diyor.
ay kahve iciyordum burnumdan geldi gülmekten cok iyi ya.Yeni nesil Robin Hood musunuz ?
Eeee konu sahibi premses oluncaEvlenip boşanmadan dolayı yıpranma oluyor galiba
Ben bile 25 yıllık evliliğimden 1 kuruş nafaka talep etmedim tek düşsün yakamdan diye.Başka mantıklı bir açıklama gelmedi aklımakağıt masrafı, yol parası, fotoğraf vb giderler talep edilebilir mi acaba
Eski konuları da var adamı yolmak niyeti asla fakire fukaraya bi kuruş vermez bu :)
Boşan gitsin ya ne nafakası? Zaten alamazsınızda bir yaşam, çocuk yok. Valla hiç düşünmeden boşanırım zira devam etsenizde merak etmeyin eşiniz ve ailesi size ileride kan kustururdu aileler maalesef çok önemli evlilikte çünkü erkekler ana kuzusu. Değiştirirdim numaramı ne ailesi arayabilirdi beni ne eş olacak kişi avukatıma devrederdim her şeyi kafaya takmaya bile değmez.İyi günler 2 ay önce resmi nikah ile evlendim.İs mahkemesiyle uğraşmayın haklarımı 2 3 sene alamam diye bu konuda eşimde destek oldu.Nikah erken olsun dedi.Ve evlendik. Düğünümüz haziranda olacaktı.Dugun masrafları konusunda kayınvalide ve babam anlaşamadı.Erkek tarafıyla sorun yaşadık.Kimin zaman anlaştık.Esimle babam yüzünden kavga ettik.Ve artık bitti deyip ertesi gün bana boşanma dilekçesi hazırladığını gosterdi.Simdi şunu merka ediyorum e devlette adıma açılan dava yok ve babam erkek tarafına düşünün kararınızı verin ve kızımda kararını versin benim bu işe gönlüm yok dedi.2 gündür konuşmuyoruz.Erkek tarafı ne aradı ne dava açtı.Simdi sormak istediğim şu ben bu kişiden çekişmeli olarak boşanmak istiyorum eğer bosanirsak ve yoksulluk nafakası almak istiyorum.Nasil bir yol önerirsiniz?
Az önce kv aradı.Mehir bahane ben biliyorum bunlar imam nikahı olsun beraber düğüne kadar beraber yaşayın diyor.
O yüzden yeni nesil.
Ay çok yaşa inşallah!O yüzden yeni nesil.
Tabii tabii kesin öyledir, zerre inanmıyorum bu dediğinize. Yok o alınmadı, yok bohça yok taki diye para peşine düşen, sırf tazminat almak için nikah kıyıp işyerini dolandıran biri nafakayı dağıtacakmış. Bu yaptıklarınız, nitelikli bir suç var hukuk dilinde, resmen o. Bana göreyse son derece bayağı bir davranış. Ban yememek nasıl kelime seçeceğimi şaşırdım. Umarım eşiniz sizden kolayca boşanıp kurtulur ve sizden tazminat alır. Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmanızı canı gönülden diliyorum.Nafaka yi cebime atmicam yanlış anlaşılmasın dagiticam sırf ona huzur vermemek için
Geçerli bir nedenmişSinirlendim
Umarım kocası bu duruma uyanır, ne pişkin, paragöz insanlar var yaaaİşyerinden kıdem tazminatı alabilmek için formalite nikahı yapmanın da yaptırımı mevcut diye hatırlıyorum.
Adam davada: "benimle tazminatını almak için evlenmiş, şimdi de gerçekleşmeyen evliliğimizi sonlandırarak benden nafaka ve tazminat almaya çalışıyor vb" dediğinde çıkacak kararı haberlerde izler ve okuruz.
Neden yokusa surmek istiyorsunuz bosanmak istemiyor musunuz? Siz acin davagi daha bundan sonra duzelme olmaz zaten beklemeyin bosunaDava açılmadı acsaydi isi yokuşa sürmek için yapacaktım bunu
İlginçSinirlendim
Nafaka, tazminat hiçbişey alamazsınız. Bunları kendinizde hak görüyorsanız onun da sizden tazminat isteme hakkı var. İnsanlara huzur vermemek diyorsunuz ya önce kendi huzurunuzu sağlayın sonra başkaları ile uğraşın.Nafaka yi cebime atmicam yanlış anlaşılmasın dagiticam sırf ona huzur vermemek için